В ДГ да сме здрави и бели да правим - 19 част

• 10 412
  • 308
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И моят Филип Р не може да каже...но още не се тревожа от това Simple Smile

# 121
Мече  Hug и ние сме така с Р-то. Алекс го заменя с Л или Т. Мен бабите само ме тормозят по въпроса. То и моето Р-не е съвсем чисто. Embarassed

От понеделник е с течащ нос, но е на градина, защото освен, че прокашля от време на време и сополите не са постоянно. Незнам дали грипа е дошъл или не, но около мен всички се оплакват или от хрема, или от гърло. И аз от вчера съм в групата.

# 122
Казва буквата Р добре, но за сметка на това имаше други които не можеше.
От съвсем скоро казва К (заместваше я с Т) и Г (заместваше я с Д)

# 123
Много далече от Р-то сме за сега, но не се притеснявам. Ще се научат, за всичко си има време.

# 124
Виктор казва ясно изразено Р от края на лятото - точно направи 3г, и даже доста натъртва на него - сякаш всички да го чуят, че го казва добре, стана изведнъж. Определено е рано да се притеснявате, нормално е около 4 г., моята племенница го каза даже на 5г.
Според мен е свързано и с това кога са проговорили. Вики проговори много рано - на 1.6г., на 2г си говореше всичко - ако погледнем от друг ъгъл нещата, каза Р точно 1г. след като е проговорил хубаво.
И около мен има доста болни, включитело и аз и то втора седмица вече. Сутринта мъжа ми и той се оплака от гърло и започна да кашля, Виктор за сега само понакашля малко, но сякаш тази сутрин му е по-различна кашлицата - сякаш по-дълбока. Ще видим довечера. Май че грипната вълна дойде.

# 125
Мечо Пух, рано им е още за Р Simple Smile. Нормално е към 4г да започнат да я изговарят.

Така е Peace, ние месеци се мъчихме с това "Р". Даже имаше моменти, в които малката започваше да ме подлудява - непрекъснато повтаряше: рак, риба, риза и то с едно френско и много натъртено "Р". Седмица преди да навърши 4 годинки, звукът се избистри. Сега го произнася ясно и чисто. Няма място за притеснение - всяко нещо с времето си.

# 126
Благодаря ви, момичета. Значи правилно смятам, че е още рано. Пък и всяко дете си е индивидуално. Малкия ми брат не можеше да казва "Р" до много късна възраст, и отказваше да ходи на логопед.  С времето се научи де, но не му е съвсем чист звука. Но пък звучи чаровно Laughing

# 127
  • Разпиляна във въображението
Вики също така не казва ясно изразено "р", но не се притеснявам. За всичко има време.

# 128
amber ,да не се случва същото с вас, което описах преди - да се "подхлъзва" сам, или смяташ, че има болни деца в групата?

В смисъл? Да се преструва ли?

Не вярвам да се преструва Peace - бях писала за моят дребосък, че сам се разболяваше, само щом споменех, че вече е здрав и тръгва на градина - сега не му обяснявам нищо по съвет на доктора ни и от тази седмица не съм имала проблеми - вече е четвъртък, здрав е (пу-пу) и ходи, дори не плаче сутрин...

Днешната одисея завърши - отидох да го взема на обяд - младежа беше потен от бесуване - обожава по-големите деца, учуди се, че го взимам и каза, че утре иска пак  #CrazyСамо дето се притеснявах  Crazy, а леглата са страхотни - на 2 етажа, с нови шкафчета-секции за стаята - той е на върха на ентусиазма - щял да е на 2ри етаж.
Днес ми беше шантав ден...

# 129
Благодаря ви, момичета. Значи правилно смятам, че е още рано. Пък и всяко дете си е индивидуално. Малкия ми брат не можеше да казва "Р" до много късна възраст, и отказваше да ходи на логопед.  С времето се научи де, но не му е съвсем чист звука. Но пък звучи чаровно Laughing

Аз и до сега Р-то го казвам много завъртяно и смешно, когато не си обръщам внимание. Учила съм пеене и заради завъртоленото ми Р и неправилното Л съм ходила на логопед.  И учителката ми по музика ми даваше разни упражнения... Ми и до сега от време на време си ги казвам неправилно Simple Smile

# 130
amber ,да не се случва същото с вас, което описах преди - да се "подхлъзва" сам, или смяташ, че има болни деца в групата?

В смисъл? Да се преструва ли?

Не вярвам да се преструва Peace - бях писала за моят дребосък, че сам се разболяваше, само щом споменех, че вече е здрав и тръгва на градина - сега не му обяснявам нищо по съвет на доктора ни и от тази седмица не съм имала проблеми - вече е четвъртък, здрав е (пу-пу) и ходи, дори не плаче сутрин...

Не вярвам:) На Дени му харесва да ходи на градина и нямаме проблеми.Освен в началото, но зора беше няколко дни.

# 131
Здравейте! Дъщеря ми през първата година, като тръгна на Д. градина, много плачеше, особено когато аз я водя. Сега плаче само, когато се разболява (по това разбирам). А племенникът ми от първият ден е много щастлив на Д. градина и дори, като е болен, пак иска да ходи.
Мечо Пух, рано им е още за Р Simple Smile. Нормално е към 4г да започнат да я изговарят.
Peace

# 132
  • София
Да, а уж си бих противогрипна ваксина! Че това миналия месец не знам дали беше обикновен вирус или грипен - с тия наши пневмонии.

Просто не прави повече тази грешка  Peace Само една година съм си слагала противогрипна ваксина и такъв гаден грип карах и то няколко пъти. Никога не бях боледувала толкова тежко, както след ваксината  ooooh!

Мен гърлото ми дращи от снощи. Сега като излизаме ще си купя Стрепсилс. За всеки случай слагам и спрей Виброцил, че ми гъделичка и в носоглътката. Ох, с тези болести ми писна вече. Тия дни ще цедя лимони и ще пия много, поне сега съм вкъщи заради малката и съм в понеделник чак на работа.

Аз си слагам няколко години подред - по принцип съм доволна, тази година се сбъгнах нещо.  Peace На малката не слагам - педиатърката е против (за мене няма проблем), а и по принцип съм чела мнения на доктори и фармацевти, че не я препоръчват до 12 години (знам, че има и детски).

# 133
И нашата педиатърка е против тези ваксини 

# 134
Голям заплес, честит ни нов ник  Joy  Joy  Joy (чак сега забелязах)

За "Р"-то сте се разговорили. Криси не го може този зук  Joy Замества о по различен начин, в зависимост от думата и как й е по-удобно. Напр. казва "ачичка (ръчичка), кЕченце (краченце), Ачо Йеже Йиба, Киси, но Кастина и т.н. Мисля още да не търся логопед. Май им е рано, тя още няма 3г все пак Wink

Общи условия

Активация на акаунт