Операция на Щитовидна жлеза.

• 301 675
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
На накоя от вас да и закъснява цикъла или въобще да не идва. Направо ще се побъркам и съм толкова изнервена и само се карам на децата. 5 месеца а подобрение никакво ако знаех че ще стана такова куку хич нямаше да се оперирам още няколко години. Проблеми преди операцията не съм имала, а за след елате ме вижте...трагедия.

# 226
На мен не ми е закъснявало след като започнах да пия хапчетата.Винаги съм имала редовен цикъл.Само веднъж ми закъсня и след това се откри проблема с жлезата.Ама би трябвало да ти идва нормално според мен,мисля че не трябва да има големи закъснения.

# 227
soleil,не съжалявай,че си се оперирала....дали сега или след време...щом се е налагало.По добре според мен си потърси добър ендокринолог.Когато ти улучат дозата всичко ще е ок.От сърце ти желая всичко да се оправи .

# 228
Силви_  -точно  такива  са  и  моите планове  .След   празниците   ще  направя   хормоните   и   в   четвъртък   на   контролен   при  д-р Пунчев.
 Предполагам   ,че  в  зависимост  от  стойностите  ще  ми   опре
делят   и   дозировката .Наясно   съм  ,че  ще   пия  доживот  еутирок
са . Въпросът  е  в дозировката  ,за   да няма   такива   странични  ефекти  ,ако   разсъждавам   правилно .
    Ама   и   аз  как   го   писах   като   ina15 -доживотно ,като   затвор
ническа  присъда .То  май   си  е   точно   така  ,но  хайде  да  не  драматизираме  -по-важното   е  че  ще  живеем !
    Ще  се  свиква   със   новите   ритуали   сутрин -хапченце   на   гладно  ,вместо   голяма  чаша   кафе  с  две  цигари .... #2gunfire
   Поздрави !
[/left]Здравей!Кажи ми нещо за Пунчев и аз ще се оперирам при него.Заплати ли ОП-то?

# 229
Момичета здравейте!Предстои ми операция на 18.05. с хашитоксикоза съм.Ще ме оперира д-р Пунчев.Даде ми куп изледвания да направя.Вие къде ги правихте,касата поема ли ги?Ако има някой опериран от този лекар,моля напишете впечатления!Почва да ме хваща шубето,ще маха цялата жлеза.Предварително благодаря!

# 230
На мен също ми дадоха да си направя доста изследвания. Моята лична Лекърка каза,че от тази година всички изследвания се правят в болницата деня преди операцията , защото до скоро за един пациент са се теглили пари от здравната каса и от личната и от болницата за тези изследвания и така се плаща от касата по два пъти за едно нещо. И личните лекъри могат да ти дадат направление само за някой изследвания ( най-ефтините) другите трябва да си ги платиш ти или да настояваш в болницата да си ти ги направят. Аз отидох в Цибалаб и си направих всичко за около 90лв., а кардеолог и УНГ в поликлиниката. Оперирах се в Ендокринологията в София, но не при Пунчев.В стаята ми имаше негова пациентка и беше доволна.

# 231
Момичета здравейте!Предстои ми операция на 18.05. с хашитоксикоза съм.Ще ме оперира д-р Пунчев.Даде ми куп изледвания да направя.Вие къде ги правихте,касата поема ли ги?Ако има някой опериран от този лекар,моля напишете впечатления!Почва да ме хваща шубето,ще маха цялата жлеза.Предварително благодаря!

Здравей   antika  ,ще  ти   отговорим   на  всички  въпроси-само   моля  те,  не
се   притеснявай ! Аз   съм   оперирана   от  д-р  Пунчев  с диагноза  струма но
доза   еутироидес ,отстранена   е  цялата  ми  жлеза   и   ето ,жива   съм. Няма  място  за  притеснения-щом   ще   те  оперират  в  клиниката   по  ендокринна   хирургия.Аз   съм  много  доволна   от  д-р  Пунчев ,  но  всички   лекари  там   са   мн.  добри   и   персоналът  е   отличен .
   Имах   само  две   направления  от личния  лекар.Направих всички  изследва  ния   във   Рамос   за    около   80-90   лв. Влязох  в   клиниката  с  готови   изсле
двания   и   ме  оперираха  на  следващия  ден. Преди   операцията  бях  мно
го   спокойна ,това  е  важно ,просто   се  бях  доверила   на  избраният от мен
д-р.Довери  му  се  и   ти   и    живей   спокойно  до  18-ти.
   Ако  съм   пропуснала   да  отговоря  на   някой  от  въпросите   ти  -пиши на
 лична .

# 232
  • Варна
Вчера си пуснах и изследвания и резултатите ми са ок. TSH преди месец и половина беше 4,07 а сега е 1. Личната ми каза да продължа с Л-тироксина но по половинка / 25/ . Вече не дебелея така и даже свалих малко килца.
Приятен и усмихнат ден на всички  bouquet

# 233
Здравейте момичета,включвам се и аз сега след толкова време.Имам притеснения ,защото моята операция продължава да червенее,а в единия и край даже е уплътнена/като вторично зарастване/Мажа се с Дерматикс вече 3ти месец и все още се личи /ужас/.При вас как е?Преди 15 дни ми извадиха 1 конец и сега ми остана още 1,но незнам кога ще пробие/възможно е той да пречи разреза да се успокои изатова да е възпален надявам се/.Моля пишете ако имате такива проблеми /най-вече след 3 месеца от опер./И да ви питам имате ли боцкания от време на време,аз да.FLASH* разбрах че си от Варна ти къде се оперира първия път и къде втория и при кой доктор?Какво те накара да легнеш 2ри път имаше рецидив от първия път-ДА или нещо друго?Моля отговори ми.При кой лекар се оперира?Лека вечер на всички

# 234
Milla аз карам вече четвърти месец след операцията и все още ми боцка, особено когато лежа. А белега все още си ми е червен, мажа се с контратубекс редовно, но ефект не виждам. Все още си е същото червено и набъбнало, грам не се е заличило. На мен това ми е чудно как някой от вас пишат ,че им се заличава и пчти не се забелязва. Дерматикса ми е скъпичък и май ще се откаажа от всякъкви мазания и ще изчакам времето да го заличи евентуално Sad

Кажете сега на това силно слънце мажете ли си операцичта със слънцезащитен крем и какъв или слагате шалчета? Аз понеже развих алергия към слънцето от няколко години и даже вече ръцете ми се изриват, та се чудя дали мога да мажа белега.Страх ме е от това слънце да не се зачерви или раздразни.

# 235
Здравейте дами, намесвам се в темата ви защото имам подобни проблеми. Записала съм си час за проф.Борисова,  моля да споделите някакво мнение за нея или пък да кажете от кои лекари и клиники сте доволни- аз сега се заемам по сериозно с проблемите си и искам да попадна на точното място.

# 236
Аз се оперирах в ендокринологията при доц.Сечанов.Доволна съм от избора си.

# 237
Здравейте!

Бихте ли споделили на базата на какво лекарите вземат решение за операция. Изследват ли първо възлите за доброкачественост/злокачественост? И с какво се обосновават при частично отстраняване на жлезата при положение, че вероятността за рецидив е висока?

Благодаря предварително на всички споделили.

# 238
Мри мен се оказа ,че съм за операция при прегледа с ехограф. Установиха се няколко въсела и от двете страни на жлезата ,най-голямия от които беше 4см и няколко кисти, въобще много стари образивания, които ако седят няма да доведат до нищо добро. А не помня точно , но май ако имаш възел над 2см е препоръчително отстраняването им. Мойте са станали толкова голями, защото незнаех че ги имам и са си растяли. Изследва се хистология веднага след отстраняването им в операционната, а по-подробен разултат дават десетина дни след това.
Когато не е наложително не се отстранява цялата жлеза, за да произвежда остатъка от нея хормони и да не се налага да ги пиеш. При мен е останала 1/3 от десния и 1/3 от левия лоб и засега явно жлезата работи добре. Оперираха ме преди 4 месеца и преди 2 месеца си пусках хормони и бяха добре, килограмите също не са ми мръднали, така че се надявам тази малка останала част да продължи да ми върши работа така добре Laughing.
mili46 ако те интересува нещо друго питай.

# 239
А на някоя от вас от резултата от биопсията на възлите да са открили т.нар.Хъртелови клетки?

Общи условия

Активация на акаунт