В ДГ да сме здрави и бели да правим - 19 част

• 10 333
  • 308
  •   1
Отговори
# 210
ПоларФокс, малката (пу-пу) се оправи. Проблема сега е, че аз бягам от нея, тя тръгва да ме търси из къши и ме намира в крайна сметка.  Joy Дано не се зарази  Praynig

След обяд подремнах малко, запушена откъм ушите и носа с тампони с ракия  hahaha Сега сякаш съм маааалко по-добре. Пратих мъжа ми на аптеката да ми купи Клариназе и тези ГолиаАктив (които ПоларФокс спомена).

Смешното е, че в момента изглеждам точно като истинско предизвикаттелство за някой профи гримьор - носа ми е червен отстрани и отдолу, устните ми са подпухнали и много изпръхнали, цвета на кожата на лицето ми е с толкова удивително нездрав цвят, че с каквото и да се наклепам, няма да хване  Joy  hahaha УжасТ, ама ми е смешно де.  Joy  Joy  Joy Успокоителното е, че малката все още ме познава  hahaha

# 211

Този сироп големия ми син като беше бебе го изписваха от една рецептурна книжка-даваха го безплатно в аптеката. Беше гаден и страшно течен-оливаше се навсякъде като му го давах. Какво облекчение са тези мерителни спринцовки сега, а тогава нямаше.

# 212
Красавице, няма да се съглася Sunglasses, но няма и да спорим, все пак не сме фармацевтичен форум. Hug
 Като поледно- Парацетамолът, поне по старата класификация със сигурност спадаше към НСПВС, отделен с въпросът, че противовъзпалителното му действие е слабо в сравнение с болкоуспокояващото и температуропонижаващото, обаче механизмът му е като на другите от групата- спира д-ието на едни 2 ензима. Генеричното му име е ацетаминофен, не ми се рови повече, но мисля, че е по състав сходен на стария Амодофен Thinking.
С две думи- аз бих избягвала да редувам парацетамол с други нурофени и пр. безогледно на общата им доза, но каквото и да си приказваме тука- лекарят има думата Peace

симба, в такива моменти се успокоявам, че децата са ми лепнали тяхната болест и не могат да се заразят пак от същото- поне се ядосвам по-малко, ако не друго Laughing

Моите след двуседмична пауза, пак ще ги пускам на ДГ от понеделник, да видим този път за колко време, че последното ни ходене беше за 4 дни след същото отсъствие #Cussing out

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 22:05 от PolarFox

# 213
Леле,разбихте ги от коментари тези сиропи......Като нищо ще ни натирят в Здравния...

# 214
  • София
Simple Smile))
ами след като имаше цяла тема за клеевата тинктура - сега да има и за сиропите Simple Smile)))
То верно сме си като за здравния, ама какво да се прави с тези болести Simple Smile))
И като споменах клеевата тинктура Simple Smile)) като си пие по колко капки се даваше....

# 215
Относно темперетурно-свалящите аз давам Нурофен до 39 градуса и хексалгин за над 39гр.
Когато детето беше дигнало 40 градуса температура преди време дадох наведнъж Панадол,Парацетамол и свещичка Ефералган  Embarassed както и чершафи с оцет. На другият ден личната ме осветли че нищо не съм направила така понеже всичките съдържали парацетамол и взаимно си противодеиствали,та все едно нищо не съм дала,но и не й е навредило.Тогава ми препоръча Хексалгин при по-високи температури.
Сега обаче ми трябва съвет как да се отървем от кашлица.Вече три седмици кашля - пи Мукоплант на д-р Тайс,после Сиракол и продължава да кашля.А трима доктори казват че е здрава и че преигравам,ама не са я чули как кашля  Cry Не искам да питам във здравния,че ще ме пратят пак на лекар,а вече ми писна да седим пред кабинети и всеки взима слушалката и казва че е здрава и едва ли не ми се кара че искам нарочно да ми е болно детето.

# 216
Добро утро, да не бързам с хвалбите, но съм значително по-добре от вчера. Според мен хапчетата Клариназе ми помогнаха. Идея си нямам как точно действат, но е факт, че днес съм друг човек. В листовката пише, че показвали положителна допинг-проба  Joy , ама хич не ми дреме, нали съм добре  Flutter

Jmoto, Криси престана да се дави, много, когато й спрях Мукосолвана Hug Сега кашля от време на време само, давам й Флудитек и по 2-3 чайчета с мед на ден. Също казват,ч е гърдите й са чисти.

# 217
  • Разпиляна във въображението
Добро утро! Вики, след боледуване, продължава да кашля доста време. Пустата остатъчна кашлица е много упорито нещо.

# 218
  • Пловдив
Добро утро!
Симба, радвам се за теб, пу-пу  Hug
jmoto, моята Стелла кашляше от 19-ти декември до ...оня ден Sad Какво да ти кажа - чисти гърди според частната, бронхит според личната и пневмония според едни други "лекари" (кавичките са си уместни  Twisted Evil). Биха й инжекции, пи после антибиотик, сиропи - Флудитек и не знам си вече какво... Преди това какви ли не бабешки лекове правех и давах... Спрях всичко, не виждам смисъл, каква беше тази кашлица 1 месец не знам... Сега се изкашля чат-пат, пак звучи влажно и дълбоко, но мнооооого рядко се случва. Вируса бил такъв, обясняват ми всички. Ама какъв е този едномесечен вирус не знам  ooooh! Вчера една позната ми каза рецепта, гарантираща спирането на кашлицата, та и нея направих  - в 300мл вряща вода се слага 1суп. лъж. счукана лайка. Запарва се 5мин., маха се похлупака после и се вари още 5мин. Дава се през деня когато се сетиш по 1 лъжичка. Ще пробвам, въпреки, че тя не кашля почти...
Бъдете здрави, аз направо от болести се наплаших Sad До 3г. не беше пила АБ, а сега...три пъти пи от октомври до сега и 6 дни инжекции Sad Сега е ОК, но ще си я гледам и тази седмица, пуснах си платен отпуск от миналата година. После майка ще дойде да я гледа 1 седмица, направо ме е страх да я пусна, както се очаква страшен грип...
А не знам - сигурно и изследвания нови ще трябва да правим Thinking Не е ходила от края на декември, очертава се ходене чак на 9-ти февруари  Crazy

# 219
Бубето, не се връзвай на тези приказки за страшния грип. Всяка година с едно и също ни плашат. Според мен цялата работа е маркетинг и реклама на ваксините, които естествено фармацевтичните компании трябва да продадат на всяка цена, за да изкарат от страха на хората още някой лев. Дано съм права и така и да не видим грипа Бризбейн. Миналата година бяха Соломонови острови, преди това някакъв друг грип с екзотично име и всяка година едно и също - очаква се много страшен грип с ужасни последствия като усложнения, дрън-дрън...

Криси другата седмица ще я гледа баща й. И евентуално, ако е здрава, началото на февруари ще тръгне пак. НОООО само ако е здрава  Peace

# 220
А не знам - сигурно и изследвания нови ще трябва да правим Thinking Не е ходила от края на декември, очертава се ходене чак на 9-ти февруари  Crazy

Защо не говориш с учителките да я водят един ден, все едно е присъствала в ДГ? За да не се налагат изследвания. Реално около Коледа и НГ имаше много голяма почивка, която не зависеше от нас, така че, защо не ....  Wink

# 221
Здравейте! Дъщеря ми миналата седмица ходи на градина, но последните дни се оплакваше, че и се гади. Вчера даже повърна и цял ден беше отпаднала и лежеше. Каза, че я болят краката (под коленете).Помислих си, дали не е грип? Като знам миналата година какъв ужасен грип изкара ooooh!. Дадох и половин доза Осцилококцинум и след половин час стана, краката и минаха и огладня Shocked. Днес е добре, но утре ще си я гледам, да се закрепи малко.
 Искам да ви попитам, какво давате на децата си профилактично? Аз давам витамини на д-р Тайс (които са за апетит) и по 1 киви на ден (съдържа много витамин С).

# 222
 jmoto , упоритата кашлица е и наш проблем през определени периоди.Нищо друго и няма- чисти гърди,чисто гърло....Аз давах разни сиропи,но от тях положението става по- лошо.Лекарката ни е казала- никакви сиропи ,само Ксизал - противоалергично- най- дългия период на подобна кашлица ни беше почти месец,правихме всякакви изледвания- детето е напълно здраво, демек има някаква алергия,още не сме тествали каква.

Симба ,много се радвам за теб,сега да ни почерпиш за подкрепата Hug

Искам да ви попитам, какво давате на децата си профилактично? Аз давам витамини на д-р Тайс (които са за апетит) и по 1 киви на ден (съдържа много витамин С).

Ами няколко страници по- назад обсъждахме кой какво дава профилактично.
Да се повторя- нищо не давам,само по някое витаминче когато се сетя...

# 223
И като споменах клеевата тинктура Simple Smile)) като си пие по колко капки се даваше....

5 капки клеева тинктура в 10 мл физиолог разтвор(или сребърна вода)- за пиене при кашлица и за капане в носа при остра хрема.
Може и за профилактика - всяка сутрин преди д. градина същата доза,не се прихващали вирусите ,или протичали по- леко. Дава се профилактично цяла зима например .
Някои я дават със сок или мед,за да не се усеща ,че нагорчава...

# 224
Симба ,много се радвам за теб,сега да ни почерпиш за подкрепата Hug

Разбира се - по един скромен обяд и благодаря за подкрепата  Hug

Общи условия

Активация на акаунт