В ДГ да сме здрави и бели да правим - 19 част

• 10 343
  • 308
  •   1
Отговори
# 180
  • Mediterraneo
И двете са от една група, много внимателно трябва да се прилагат и изчисляват дозите заедно!

Как така от една група  newsm78

Шоши, недей експериментира с нимезила! Не е за деца под 12 години, още повече пък показанията му не са за лечение на висока Т.

# 181
  • София
И двете са от една група, много внимателно трябва да се прилагат и изчисляват дозите заедно!

Как така от една група  newsm78

че и двете са парацетамол....
предполагам има предвид като дадеш сироп, че трябва да се изчакат 4-те часа поне, независимо той колко е свършил работата си и тогава да се слага свещичка...ако се слага....

# 182
Тарталета , досега ми се е налагало да го ползвам само веднъж, когато малката вдигна 44 градуса ooooh!. Подейства много бързо. Дано да не ми се налага да го ползвам друг път, но в такива ситуации знаеш как е. Давам го по съвет на нашата педиатърка, а не на своя глава.

# 183
Здравейте!

Толкова съм хремава, че нямам нито вкус, нито обоняние. Вчера опитах какво ли не и не подейства. Днес пръскам Цитросепт от едно шише от Олинт. Ама мъкаааа  ooooh! Толкова ми е запушен носа, че въобще не стига докъдето трябва  Tired Въобще нямам идея как ще ида на работа в понеделник. Тази седмица бях болничен заради малката, а тя каква стана  ooooh! Надявам се че е обикновена настинка и ще ми мине .... как беше.... със и без лекарства. Ама пусто, не мога да дишам бе  Sick

# 184
Симба, аз бях така по Нова Година. Даже се извиних на гостите ако нещо манджите са безвкусни, защото нямах никакво осезание Tired. И доста време ме държа-почти 3 седмици бях така. Дано да ти мине по-бързо.
И моя нещо се разсополиви снощи, почвам да вземам мерки.

# 185
Симба, аз бях така по Нова Година. Даже се извиних на гостите ако нещо манджите са безвкусни, защото нямах никакво осезание Tired. И доста време ме държа-почти 3 седмици бях така. Дано да ти мине по-бързо.

Никак не ме успокояваш, да знаеш  Crossing Arms Как 3 седмици, бе жена  ooooh! Лелееее, дано по-бързо да ми мине, че съм ни жива ни умряла  Tired

# 186
  • София
Момичета, ибупрофенът (нурофен, упфен) и парацетамолът (панадол, калпол, тайлол, ефералган) не са от една група. В българската уикипедия няма достатъчно инфо, а има и грешка, така че ви копирам от тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Non-steroidal_anti-inflammatory_drug.

Non-steroidal anti-inflammatory drugs, usually abbreviated to NSAIDs or NAIDs , are drugs with analgesic, antipyretic and, in higher doses, anti-inflammatory effects - they reduce Pain, fever and inflammation. The term "non-steroidal" is used to distinguish these drugs from steroids, which (among a broad range of other effects) have a similar eicosanoid-depressing, anti-inflammatory action. As analgesics, NSAIDs are unusual in that they are non-narcotic. NSAIDs are sometimes also referred to as non-steroidal anti-inflammatory agents/analgesics (NSAIAs) or non-steroidal anti-inflammatory medicines (NSAIMs). The most prominent members of this group of drugs are aspirin, ibuprofen, and naproxen partly because they are available over-the-counter in many areas. Paracetamol (acetaminophen) is not an NSAID because although it is an antipyretic and analgesic, it is not an anti-inflammatory.

Превод на болднатия текст: Най-известните членовете на тази група лекарства са аспирин, ибупрофен и naproxen частично, тъй като те са достъпни без рецепта в много страни. Парацетамол (acetaminophen) не е NSAID (нестероидно противовъзпалително средство - б. пр.), защото, въпреки че той е антипирептик и аналгетик, няма противовъзпалително действие.

# 187

Никак не ме успокояваш, да знаеш  Crossing Arms Как 3 седмици, бе жена  ooooh! Лелееее, дано по-бързо да ми мине, че съм ни жива ни умряла  Tired

Ми моето си беше грип, дано ти си настинала. Просто аз не настивам, само някой друг вирус Crazy

# 188
  • Mediterraneo
че и двете са парацетамол....
предполагам има предвид като дадеш сироп, че трябва да се изчакат 4-те часа поне, независимо той колко е свършил работата си и тогава да се слага свещичка...ако се слага....

Ама не е така. Не са парацетамол и двете.

Шоши, 44 градуса  Shocked Не е възможно просто.

# 189
Шоши, 44 градуса  Shocked Не е възможно просто.

Грешката е печатна  Embarassed. 40,4.   така ли се пише  newsm78  Абе, четиресет градуса и малко отгоре   Crazy Ама и аз съм една ... ooooh!

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 11:23 от шоши

# 190
  • София
А какво е ефералтгана - баш парацетамол си е...
само че влиза през друга дупка на тялото...

# 191
Мисля,че не се разбрахте една друга кой какво има предвид.

# 192
  • София
Мисля,че не се разбрахте една друга кой какво има предвид.

Peace

Ефералганът не е от групата на парацетамола, а е парацетамол.  Wink Парацетамолът и ибупрофенът обаче не са от една група (виж предишния ми пост). Аз също разбрах от това, че имаш предвид, че парацетамолът и ибупрофенът са от една група:

...
Парацетамолът достига по-бързо леч.ниво в кръвта след прием, но и ефектът му се изчерпва по-бързо, при ибупрофенът-обратно. Т.е. при висока Т аз давам П., а преди лягане, за да нямам изненади през нощта-И.

И двете са от една група, много внимателно трябва да се прилагат и изчисляват дозите заедно! Независимо дали на сироп, прахчета, табл. или свещички. Свещичките са наистина с по-бърз ефект, акт.в-во попада почти веднага в кръвта, но по-бързо се дезактивира в ч.дроб. Идеални са за деца с чувствителен стомах или повръщащи, з-то казват, че от И. често децата повръщали Thinking

...

# 193
  • Mediterraneo
пак с уговорката, че има индивидуални особености, де.
Парацетамолът достига по-бързо леч.ниво в кръвта след прием, но и ефектът му се изчерпва по-бързо, при ибупрофенът-обратно. Т.е. при висока Т аз давам П., а преди лягане, за да нямам изненади през нощта-И.

И двете са от една група, много внимателно трябва да се прилагат и изчисляват дозите заедно! Независимо дали на сироп, прахчета, табл. или свещички. Свещичките са наистина с по-бърз ефект, акт.в-во попада почти веднага в кръвта, но по-бързо се дезактивира в ч.дроб. Идеални са за деца с чувствителен стомах или повръщащи, з-то казват, че от И. често децата повръщали Thinking

Моят фаворит за висока Т е аналгинът, обаче до пазя за крайни случаи, и къпане с негореща вода.

Angel_Dust , тук PolarFox говори за Ибупрофен и Парацетамол. Аз това коментирах, че не са от една група.
Относно Ефералгана не е нужно да влиза през друга дупка- има и сироп  Wink

# 194
  • Разпиляна във въображението
Здравейте. То и ние вкъщи се изпотръшкахме. Снощи дори нямах глас и половинката беше много доволен. Вики се оправя, но преди това зарази всичко що се движи вкъщи, засега само кучето се държи Laughing

Общи условия

Активация на акаунт