Операция на Щитовидна жлеза.

• 302 268
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 60
здравейте момичета прибрах се най-после у дома.Чуствам се мн.добре вече нямам болки оперираха ме в петък сутринта.Възхитена съм от отношение исъпричастност към моя проблем от персонала.Бях сама в стая със самостоятелен санитарен възел абе като ВИП.Иначе другите стаи са мама мия.Сега остава да излязат резултатите от хистологията/чак след 7-8 дни/и това ме убива психически макар уверенията на доц.Радев че няма нищо страшно.Солеил аз казах на анестезиолога че имам алергия към отделни храни /и си е така/и той каза че непременно трябва тест/ м/ду другото се оказах алергична към аналгин  а цял живот при болки в главата пиех него.Направиха ми козметичен шев ще видя какъв ще е защото сега е страшна грозотия.Дрена ми стои още и ще ходя 2-3 дни на превъзки всеки ден.Сълзи и аз се притеснявам,но меувериха че е по-добре защото изхвърлям мръсотии.До по късно Приятен ден на всички

# 61
  • Варна
Много се радвам Millaaa, че всичко е ок. Знаех, че днес трябва да те изпишат и проверявам от сутринта кога ще пишеш. При мен дрена го махнаха на 2 -я ден, а като ми махаха конците изтеглиха доста течност със спринцовка явно не беше успяла да изтече, така че по-добре с него. Аз вече почти нямам белег раната заздравява много бързо. Само и да не бях надебеляла толкова,ама...Телесната ми температура е много ниска едвам 36,2, а тази жлеза регулира топлообмена на тялото и се чудя дали все още не може да се настрои да произвежда достатъчно хормони. Твоята телесна температура как е?
В гръдна хирургия са страхотни. Не можах да повярвам, че все още има такива лекари и мед. сестри в нашата "мила, родна страна ".
За резултатите не се притеснявай ! Бързо възстановяване  bouquet

# 62
Браво, Milaaa!
Бързо възстановяване!  Hug

# 63
Силви благодаря за пожеланията.Солеил като ми писа за темп.веднага я измерих същатата е като твоята.Консултирах се с приятелки докторки и те ми казаха да не се притеснявам засега имало нагаждащ се период след което всичко си влизало в руслото.Ще поддържаме връзка.Незнам на коя ръка мерш но на дясната винаги е по-висока с 2-3.Каква беше твоята диагноза от хистологията какво пише.Да стане 5-6 март да взема тази пуста хистология че да си отдъхна/надявам се/Ти ми каза че на 6тия ден са ти махали конците,но от деня на операцията или от изписването,защото утре съм на превъзка,а ми е 7ми ден от операц.Пиши ми.МЕЧО ПУХ какво става с твоите резултати надявам се от сърце да са добри.Пиши ми.АМАР по повод твоите проблеми доц.Радев е мн.добър и си изпипва нещата отвсякъде консултираи се с него дава часове в клиника Темелков всеки четвъртък.Чух мн. добри отзиви за др.Абрашев от онкодиспансера Аспарухово казват че бил страхотен диагностик и оператор опитаи и там.Желая късмет .

# 64
Солеил забравих да те питам ти с колко кг. напълня аз в болницата отслабнах 3 кг. изпих за 3 дни 2 л. вода и 2 натурални сока сега нямам апетит твърде може би от притеснение .Не искам и да си помисля за наддаване дали става при всички.

# 65
Да ви кажа, това с напълняването не е задължително. Останах си много слаба и след опреацията, даже съм още по-кльощава.
Има си значение индивидуалният метаболизъм.

# 66
Milaaa,  чакам началото на март да отида за резултатите и епикризата и да види хирурга колко кг. съм качила.
А за апетита и на мен отначало ми липсваше , даже ми се гадеше като ядях,но се насилвах и сега апетита си ми както преди. Хирурга ме предупреди да се храня както досега и да следя стриктно кг. си.
Аз засега съм качила малко над един килограм. Вие как сте с колограмите, мен това също ме притеснява да не напълнея много?

# 67
  • Варна
Здравей Milaaa !
Конците ми махнаха на 6-я ден от операцията. Температурата от дясно я меря и аз. А килата са близо 10, но на мен много ми се ядеше след операцията. Пък и много се бях шашнала, че ще е злокачествено, защото и двамата ми дядовци са починали то рак. А на ехографската снимка какво виждаха не знам, но ендокринолога искаше да ме пише по спешност,а като отидох при доц. Радев бях лепнала някакъв вирус и той ми каза да бързам да се оправя , че да не губим още 2 седмици. Бях тотално изтрещяла. Кистата преди това не съм я напипвала и нямах време да свикна с мисълта за нея. Та килата се резултат и от депресия. Даже след като видях резултата, че е доброкачествен започнах да си мисля, че може и да са объркали нещо. Но вече ми минава това състояние.
Имам съмнения че жлезата ми е в хипофункция, но ще чакам 5-6 месеца до следващите изследвания. Първите ги направих много рано и не са съвсем реални, но нямах търпение тогава. От 3 дни се мъча да съм на диета и ако свалям нормално значи са ми килцата от стреса. Ама много ми дойде първо мъжо се контузи, после аз ,а сега децата ми - от 2 месеца не мога да ги излекувам все болни, антибиотици ...
Периода след операцията ми беше по-гаден и от този преди. Още не мога да повярвам как се сринах психически, че не е много типично за мен, но пък ми беше първия по-сериозен здравословен проблем.
Освен ниската телесна температура на моменти направо замръзвам , завивам се с одеяла и ми трябва час - два за да се стопля. Но пък апетита ми взе да се нормализира. Може би наистина са нужни няколко месеца, за да се нормализират нещата. Теб посъветваха ли те да си направиш изследвания на хормоните. Доц. Радев беше категоричен , че няма смисъл и че жлезата ще функцинира нормално макар че е останал само левия лоб. На теб каква част са ти изрязали ?
На епикризата ...тя е цял ферман , пише че образуванието е доброкачествено, състоянието ми по време на операцията и след това. " Окончателна диагноза ;  Струма доноза ", най - важната част от епикризата.
Девойката, която срещнах там и се оказа с рак, но на гърдата и бяха казали 4е е рак още от първите изследвания, докато си на операционната маса. При мен още след операцията доц. Радев беше категоричен че не е злокачетсвен кистаденомът. Определено е с много опит и щом го е казал и на теб, трябва наистина да е така. Но те разбирам, защото и аз се притеснявах много, просто с времето спираш да го мислиш. Моята баба е на 90 вече, оперирана е като е била на 30 и повече не са се появявали кисти по жлезата.
Пожелавам ти търпение и спокойствие до 5-6 март  bouquet
Късмет на всички  bouquet

# 68
Мечо Пух ти си оперирана 01 месец трябва да са ти готови резултатите.Ако отидеш ще видиш сигура.Иди не се психясвай повече.Ако да пиши.Солеил при мен бързата хистология също е нодозна струма ,но незнам  какво ще покаже същинската.Надявам се да не надебелея защото и без това имам спирала Мирена която ме гуши с хормон ежедневно.На мен ми махнаха дветрети от десния лоб тепърва ще говоря с доц. дали ще пия някакви хапчета и на колко време трябва да правя ехо.Аз още с конците не съм взела епикриза и незнам кога ще е края.Утре пак съм горе дано имим някъкъв резултат.Мн.ме сърби опер. вие така ли бяхте. До по късно

# 69
  • Варна
и мен ме сърбеше, няма как като заздравява, но като махнат конците е по-добре
Успех  bouquet

# 70
Milaaa,  сигурно са излезли, но днес говорих с хирурга за да отида тези дни ,но понеже приема само понеделник, пък и гледам да има на кой да оставя малкия, предстоят и почивни дни и каза да отида на девети. Така че още една седмица Peace
Иначе момичета и мен ме сърби операцията.
Кажете вие с какъв крем се мажехте за белега, че мина месец и трябва да го мажа?

# 71
Момичета утре ще ми махат конците.На 8мия ден незнам на другите махат по-рано да не би да не зараства,но разбрах че шева ми е козметичен.Вие имахте ли конец отгоре и отдолу аз нямам отгоре и в двата края имам навъртени като гевреци конци които щели да издърпат и да се поъне шева.Незнам утре ще видя на какво ще приличам.За крема предполагам утре ще ми кажат-ще пиша.Солеил ти на колко време ходиш на контр. преглед и къде?Пиеш ли някакви хапчета?до утре лека вечер

# 72
  • Варна
Не не пия нищо. На преглед ходих при ендокринолог на 10 - я ден от операцията. Каза ми че отивам много рано , но ми пусна като изследване TSH и ниво на калций, но едва ли е имало смисъл, защото тези показатели се променят бавно. Каза да отида пак след 6 месеца и тогава ще посетя ендокринолога при който ходиш ти. За шева не са ми уточнявали какъв е. Мисля че е стандартен - тъмносин конец и общо 7 шева, все едно си зашил скъсан плат. Мажа се с Dermatix Ultra , започнах на 2-я ден от махането на конците,  по 2 пъти на ден, но вече от дъжд на в
вятър, защото постоянно забравям. В момента белега ми е права линия около 4 см, която се вижда ако се вгледаш и който не знае , че съм оперирана обикновено не забелязва.
Milaaa ти предваритело питала ли си какъв ще е шева или нещо такова. Аз не съм зашили са ме по техен избор. Някой са само лепени без шевове.

# 73
Здравейте, преди около 10 дена претърпях операция на киста на щитовидната жлеза. Температурата ми беше 36,7 36,9. Днес, след като ми махнаха конците се вдигна на 37,1-2. Дали се дължи на някакво възпаление на раната или е нещо друго ? Моля кажете си мнението защото наистина съм много притеснена, а събота и неделя няма как да се консултирам с доцента който ме оперира. Благодаря ви.

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 18:29 от antwow

# 74
  • Варна
Здравей antwow ! Дано да не е възпаление, може да си лепнала някое вирусче. Ако раната е чиста и няма секрет сигурно не е от нея, обаче аз каквато съм паника ще отида там където са ме оперирали, винаги има дежурни. На мен ми падна превръзката в събота и отидох в гръдна хирургия да ми направят нова защото ме беше страх да си пипам раната тогава. Най-сигурно е да те види лекар !
Късмет  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт