В ДГ да сме здрави и бели да правим - 19 част

• 10 343
  • 308
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, може би е обсъждано, но как се справяте ако вечер детенце се оплаква, че друго в градината я бие и не само нея. Това биещото се го наказват ако се оплаче някой и като му изтече наказанието пак се бие.

Веднъж се е случвало само и на другия ден при шкафчетата с обувки видяхме въпросното момченце с майка си. Аз на висок глас казах: "Този ли е ХХХ, който те бута?" И Криси каза Да, след което майката се нахвърли върху мен как това не било възможно, ама ХИЧ. И на другия ден все пак питах г-жата дали ХХХ е блъскал Криси и тя каза, че е напълно възможно, тъй като той бил един от палавите в групата и бил малко по-агресивен към повечето деца. От тогава не съм виждала майката, но на г-жата казах, че К. се е оплакала и че това се е случило никак не ме радва  Twisted Evil

# 166
  • Разпиляна във въображението
Вики също се оплакваше от едно момче. То дори бутна Вики пред мен и пред майка му. Аз му направих забележка, майка му също и какво от това. Моята пак продължава да се оплаква от него.

# 167
Просто се сетих, как скоро в някаква тема се опитваха да ме обедят колко е ужасно това нещо парацетамола и колко безвреден и прекрасен нурофена Simple Smile))) за това се сетих.
Ей, тази тема съм я пропуснала. Аз ползвам нурофен, не за друго, а защото никого досега не съм свалила температура на Илко с панадол. Не знам, но хич не му действа. Миналия месец пак купих панадол, дадох му, ефект никакъв, сега може би пак ще го подаря на някого.
По въпроса за бутането. Не се е оплаквал, може би защото скоро не е и ходил на ДГ. Но си спомням лятото как едно по-голямо дете (5г) се опита да го бутне и да му вземе играчките, а моят сладуран така го ступа докато го хвана, че другото веднага се прибра вкъщи. Преди това постоянно си имах проблем с въпросното момченце  Mr. Green

# 168
да кажа ли аз за сиропите п-в температура- само да не ме биете вече Laughing

# 169
  • София
кажи си де Simple Smile))
за мен добър е ако добре действа и понася на детето Simple Smile)))
ама според педито ни е по-добре да избягвам ибупрофена, защото понякога правил тежки алергични реакции....

# 170
пак с уговорката, че има индивидуални особености, де.
Парацетамолът достига по-бързо леч.ниво в кръвта след прием, но и ефектът му се изчерпва по-бързо, при ибупрофенът-обратно. Т.е. при висока Т аз давам П., а преди лягане, за да нямам изненади през нощта-И.

И двете са от една група, много внимателно трябва да се прилагат и изчисляват дозите заедно! Независимо дали на сироп, прахчета, табл. или свещички. Свещичките са наистина с по-бърз ефект, акт.в-во попада почти веднага в кръвта, но по-бързо се дезактивира в ч.дроб. Идеални са за деца с чувствителен стомах или повръщащи, з-то казват, че от И. често децата повръщали Thinking

Моят фаворит за висока Т е аналгинът, обаче до пазя за крайни случаи, и къпане с негореща вода.

# 171
  • София
Къпане с нагорещена вода???

# 172
Писала съм

къпане с негореща вода.

Joy

# 173
  • София
 ooooh! ooooh! ooooh!

hahaha hahaha hahaha

# 174
то и аз тракам без да гледам понякога, ама к'во ме направихте hahaha, аз да не напиша "хладка" и глей' що стана Laughing

# 175
  • София
Здравейте, може би е обсъждано, но как се справяте ако вечер детенце се оплаква, че друго в градината я бие и не само нея. Това биещото се го наказват ако се оплаче някой и като му изтече наказанието пак се бие.

Когато Рали тръгна на градина имаше едно момиченце, което се биеше наред. Всеки ден детето ми казваше  - Никол наби еди кой си. Един ден каза че и нея я е ударила, дори се разплака  Confused Говорих с учителките, казаха ми че и други родители се оплакали... Учителките го наказват, то плаче и после пак удря другите  Tired Говорих с Рали да отбягва въпросното дете, може и да не е правилно, но не мога да и кажа да се бие и тя  Stop
Вчера ми каза, че с Никол вече са приятелки ..
Та оплачи се на учителките, все пак не е добре детенцето ти да се притеснява. Пък ако нищо не се промени, търси и родителите на детето.

Иначе за Панадола и Нурофена, по принцип давам Панадол. При много висока Т, първо пробвам чорапи с оцет и баня с хладка вода, и чак тогава Нурофен. Но Рали не вдига често висока Т, до към 39 С.

# 176
Дани рядко вдига температура, но винаги както трябва-3-4 пъти ми вдигал по 40 градуса #Crazy, като само Нурофен и Хексалгин са я сваляли. Единия път направо бяха почнали да му посиняват устните и ръчичките, страшно ни изплаши, направо си помислих, че ще го изгубим. Панадол съм давала само при имунизациите май newsm78, и и още няколко пъти. П о принцип избягвам под 38 градуса температура да давам каквото и да е. Със свещичките е много зор работа...стиска дупето и пищи.

# 177
Да ви кажа и аз съм забелязала, че Нурофен по-бързо сваля температурата, но като е "напечено", ги редувам.
И аз съм имала случки на разправии с майки на "лоши" деца. Моето дете никога не е посягало на друго дете и не заслужава да бъде унижавано, според мен. Имаше една Емили, която всеки ден ни създаваше проблеми. Мисля, че всичко идва от семейството. Добре, че се преместиха в друг град!

# 178
С баткото съм имала такива проблеми, понеже беше тихо и добричко дете, имаше един Жорко, дето ги налагаше всичките наред, при все, че беше по-малък от тях. Единия път направо пред мен го беше ударил с юмрук по гърба, а и майката беше там, тя изобщо не реагира-Ииии, бе Жорко...само това каза. А аз загубих ума и дума. Може би ако съм на този акъл нямаше така да реагирам, ама тогава направо се стъписах Tired. А сега нашия е от буйните и си мисля,че може би няма да му посягат, ама знам ли. Впрочем никога не съм го виждала пръв да удря дете, до предното лято все го блъскаха, ама вече се окопити и не им се дава.

# 179
И аз да се изкажа за сиропите. При много висока температура редувам Панадол и Нурофен през четири часа. При последното боледуване забелязах, че панадола при нас смъква по- бързо температурата. При много висока температура над 40 градуса давам Немизил 1/2 от прахчето разтворено с малко вода, но това е при критични ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт