Операция на Щитовидна жлеза.

• 301 658
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 240
Здравей МИЛИ46 образованията се определят с ехограф това е единствения начин.Не става и с туморен маркер/питала съм преди да легна на масата/.Не те съветвам да правиш биопсия,защото само ще нарушиш капсулата,а също може да вземат от място където няма клетка/знаеш каква/.При мен лично моите ображувания бяха с недобре оформена капсула и аз легнах със страх,но благодаря на Господ,че бяха доброкачествени пък и док.е супер кадърен.Ако имаш др. въпроси питай.Лек ден

# 241
Мили46,не мисли за рецедив,мисли позитивно.Да така е никой не е застрахован,дори и док.да си е свършил перфектно работата просто това е състоянието на организма,ако той е склонен на образувания,ще рецивидира пак/въпроса е кога/Намен лично док.ми каза че не съм застрахована,макар да съм сигурна,че си свършил перфектно работата.Оттук нататък вече ендокриноложката има да следи моето състояние и при нещо притеснително да ме изпрати на хир.Наи важното е да посещаваме ендо.на 6-8 мес. и да правим ехо,разбира се и ТСХ.А за това колко от жлезата се маха решава док. на мен ми е махната 2/3 от десния лоб/където имах проблем/,но са ми махнали и истмуса ,може би и там е имало нещо което го е притеснило.Няма значение засега всичко при мен е наред,ще я мисля занапред.Да Ви питам всички опер. вие ходите ли на някакви контр. прегледи след опер. на хир.или само на ендо?

# 242
Milaaa, моя хирург каза че съм добре на прегледа 40 дни след операцията и да отида на консултация ако имама рязка промяна в килограмите. Аз не се доверих само на това и преди два месеца си пуснах TSH и за сега е в норма. Мисля да ходя при ендо. само ако се появи някъкъв проблем, но и скоро пак мисля да си пусна хормони. Предния път си пусках само TSH, кажете това само достатъчно ли е?
Всъщност се оказва ,че не ходя при никакъв лекър да ме следи, а трябва ли  newsm78 ???

# 243
здравейте и от мен,
от доста време не съм писала, но бещах, че няма да пропусна след като ми излезе тсх-то. оказа се 4.37, което е над границата, но доц.сечанов е доволен, че жлезата работи услилено, за да си навакса и за отрязания ляв лоб и истмуса. за сега лекарства няма да пия, а след три месеца ще пуснем тсх още веднъж.
и аз нямам промяна в кг-те, слава богу, з/о съм малко отгоре и без това.
попитах иначе за белега - колко време да го мажа, дали мога да го излагам на слънце. с дерматикса ще продалжца около 2м, а ходенето на море няама да е проблем. след близо 40дни, все още седи червен, но иначе нямам придърпвания и др.неразположения.
стискам палци на тези, които сега четат тези редове и се чудят какво да правят - не отлагайте, със здравето шега не бива.
желая на всички усмихнати слънчеви дни!!!

# 244
Хей, здравейте на всички в темата...и аз да се включа отново.Много щастлива и доволна.След операцията ми минаха 2 месеца и резултата от Tsh ми е 0,78 (с вчерашна дата).Много съм щастлива и спокойна.Желая на всички преживели операции на щитовидната жлеза усмиииииивки и успехи...
Аз вече съм със "зелена светлина" за бебче и започваме "работа" Stop

# 245

Здравейте ,радвам  се   за  всички ,които  споделят   успешни   резултати  и   добро   здравословно  състояние .  Общото  форумно  настроение   е слънчево  и  ведро ,  а   и при   мен    е  слънчево  !
   Искам    да   споделя  ,че   е   трябвало  да  повярвам на  д-ра  за   проблема  с
гласа  ми   много   по-рано    и  да  си  спестя  толкова  тревоги.Просто  при  някои   е    нужно  по-дълго  време   и  търпение. Вече   почти  съм  си   възста
новила  гласа  ,само   с   килограмите   все  още  не   успявам ,но   се   надявам
да  не  слагам   още.
   Много    настроение  на  всички  !   Elbeli  ще   чакаме  новина -успех
!

# 246

Здравейте ,радвам  се   за  всички ,които  споделят   успешни   резултати  и   добро   здравословно  състояние .  Общото  форумно  настроение   е слънчево  и  ведро ,  а   и при   мен    е  слънчево  !
   Искам    да   споделя  ,че   е   трябвало  да  повярвам на  д-ра  за   проблема  с
гласа  ми   много   по-рано    и  да  си  спестя  толкова  тревоги.Просто  при  някои   е    нужно  по-дълго  време   и  търпение. Вече   почти  съм  си   възста
новила  гласа  ,само   с   килограмите   все  още  не   успявам ,но   се   надявам
да  не  слагам   още.
   Много    настроение  на  всички  !   Elbeli  ще   чакаме  новина -успех
!
Мерсииии gabriela652! Ха, дано скоро да почерпя  Wink Wink

# 247
Здравейте дами, на моя роднина жена на средна възраст открихме щитовиден възел при ехография и сега високи ТАТ+МАТ нещо от сорта на  960/650. Взехме талон от личната лекарка в София сме, и утре трябва да се запътим към някой ендокринолог. Моля, Препоръчайте ни ендокринолог Wink има ли телефони за записване на час или се чака стандартно.
При кого е най-добре да се започне пътеката, ако се стига до операция с нова пътека ли става или от същата.
Вярно ли е че ендокринологията от март насам вече взимат 700лв доплащане за операция, защотот били във фалит?
Мернах че са преместени в Майчин дом 13ти етаж ли? Има ли телефони.

Аз съм се панирала, понеже на мен лично лекарите винаги не ми дават почти никакви изследвания, затова съм в паника нещо да не ни подведат лекарите ..пък да се полага като изследване.
Например по колко време се чака за сцинтиграфия, нали така е подхода - първо антитела и ехо -> мерене хормони(TSH + Ft4 ли?) а понеже имаше от 10тина години и висок пролактин(норм до 500 или 620, рез 1500 - 3000) се надявам и пролактин да дадат -> сцинтиграфия или ЯМР? за да покрие въпроса и на щитовидния възел и на пролактина (хипофизата) -> кога и как се обсъжда операция или ТАБ биопсия за хистология.
Какво им се прави толкова на хистологиите че чакате по 10-15 дни доколкото разбрах от постовете ви, или просто са натоварени и затова хистологиите се бавят. На мен за лимфен възел бяха ми казвали на едно частно място за 2 часа хистология.

Повишен чернодробен ензим може ли да е лош признак за възела, говоря за алат ..сега по спомен ако беше норма до 35 да е 45 резултата. Казва че я наболява откъм черен дроб.

струва ми се че имам безкрайно много въпроси към вас и особено към amar ако не бъркам прякора ... че тя ми се вижда много изпатила и вероятно им е научила триковете на докторите.
Благодаря

# 248
Здравей n!Това,което мога да ти кажа е как беше при мен.След като разбрах от ехограф че съм за операция си взех час при професор Захариева от ендокринологията в София.Тя ме насочи към доцент Сечанов.Той ми назначи дата за операция и ми написа какви изследвания трябва да направя.Всичко мина по здравна каса,но операцията си я платих .Пожелавам всичко да мине успешно!

# 249
almateq   bouquet

Дами, ходихме тези дни, взехме талон от гп-то, днес в 'майчин дом' в мазето е регистратурата за ендокринология, днес в 10ч ни казаха че вече е свършила днешната лекарка и ни предложиха записване на час най-рано за понеделник или платен прием на мига. Записахме часа за понеделник, нали за изследванията като сцинти и т.н се борим, ...какви отработени техники а '.. били по-малко тази седмица лекари че някои имали други ангажименти'.

Някой да има впечатления от доц. Овчароvа?
Някой да има впечатления как и след колко време мотаене дават сцинтиграфия при положение че ние имаме частна ехография с резултат възел и незнам си каква структура и платени ТАТ+МАТ високи
, чернодробен ензим алат повишен ..чудя се дали може да се свързва с автоимунния процес. Кое по-напред ..ендото ..а сега и гастро да мислим да не е с капсулиран хепатит че е карала като дете хепатит Б.

# 250
almateq,
кой месец ви е била операцията, в ендокринологията ли. Кога ще имате хистологичен резултат. Колко сте доплатили за операцията.
В друг форум коментираха че еднокринологията били във фалит и сега от март месец вземали 700 лв доплащане за операция върху касата под познатата схема 'сметка консумативи'. Според мен това е пладнешки обир.
Бих искала да намеря някой който да сподели впечатление в Токуда дали оперират с такива схеми 'консумативи' или е по-културно обслужването.

# 251
операцията ми беше  декември в ендокринологията.Хистологията излезе след 15 дни.Платих за избор на екип.

# 252
Моята операция беше края на януари, резултатите излезнаха две-три седмици след това, но аз си ги взех на контролния преглед. Платих само 30-40лв. болничен престои.

# 253
ОРЕРИРАНА СЪМ ПРЕДИ МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА В МВР БОЛНИЦА ОТ ДОЦ.МОШЕВ ОТ ВЪЗЕЛ НА ЩИТОВИДНАТА.ОПЕРАЦИЯТА Е РУТИННА.ОПЕРИРАХА МЕ В ДЕНЯ НА ПРИЕМАНЕТО/ПРЕДИ ТОВА ИМАХМЕ УГОВОРКА/.ОПЕРАЦИЯТА ТРАЯ ТОЧНО 40 МИНУТИ.НОЩА ИЗКАРАХ В РЕАНИМАЦИЯ И НА СУТРИНТА В 10 ЧАСА МЕ ИЗПИСАХА ОТ РИАНИМАЦИЯ-ИЗОБЩО НЕ ЛЕЖАХ В ОТДЕЛЕНИЕТО.ДОСТА МИ БЕШЕ ТРУДНО  ДА ПЪТУВАМ НА 200 КМ ОТ СОФИЯ/ЗА ДА СЕ ПРИБЕРА С КОЛА/, НО.....ВСИЧКО МИНА .НА 5-Я  ДЕН МИ СВАЛИХА КОНЦИТЕ И ПРЕВРЪЗКАТА.НА 10 ДЕН СЛЕД ОПЕРАЦИЯТА АЗ БЯХ ВЕЧЕ НА РАБОТА.ПОЛЗВАХ САМО ЕДИН МЕСЕЦ БОЛНИЧНИ И ТАКА..... ТАКА, ЧЕ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ!!!

# 254
ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ТОКУДА- НЕ СЪМ  ОЧАРОВАНА ОТ  НУЖНОТО ВНИМАНИЕ! В МВР БОЛНИЦА  НАЙ- ДОБРИЯ ЕНДОКРИНОЛОГ Е Д-Р ЖИВКА БОНЕВА.ИМЕННО НА НЕЯ СЕ ДОВЕРИХ И ЗАТОВА СЕ И ОПЕРИРАХ В ТАЗИ БОЛНИЦА.ПОД НЕЙНИЯ КОНТРОЛ НАПРАВИХ ВСИЧКИ ПРЕДВАРИТЕЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ  И СЕ ПОДЛОЖИХ НА ОПЕРАЦИЯТА НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА.

Общи условия

Активация на акаунт