Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 24-та тема

• 48 753
  • 372
  •   1
Отговори
# 120
  • Gorni Bogrov
stemo,може ли рецептата за палачинките?Направо са..........
Можеее Grinning
Вчера си ги измислих, и станаха чудни Wink

Палачинки-готови (аз не ги правя добре и си взех готови Embarassed)
250 гр кайма
200гр гъбки
2 средни глави лук
смлени домати около 1 чаша
1 с.л. доматено пюре за сгъстяване
червен пипер
черен пипер
сол
чубрица
кашкавал за поръсване

В тиган се задушават лука,гъбите и каймата.Прибавя се червеният пипер,черният пипер,доматите и дом. пюре.Всичко се бърка,докато водата изври и стане гъст сос.Слага се сол на вкус.
Палачинката се слага в купичка,така,че крайчетата да са извън купичката.Слага се от плънката,и се завива.Подреждат се в тавичка,с отвора от долната страна newsm78-дано ме разбереш Embarassed Поръсват се с настърган кашкавал,и се запичат до хващане на хубава коричкааа Peace
п.п. Тавата ми беше тефлонова,и не съм слагала мазнинка,но ако не ползвате тефлонова,може да намажете тавата с малко масло... Rolling Eyes
Ако пробваш да се похвалиш! Peace

Много ти благодаря,ще ги направя тези дни!  bouquet

# 121
От мен днес един солен кейк с маринована пушена сиомга и копър.

Роца, много моля за рецептата на соления кейк, търсих в темата ти в Любими, но не я открих.(дано съм гледала добре Laughing)

# 122
Крисче, голяма си сладурана Hug

Еси, тия бутчета са чудни Flutter

Лоис, нямаш милост Crazy Hug

От мен един бърз отчет- филе от риба с кокосови стърготини и гарнитура:

# 123
  • пак на Рив Гош
От мен днес един солен кейк с маринована пушена сиомга и копър.

Роца, много моля за рецептата на соления кейк, търсих в темата ти в Любими, но не я открих.(дано съм гледала добре Laughing)

Labrex, няма я там, но ще взема да я сложа, тъй като правя солени кейкове (и киши) доста често. Аз ползвам една основна рецепта от сума ти време, само варирам гарнитурите Wink.
Източникът е една книга с най-различни рецепти за кексове, "Les cakes de Sophie".
Основната рецепта за тестото е:
3 яйца
150 г брашно
1 бакпулвер
100 мл олио
125 мл прясно мляко
(100 г настърган ементал/кашкавал, но не го сложих в рецептатa със сиомга, добавих малко брашно на негово място)
сол, черен пипер

Гарнитура -
200 г маринована пушена сиомга (аз я купувам направо готова)
нарязан копър

Яйцата се рaзбиват с млякото, брашното се пресява с бакпулвера, добавят се към яйчената смес. Прибавят се олиото, солта, черният пипер, нарязаната на ситно сиомга и копъра (и сиренето, ако се слага). Тестото се изсипва в намазнена каксова форма (аз ползвам силиконова) и се пече около час в предварително загрята на 180°С фурна.

Гарнитурите могат да са различни - шунка и маслини; настъргани и отцедени тиквички и копър, пушени гърди и сушени сини сливи, сушени домати и маслини, пилешко и чушки...

# 124
Роца, благодаря ти!  bouquet  Моите рецепти са все с кисело мляко, сега ще пробвам и с прясно. Много добре изглежда твоето кексче на снимката  Heart Eyes.

# 125
  • София
Момичета, благодаря са споделеното със снимки,много ми помага при избора!!!   bouquet
Lois, mnogo е хубава тортата,но не можах да открия рецептата? Би ли я споделила?  bouquet

# 126
Мами, страхотна питка си направила   bouquet

Крисче, както мъж ми казва - ако сега си бременна ще пометнеш  Laughing все ти се прияждат разни работи  hahaha досущ като на мен  Blush

при нас снощи петел яхния с картофи

и много крем карамел  eat eat

тази сутрин - пак и отново пържени пълнени джобчета /е нямах подходящ хляб, та с цели филии, ама не издържам на изкушения разни/

# 127
Lois,и аз се нареждам за рецептата за тази изкусителна шоколадова тарта  Praynig

# 128
И аз чакам рецептата на тартата... Praynig 
От мен по-скромно тези дни...
заешко бутче с гарнитура

сладкиш с шоколадов крем

# 129
  • Някъде на път....
Е, ама страхотни сте! Супер! И колко хубави снимки.......  Hug

От мен за последните няколко дни:
Ориз с пиле и зеленчуци и порция; Кекс с мед

Крем-супа от картофи и грах   - за някои с крутончета   Wink

Хубав ден на всички!   Hug

# 130
Благодаря ви за интереса, ето ви рецептата - цък на снимката

# 131
  • Пловдив
Да се запиша в хубавата тема Hug

Кюфтета с пържени картофки и задушени зеленчуци със сметана:

Питка и торта:

# 132
  • Шумен

поредния сладък Дюкански кекс

Може ли рецептата за кекса  Crazy че много апетитен изглежда

# 133
vilism понеже леко модифицирах рецептата като количества за да стане в кексова форма сега ще ти напиша как го направих точно този кекс. Държа да упомена, че рецептата е от форума, т.е. не съм я измислила аз  Peace

Дюкански сладък кекс (кексова форма)

4 яйца
3 с.л. подсладител Equal
1/2 пакетче извара на Маджаров (150-200 гр)
1 течна ванилия
4 с.л. кисело мляко 0.1%
1 бакпулвер
6 с.л. овесени трици от по-фините

Разбърквам киселото мляко с бакпулвера в отделен съд. Разбърквам яйцата на пяна. Добавям подсладителя и ванилията. След това добавям изварата и разбърквам добре за да се разнесат всички бучки. Добавям киселото мляко и разбърквам до получаване на хомогенна смес. Най-накрая добавям овесените трици.

Изсипвам в тефлонова форма за кекс без да я намазнявам и пека в предварително загрята фурна на 200С около 45 мин. Няма нужда да отваряш и проверяваш дали е изпечен. Ако има хубава коричка и цвят значи е изпечен.
Изваждаш веднага от формата за да не се спари и го оставяш да изстине.

Успех!

# 134
За сега Крем супа от броколи (заради Кюбит от миналата тема  LaughingHug ):

Общи условия

Активация на акаунт