Операция на Щитовидна жлеза.

• 301 629
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 285
Аз съм със съвсем прясна операция от 9 юни и много ме притеснява това че нищо не ми казаха дали да дойда на преглед след време да видят как е зараснала операцията, абе малко като на конвейер ни бяха подкарали. Махнаха ми някакви скоби и това беше
Е разбира се,че ще идеш да те видят.Аз лично ходих седмица след операцията.Но аз съм с лепене,за твоя случай не знам как става. Sad

# 286
М.П.мн.добре са ти изписали да пиеш Аериус това е точно антихистамин даже по-добро от Зиртек.Ще ти помогне,но мисля си дали не е мн.време,а колкото до Рутаскорбина не е желателно да го пиеш толкова време.Като ти спре кървенето от носа +още 2-3 дни и го спирай.По принцип кървенето от носа е от напукани капиляри те са повърхностни и няма проблем.Желая ти бързо оздравяване,както и на всички други .Спокойна нощ.

# 287
М.П.мн.добре са ти изписали да пиеш Аериус това е точно антихистамин даже по-добро от Зиртек.Ще ти помогне,но мисля си дали не е мн.време,а колкото до Рутаскорбина не е желателно да го пиеш толкова време.Като ти спре кървенето от носа +още 2-3 дни и го спирай.По принцип кървенето от носа е от напукани капиляри те са повърхностни и няма проблем.Желая ти бързо оздравяване,както и на всички други .Спокойна нощ.
Milaaa, благодаря ти за съвета, в такъв случай вече ще спра вече Рутаскорбина Peace

# 288
Аз съм със съвсем прясна операция от 9 юни и много ме притеснява това че нищо не ми казаха дали да дойда на преглед след време да видят как е зараснала операцията, абе малко като на конвейер ни бяха подкарали. Махнаха ми някакви скоби и това беше

Добре  дошла  vesela_veli   bouquet  . в   епикризата   е  посочено ,че  имаш
право  на  два безплатни   контролни  прегледа   в  рамките  на 30 дни  .
 Аз   ходих   на  един  преглед  след  20 -ият   ден .И   на  мен ми е  отстранена
 цялата   жлеза  ,но    съм  лепена  .
  Според  мен    е   необходимо  да  направиш    преглед   за  да  се проследи
 възстановяването .

# 289
Здравейте, момичета,
Днес попаднах на темата във форума, която живо ме интересува. Оперирана съм от възли на щитовидната жлеза - един с размер 3/3 см и няколко по 7-8 мм. Отстранена ми е част от жлезата, в епикризата изразът е "пирамидален лоб 1х0,5 см". Преди операцията нямах отклонения в хормоните, макар че FT4 беше на долната граница. На контролния преглед 1 месец след операцията хирургът (без изследвания, само на основание качените килограми) ми предписа Л-тироксин 50. По настояване на личния ми лекар направих изследване на хормони преди да започна приема на лекарствата - TSH=22,14 FT4=10,15. Моля, според вас, как да продължа нататък? Пак ли да ходя при хирурга или да си търся ендокринолог? Бихте ли препоръчали някой в Пловдив или София (тъй като са ми еднакво близо). След колко време трябва да посетя лекаря, при вас как беше? Извинявам се за струпаните въпроси, но за пръв път попадам на хора с моя проблем и очаквам да ме упътите.

# 290
Daniela44, ще трябва да си направиш изследвания, но се обади първо на ендокринолог.За мен е много добър доц.В.Иванов от ВМА в София , клиника по "Ендокринология". GSM 0889 290 721 и още един
GSM0898 218 977 Аз ходих първо при него, той ми препоръча хирург за операцията и след това пак при него.Много вещ доктор в областта.И аз съм с един лоб от щитовидната жлеза вече 11 мес.По-важно занапред е да не се ядосваме и дай Боже всичко да ни е наред Praynig

# 291
ne7lly, благодаря за инфото и най-вече за GSM-ите.

# 292
здравейте аз съм от павликени от скоро имам лек дискомфорт областа на шията и отидох при лич.лекар пусна ми изследвания и се оказа че TSH ми е18,35 ходих при ендок.от павликени тя ме прати на ехограф и изследване на ТАТ и МАТ ходих на ехограф  заключението му е струма нодоза с данни за хиповаскуларизация ТАТ и МАТ ще са готови във вторник.В заключението от ехографа пише че в двата лоба се оформят нодули размер 10-15мм.истмус разширен 10мм много ще се радвам ако някоя от вас ми пише дали трябва да се притеснявам засега се старая да не мисля за това ще се радвам ако пишете

# 293
Здравейте
И аз преди една година се оперирах в Е Х При мен обаче гушата беше станала огромна и даже беше растяла и в гръдния кош Вярно че аз си бях виновна и 15 год си чаках. Операцията не беше изобщо рутинна Оперира ме екипа на д-р Ганчев -  д-р Пунчев и д-р Видинов бяха асистенти. Много сам доволна След операцията беше всичко нормално гласа ми беше наред - нещото което много ме тревожеше а и някой от пациентите на другите екипи се оплакваха от изтръпване но при мен нямаше такова нещо За съжаление аз бях чакала много и не можеше да ме лепят При последния ми контролен преглед установих че са се преместили ето и сайт www.endosurg.eu  чрез които се ориентирах Там има и описание какво правят така че успех на тези на които им предстои операция

# 294
Понеже преди време се бях включила с въпроси, искам само да споделя, че аз се разминах с операцията засега, защото биопсията показа доброкачествен възел. Всички изследвания са ми в норма, нямам оплаквания. Разбира се, предстои ми преглед отново след 3-4 месеца. Предполагам, че след време ще стигна до операция (ако възелът нарастне много, стане токсичен или промени характеристиките си към по-лошо), но засега не ми препоръчват операция.
За протокола: с 2 възела съм, 14 мм и 3 мм. Правен ми е ултразвук, 2 биопсии с ултразвук, сцинтигарфия (която показа хиперактивен възел).
На всички желая здраве, лекари-професионалисти и дано по-рядко ни се налага да ги посещаваме!

# 295
честито mili46! Радвам се,че си се разминала и че е доброкачествено.Щом нямаш и оплаквания това е най-важното. Hug

# 296
Здравейте на всички!Понеже ми остават още десетина дни до операцията,хиляда въпроса нахлуват в главата ми.Искам да попитам първо-как е гласа след операцията?Разбрах,че много падал, и 2-3 месеца след това е трудно да се говори. Thinking
Друго,което ме вълнува е каква анестезията-предполагам инхалаторна?Преди това приспиват ли те с нещо ?
И трето има ли вероятност да отменят операцията,ако съм в цикъл,макар и съвсем накрая?Сечанов ми каза,че нямало проблем.Разрешават ли да си по бельо ,или с долнището на пижамата? newsm78

# 297
  • Варна
Успех на операцията geiza1979    bouquet

При мен нямаше промяна на гласа след операцията, но зависи, къде и какво ще режат. Също и от сръчноста на хирурга   Wink
Анестезията мисля, че е комбинирана /незнам дали така се казва  Embarassed/ Имаш и система във вената и тръба в гърлото. В началото те приспиват с маската.
На самата операционна маса си с долнище на пижама - нагоре гола  Sunglasses
Не трябва да си лакирана /ръце и крака/ и да си махнеш обиците, ако имаш.
За цикъла - незнам. На мен ми казаха, да не съм, ама ако е в края, предполагам, че може  Peace

Дано всичко мине леко  Hug

# 298
geiza1979 аз нямах проблем с гласа,просто не биваше да се напъвам да говоря поне два три дни.Иначе в цикъл мисля че не може.трябва да кажеш на лекаря.На мен ми казаха че не бива да съм в цикъл.

# 299
Здравей! GrinningМен ме оперираха във ВМА.Трябваше да не съм в цикъл,да нямаш лак, прастени,гердани, гривни и обеци.Мен ме приспаха с упойка.Бях само по нощница и отдолу нищо Hug,а нощницата беше от болницата, специално ми я дадоха за операцията, после можеш да си сложиш твоя пижама.Гласа още на другия ден си ми беше наред.Споко!И Късмет! PeaceЩе ти стискам палци всичко да е наред! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт