Операция на Щитовидна жлеза.

• 303 434
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 105
здравеите момичета,Мечо Пух,радвам се че и твоите резултати са добри,макар че не се познаваме всички станахме съпричастни една на друга.На мен моят др. ми каза да напр.контр.прелед след 30 дни при него,но преди това при ендокринолога изследвания и с тях горе при него.Имам едно притеснение първо в двата края имам по един останал явно скъсан конец който незнам кога ще излезе и в средата на разреза ми се появи бабунка ходих при др.той каза че е вътрешен шев,да не се притеснявам ще избие и той ще ми го издърпа.Но аз се прит. защото си мисля че е мн. рано да ми излизат вътрешните конци.Ако някой има подобни проблеми моля да ми пише.Иначе разреза ми се намали с около 1 см.но отгоре все още е оточен и тази бабунанка ме притеснява мажа сърби ме пак мажа и пак ме сърби-тъпа работа.ДОКОГА?Червеното взе да намаля,но пак ми е грозно.И още нещо всички вие говорите за глад,а аз нямам изобщо такъв,/какво става с мен/.На мен ми махнаха дветрети от десния лоб и са ми махнали и истмуса/за което не знаех/.Моля отговорете ми,ако имате подобен проблем.Иоще нещо на мои приятелки на които са правили такава опер.хист.им анализ е няколко реда,а моя две думи-шах съм.и за това ми пишете,защото,аз съм пък МАТ.

# 106
Milaaa , и моя хист. анализ е две думи, важното е всияко да е ок ,а не колко пише нали Peace.
Да ти кажа за бобунката от вътрешния конец. Аз за мое голямо щастие намам такава за сега .Казвам го това ,защото раждах по спешност секцио и там ми се получиха такива подкожни топчета ( незнам как да ти ги обясна по-точно). Появиха се след първия месец , лекара ми каза да не се притеснявам,че се изчиства ит вътрешния шев. Пояиха ми се доста. Всяко нарастваше по малко и после избиваше от горе гной (беше много гадно, даже на места гнойта ставаше зеленикава докато избие). Всичко се оправи бързо за един два месеца,но за мое сажаления белега ми е доста грозен( не че ми пречи ). Вече минаха две години и половина и имам на едно място останало топче което расте по малко и сега е колкото лешник. Лекърката ми каза че няма проблем и ще го махне при друго секцио. Извини ме ако съм та стреснала с нещо, но да знаеш, защото аз нямах представа и се оплаших много когато ми се образуваха тези топченца. Дано ти се оправи бързо. Иначе и ман сега много ме сърби като се мажа, а и невиждам ефект от Контратубекса, но ще продължавам.

# 107
  • Варна
Как определят какъв да е шева. Аз нямах вътрешни поне така мисля и бабунки нямам. Белега ми е една бледа права линия. Имах външни конци ама толкова грозни бяха да не ви казвам, сега е ок сърби ме леко белега.
TSH достатъчен ли е за контролно изследване или трябва и др. хормони?
Milaaa радвай се че нямаш повишен апетит. От утре съм на диета да се боря с излишните кила.

# 108
Да и мен ме интересува дали само TSH  е достатъчен, защото в понеделник ще ходя да си пусна хормони на своя глава, защото лекаря не ми каза нищо. Каза че съм добре де, но без да погледне хормони как разбра само по килограмите ми. newsm78

# 109
  • Варна
Milaaa , аз също имах бабунка и мястото ми беше безчувствено, но се оправи след няколко месеца  Peace Дори ми казаха, че до 6 месеца може да стои, като изтръпнало.
 Нищо не е избивало и не е имало гной  Naughty Това е уплътнение от шева, а не абсцес.
Белега го мажи с Мадекасол или си направи бабешко мазило с невен. И на мен от Контратубекса ме сърбеше ужасно, направо ми идеше да си смъкна кожата и лекаря каза, че много хора имали някаква алергия към мазилото. Освен това се ползва до 2 седмици след отварянето, а при такъв малък белег не се изхабява дори 1/3  Rolling Eyes

me4o Pooh, TSH е  достатъчно  Peace

# 110
Amar, благодаря.
На мен хирурга ми каза да се мажа с Контратубекса докато не свърши- 2 , 3 месеца. А в упътването не видях ограничен срок на годност слет отварянето. Чудя се тогава дали да го сменя с този Мадекасол. newsm78

# 111
Здравейте момичета.Аз се мажа и с Медикасол и с Контрактубекс-редувам ги-не усещам разлика.Все още ми предърпва когато преглъщам.Някоя от вас има ли такова усещане 

# 112
  • Варна
Аз мажа с Дерматикс ултра, не ми придърпва, но от време на време ме понаболява.

# 113
Здравеите,днес ходих на моята ендо.и тя ми каза че трябва да направя изсл. след 40 дни,защото жлезата ми в момента е в стрес и няма да даде реални показатели.Аз лично трябва да направя ТСХ,Т3,Т4,калций и    аналогичните на МАТ и ТАТ/каквото и да означава това/Така че ще ги правя към 10ти април и после горе на контр.Солеил ,няма как да нямаш вътрешни конци след като си опер.нали това което режат трябва да се зашие ие норм.да избиват след време.Въпроса е кога аз се притесних,защото при мен мн.рано се появи бабунката и днес моята ендо.ми каза че може да изчезне и след година/направо ме успокои/гадост.Но благодаря на Господ,че всичко е наред и даже ендо.ми каза че са ми изследвали материала точно както трябва по точно определен начин и да нямам повод за притеснения.Аз не разбирам,но се доверявам на нея.Лек и спорен ден на всички

# 114
момичета,а тези изследвания се плащат нали.защото ми предстои да правя и незнам за какво става вьпрос.

# 115
Да Т3 МАТ иТАТ несе поемат от касата и струват средно от 15 до 20 лв.А другите 2 се поемат от каса.

# 116
мерси.има ли някой от варна да ме насочи кьм добьр лекар.на мене ми казаха за доц.николова.и се чудя дали да ходя при нея,защото не работи с касата и ако ми назначи тези изследвания трябва да ги плащам всиките.нали...
   какви са симптомите ви.мене ме боли гушата,имам тремор на рьцете,потят се без причина,сьрцебиене и доста други.

# 117
Момичета днес ми излезна резултата на TSH   1,769  ,в нормите е  Peace. Минаха 45 дни от операцията и резултатите сигурно са реални, в смисъл че жлезата вече би трябвало да е минала периода на стрес, какато писа Milaaa.
Пишете вашите хормони след операцията колко са ,да сравняваме.

# 118
браво,me4o Pooh !  bouquetстрахотен ти е резултата!
моят след операцията беше към 26.
me4o Pooh ,ти не си на еутирокс,нали?
говорихте за шевовете,в тази връзка-аз нямам такива-за 1 ден бях с 2 метални скобички и седмица с превръзка.и белегът едва ми се вижда.не можах да мажа с нищо-оказах се алергична към всичките препарати...

# 119
ina15, не пия никакви хапчета и  не съм пила досега.
Явно при теб с тези скобички е по-добре, защото моя белег си личи все още.

Общи условия

Активация на акаунт