Операция на Щитовидна жлеза.

• 301 695
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 195

Силви_  -точно  такива  са  и  моите планове  .След   празниците   ще  направя   хормоните   и   в   четвъртък   на   контролен   при  д-р Пунчев.
 Предполагам   ,че  в  зависимост  от  стойностите  ще  ми   опре
делят   и   дозировката .Наясно   съм  ,че  ще   пия  доживот  еутирок
са . Въпросът  е  в дозировката  ,за   да няма   такива   странични  ефекти  ,ако   разсъждавам   правилно .
    Ама   и   аз  как   го   писах   като   ina15 -доживотно ,като   затвор
ническа  присъда .То  май   си  е   точно   така  ,но  хайде  да  не  драматизираме  -по-важното   е  че  ще  живеем !
    Ще  се  свиква   със   новите   ритуали   сутрин -хапченце   на   гладно  ,вместо   голяма  чаша   кафе  с  две  цигари .... #2gunfire
   Поздрави !
[/left]

# 196
Силви_  -точно  такива  са  и  моите планове  .След   празниците   ще  направя   хормоните   и   в   четвъртък   на   контролен   при  д-р Пунчев.
 Предполагам   ,че  в  зависимост  от  стойностите  ще  ми   опре
делят   и   дозировката ...
Не се притеснявай. Като ти улучат дозата, ще се чувстваш добре.
Твоето сега ми прилича на медикаментозна тиреотоксикоза (т.е. предозиране с Елтироксин), но все пак не съм лекар и е добре се консултираш за това, което те тревожи с ендокринолога си.
За хапчетата - не са кой знае какъв проблем. Не съм чувала за странични ефекти.
И кафе ще можеш да пиеш Simple Smile

# 197
здравейте на всички!
христос въскресе!
дано тези хубави празници донесат на всички ни много хубаво настроение и усмивки на лицата!
като ви слушам за постоперативнито лечение с медикаменти и ме се завива свят!
аз на 8май ще ходя да си пускам хормони, после ще говорим с доц.сечанов и ще видим какво ще пия!
вече не се чувствам толкова уморена колкото мин.седмица след операцията, но и аз се притеснявам от страничните ефекти на лекарствата.
днес си купих дерматикса и започвам да мажа белега, да видим дали ще се оправдаят 75лв???
освен това реших че от днес ще си наложа малко воля с храненето, з/о всички лекари са на мнение, че килограмите ми не са точно заради хормоните! сутринта се заредих с ябълки от пазара и кис.мляко и започвам!
ами това е засега, поздрави на всички!

# 198
Момичета, аз вече два месеца се мажа с Контратубекс и ефект не виждам. Я кажете този Дерматикс заличил ли е белега на някоя от вас. Ако върши работа някой от вашите кремове кажете, че да се пробвам с друг.

# 199
  • Варна
Момичета, аз вече два месеца се мажа с Контратубекс и ефект не виждам. Я кажете този Дерматикс заличил ли е белега на някоя от вас. Ако върши работа някой от вашите кремове кажете, че да се пробвам с друг.

Доволна съм от Мадекасол и от мазилото, което се прави с невен  Peace
Имах алергия от Контратубекса  Confused
Все пак зависи и от кожата. При мен белезите не заздравяват добре за съжаление  Sad

# 200
 Силви_           Не се притеснявай. Като ти улучат дозата, ще се чувстваш добре.
Твоето сега ми прилича на медикаментозна тиреотоксикоза (т.е. предозиране с Елтироксин), но все пак не съм лекар и е добре се консултираш за това, което те тревожи с ендокринолога си.
За хапчетата - не са кой знае какъв проблем. Не съм чувала за странични ефекти.
И кафе ще можеш да пиеш 

Постарах  се  да    забравя   за   малко за   очакването  на  резулта
тите   от  хормоните    и   контролният  преглед .
    Уж   се  притеснявам   и  за  килограмите  ,които  се  качвали   от
еутирокса  ,а   така   преядох  по  празниците  .Ще   се  опитам   да 
започна  да  се  ограничавам  ,защото  цял  живот  не съм  минавала
над  55-56  кг  и   ако   сложа  10  -тина  кг,незнам....
    Кафето   си  пия     всяка  сутрин  ,почти  както  цял  живот.
 В  понеделник   ще   ходя  за  болничен  при  ендокриноложката  и  ще   разпитам   повече  ,за  всичко  което  ме  притеснява.
     А   по  въпроса  за  мазилото  -аз  купих  опаковка  Контратубекс ,
 но  не  съм  я  отворила  дори  ,защото   ми  препоръчаха  мазилото  с невен  и   съм  доволна.

# 201
  • Варна
Аз мажа с Дерматикс ултра. Белега ми след четири месеца е права линия около 4см. и бледа на цвят. Но Дерматикса вече е към края си. Да си купя ли още един се чудя. Според вас колко време трябва да се маже операитвен белег. Доки каза само 1 тубичка ама дали да не се престарая с още една?

# 202
Здравейте и от мен,днес бях на контр. преглед при хир. извади ми един вътр. конец и имам още един който ще чакам да избие,за да дръпне и него/надявам се скоро/.Аз съм на 2 месеца опер.мажа се сДерматикс Ултра,две трети от опер. е гладка и почти не си личи,но другата 1/3 е леко червена и малко твърда .Доц. ми каза да не се притеснявам изобщо и че след 3-4 мес.всичко ще е наред.Даже беше доволен от това което видя сега след 2 мес. от опер.При мен хорм. са в норма и засега няма да пия хап.Засега поддържам кг.,но незнам какво ще стане след още 2мес.когато трябва да правя пак хорм.защото времето се затопля и могат да се променят заради темп.Засега съм добре,ще я мисля юли месец.Лека вечер на всички

# 203
Момичета искам да ви питам за Дерматикса. На мен ми идва малко скъпичък , но четох че в Германия същия крем бил 10 евро, но под друго има "Дерма", съставките иначе били същите. Някоя може ли да ми каже дали е така, защото имам приятелка там която може да ми го вземе? И ако може ми напишете основните му съставки, за да и ги кажа и да ги сравми.

# 204
Milaaa какви са тези вътрешни конци които ти избиват  newsm78. И при мен минаха 2 месеца от операцията, но нямам такива избиващи конци. Единственно ме притеснява факта, че още ми предърпва при преглъщане и имам чуството, че никога няма да ми мине. Иначе белега въпреки мазилото си ми стои и нямя кой знае каква промяна.

# 205
Мила,аз също не разбирам какви са тези вътрешни конци,които ти изваждат-те не се ли стопяват сами?asuper, при мен минаха почти пет месеца от операцията и все така продължава да ми предърпва при преглъщане.Аз  си мисля,че това ще си остане така  и просто трябва да свикна .Белега ми почти не се забелязва-особенно ако имам герданче,което леко да го прекрива.Мажа се с контрактубекс по два-три пъти дневно.

# 206
Ама че неприятно Sad , май ще си бъдем с това предърпване постоянни дружки. Лек ден на всички   bouquet !!!

# 207
Здравейте момичета,как няма да има вътрешни конци след като това което се реже трябва да се зашие,сигурно имаме повече вътр.конци отколкото външни.Просто всеки организъм е различен и индивидуално резорбира конците.При мен явно не са се стопили всичките ,няма значение аз и без това ходя с гердани и шалчета,така ,че със или без бабунка все се прикривам засега.Важното е да сме добре с ТСХ то,за да няма рецидив нали?М/у другото можем да слагаме фондютен в/у Дерматикса и така да заличим до извесна степен разреза.Аз нямам проблеми с преглъщането,говора,не ми придърпва,но понякога ми боцка вътре като се обръщам на една страна.нямам оток и вече имам усещаемост.Благодарна съм хир.явно си е свършил работата както трябва.Да ви питам при мен 1/3 от разреза е леко червена и малко твърда дали ще избледнее,другите 2/3ти са добре.На някой от вас червенее ли след 2 мес. от опер.Моля пишете ми.Лека вечер на всички.

# 208
Моя целия(около 4 см.) все още си е червеникъв, набъбнал, а усещаемостта не е възстановена. Но секцйото ми е пради две години и полувина и все още нямам нормална усещаемост при допир, мисля че си остава така странно при допир поне няколко години докато се възстановят всички мускулчета , слоеве на кожата или каквото е там друго newsm78.
 Аз съм с алергия към слънцето, може ли да го мажа отгоре със слънцезащитен?
А и за този дерматикс питах по горе, скъпичък ми е , четох че във Германия бил 10 евро под името Дерма. Някоя знае ли нещо по въпроса?

# 209
здрасти ме4о пух
сега влизам в форума и понеже съм си купила дерматикса ще се опитам възможно най-точно да ти напиша съставките
samo detо на листовката нищо не пише а на опаковката пише състав циклични и дълговерижни силоксани и естер на вит.С
скайпа ми е denchevi79, ако с друго мога да ти помогна
лека че4ер, 4ао

Общи условия

Активация на акаунт