Операция на Щитовидна жлеза.

• 301 722
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 180
Здравей Алекс-поздравления!!!Много се радвам за теб.Пожелавам ти бързо въстановяване!!!

# 181
Алекс, радвам се за теб  Hug
Дано се възстановиш бързо .

Момичета тези от вас, които работят след колко време ви казаха лекърите ,че може да се върнете на работа?
Аз в момента не работя, но ме интересува ,защото мисля скоро да почвам, а в епикризата ми пише  - "Трудоспособност- временно изгубена." Знам, че дават към 6 месеца болнични. Кажете вие след колко време се върнахте на работа?

# 182
     party006    Добре  дошла отново ,  алекс      bouquet

радвам   се  ,че  всичко   при   теб   е   наред .Желая  бързо  възстановяване  !

me4o Pooh  ,  чудесно  е   че   вече   мислиш  за  работа .Познавам
 хора ,които  в  краят  на  втория    мес.   започват  работа .
   За   себе  си , не  мога   да  кажа .Вече   съм    много  добре  ,само
  да   бях  си  възстановила   и   гласа. на  100% .... ,вярвам   че  и        това  ще  стане  .
    Не  мисля  ,че  ще   мога  да  се  върна   в  близките  два   месеца.

# 183
Здравей Алекс !!! Желая ти бързо възстановяване   bouquet.

# 184
me4o Pooh Здравей !!! До колкото знам дават 1 месец болнични или поне при мен беше така. Аз на третата седмица бях на работа при условие, че пия Еутерокс с който много трудно ми свикна организма. Но имай в предвид, че работя седнала на маса пред компютъра.

# 185
здравейте момичета,днес си взех изследванията-мн.съм щастлива,защото ТСХ ми е 0,705 и Т3,иТ4 също са в норма,калция също е в границите.В понеделник ще ми ги гледа ендо,а във вторник хирурга,да видим какво ще преценят и двамата дали ще пия хап или не.Алекс мн.се радвам че вс.при теб е минало добре,но не прави изследвания по-рано от 50 дни,защото дотогава жлезата е в стрес и няма да са ти реални стойностите.Солеил къде се губиш,не пишеш.Лек ден на всички

# 186
момичета, здр отново!
благодаря ви за топлото посрещане!
днес дори стегнахме пикника и на реката, а една съседка мед.сестра като ме погна да се връщам в къщи......къде съм тръгнала 3 дни след операция по ливадите ?! е, имаше право жената..... и все пак постояхме малко и се прибрахме!
чувствам се добре, утре смятам да се изкъпя и да си сменя превразката. много ми е интересно да видя разреза, любопитството яко ме гони!
ивчето сега малкия ме дарпа да ставам, ще ти пиша веднага щом мога!
днес отидох до царквата и платих там някакви парички да се чете молитва на цялото семейство по празниците, и понеже сме си християни в понеделник съм решила и по тукашен обичай да занеса някакво дарение,(като курбанче) на църквата!
желая  на всички ви весели празниоци!господ дава на всички ви и семействата ви здраве и щастие!
поздрави, алекс

# 187
  • Варна
Здравейте и от мен!
Milaaa бях на ексурзия в за 10 дни в Париж и Виена и ми се върна доброто настроение от преди операцията. Радвам се че изследванията ти са ок от това по-важно няма.
Момичета пия Ел-тироксин от 3 седмици, дойде ми с една седмица по рано и ми продължи 10 дни / цялата екскурзия все в цикъл /. Как ви се отразяват лекарствата на цикъла ? Забелязвам че ел тироксина ме изнервя и превъзбужда имам много енергия и ве4ер трудно спя а сутрин се събуждам в 5 часа. Кожата ми е много суха непрекъснато ми се пие вода и колкото и да изпия все съм жадна. Косата ми пооредя а косъма изтъня. Изследвания ще правя като изпия опаковката от 50 хапчета. Нямам търпение вече. С кистата се чувствах по добре май.
Алекс бързо възстановяване!
Много усмивки и пролетно настроение на всички  bouquet

# 188

Здравейте ,
поста  на  soleil  подкрепя   и    моите   съмнения  за   това-  дали   не  се   чувствах  по-добре   преди   операцията. 
   От  20  дни  пия   Елтироксин 100  и   имам   сходни   проблеми-вечер      заспивам  трудно - около  или  след  24.00 ,  сутрин   се   събуждам    преди  5 ч. Чувствам   се   изнервена   и  на  моменти   дори  аз   не  се   понасям. Цикълът   ми  дойде  по-рано  и продължи
8-9   дни. Чувсвам  и   някаква   слаба   тежест  вдясно. Нямам  търпе
ние   за   контр.  преглед  другата   седмица  и   епикризата.    Забравих  да  спомена   и  за  това  ,че   след   баня   почиствам   определено   повече   паднала  коса   от  обикновено  .Дано  всичките  ми   подозрения   не  се   оправдаят  ,как   ще   продължавам  , ако   трябва   да   пия   Елтироксина  докато  съм  жива -по  думите  на  д-ра .
    Ще   се   опитам   да  забравя   за  всичко  през  идващите  светли
празнични   дни    и   да   се   погрижа   за  празничното  настроение
на  семейството  си .
     Пожелавам   предварително   много   настроение    за   Великден
 ските   празници   и   във   вашите   домове !

# 189
  • София
И аз съм на доза 100,но чувствам само леко припарване на шията.Сега чакам и другите последствия,падане на коса и т.н......

# 190
здравейте,момичета!
по отношение на болничния-отказах и на др.ден след операция хукнах за ужас на д-ра,но ми беше трудно-особено месеца без еутирокс..
преди 2 мес.тсх-то ми показа лека хиперфункция и намалихме еутирокса от 75мг на 3 дена по 50,4-ри -по 75мг.сега правих пак тсх с надеждата да е на долна граница,та да мина на 50мг,но уви тсх е 2,9 и се чувства осезателно-пълнея,оточна,апатична,изморена..
оставам с надежда,че хубавото време,което предстои,ще съдейства!
хубав ден на всички! Hug

# 191
Момичета като ви чета последните постове, оставам с впечатлвние ,че тези хапчета имат доста неприятни странични ефекти или чувството на дискомфорт и умората се дължат на нерегулираните хормони  newsm78 ?

# 192
би трябвало да е от хормоните..
но мисълта за химията,макар и прехвалена,ме отблъсква..а на всичко останали боклуци,които пия,еутирокса ми е най-малкия проблем,но не искам доживотно на него..

# 193

Здравейте ,
поста  на  soleil  подкрепя   и    моите   съмнения  за   това-  дали   не  се   чувствах  по-добре   преди   операцията. 
   От  20  дни  пия   Елтироксин 100  и   имам   сходни   проблеми-вечер      заспивам  трудно - около  или  след  24.00 ,  сутрин   се   събуждам    преди  5 ч. Чувствам   се   изнервена   и  на  моменти   дори  аз   не  се   понасям. Цикълът   ми  дойде  по-рано  и продължи
8-9   дни. Чувсвам  и   някаква   слаба   тежест  вдясно. Нямам  търпе
ние   за   контр.  преглед  другата   седмица  и   епикризата.    Забравих  да  спомена   и  за  това  ,че   след   баня   почиствам   определено   повече   паднала  коса   от  обикновено ...
Може би тези симптоми ще отшумят, след като намалят дозата на Елтироксина.
Настоявай да ти направят хормонални изследвания. 

# 194
здравейте всички!Мисля,че неприятните странични ефекти не се дължат на еутирокса ,а на неуточнената доза. Аз бях на еутирокс75,намалиха ми го на 50 и се надявам след време съвсем да отпадне.Пожелавам на всички много,много здраве и весели празници!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт