Операция на Щитовидна жлеза.

• 303 425
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 90
Момичета извинете ме, но чак сега имам достъп до интернет, защото след операцията сме с малкия при майка ми за да си почина от съкровищата в къщи( свекърите).
Резултатите са ми добри , изрязано е доста- две трети от дясния и две трети от лявия лоб.За сега каза ,че нетрябва да пия хапчета. Трябва да отида пак на лекър само ако почна да качвам повече от 3 кг. на месец.
Но аз се чудя дали да не си пусна хормони в някоя лаборатория да видя как са ми? newsm78

# 91
me4o Pooh ,на мен ми отстраниха почти цялата-имам по-малко от 1/10 от нея.ендокринологът изчака да мине месец след операцията,за да види колко точно ще възпроизвежда сама и се оказа почти нищо..освен кг,такова безсилие ме мъчеше,спеше ми се непрекъснато,крокодилска кожа...има много симптоми,ти сигурно ги знаеш..
може би е добра идея за собствено спокойствие да провериш тсх-то!успех! Praynig Peace

# 92
me4o Pooh,при мен е оставена 40% от жлезата.Пия Euthyrox-75 от третия ден след операцията.На контролния преглед ми искаха само TCH .Доктора ми каза да продължавам с тироксина до следващия контролен преглед след 6 месеца.

# 93
  • Варна
Milaaa ще се радвам да се видим:)
almateq изследванията показват ли че имаш нужда. Аз имам 50 % от жлезата и не пия нищо, хирурга беше категоричен че няма да има нужда. Много рано си направих изследвания 10-дни след операцията и тогава си бяха наред. А преди операцията имала ли си проблем с хормоните?

# 94
здравейте!
тсх се проверява месец след операцията.

# 95
Контролния ми преглед беше един месец след операцията.Искаха ми само TCH -беше малко под нормата. Възела ми беше от преди осем години и през всичкото това време хормоните ми бяха в норма.Наложи се операция, защото възела започна да нараства-17 mm.Сега си взех талон за ендокринолог и може би ще направя хормоните.Но каквото и да покажат хирурга ми каза да пия елтирокс шест месеца до следващия контролен преглед при него.Тогава ще реши за по-нататък.

# 96
Момичета,а колко време след операцията може да се върне човек на работа?

# 97
Здравейте момичета ! Аз също съм оперирана преди месец. geiza1979 аз се върнах на работа след 1 седмица въпреки 30 дневния болничен но разбира се продължавам ва се пазя, не вдигам тежко и т.н.

# 98
То явно всеки лекар практикува различно след операция- едни казват да се пият друди да се изчака  ooooh! !
Другата седмица ще си пусна хормони .Ще отида при ендокринолог в поликлиниката да видя какво ще ми каже той. Да ви питам само ТСХ ли трябва да си пусна?
ina15 ,на мен кг. са ми добре ,умора не чувствам, но каква е тази крокодилска кожа ( за пръв път чувам newsm78)? Аз преди имах само сърцебиене, лека умора и треперене на ръцете ( което е доста неприятно), но все още немога да преценя дали са изчезнали.

# 99
само по тези симптоми са ти открили проблема с щитовидната така ли? а какво значи треперене на ръцете, непрекъснато или само когато си притеснена от нещо? а някакви други пробеми?

# 100
tusana, даже не знаех че това са симптоми, след като ми откриха проблема, разбрах че са свързани нещата. Други полаквания нямах, а треперенето си го имам от ученически години, появява се често, дори и когато съм си сама и нямам никъкви притеснения, а при притеснения се засилваше доста. Винаги ми е било неудобно и неприяно от това, дано сега да е изчезнало.
Иначе открих проблема началото на януари от една лека подутина на шията. Оказа се че е много отдавна, но по нищо не съм разбрала. Нямах и представа ,че имам проблем с жлезата и то от ученическите години.Изрязали са ми образования колкото две кокоши яйца(така се изрази хирурга).

# 101
Искам да попитам и аз нещо, свързано с темата.
Майка ми се оперира от щитовидна жлеза края на месец януари в ендокринологията в София, при един от добрите хирурзи /няма да споменавам имена/, но след операцията се чувства много зле - затруднено дишане, лесна умора, хъркане когато говори понякога. Направи изследване на хормони, за момента са в норма. Изрязан е целия десен лоб и възли от левия. Направи консултация с УНГ и се оказа, че е засегната дясната гласна струна, с пареза е. Посъветваха физиотерапия. Направи и това. Последва консултация с втори специалист УНГ, той потвърди парезата. Оказва се, че е много малка вероятността, но не и невъзможна гласната струна да се възстанови.
Ще съм благодарна ако някой е имал подобни проблеми след операцията да сподели дали се е оправил и нещо за евентуално лечение.

# 102
 me4o Pooh,имах впредвид суха кожа.

# 103
ina15 нямах представа, че това е крокодилска кожа, но аз съм с екземи и не мога да преценя за този симптом.

elish, аз също се оперирах там в края на януари, може да съм се засекла с майка ти там. Дано се оправи и стискам палци.Иначе незнам нищо по този въпрос, за да ти помогна.

# 104
Аз също се оперирах там през декември.Не съм чувала за някой с подобен проблем.Пожелавам всичко да се оправи.А за болничните-вече три месеца вземам от ЛК-все още не ми се връща на работа.

Общи условия

Активация на акаунт