Операция на Щитовидна жлеза.

• 301 640
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 255
almateq 
Julai4o
537476

аз и другите които в бъдеще ще ползват темата ви благодарим че споделихте, когато се сетите за още нещо и имате време .. ще съм ви пак благодарна да си споделиме Wink

аз нямам търпение да се проведе сцинтиграфия за възела на моята роднина, но нали не е на моят черен дроб този йод изследване. Ако някой има нещо да каже за йода и как се излъчва от организма, дали има повишен риск за черен дроб с този метод, дали като е оперирана преди време от жлъчен мехур дали е по-опасно ..да не остане някакъв химикал.
Останах с впечатление че се изпива химикала на единият ден и на другият ден се ляга на маса за сканиране според разказа на друга позната, или не е така?

# 256
n,  ще стискаме палци всичко да мине добре.
Аз незнам как се процедира с този йод.
В болничната стая с мен имаше едно момиче, което беше ходило на някъкво изследване ,но със радиоактивен йод( незнам дали е същото). Пиело се една глътчица(под грамаж) за изследването и после стояла два три дни в затворена стая заради радиацията. Имало и още две жени с нея, трябвало да се къпят по няколко пъти на ден, но ще те излъжа в коя болница каза, че има такова отделение (дали не беше в Пирогов  newsm78).

# 257
Здравей n, сцинтиграфията няма нищо общо с черния дроб,това е контрасна течност която се вкарва и се локализира на болното място.А пък за АЛАТа -слад като тази жена е прекарала хепатит Б тя е трябвало през годините да си прави чернодробни изследвания.Трябва да отиде на гастроентеролог да я консултират и може би да и дадат хепатопротектори.Тя трябва да си изследва и куп др. неща,но това ще ви го каже гастрото.Ти след като оперираш с комп. отвори там където трябва и сама ще си отговориш на мн.въпроси.Тв.роднина рябва да разбере до каква степен и е увреден чер.дроб,а за това по-горе писах са нужни изсл.Но споко за всичко си има лек.А за опер.в София да моя съседка се опер.там и наистина и взеха 700лв.като дарение/било вписано в листа който е попълвала/иначе е мн.доволна.М/у другото мн.от изсл. за чер.дроб са по каса освен антителата така че при един добър гастро. ще направите почти всичко.Желая ти успех!

# 258
Аз съм оперирана преди седем години от д-р Сечанов, като 2/3 от жлезата ми е премахната.Диагнозата ми беше -Базед,2 големи възела разположени съответно единия в десният а другият в левия лоб на жлезата и хиперфункция.Оплакванията преди операцията ми бяха много -изпотяване  и тремор на ръцете,зиморничевост,намаляване на тегло,нервност,изпъкване на очните ябълки,тахикардия,усещтане за душене.Първите изследвания ги направих при д-р Емил Начев/ендокринологията/,който в продължение на  1,5год. ми предписа метизол за да мога да вкарам хормоните/ТСХ  и  FT3/ в ремисия,след което ме оперираха.Белегът заздравява по-бавно ,но след една година почти не личи/това също зависи от хирурга извършил операцията/.Сега доживот съм на Ел-тироксин.Дозата доколкото знам зависи от сезона-зимата е нужно повече,лятото по-малко/но все пак всичко е индивидуално/.Много съм доволна и от двамата доктори.Контролни прегледи си правя два пъти годишно за хормона ТСХ,и ако той не е в норма се прави на другите по преценка на доктора.За ехото не знам как е точно ,но аз за себе си ходя профилактично един път в годината. На всички които им предстои операция пожелавам да е успешна и без услажнения/и последващи рецидиви. Wink

# 259
Момичета,изчетох с голям интерес цялата тема.Ох,толкова притеснена и объркана съм от всичко,и най вече ме е страх.Началото на юли съм на операция,в Ендокринологията,при доц.Сечанов.Толкова мисли ми минават сега през главата.Досега съм мислела,че лятото не оперират,но той ме прие от раз.Възела ми е само един(уж) в левия лоб,но е с размер 23 мм.И той като ми заговори за едни предракови състояния smile3518,коста ми се изправи.Сега ме е страх най вече какъв ще бъде резултата от хистологията. SadДаде ми един поменник с изследвания,които трябва да направя преди операцията.Вкл. и лапароскопия Rolling EyesНякоя от вас правила ли е такива?А някой може ли да даде лично мнение за доц.Сечанов.Ако иската и на ЛС.Ох,много ми е притеснено!

# 260
geiza1979 успокой се, няма нищо за притеснение. Аз съм оперирана при доц.Сечанов преди 3 месеца и съм много  доволна. Предстои ти 30-40минутна операция, после 1 вечер в реанимацията и това е. Няма да ти вадят после конци, защото доц.Сечанов не шие а лепи. Това е от голямо значение за белега после. Успех   bouquet

# 261
asuper ,мерси много ,мила за куража.  bouquetСпекла съм се яко.Страх ме е най -вече да не ми открият някой карцином. Rolling EyesВкарвам се само в някакви филми.Колко дни е престоя след операцията в болницата?И след операцията ще мога ли да се прибера сама (не съм от София)?Пускат ли близки след операцията в реанимация?

# 262
asuper ,мерси много ,мила за куража.  bouquetСпекла съм се яко.Страх ме е най -вече да не ми открият някой карцином. Rolling EyesВкарвам се само в някакви филми.Колко дни е престоя след операцията в болницата?И след операцията ще мога ли да се прибера сама (не съм от София)?Пускат ли близки след операцията в реанимация?

Доц.Сечанов е много добър хирург тъй че не се притеснявай.До колкото си спомням в реанимацията не пускат близки.Можеш и сама да се прибереш ,но си мисля че някой трябва да ти помогне за багажа.Пожелавам ти всичко да мине леко и безпроблемно.Успех newsm10

# 263
geiza1979 След като излезеш от реанимация оставаш още 1 ден в болнтцата и на сутринта те изписват. Разбира се ако искаш още същия ден доц.Сечанов те изписва, но лично аз ти препоръчвам да не бързаш. Пътуваш си спокойно, аз също пътувах за Пловдив с кола. Мъжо още в деня на операцията влезе в реанимацията. Тъкмо бях почнала да отварям очи от упойката. Даже беше говорил с доцента за резултата. След това късно вечерта също влезе в реанимацията за няколко мин. да ме види. Беше се уговорил с дежурната сестра. За сега Чао от мен   bouquet .

# 264
Съжалявам, че нахлувам в темата ви момичета, но имам послание към elbeli - разчисти си кутията с лични съобщения  Peace
На всички ви пожелавам всичко най-хубаво, по-малко притеснения и само добри резултати   bouquet

# 265
Благодаря ви много,момичета!  bouquet

# 266
geiza1979,
напишете повече инфо за вас - оплаквания с които сте започнали, как и колко време сте лекувана, къде и какви изследвания, сега какви изследвания ви искат за операцията ..т.н., може да има хора със сходни проблеми които да искат да знаят преди лекарите да им обяснят.
Аз, за щастие още не съм поддала в щит.жлеза, но имам лимфни възли по шия и съм на тръни в друга посока,
а моя роднина е с щит.автоимунитет, и бавно сега действаме по изследвания, че докторката от една единствена консултация много ни разочарова ..такова отношение като че ли сме крадци че ходим по здр.каса, вместо само да плащаме 1 заплата в годината за здравно осигуряване и да си кютим.
Като взе да се кара от вратата 'кой е назначил ТАТ+МАТ' ... 'ми викам ..аз съм разбрала че не се поемат по каса и затова сме си ги пуснали сами', представям си ако бяхме без готови антитела ..щеше ни изгони, ..б*си доцентката..., и ние сме доценти ама не ядем хората от врата като че са престъпници.
---------------------------------------------------

Момичета, на нас никой не можа да ни препоръча конкретно име от ендокринологията, сега съжалявам че се набихме на доц.Овчароvа. Този доц.Сечанов за който говорите добри отзиви давате, той само за операции ли консултира или общо преглежда, моята роднина не е за операция за наш късмет засега.
Защо нашта докторка Овч. ни кара да й правим платени 'холестерол профил' + 'трикратен глюкозотолерантен тест' при положение че захарта на гладно на моята роднина е 4.7-5.2 ммол захар като на млад човек а не както е на 55г, и тъй-като 11 години има повишен пролактин ..а досега все джипитата даваха годишният профилактичен пролактин, а сега тази докторка ни кара сами да си го плащаме пролактина ..защо ни прави на луди. Тя даде само ТТХ или ТСХ .. незнам не са ли два различни хормона?
Ние постоянно фалираме, работим само за изследвания, а консултациите не давет резултат и само плащаме като луди, защо все попадаме на дървени 'светила'.

# 267
Нямам и не съм имала никакви оплаквания,освен изпотяване (обилно)на ръцете  и една постоянна тревожност и напрегнатост.Това да речем е с давност отпреди десет години.Тогава личната лекарка ми каза,ако искам да си прегледам жлезата.И възела цъфна.Никога не съм предполагала дотогава,че може да имам такова нещо.И до ден днешен/да чукна на дърво/нито сърцебиене,нито тремор,нито драстични промени в теглото съм имала.Хормоните са ми в норма,антителата също.Но възелът ми е 23 мм,и Сечанов,аи не само той ми казват че е редно да се оперирам,защото има макар и някаква минимална вероятност да стане карцином.Това е вкратце.Преди 3 години в Клиниката по ендокринология ми е правена тънкоиглена аспирационна биопсия,защото искаха да отхвърлят диагноза за тиреоидит на Хашимото.

# 268
Изследванията,които ми искат са 8 на брой.Ако някой го интересува ,мога да пиша на ЛС,за да не натоварвам форума Hug

# 269
geiza1979 ,успех и от мен!
не се притеснявай!и не ги мисли от сега биопсиите..всички сме били така на тръни,но винаги са се оказвали доброкачествени..щит.жлеза е благодатен орган в това отношение.

Общи условия

Активация на акаунт