Отговори
# 105
отново ще си задам въпросите...

1 на колко месеца е нормално бебето да държи главичката си стабилно изправена без помощт?
                  2 на колко месеца включихте плодови сокчета и какви,а пюрета?
                    3 от скоро живея в Дианабад и нямам познати майки с бебета за да си правим компания при разходките,ако някоя мама иска да се запознаем,да ми пише,много ще се радвам!

# 106
отново ще си задам въпросите...

1 на колко месеца е нормално бебето да държи главичката си стабилно изправена без помощт?
                  2 на колко месеца включихте плодови сокчета и какви,а пюрета?
                    3 от скоро живея в Дианабад и нямам познати майки с бебета за да си правим компания при разходките,ако някоя мама иска да се запознаем,да ми пише,много ще се радвам!

1. Индивидуално
2. Тук има много теми за захранването. Плодови сокове след 6 месец и по-късно, зависи кога е захранено детето, пюрета след най-рано 4 месец.
3. Виж в "По градове"

# 107
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=355691
Друга тема май няма.

# 108
  • София
Здравейте момичета. Има една темичка в момента за кошчето за кола, но от там не ми стана много ясно, така че ще питам вас. Сега ги купувам тези неща, а не съм сигурна дали мога да си спестя едното от двете. Въпроса ми е: Каква е разликата между коша за кола и столчето за кола (първоначално мислех, че отговора се съдържа във въпроса, но сега, като прочетох, разбрах, че кошчето не е съвсем легнало и също има извивка newsm78)? Дали трябва и двете да ги имам?
Кога започва да се ползва столчето за кола, от кой месец?
  Всичко това ми е ново и неясно, така че ви благодаря предварително,ако ми разясните малко за тези бебешки приспособления  Grinning Peace  Hug
кошницата за кола е за новородени бебета...наи-добре до годинка=
монтира се само и единствено обратно на движението. Ползва се от пьрвия ден.
Ако умалее преди годинка - коректно е да се купи стол за кола 0-18 кг, който може да се монтира и обратно и по посока на движението. До година децата трябва да се возят с грьб кьм двийението.
стольт 9-18 уг е за деца от 1 до кьм 4 години. Монтира се само по посока на движението. има и полегнало и савсем изправено положение както и тези от 0-18 кг. което ги прави удобни и при будни и при заспали деца.След 4 годинки или след 15 кг идва ред на стол4етата 15-36, които най-4есто нямат колани за детето а се ползва колана на колата.
Това е наи-об6то....  има и разни комбинации 9-36, които оба4е не са добри.

# 109
  • София
Моя въпрос е малко странен,надявам се да получа отговор.Имам момче не 3 години,от скоро забелязвам,че си сваля панталонките и се пипа отдолу.Също много го вълнуват мъжките полови органи и все дебне да види нещо.Ние пред него голи не се показваме,какво може да е моментно състояние,не е ли още рано за такъв интерес

не е, сьвсем нормално е.
моят о6те от новороден като се види бвз памперс хва6та пи6ата....

# 110
Към Nippon
Дано не те излъжа, но мисля, че някъде към третия месец вече обикновено започва да си държи главата изправена. Моят опит не беше точно такъв, защото главата на детето не беше много стабилна точно тогава, а пък четях по цял ден форума и имаше някаква подобна тема, в която една много компетентна майка беше казала, че за нея не е нормално дете на три месеца да не си държи главата изправена. Притесних се много, четох за всевъзможни болести и т.н. В крайна сметка всичко си беше наред. Та мисълта ми е да не се шашкаш много и да не приемаш прекалено сериозно написаното тук.
Сокове не съм давала, нещо не са ми симпатични, предпочитам целите плодове, захраних със зеленчуково пюре, когато детето беше на шест месеца. Но това наистина е индивидуално, защото има много възможности. Има и специални теми - за кърмени деца и за такива, които са на адаптирано мляко.

# 111
1ние сме на адаптирано мляко сега,но три месеца се кърмехме и преди дни докторката ми каза за плодови сокове да давам и че това не било захранване и аз незнам дали да почна или да изчакам

2 как се справят маиките на зимните бебета с разходките и как правите профилактика за рахит

3как обличате бебетата в количка през студените дни,когато излизате

# 112
  • София
1. сока си е захранване и то най-неподходящото защото най-много дразнят стомахчето. Аз също избрах захранване със зеленчукови пюрета.... сок пробвах към 7 месец да дам, но пропи след годинка.
Най-щадящото захранване за стомаха е с каша.

2. С разходките - не знам справях се....в кански студ  не съм го изваждала...но последните дни са хубави за разходки....
давах Вигантол по 2 капки чат-пат от ноември до март-април....

3. Обличах го с боди, чорапи, цяло гащеризонче, ако е много студено и се налага да излезе и жилетка, ако не отгоре направо космонафт, шапка, ръкавички и завит с поларено одяло и покривалото на количката.

# 113
`Деси`, еlpet, Angel_Dust много ви благодаря за изчерпателните отговори. А аз се бях юрнала да купувам столче от сега (защото повече ми харесва  Embarassed). Е, ще си избера една хубава кошница за кола и ще си знам вече кога-какво Peace
 Angel_Dust  мерси и за инфото, че коша се монтира в посока обратна на движението - това ми се струва доста важно, а признавам, че не го знаех...  Но сега знам.  smile3525

# 114
Здравейте! имам един въпрос - четох в една книга, че не е хубаво бременната да спи по гръб. притискали се кръвоносни съдове и се намалявал потока на кръв към бебето! Чували ли сте нещо такова??? аз съм в 15 г.с. и се опитвам да не спя по гръб, но често се събуждам обърната по гръб и се притеснявам това да не създаде проблеми на бебчо!!!!
Това и аз го четох в една книга и също като теб бях много притеснена за бебето. Събуждах се нощем и то все по гръб. Даже на съпруга бях прочела отказ и той /горкият Cry/ ме будеше нощем като ме види по гръб. С течение на бременността, обаче, нещата си се стиковаха сами. Спането по гръб ми беше супер неудобно - не можех да дишам, така че ....
Лека бременност!  bouquet

# 115
  • Пловдив
zuzka_82 ,уверявам те,че в момента,в който стане вредно за теб и бебето няма да спиш по гръб  Wink.Организма е една чудесна система,която си знае работата.Инстинктивно няма да лягаш по гръб,защото ще ти е ужасно неудобно.

Още си много далече от този момент.Може би в 6-7 месец.

# 116
Да си кажа за червеното дупе.Оказаха се гъбички.Само с Певизон минават.ужас ooooh!

За захранването.от третия месец започнахме със плодови сокчета и всеки месец вкарвахме нова храна в менюто.

# 117
Здравейте! имам един въпрос - четох в една книга, че не е хубаво бременната да спи по гръб. притискали се кръвоносни съдове и се намалявал потока на кръв към бебето! Чували ли сте нещо такова??? аз съм в 15 г.с. и се опитвам да не спя по гръб, но често се събуждам обърната по гръб и се притеснявам това да не създаде проблеми на бебчо!!!!
Това и аз го четох в една книга и също като теб бях много притеснена за бебето. Събуждах се нощем и то все по гръб. Даже на съпруга бях прочела отказ и той /горкият Cry/ ме будеше нощем като ме види по гръб. С течение на бременността, обаче, нещата си се стиковаха сами. Спането по гръб ми беше супер неудобно - не можех да дишам, така че ....
Аз също мисля, че не е полезно спането по гръб, поне така четох. Добре е да се редуват лява и дясна страна, а дори четох че е добре да се набляга на лявата. Лично аз не съм спала по гръб, поради същите съображения, а и честно казано не ми беше комфортно.
 Лека бременност и от мен  preggo Peace

# 118
Не е и приятно да се спи по гръб в напреднала бременност.като започне да ти тежи полода и все едно камък имаш на корема.поне при мен беше така Peace

# 119
Аз също мисля, че не е полезно спането по гръб, поне така четох. Добре е да се редуват лява и дясна страна, а дори четох че е добре да се набляга на лявата. Лично аз не съм спала по гръб, поради същите съображения, а и честно казано не ми беше комфортно.
 Лека бременност и от мен  preggo Peace
Аз по накаква случайност съм спала се на лявата страна,че така най обичам  Wink Peace.Не знах че не е хубаво да се спи по гръб,но за второто вече ще значм Wink

Аз имам един въпрос:
На Теди на голямото пръсче на крачето и се впива в месцето ноката и бере и я боли какво да парвя  Rolling Eyes Cry

Общи условия

Активация на акаунт