В ДГ да сме здрави и бели да правим - 19 част

• 10 407
  • 308
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ние пък не бяхме боледували кажи-речи две години (изключвам варицелата, която таткото донесе от някъде, когато Ади беше на годинка и нещо) и после тръгна на ясла и се почна. Надявах се в градината да не е така, защото в яслата се беше закрепила, но явно нови деца - нови вируси и бактерии, знам ли!  Tired

Ох, и аз се разболях - дера се като магаре. Онзи ден бях да се разправя ми с цитонамазките си (нали преди нова година имах една лоша, та и оттам чакам резултати), та ме пратиха и на ендокринолог по други причини - та сега първо там в една поликлиника, после при педиатърката в нашата си и след това няма да е лошо да мина и през моята лична да ме преслуша (поне са в една сграда). Само за ендокринолога мога да се пробвам да оставя Ади за половин час в офиса на майка ми, при педиатъра ясно, че с нея и после пак трябва да си я водя с мене.  ooooh! Въобще ако успея да се вместя във времето, ще е супер.  Joy

# 106
Стига с тези болести, още грипът не е дошъл! И аз да се оплача. Завчера се прибирам от работа, а моят син  - заеква. Питам свекито - така бил от 10 дни  newsm78 . По принцип когато е превъзбуден и иска да каже нещо много бързо, се случва да повтори някоя сричка, но онзи ден беше кошмарно. Занесох  дрешка на една баба, а тя каза, че детето си търси внимание и че бил много буен, но това не било заекване. Вчера беше по-добре, но сега трябва да го наблюдавам, за да видя дали има проблем с някоя буква или дума или не знам какво. На свекърва ми не мога да разчитам, че не чува добре. Вече трети месец вкъщи и той е издивял.

# 107
Сега разгледах помагалото -  явно и ние сме с "Изкуства"  - познах слончето със сладоледите и  овощната градина. Няма да е лошо да поискам това което са правили три месеца и да го занимавам вкъщи.

# 108
  • София
Да, а уж си бих противогрипна ваксина! Че това миналия месец не знам дали беше обикновен вирус или грипен - с тия наши пневмонии.

# 109
  • В средата на времето
Miriel, не бяха коларголови капки. Имаше в рецептата ксилометазолин, адреналин, някакви противобактериални..един дълъг списък. Излязоха ми 20 лв, но и като количество беше много. За съжаление трайността им е само 14 дни или до 1 месец в хладилник:?..Изхвърлих почти цялото шише, но важното е че оправихме положението..

Аз съм много предубедена към противогрипните ваксини имайки пред мен примера на майка ми. Всяка година си прави и всяка зима  изкарва по един грип. Вярно е че щамовете са различни, но нали уж всяка година ги подобряват (ваксините). Та такова чудо не мисля да слагам нито но мен, нито на дребния..

# 110
Стига с тези болести, още грипът не е дошъл! И аз да се оплача. Завчера се прибирам от работа, а моят син  - заеква. Питам свекито - така бил от 10 дни  newsm78 . По принцип когато е превъзбуден и иска да каже нещо много бързо, се случва да повтори някоя сричка, но онзи ден беше кошмарно. Занесох  дрешка на една баба, а тя каза, че детето си търси внимание и че бил много буен, но това не било заекване. Вчера беше по-добре, но сега трябва да го наблюдавам, за да видя дали има проблем с някоя буква или дума или не знам какво. На свекърва ми не мога да разчитам, че не чува добре. Вече трети месец вкъщи и той е издивял.

Аурора, аз като водих Дани при логопедката, също и споменах нещо подобно, но нашия понякога повтаря първата сричка на думата по няколко пъти ooooh!. Тя ми каза, че не е заекване. Просто в тази възраст се случвало често, тя ми даде пример даже : Ммммммммамо , дай ми топката, един вид, че се натъртва на думата, ако ме разбра де, че нещо не обясних както трябва.

# 111
  • Разпиляна във въображението
За учебното помагало на "Изкуства". Искам да взема и ръководството защото има някои неща, които ме заинтригуваха - В приложението са включени художествени произведения и дидактични игри по Български език и литература, примерни подвижни игри по Физическа култура, примерни дидактични игри и упражнения по Математика, енциклопедична информация по Природен свят и Социален свят, сценарий за провеждане на празник.

Сега си проверих пощата. Получила съм писмо от издателството. Практическото ръковоство е бонус за ичетя и не може да бъде закупен. Чудя се дали учителките ще се съгласят да си дадат ръководството за да го снимам Thinking

# 112
Да, а уж си бих противогрипна ваксина! Че това миналия месец не знам дали беше обикновен вирус или грипен - с тия наши пневмонии.

Просто не прави повече тази грешка  Peace Само една година съм си слагала противогрипна ваксина и такъв гаден грип карах и то няколко пъти. Никога не бях боледувала толкова тежко, както след ваксината  ooooh!

Мен гърлото ми дращи от снощи. Сега като излизаме ще си купя Стрепсилс. За всеки случай слагам и спрей Виброцил, че ми гъделичка и в носоглътката. Ох, с тези болести ми писна вече. Тия дни ще цедя лимони и ще пия много, поне сега съм вкъщи заради малката и съм в понеделник чак на работа.

# 113
МерСедес, знам това и те разбрах. Хубавото е , че от скоро имаме логопед в града и ако се наложи ще мога да реагирам.

# 114
МерСедес, знам това и те разбрах. Хубавото е , че от скоро имаме логопед в града и ако се наложи ще мога да реагирам.

Дано нямате проблеми, а и е хубаво, че все пак има специалист, към когото да се обърнеш. Аз не съжалявам,че се консултирах, макар че повечето хора като им кажа реагират така: А,той още е малък, защо се притесняваш newsm78

# 115
Една година си сложих противогрипна ваксина и изкарах най- тежкия грип и изобщо болест до сега в живота ми,едва не ме тикнаха в болница заради усложнения!Не бих сложила такава ваксина вече нито на мен ,нито на детето,колкото и модерна и добра да ми я хвалят!

Боби,много ми стана мъчно като те четях,тези от градината ум имат ли да не предупредят?!Само могат да се травмират децата ,пък и цял ден го мислиш дали всичко е наред и ти е притеснено....
От нашата градина когато имат някакви такива ремонти предупреждават който може да си гледа детето,дори лично казват на тези ,които ги знаят ,че имат възможност.На мен никога лично не са ми казвали да не си водя детето,но на много майки са казвали ooooh!

# 116
И аз съм против противогрипните ваксини и никога не съм си слагала, на детето също.

Да ви питам- вашите деца могат ли да казват буквата "Р"? Иво не може все още и се чудя дали е нормално. Все ми се струва, че е още малък и има време, но пък имам познати с по-малки деца, които вече си я произнасят тази буква. Thinking

# 117
Мечо Пух, рано им е още за Р Simple Smile. Нормално е към 4г да започнат да я изговарят.

# 118
  • В средата на времето
Не.. но има някакво избистряне на звука ако мога така да се изразя в последно време и е възможно след известно време да я изговори.. В началото беше тотално замененна с Л, сега е нещо мужду л и р  Laughing..даже в редки случаи е изговарял Р, но не е била начална буква..

# 119
И Ния така, но то е по-скоро някакъв гърлен звук, не точно Р.

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 11:32 от Голям заплес

Общи условия

Активация на акаунт