Операция на Щитовидна жлеза.

• 301 637
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 300

Здравейте  на  всички ,
geiza1979 виждам  ,че  за  анестезията  и   останалите  въпроси  са  ти
отговорили .По  въпроса  за  цикъла  ,и  мен ме  предупредиха ,че  не
  бива  да  съм   в  цикъл .
    От  форума ,аз  съм  една  от  малкото  ,с  по-продължително  възста
новяване   на  гласа.Не  се   притеснявай  предварително ,не  е  задъл
жително  и  при теб  да се случи така .Аз  го  изживях  трагично ,защо
то  дълго  нямах   сила  и   гласът ми звучеше само  във  високите  тоно
ве  от регистъра.Но   вече   съм  о.к. .И   не  става   въпрос  за  2-3 месе
ца  ,а   за   около  месец   и   половина  .
    Приятна   вечер  и    успешна   операция !

# 301
Дейза споко,аз също минах по този път.Всичко ще е наред.Да наистина всички които по-горе са ти писали е така.За всеки случай си купи Стрепсилс за да смучеш/разрешават/за да си махнеш дискомфорта в гърлото след интубацията.Инае бързо излизаш от упойка,но цял следобед спиш.Купи си нат.сок праскова или кайсия,защото е по гъст и ще ти утоли глада по-лесно.На теб правиха ли ти тест за упойка?Пожелавам ти от сърце всичко да е ОК и като се върнеш у дома да пишеш!Нека БОГ е с теб и ти помага.Късмет.

# 302
Благодаря на всички ви за отговорите и милите думи Heart Eyes.Наистина подкрепата на форума в такива моменти е незаменима.Ще пиша след операцията...ако не се сетя за нещо друго дотогава. Simple Smile

# 303
 Здравейте, момичета!
Понякога поглеждам какво се "случва" в тази тема, защото след няколко месеца май и аз ще съм към отбора на оперираните. На последните 3 прегледа док ме подготвя психически, че сигурно ще се наложи операция.
От февруари 2008 г съм на метизол заради хиперфункция на жлезата.Имам и няколко образумания (за които не е сигурно дали са възли  Tired, и от трите ехографии става ясно, че нарастват - макар и с много слаби темпове...)
 Няколко месеца след началото на лечението добавихме и Ел-тироксин, тъй като от хиперфункция жлезата стана с хипофункция (прекалено бързо се повлия от метизола, макар дозата ми да беше 20мг). Сега съм на минимална доза - 2,5 мг метизол + Ел-тироксин (единият ден е 50, а на другият 75 мг).
Така ще е до септември, когато отново ще си правя изследвания и би трябвало да приключим с метизола.
 Самата операция не ме притеснява особено (като изключим страха от засягане на гласните връзки).По-притеснителното за мен е това, че до края на живота си ще трябва да пия  Ел-тиросксин-а.
Още повече се притеснявам от това, че при една евентуална бременност здравето на бебето ще зависи от правилната доза...  Confused

# 304
sonya83 не знам защо те притеснява ,че ще пиеш ел-тироксин до края на живота си?!Това е най-малкото ,което би трябвало да те притеснява.Знаеш ли...когато отидох на преглед ми казаха,че ми няма нищо.Обаче вътрешно чувство,инстинкт... отидох и на друг преглед..след няколко изследвания се оказа ,че трябва да се оперирам и то възможно най-бързо-имах високи туморни маркери.Не значи че съм имала рак...ама как влияе тази дума тумор   ooooh! и особено като има служител в лаборатория ,който ми дава резултатите и ми казва ти имаш рак...Невероятно просто! Няма такъв шок в животът ми,мислех че ще умра за два дни докато ме оперират бях направо в транс.Защо ти го пиша това... защото няма нищо по-важно от здравето!Хапче,сироп или каквото и да е ще го правиш дори в последствие инстинктивно...Но по-добре хапче, от колкото не дай си боже да стане сериозно...по-сериозно и т.н.
Аз след няколко объркани дни,след операцията и след прегледи изследвания изцяло за какво ли не... сега мога да ти кажа,че съм щастлива и спокойна че нямам нищо в организма ,което може да ми влияе зле,нямам жлеза,все още имам белег защото ми е прясна операцията Но съм доволна че пия хапчето си сутрин и водя съвсем нормален живот!и не се притеснявай за хапчето.Ще си го пиеш както пиеш кафе сутрин или пушиш цигара.Ще ти стане навик и няма да имаш проблем.
На всички желая лека седмица и успешна разбира се!  Hug

# 305
 Grinning
Наистина смешно звучат притесненията ми, нали !  Embarassed
Не зная защо, но някак си вътрешно съм с нагласата, че при мен нещата няма да са сериозни - имам предвид, че тези образувания, които се виждат на ехографиите не ме притесняват (говоря за вътрешно притеснение, нещо от рода на лошо предчувствие), въпреки че нарастват ... Дано чувствата ми не ме лъжат, де!

# 306
Grinning
Наистина смешно звучат притесненията ми, нали !  Embarassed
Не зная защо, но някак си вътрешно съм с нагласата, че при мен нещата няма да са сериозни - имам предвид, че тези образувания, които се виждат на ехографиите не ме притесняват (говоря за вътрешно притеснение, нещо от рода на лошо предчувствие), въпреки че нарастват ... Дано чувствата ми не ме лъжат, де!

За съжаление мила и моите възли не ме притесняваха дори не знаех ,че имам и ми казваха че не са сериозни хем ми правиха и снимки...и накрая какво?!  Grinning Важното ,че съм жива здрава и със семейството ми!

# 307
sonya83 аз пия ел-тироксин вече седем години и нямам проблеми и така ще е цял живот.Единствено си следя два пъти годишно хормона ТСХ и ако има отклонения доктора ми променя дозата.

# 308
 [
sonya83 ,нормално  е   да  си   притеснена   за   предстоящата  операция .И  на  мен ми беше  тежко  ,когато   д-ра  ме  предупреди  ,че   статистически  2% от  операции
те са    с    вероятност   за  лош  край .Но   пред него   само  се  засмях  и   изразих  увереност ,че  точно  аз  няма  да  пълня  тези 2 %.Ех  и  аз  как  го казах  ,за  лошият край  -имам  предвид   опасността   от   работата  в  близост   до  гласните  струни .
    По-назад  съм  писала  за  излишните  си  тревоги -оперирана  съм   точно  преди 3
месеца .Всичко  вече  е  о.к.  ,дори   и  с  килограмите   -да се  тръшкам  за  излишни
3-4  кг   е  глезотия   и   отдавна   не ги мисля.
     А   сутрешното   пиене   на  хапченцето   е    вече   неразделна  част  от  мен.Въп
реки  че   като  ходихме   на   море   си  забравих   елтироксина    и   чак  на обяд  по
питах    в една  аптека   в  Лозенец .Те  пък взеха   че ми го  дадоха  без  рецепта  и
така     вече   слагам   по  една  опаковка  и   в  чантите ,които   ползвам  ,за да  не го
забравям   отново. Не  се   безпокой  за  хапчето ,това  е   най-малкото   зло ,така  да
се  каже.]

# 309
Здравейте отново ,мили мами Stop!Имам едно въпросче:имате ли стягане на мястото на операцията?
Аз сам оперирана преди 11мес.-не пия нищо - засега.Премахнат ми е левият дял на щитовидната жлеза, но от време на време,когато се ядосам имам едно странно стягане или по-скоро притискане на това място.-нормално ли е ? Thinking newsm78

# 310
Elbeli, tsveti97, gabriela652 , благодаря ви за отговорите !  bouquet
 Ще видим какво ще стане, има още време до тогава.
Може пък и да се окажа от късметлийките като ne7lly  Wink, но дори и да се наложи да си пия хапченца, ще трябва да се примиря.Както казвате вие - хапчетата да са проблема, да не е по-сериозно!

# 311
Няма страшно sonya83 Hug Спокойничко!
ne7lly,  аз междудругото имам като леки придръпвания кота нещо се напрегна,повече чистене из вкъщи и така.. Мисля че е нормално да  е така.

# 312
  • София
Няма страшно, оперирана съм преди 10 години, вадени са и лимни възли.Изчистиха ме перфектно, не се наложи даже да пия йод 131.Пазете се само от бързото напълняване след това, защото те обхваща вълчи глад направо.Аз сбърках и качих, а тези килограми почти не се повлияват от никаква диета.tsveti97, аз само ходя да се моля за намаляване на дозата, но не , не дават, защото ми е 0,05 ТСХ-то и си продължава с дозата от 200мг.

# 313
Няма страшно, оперирана съм преди 10 години, вадени са и лимни възли.Изчистиха ме перфектно, не се наложи даже да пия йод 131.Пазете се само от бързото напълняване след това, защото те обхваща вълчи глад направо.Аз сбърках и качих, а тези килограми почти не се повлияват от никаква диета.tsveti97, аз само ходя да се моля за намаляване на дозата, но не , не дават, защото ми е 0,05 ТСХ-то и си продължава с дозата от 200мг.

Аз все още с килограми не се боря ,кантара застопорява на  приличните 50 килца.А за ел-тироксина  зиме-100мг.,лете-75мг.
Чувствам се добре и се готвя за море.

# 314
Аз съм оперирана преди седем години от д-р Сечанов, като 2/3 от жлезата ми е премахната.Диагнозата ми беше -Базед,2 големи възела разположени съответно единия в десният а другият в левия лоб на жлезата и хиперфункция.Оплакванията преди операцията ми бяха много -изпотяване  и тремор на ръцете,зиморничевост,намаляване на тегло,нервност,изпъкване на очните ябълки,тахикардия,усещтане за душене.Първите изследвания ги направих при д-р Емил Начев/ендокринологията/,който в продължение на  1,5год. ми предписа метизол за да мога да вкарам хормоните/ТСХ  и  FT3/ в ремисия,след което ме оперираха.Белегът заздравява по-бавно ,но след една година почти не личи/това също зависи от хирурга извършил операцията/.Сега доживот съм на Ел-тироксин.Дозата доколкото знам зависи от сезона-зимата е нужно повече,лятото по-малко/но все пак всичко е индивидуално/.Много съм доволна и от двамата доктори.Контролни прегледи си правя два пъти годишно за хормона ТСХ,и ако той не е в норма се прави на другите по преценка на доктора.За ехото не знам как е точно ,но аз за себе си ходя профилактично един път в годината. На всички които им предстои операция пожелавам да е успешна и без услажнения/и последващи рецидиви. WinkА очите прибраха ли ти се след операцията?

Общи условия

Активация на акаунт