В ДГ да сме здрави и бели да правим - 19 част

• 10 331
  • 308
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Да, малко се пооплетохме Simple Smile))
Понже след това, че двете са от една група почва да говори за свещичките, съм го отнесла изказването към тях и сиропа(калпол/панадол), а ефералгана и дупките - за свещичките говорех....
За сироп за бебета и малки деца - не знаех, че и ефералган има...поне преди нямаше....Wink

# 196
Ефералган сироп има много отдавна, просто не си забелязвала, понеже личните обикновено изписват свещички.

# 197
  • София
Ефералган сироп има много отдавна, просто не си забелязвала, понеже личните обикновено изписват свещички.

Peace

Ето му и част от регистрацията от 2002 г.

# 198
# 199
  • София
Темата стана "Парацетамол и съдържащите го лекарствени препарати за лечение на деца, посещаващи ДГ"!  Joy

# 200
Аз при температура редувам Панадол и Нурофен на 3,4 часа.Много рядко съм прибягвала до свещички...
Имам за критични моменти Хексалгин,но не се е налагало да го използвам.
Пишете за такива високи температури,че ми настръхва косата като чета....

Симба,бързо оздравяване,грип ли е това или не си ходила на лекар?

# 201

Който е отвратителен на вкус или поне моето дете не го харесва  Wink

# 202
  • София
За моя радост не ми се налага да експериментирам засега....това, което си ползваме то раждането си действа добре....Simple Smile))
дано и за в бъдеще да е така и да не се налага да сменяме препарати Wink

# 203
Симба,бързо оздравяване,грип ли е това или не си ходила на лекар?

Не съм ходила на лекар. В понеделник, ако все още съм зле, ще ида до работа само да се обадя и после мисля да мина покрай личния лекар.
Имаше едни хапчета за хрема - Кларинезе ли бяха, нещо такова. Имам спомен, че съм чела, че са ефикасни. Вече изпробвах всички бабешки лекове, които знам, и разни капки си капах,  и нищо не ми действа за сега.

# 204
И двете са от една група, много внимателно трябва да се прилагат и изчисляват дозите заедно!

Как така от една група  newsm78

че и двете са парацетамол....
предполагам има предвид като дадеш сироп, че трябва да се изчакат 4-те часа поне, независимо той колко е свършил работата си и тогава да се слага свещичка...ако се слага....

И двете са нестероидни противовъзпалителни, едното е с парацетамол, другото- с ибупрофен- една група са Hug с разл. химичен състав и еднакъв механизъм на действие.
В този смисъл, даже и да се редуват, трябва да се внимава с общата им дневна доза.
Макар че, ако Т е чак толкова упорита, че да се стига до макс. дози, значи е разумно да се потърси по-сериозно причината.

леле симба, много неприятно. Малката поне добре ли е?

# 205
Биопарокс може да си купиш- и за носа ,и за гърлото.
На мен горе- долу ми помага.
Ама искрено ти съчувствам.Най- мразя да ми е запушен носът ,други болки търпя,но това направо ме побърква- целият свят ми е крив.

# 206
сетих се нещо, което го откри мой колега с хроничен синузит- Много е доволен от черните Golia Acive, - твърди, че отпушват носа много ефикасно.

# 207
Здравейте  Hug

Чета, че обсъждате температуропонижаващите. За радост до сега се е налагал само два пъти да смъквам Т, първият път ни помогна панадол. След първия прием Т падна. Сега имах нурофен и дадох от него, пак се справихме само с един прием. И аз изчаквам Т да се качи между 38.5 и 39.00 градуса и тогава давам сироп.

Днес съм в почивка - Гергана е с баща си и дядо си на вилата.  Mr. Green Тъкмо се чухме по телефона, изяла е една пържола и сега гони котките по ливадата.

Симба, бързо да се оправяш.

# 208
  • Gorni Bogrov
Здравейте момичета,както вече по напред във темата писах във нашета детска до 10.02 са под карантина.Само че нашета извинителна бележка е до 02.02,знаете ли дали има някакъв начин да му се извинят отсъствията служебно без аз да нося бележка за останалите дни до 10?Вчера питах едната г-жа,но тя каза,че нищо не знае и трябва да провери.
Някоя от вас сблъсквала ли се е със такова нещо във детската градина,няма да е проблем да взема бележка за тези дни,но нали все ревът,че са му много отсъствията.

# 209
  • София
И двете са от една група, много внимателно трябва да се прилагат и изчисляват дозите заедно!

Как така от една група  newsm78

че и двете са парацетамол....
предполагам има предвид като дадеш сироп, че трябва да се изчакат 4-те часа поне, независимо той колко е свършил работата си и тогава да се слага свещичка...ако се слага....

И двете са нестероидни противовъзпалителни, едното е с парацетамол, другото- с ибупрофен- една група са Hug с разл. химичен състав и еднакъв механизъм на действие.
В този смисъл, даже и да се редуват, трябва да се внимава с общата им дневна доза.
Макар че, ако Т е чак толкова упорита, че да се стига до макс. дози, значи е разумно да се потърси по-сериозно причината.

леле симба, много неприятно. Малката поне добре ли е?

Парацетамолът не е нестероидно противовъзпалително средство - той няма противовъзпалително действие (в бълг. уикипедия има грешка).  Wink Ето цитат от британската:

Момичета, ибупрофенът (нурофен, упфен) и парацетамолът (панадол, калпол, тайлол, ефералган) не са от една група. В българската уикипедия няма достатъчно инфо, а има и грешка, така че ви копирам от тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Non-steroidal_anti-inflammatory_drug.

Non-steroidal anti-inflammatory drugs, usually abbreviated to NSAIDs or NAIDs , are drugs with analgesic, antipyretic and, in higher doses, anti-inflammatory effects - they reduce Pain, fever and inflammation. The term "non-steroidal" is used to distinguish these drugs from steroids, which (among a broad range of other effects) have a similar eicosanoid-depressing, anti-inflammatory action. As analgesics, NSAIDs are unusual in that they are non-narcotic. NSAIDs are sometimes also referred to as non-steroidal anti-inflammatory agents/analgesics (NSAIAs) or non-steroidal anti-inflammatory medicines (NSAIMs). The most prominent members of this group of drugs are aspirin, ibuprofen, and naproxen partly because they are available over-the-counter in many areas. Paracetamol (acetaminophen) is not an NSAID because although it is an antipyretic and analgesic, it is not an anti-inflammatory.

Превод на болднатия текст: Най-известните членовете на тази група лекарства са аспирин, ибупрофен и naproxen частично, тъй като те са достъпни без рецепта в много страни. Парацетамол (acetaminophen) не е NSAID (нестероидно противовъзпалително средство - б. пр.), защото, въпреки че той е антипирептик и аналгетик, няма противовъзпалително действие.

А с дозировките по принцип трябва да се внимава.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт