Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 24-та тема

• 48 750
  • 372
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ох,и аз се престраших да си покажа манджите Grinning
Пълнени палачинки с кайма и гъбки:

мъфини  със стафиди и канела :

мъфини без стафиди и канела Laughing :

извинявам се за лошите снимки Embarassed

# 106
  • Варна
Да се добавя и аз в тази тема.

кифлички с локум и орехи.

# 107
  • София
ммммммммммм,Despina ,може ли рецептата Wink Изглеждат много вкусниииии Peace

# 108
  • София
ммммммммммм,Despina ,може ли рецептата Wink Изглеждат много вкусниииии Peace

И аз се нареждам на опашката за рецептата... Много апетитни кифлички

# 109
  • Gorni Bogrov
stemo,може ли рецептата за палачинките?Направо са..........

# 110
  • София
От вчера пица за децата

За нас с мъжо зелена салатка                                           кашкавал на МВ

и луканка

# 111
  • София
stemo,може ли рецептата за палачинките?Направо са..........
Можеее Grinning
Вчера си ги измислих, и станаха чудни Wink

Палачинки-готови (аз не ги правя добре и си взех готови Embarassed)
250 гр кайма
200гр гъбки
2 средни глави лук
смлени домати около 1 чаша
1 с.л. доматено пюре за сгъстяване
червен пипер
черен пипер
сол
чубрица
кашкавал за поръсване

В тиган се задушават лука,гъбите и каймата.Прибавя се червеният пипер,черният пипер,доматите и дом. пюре.Всичко се бърка,докато водата изври и стане гъст сос.Слага се сол на вкус.
Палачинката се слага в купичка,така,че крайчетата да са извън купичката.Слага се от плънката,и се завива.Подреждат се в тавичка,с отвора от долната страна newsm78-дано ме разбереш Embarassed Поръсват се с настърган кашкавал,и се запичат до хващане на хубава коричкааа Peace
п.п. Тавата ми беше тефлонова,и не съм слагала мазнинка,но ако не ползвате тефлонова,може да намажете тавата с малко масло... Rolling Eyes
Ако пробваш да се похвалиш! Peace

# 112
Цитат на: poli__5
.................Я да помоля да ми дадете линк към Бразилската шоколадова тортичка на Цецето,че не открих такъв

Поли, не съм пускала рецептата. Ако искаш, може да ти я пусна на лични  Peace

Ягодка,понеже Цецето така ми предложи,аз иначе нямам претенции къде ще даде рецептата Hug

# 113
Днес нямах настроение да снимам, но тортата по идея на Мама Цоцоланка стана прекрасна.

Също така пекох тънка наденичка и сервирах с туршийка.

# 114
Големи майсторки, големи красоти Simple Smile
От мен днес
Руло стефани с телешка кайма и други режимни дюкански продукти Simple Smile

поредния сладък Дюкански кекс

и парче от кекса

# 115
Такааааааа, аз пак тук естествено. Само ме дразните вие тук Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Оня ден, грах ме подкукуросахте да готвя, щото си умирам за него, ама го бях позабравила, та благодарение на Ягодка и Бъни, вече съм доволна Laughing Laughing Laughing Грахчето вече е забравено, но Мама Цоци ме издразни оня ден.....
Гюведжета ааааааа...... И картофки и не знам си кво си - ееееее и аз си имам пък, нъц, нъц, нъц...

Моето гювежде по идея на мама Цоцоланка, с варени картофи, наблъсках и малко кисело мляко, лютеничка 1 лъжичка, кисели краставички, сирене, яйце, кашкавал и наденица.

айде де, ще ме дрязни тя Joy Joy Joy

И за да затвърдим гюведжетата, да видиш добре, че съм си ги изяла, направих и крем супичка, че малко прекалих с картофите и се чудех, чудех какво да ги направя и аййййдеее на супичка и крутонки

И за десертче - една ТАВА крем карамел. Като му седнахме четиримата, от четирите ъгъла с една лъжица всеки и по едно време се срещнахме в средата на празната тава hahaha hahaha hahaha

# 116
Крисче, живи и здрави, добре сте си похапнали...вкусно, вкусно Wink
Здравейте приятелчета!Много нови момичета с много вкусни ястия, добре дошли!
У нас простичко-
Бутчета с картофи

# 117
  • Den Haag
И аз да се запиша при вас, ето я вечерята  Grinning
- Супа с картофи и праз за мъника
- Спагети по Милански
- Мъфини с нутела

Милен@ мерси за рецептата   bouquet

# 118
  • пак на Рив Гош
От мен днес един солен кейк с маринована пушена сиомга и копър.

Цеце, пържолките този път малко ги прекарах по бързата процедура. Така става, като какa ви Роца хойка вечер и не се сеща да извади навреме пакета от фризера.  Laughing Като се поразмразиха малко, ги посолих, подпиперих, ръснах им едни червени плодчета (малко като черен пипер на зърна, ама малиненочервени), залях ги с чашка бяло вино и ги оставих за около час в хладилника да се поопознаят Simple Smile.
После на дъното на йената сложих ред нарязани на шайби картофи, пържолките, върху всяка по едно триъгълниче "Ла ваш ки ри", лук на полумесеци, малко нарязани култивирани печурки, сол, черен пипер... и пак картофи, пържолки, сиренце, лук гъби... до приключване на материала. Още една часка бяло вино (за настроение на пържолките Wink), капака отгоре и около час във фурната на 200 градуса.

Ягодка, аз съм във Франция и тук турски магазини няма много. Магазините за "eкзотични" храни се държат най-често от хора идващи от Магреба (Тунис, Мароко) или Ливан и досега кисело зеле при тях не съм видяла. Намерих българско, в буркани, в една руска бакалница в Париж, държана от арменец, но последния път като ходих там, имаше саламурено сирене, но нямаше зеле Simple Smile. Не може човек всичко да има на този свят, с това се успокоявам  Laughing

# 119
от мен днес - шоколадова тарта почти без брашно

Общи условия

Активация на акаунт