В ДГ да сме здрави и бели да правим - 19 част

• 10 397
  • 308
  •   1
Отговори
# 90
  • Gorni Bogrov
Трети ден на градина и пак му текна носа! Вече не знам какво да правя.Давам един куп капки и имуностимуланти и полза никаква.
При нас е същото по принцип,аз затова вече не давам имуностимулатори,защото само си го тъпча нищо друго. #Cussing out
Днес говорих със госпожата на Цецко да и кажа,че със сигурност няма да ходи до 1.02,но тя каза 4е до 10.02 са под карантина и да не го водя. #Cussing outА как се надявах от 1 да е на градина,защото  и той вече пощуря от това седене във вкъщи.

# 91
  • София
Ха и при нас в групата днес ни "зарадваха" със скарлатина. Някакво детенце от вчера е болно и са сложили на таблото бележка за карантина.
Голямата е карала само варицела, та сега ако малката прихване от градината нищо чудно и голямата да се разболее, само това ни липсва, ама кво да се прави  ooooh!

# 92
Ха и при нас в групата днес ни "зарадваха" със скарлатина. Някакво детенце от вчера е болно и са сложили на таблото бележка за карантина.
Голямата е карала само варицела, та сега ако малката прихване от градината нищо чудно и голямата да се разболее, само това ни липсва, ама кво да се прави  ooooh!

не се притеснявай предварително, изобщо не е задължително да ти се разболее детето, още повече да го прилепи и на каката. Peace Скарлатината не е много заразна, по принцип.

# 93
  • София
Дано PolarFox

# 94
Няма сили за повече, че съм със страшно главоболие, само да кажа - правихме снимка, чиста е, няма следи от прекарана или настояща пневмония. Мен това нещо много ме радва, изводите за здравеопазването ни всеки да си направи ...  Rolling Eyes

HugБраво!Най-важно  е да е здраво детенцето...Не можеш ли да дадеш гласност?

# 95
Все още обаче не можем да се отървем от кашлицата Sad

И ние  Cry Още повече че вчера по график си бяхме на преглед,но нашата докторка я нямаше(бебето й е болно).Първо мина половин час докато обясня на заместващият цялата история от септември досега,та да е горе-долу наясно какво пием,пръскаме и капваме и защо.После той я погледна,завъртя й главичката наляво-надясно да я огледа по-добре,преслуша гърдичките набързо и рече:"И теб сега какво те притеснява?"Отново започнах да обяснявам че искам да й види ушенцето,дали е минало възпалението та да спра капките.В носа капвах една седмица Бивацин,после още една Мукосептонекс и ефект няма - какво да правя.Повече от седмица пие сироп за кашлица и тя не минава - да продължавам ли,да спра ли,да го сменя ли..... Човека търпеливо ме изслуша и накрая каза:"Ами в ушенцето си капвай за всеки случай да си спокойна;в нослето както искаш-ако искаш капвай,ако искаш не;сироп ако мислиш че има нужда - давай." И аз просто останах така Shocked  #Crazy Shocked #Crazy Shocked Какво да му кажа на прост човек,така или иначе няма да разбере,само попитах кога ще е на работа доктор Станчева и си тръгнах.Спрях всичко - и капки,и сиропи(явно не ни помагат,поне да не вредят)

# 96
След 1 месец вкъщи, на третия ден от както тръгна на градина и е болен  #Cussing out
От снощи е много сополив, покашля от време на време и сега са на лекар с баща си.Писна ми вече!
От както е роден не е боледувал толкова, колкото за последните 3 месеца.

# 97
Здравейте, момичета !
Много е важно да имаш доверен доктор - като ви чета и ми кипва направо - особено от случката на jmoto
!
Моят син се провокира от нещо в градината и се обажда алергията, говорих с персонала дали и колко белина ползват - оказа се, че ползват модерни дезинфектанти без хлор и аз се успокоих, но вчера се заговорих с приятелка - зъболекар и тя каза, че именно новите медицински дезинфектанти са пълни с алергени...криво ми е - това значи, че детето ще се мъчи...не мога да го мисля сега, може и да не е така!
Много ми е криво днес, мислех, че ще ви се похваля с 4ти спокоен ден в градината, но сутринта ни посрещнаха много учудено, че сме отишли - всъщност, всички, с които се засякохме от нашата група ни гледаха странно - оказа се, че днес и утре били неработни дни за групата, защото щели да сменят леглата и се чудеха къде да слагат децата - никой не ни беше казал, нямаше бележка по таблата за обяви...не можех да повярвам, че се случва в тази градина.Дребен беше в истерия, просто не искам да се сещам как го оставих, почти се паникьосах и аз - обикаляхме от група в група и никой нямаше готовност да ни приеме, накрая събраха няколко дечица от групата и ги вкараха някъде.Аз си тръгнах, но по пътя се сетих, че може да няма къде да спи, дали изобщо са предвидени за храна...другите учителки не бяха по-малко изненадани от нас, директорката не беше там, сега звъня по телефона, но "поради технически причини..."
Следобед като ида, ще им търся сметка, как така в работни дни - нито е празник, нито е ваканция, решават, че няма да работят - има почивни дни в края на седмицата - могат да сложат леглата да му се не види.И дори да ми бяха казали вчера следобед, че днес няма да работи - аз какво да направя до днес сутринта - къде да го водя и на кой да го оставя...
Извинете, че днес така...Толкова бях доволна от градината, че не можеше да е вярно!Ганьовска работа!Дано това не повлияе на отношението му към ходенето на градина, че ако ще започваме отначало  #Crazy
Хубав ден на вас, момичета, аз ще се треса цял ден, а с големия ще ходя на хирург да му махат нещо от крака и корема ми е на топка и от това!

amber ,да не се случва същото с вас, което описах преди - да се "подхлъзва" сам, или смяташ, че има болни деца в групата?

# 98
Добро утро  Hug

Дано този болнав период отминава по-бързо. Снощи Гергана беше с Т, спала е горе долу спокойно, дано днес е по-добре. А и всички деца вече да оздравяват.

Боби, направо нямам думи. Съвсем спокойно според мен леглата може да се подменят събота или неделя.

# 99
amber ,да не се случва същото с вас, което описах преди - да се "подхлъзва" сам, или смяташ, че има болни деца в групата?

В смисъл? Да се преструва ли?

# 100
  • В средата на времето
amber, пропуснала съм защо сте си били един месец в къщи.. от какво е боледувал? Ако и било нещо сериозно предполагам че имунната му система и поразклатена и за това сега е по-податлив на вирусите.. Thinking
Miriel и Кристиян два месеца си влачи една кашлица, която си стоеше без други симптоми...Покрай празниците детето се оправи и сега да чукна на дърво е здрав. Единственото ми предположение защо се подобри е че 10 дни капах капки правени, които д-р Масларски ни предписа. Кристиян май през цялото време си мъкнеше някаква задна хрема. Та комбинацията от капките и смяната на обстановката проработиха при нас. Исках само да кажа, че те разбирам с тези кашлици.. човек се вижда в чудо.. ooooh!
jmoto, какъв е този лекар? Rolling Eyes Явно е, че не му се е занимавало, даже не си е направил труда да вникне в проблема.. Tired

# 101
amber, пропуснала съм защо сте си били един месец в къщи.. от какво е боледувал? Ако и било нещо сериозно предполагам че имунната му система и поразклатена и за това сега е по-податлив на вирусите.. Thinking

Уж нищо сериозно.Някаква задна хрема и за кратко кашлица от нея.Но го задържах вкъщи, за да се позакрепи.

# 102

От както е роден не е боледувал толкова, колкото за последните 3 месеца.

Защо ли ми е много познато  newsm78 Три години без болести и за три месеца щерката си навакса за 10 години напред..

# 103
  • Разпиляна във въображението
Добро утро момичета!

Изида капките да не са едни кафяви на цвят и много цапащи?  

jmoto този доктор или не е newsm78 Много изчерпателни отговори на въпросите ти е дал #2gunfire Май пишман доктор ще е.

При нас лошото е, че и аз се разболях, а още по-лошото е че и Дима също. Трябваше доста да я вардим заради сондирането на очите й, но не можахме да устискаме. Каката като е вкъщи няма как да я предпазя максимално. Сега ще се обаждам на педито ако може да мине да ни види вкъщи защото изобщо не ми се мъкнат двете в поликлиниката.

# 104
И Дани  сутринта нещо сумтеше, говореше носово Thinking. Снощи явно нещо го дразнеше, карах го да си издуха нослето, но нищо не излезе. Много ми сумти напоследък, боя се, че и той както батко си  ще има  проблеми с третата сливица Tired

Общи условия

Активация на акаунт