Операция на Щитовидна жлеза.

• 301 635
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 270
Изследванията,които ми искат са 8 на брой.Ако някой го интересува ,мога да пиша на ЛС,за да не натоварвам форума Hug

Здравейте! Бихте ли ми казали кои са изследванията?
           Желая ви от сърце здраве и много късмет!

# 271
geiza1979,
ми не натоварва според мен темата да има споменати какви принципно изследвания се искат принципно преди операция. Някой ден някой ще чете темата на зор и ще се ядосва че не е споделено.

# 272
geiza1979,
а ТАБ биопсията ви са я правили кога - още преди 10години ли.
Каква е била подготовката за ТАБ, тогава колко мм е бил възела и на ехограф ли само е гледан възела или с друг визуален метод(ЯМР ли) или сцинтиграфия?
Моят лимфен възел ми отказват засега дори и ТАБ, и ще ги изям докторите с парцалите ако се окаже кофти възел по късно, че не са ми направили по-рано биопсия.

# 273
n,ТАБ- а е правен прди около 4 години.Никакви предварителни изследвания не са ми правили преди това.Процедурата е търпима,просто усещаш само обождането с иглата,и не трябва да преглъщаш през това време,иначе иглата се измества от възела.Прави се ,едновременно с наблюдението под ехограф.Сцинти графия ми беше отказана,защото казаха,че е остарял метод,а за ЯМР не се е споменавало даже.В твоя случай няма да е лошо да се направи ТАБ...Защо не настояваш пред лекарите?

# 274
geiza1979, желая    ти   успех   и  ,  както  и  друг   път  съм   казвала  -довери  се   на   лекаря ,който  си  избрала .В  противен  случай    е    много   тежко .И   аз    преживях   същото  преди   малко  повече   от два  месеца  ,само  че  при мен    първите   40 дни   след  операцията   бяха   много  трудни ,не  искам  дори
да  си  спомням . И  ето   вече   всичко  е   о.к. .
      Все  още   си   почивам   и   откакто    ни   дадоха   свидетелството   на  24.05
пътуваме   активно  .Вече   бяхме    на  море  - беше   супер   време  и  си   прека
рахме   чудесно .
     Не  съм   се    предпазвала    от  слънцето  с   друго  ,освен   със   плажно  мас
ло  , както    и   друг  път . Доста  почерняхме    и    нямам    проблеми ,раната   личи   слабо    и   най  -важното   не  ме  притеснява  .
     Весело   лято  на  всички  !

# 275
Здравейте на всички!  bouquet
На мен ми махнаха левия лоб на щитовидната жлеза преди 11мес. във военна болница.Д-р Григоров-ендоскопска операция.Беше разгара на лятото, ходих си на плаж,но внимавах операцията да не се излага на слънце.В момента даже нямам белег , единствено,когато съм ядосана или напрегната ми се появява една тънка резка на мястото с по-тъмен цвят.
Успех на всички на които им предстои операция! Grinning Laughing

# 276
Здравейте момичета, на мен преди около месец и полувина ми се появи ужасна сенна хрема . До сега не съм имала , а сега се появи Sad Според мен ,а и според личната ми лекърка най-вероятно се е отключило след операцията( тя беше преди 4 месеца). Изписа ми някъкъв спрей и хапчета( дадох към 50 лв,били най-новите и ефикасни), но вече една седмица ги пия и ефект не виждам, направо е ужасно, постоянно ти тече носа и кихаш ooooh!.
Някоя от вас има ли подобен проблем след операцията???

# 277
М.П. няма как да е вследствие от опер.това си е чиста проба настинка или грип.Или сега е времето на полените може би е от тях.незнам какво ти е изписала тв. лек. но трябва да пиеш антихистамин напр./Зиртек/ има и други лек.Споко просто това е сезона на алергиите и ти ако имаш предразположеност норм.е да ти се появи и да имаш дискомфорт.Какво са ти изписали?Пишеш спрей и хап. какви са?Спокойна вечер

# 278
Здравейте всички!И при мен беше така с появата на сенната хрема.Ходих при д-р Вл. Иванов от клиниката по Ендокринология и той ми каза,че това се получава при повечето оперирани и че е нормално, защото намалява имунната защита на организма.Препоръча ми повече плодове и зеленчуци,но не и лекарства.И до днес - 11мес. след операцията съм така.Не пия нищо, но май от другия месец ще мина на елтироксин, защото моята ендокриноложка така ми каза.Високи са ми антителата. Shocked
Успех и здраве на всички! Laughing

# 279

Julai4o ,
 За  първи  път  чувам  за  това  ,че  се  получава  сенна  хрема  при повечето  оперирани  .Не  зная   дали  е  нормално , но  със   сигурност    лечението  е   
упорито   и   продължително .Така  че  ,не   бързай   да  очакваш  резултати 
след една   седмица   лечение . 
    Желая  ти   успешно    възстановяване   !

# 280
Здравейте момичета,
направиха ми операция на щитовидната жлеза като се наложи премахване на цялата жлеза. Искам да попитам дали има някой от вас като мен. Засега се чувствам добре но ме притеснява какво ме чака по нататък. Казаха ми да ида след 10 дни за епикризата и след това на ендокринолог за определяне на лечението. Ще се радвам да ме приемете във вашите редици.

# 281
vesela_veli, не е хубаво че се увеличаваме, но добре си дошла при нас Hug

Колкото до моята сенна хрема ми изписа спрей Avamys(да го ползвам 6 месеца) и хапчета Aerius(за 3 месеца), и Рутаскорбин(за 6 месеца), защото задари постоянното кихане и духане започна да ми тече кръв от носа. Ще видя след още десетина дни дано има ефект, но немисля да ги пия чак толкова дълго колкото ми каза лекърката.

# 282
Здравейте момичета,
направиха ми операция на щитовидната жлеза като се наложи премахване на цялата жлеза. Искам да попитам дали има някой от вас като мен. Засега се чувствам добре но ме притеснява какво ме чака по нататък. Казаха ми да ида след 10 дни за епикризата и след това на ендокринолог за определяне на лечението. Ще се радвам да ме приемете във вашите редици.

Сега ще ти предпишат лекарство ,предполагам ел-тироксин . За една година ще се проследи каква ще ти е необходимата доза/през зимата дозата е по-голяма/,и два пъти/минимум/ ще направиш изследвания през тази година на хормона ТСХ и ако е в нормата вече ще ти бъде установена така да се каже зимната и лятна доза.Лекарството се пие цял живот.Само не знам като ти е махната цялата жлеза дали е необходимо да се ходи на ехограф /при мен е запазена след операцията 1/3 от жлезата и аз ходя един път годишно на ехограф/.Нека някои със същия случай като твоя  ако може да сподели.Дано всичко занапред да е нормално и успех ти желая  bouquet

# 283
здрастии на всички пак! Как сте в жегите мм? Аз съм вече с мислите на морето.. плажа... това онова  Blush
vesela_veli аз също съм с премахната цяла жлеза.Февруари ме оперираха.Както ти казват момичетата ще ти изпишат ел-тироксин (предполагам) ,ще се види каква ти е дозата.Аз съм на една таблетка.И така ще си следиш тсн-то и толкова...Нищо страшно няма и притеснително.Всички сме си нормални жени,живеем нормално и въобще няма защо да се тревожиш!И за бременност ако мислиш всичко е 6... аз вече работя по въпроса за бебче с разрешението от ендокринолог..
Абе с две думи : Няма да се притесняваш! Hug

# 284
Аз съм със съвсем прясна операция от 9 юни и много ме притеснява това че нищо не ми казаха дали да дойда на преглед след време да видят как е зараснала операцията, абе малко като на конвейер ни бяха подкарали. Махнаха ми някакви скоби и това беше

Общи условия

Активация на акаунт