Навън е студ и скреж, започна ФЕВРУАРСКИЯ бебевалеж :)

• 20 544
  • 298
  •   1
Отговори
# 225
Пате, бъди жива и здрава  Hug Бъди щастлива и обградена с много приятели  Heart Eyes

Айде мамчета, слугжба не остана  Mr. Green Препоръчайте ми, моля, нещо хубаво за гледане. Последно гледах Странния случай на ...... (оле че съм бременнаааа  ooooh!) с Брад Пит и си направих бая равносметки Simple Smile

Я да питам аз вие потите и се между краката и на дупето. Напоследък все ми е мокро там и естествено супер много се паникьосвам, но после остановявам, че самите ми гащи са сухи  Outta Joint
Само кажи,душа, какво ти се гледа? Комедийка,тъп неангажиращ филм,психарийка и т.н.,с кои актьори и т.н.

# 226
Комедийка, или тъп неангажиращ филм. Всичко ддруго ми причинява контракции  Mr. Green

# 227
  • София
Добро утро:)

Благодаря за хубава закусчица и за кафенцето dessita_i Wink

Честит рожден ден, kuco_pate  newsm59 Пожелавам ти много здраве, щастие, успехи, късмет, любов и едно спокойно и щастливо семейство с още един нов член скоро  smile3504

Десика, аз още като ти прочетох притесненията и се сетих за моите неволи, те не са свързани с едно и също състояние, но знам какви да емоциите, които бушуват в теб в момента и искам да те успокоя, първо за размерите, на мен като ми правеха 2 пъти доплер, ми мериха и размерите на бебчо, то е нормално, миналата сряда ми каза, че е 2800, главичката 8,9 и т.н., тази седмица във вторник (това са само 6 дни), същата лекарка и на същия апарат ми каза 3100-3200, главичката 9,3 и т.н., миналата седмица отговаряше на 34-35, тази вече отговаря на 36-37, аз съм в 37 и няколко дни както знаеш, всъщност чакай да ти дам един сайт, една мама го беше дала тук, много е полезен, защото ще видиш, че си в рамките на абсолютно нормалното дори и по тези размери ( http://babymed.com/tools/ultrasound/third_trimester/Default.aspx ).  Другото, което е, щом в частния кабинет са ти казали, че отговаря на 37,2 сигурно гледат някаква друга скала, то май при всеки е различно, на мен моята лекарка на Ж.К. не стига, че една седмица преди миналата сряда ми каза, че главата е 8,9 (т.е. за една седмица не е пораснала с нищо според тях), ами ми каза, че това отговаря на 35 седмица, а те на 34та, та тези скали също не са важни, откъде можеш да знаеш коя е по-добрата. За плацентата да ти кажа, миналата седмица ми беше 2ра степен, тази 2ра към 3та, не знам как преценяват, това сигурно се вижда ясно, но дори и да е така, моята колежка, която роди на 3ти януари на 1ви декември някъде беше на лекар, казаха й, че плацентата й е с много калцификации и че не е нормално за този срок на бременността (термин 10.01), питали са я дали пуши докато е бременна, а тя никога не е пушила, та лекарката й казала, че ще е късметлийка, ако устиска до края на декември, първо, това наистина значи, че щом няма с какво да се храни, бебчо сам ще тръгне да излиза и второ,, мацката си устиска до нова година, че и 3 дни след това, роди точно седмица преди термин, така че споко:) За Ташков, на мен ми се струва доста внимателен и ангажиран с пациентките си лекар, ако реши да не мъчите бебчо и да се ражда секцио, довери му се, той те наблюдава, в сигурни ръце си и знам, че ще вземе вярното решение за теб, важното е да знае какво е положението, а той вече знае:) И на последно място за голямото бебе и частния кабинет, честно казано не знам дали го правят заради пари или просто такава им е практиката, но наистина, убеждават повечето жени да раждат секцио, не знам защо при положение, че доста малка част от тях ще раждат при тях, но...3300 не е голямо бебе, жените раждат и по 3800 и по 4000, въпреки, че наистина си зависи от таза, аз съм се родила 3000 и мама каза, че изобщо не е разбрала, вярно второ раждане, ама брат ми е бил почти 4000, а с него е имала само една скоба, никакви шевове, с мен нищо, така че споко, колкото за таза, ако ти беше тесен, Ташков би забелязал, повярвай ми, ако искаш за твое успокоение, подхвърли му, че от ЖК-то някога са ти казали (ако не искаш да споменеаваш за прегледа на частно сега), че тазът ти е тесен и искаш да попиташ все пак дали това е вярно и би ли било проблем за раждането, той ще те успокои, ще видиш...уффф, то малко дълго стана, ама знам, че се притесняваш и исках да ти кажа, че всичко ще е наред и положението не е страшно, спокойно  Hug

Хех, ама аз забравих и важното: телефоните наистина са това, което mamuri е написала, но на 920 20 32 май най-бързо ще го вдигнат, не знам защо така съм решила, аз там звъня всеки път, ако си регистрирана в системата, т.е., взимала си вече за нещо талон от регистратурата, не би трябвало да има проблем да ти запишат час и по телефона, само питай като отидеш ли да минеш да си вземеш талончето, че нали после го прикрепят към тоновете, пък и по листчето викат вътре в кабинета, да не си го забравиш ми е мисълта:)

# 228
Комедийка, или тъп неангажиращ филм. Всичко ддруго ми причинява контракции  Mr. Green

The Accidental Husband / Случаен съпруг/ - комедийка с Ума Търман и един мноооого приятен господинчо, ирландец ли е ,незнам,ама е много...мъжкар Mr. Green
Made of Honor / Шаферът/ -  с Патрик Демпси-симпатично филмче,ром.комедийка...
My Best Friend's Girl / Гаджето на най-добрия ми приятел/ - пак ром.комедийка...
И трите филмчета са сравнително нови,приятни и неангажиращи..и не са от ония тъпите Mr. Green

Приятно гледане!!!!!!!

# 229

Вчера гледах Шаферът , точно такъв е  Peace

# 230
Към списъка на Фокси добавам "Позабременяла", води се романтична комедия, на мен ми хареса.
Кажете как се прави този чай от малини, де! Пуснах търсачката, ама нищо не намерих, а съм изпуснала кога сте го коментирали.
Интересно какво стана с blueberrygirl? Дали не е родила вече?
Варненки, пускам по едно съобщение за срещичката на ЛС. После ще се пробвам да запазя места по телефона, че нямам път към Годзила, а не ми се разхожда с големия тумбак.

# 231
Бухти , първо ще мина през Окръжна , нещо все на там ме влече  Laughing
Пък ако ми хареса ....тяхна съм , да ме взимат и да ме почват  Joy

Пате , честит рожден ден ! Много щастие ,  любов и  най-прекрасното бебче !

# 232
  • Пловдив
Добро утро момичета,
още една безсънна нощ  Rolling Eyes
^desika^ , нямам представа какви са ти "габаритите", с уговорката че всеки случай си е индивидуален ти казвам че дъщеря ми се роди 4130 по естествен път, а аз далеч не съм от най-едрите. Докторите днес са много изкушени от плановото секцио. Дано намериш такъв на който да се довериш.
Колкото до зрелостта на плацентата и аз съм с доста притеснения. И двамата ми доктори ми казаха че моята е вече 3-та степен, даже този от ЖК ме пита дали съм пушила по време на бременността, защото обикновено така изглеждат плацентите на пушачките  Shocked с тази разлика че моето бебе е доста едро.
Обмислям да направя тези дни едно контролно посещение на докторо ми, че той се кани да зябягва нанякъде за около седмица.
За чайовете, аз зная само за босилека. Казаха ми че бил съдоразширяващ, но на мен ми звучи доста подозрително това и се притеснявам да не направя някой кръвоизлев. Колкото до бързото раждане, мен предния път ме приеха в 7, родих в 8,35, на практика по-бързо май няма на къде.
Това за сега от мен.
Приятен ден от мен.   bouquet

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 10:13 от Linkata

# 233
Добро утро и от мен.
Десика, мерси за закусчицата.Да ви се оплача оносно закуската, сутринта станахме рано, че трябваше да ходя на изследвания, аз бързам да отидем, че да закусвам, че направо ми премалява, а мойто мило като почна да се мотка, да си пие кафенцето, абе 1 час и аз накрая  #Cussing out-беба иска да папа, а той може и после да пие кафе  Laughing, абе др.път ще се замисли  newsm78 дали да се бави.
Пате -да си жива, здрава, щастлива и още малко и малко, сладко подаръче, родено по най-лекия начин. Hug
Деси, дано с бебчо и теб всичко да е наред и да нямяш повече такива дни.
Хубав ден на всички и цунки по тумбачетата.
Надявам се Тони и Криско да се разбират добре, най-после нашто талисманче си е в къщи.

# 234
Момичета,понеже гледам,че някои от нас /в частност ^desika^/ се притесняват за размерите на бебето,вижте какво намерих и се надявам да ви е от полза...И предварително се извинявам,че ще заема повечко място,макар че смалих снимките Embarassed

# 235
Кутиите на ivonk и ивка646 са пълни, да си разчистят малко входящите съобщения, че не могат да получават нови. Само на тях не можах да изпратя, надявам се, че ще видят тук.
Линката, мерси, ще взема да нападна betunga на лични да я питам за рецептата с малините. Mr. Green
ЧРД и от мен, Патенце! Бъди здрава, обичана и щастлива, а скоро и горда мама!

# 236
Ч.Р.Д., Куцо Пате! дано всичко да ти върви леко и спокойно до края на бременността! а след това - здраве, обич и успешно родителство!

Красикоко, във всяка болница при избор на екип се плаща и в момента цените са си височки! само да отбележа, че по-евтино от Шейново е само в Окръжна...в ТК, МД, в клиниката на Мазнейкова, при Щерев, в Св.Лазар, в Правителствена, в Токуда, както и в останалите, които сега не ми се изброяват, цените са почти същите или по-високи, ако решиш да си избираш екип. цените са ниски, ако си със свободен прием, а доколкото знам се плаща много малко, ако се приема по-спешност (,което не пожелавам на никой, разбира се).

Галче, аз мога да препоръчам 2 филма, които ми харесаха в последно време:
Das Wilde Leben (преведен е, намира се в традиционните торенти, не се стряскай) - нещо като кратка биография на една манекенка от 70-те, Уши Обермайер, ходила с Мик Джагър и Кийт РИчардс от Rolling Stones;
Rocknrolla - последния филм на Гай Ричи, много му се смях.

какво ли стана с Боровинчето?
Перлена мамо, Атмосферче, добре, че се включихте - тук си ви мислим, дори и да не си го показваме винаги. дано и други момичета да се включат, че някои са драсвали само ред-два през минали теми, а сега сме вече на финалната права и е хубаво да си се подкрепяме, да си въздействаме взаимно позитивно!
Десика, аман от притеснения при теб, бе, душа! тия лекари не те оставиха намира! твоето бебче ще вземе да излезе много спокойно най-накрая, напук на притеснителната си майка! както са ти казали другите - специално за габаритите на бебо не се връзвай много-много. виж, тази плацента си е определено сериозен въпрос, но наистина природата си знае работата - ако не може да се храни бебчето, то ще тръгне да излиза и тогава ще ти помогнат в болницата. никой няма да те остави да се справяш сама.

# 237
Добро утро и от нас - май май не остава време за отчет, но тъй като няма нищо ново при мен не е толкова зле. Едва успявам да насмогна с четенето - вчера успях да подредя дрешките на бебата в шкафа под кошарката. Много ми е сънливо, отмаляло, замаяно - вечер се будя и проверявам чаршафите да не са ми изтекли водите - ужас направо - не знам защо съм си внушила че ще е много скоро Simple Smile То си е Божа работа, но просто усещам че наближава момента май май.

Мами имайте милост с тези закуски - хич не ми се стои на котлона да пека палачинки, а как апетитно изглеждат Simple Smile Все пак благодаря за закуската и кафенцето.

Пате - Честит Рожден Ден и от мен - пожелавам много здраве, щастие и разбира се най-хубавия подарък, заедно с леко раждане и живо и здраво бебче.

Десика - наистина противоречивите мнения ни объркват ужасно много, точно сега когато сме толкова чувствителни и изнервени, хормонясали и притеснени дали всичко ще е наред. Успокой се мила и се довери на инстинкта си - все пак трябва да имаш доверие на лекаря си, а колкото до секциото - мисля че е доста коментирана темата че наистина лекарите предпочитат секцио понеже е по-бързо, по-лесно и по-добре платено... Не мога да кажа нищо за Ташков - но чета хубави отзиви за него, надявам се всичко да е наред.

И аз се чудя какво е станало с blueberrygirl - дано всичко е наред, ноже би вече е станала мама, но не е успяла да ни извести. Моля се всичко да е наред.

Тони как мина първата вечер в къщи? Надявам се да е била най-прекрасната вечер за всички ви заедно у дома. Когато имаш време драсни някой ред.

Аз сутринта щях да закъснея за детската градина на бъдещата кака, пусти сън - сутрин хич не ми се става. Вечер по-рано от 00:00 май май отдавна не съм лягала, но сутрин ми е голям зор буденето. Направила съм си 5 аларми за да не закъснее щерката за дома Simple Smile Иначе гледам обсъждате филми - доста отдавна не остава май май време за такова нещо, като се замисля не толкова време - колкото си търся какво да правя за да не бездействам. Ако и мам свободно време искам да спя, пък като го и мам - гледам с какво да насмогна и съня остава за вечерта Simple Smile Но днес мисля да се опъна едно хубаво че кратуната ме цепи яката. Пожелавам ви приятен ден и много да се пазите милички.

# 238
Добро утро момичета,

ЧРД Пате, желая ти много здраве и леко раждане!

Патето между другото не е писала скоро, да не си е получила подаръка newsm78
За размерите- на мен на последния преглед ми казаха, че бебето не е много едричко, което аз с параноичния си мозък възприех като дребничко, но понякога съм благодарна, че не ми казват приблизителни килограми, за да не се вкарвам в кофти филми.

Тони, прибрахте ли си Криско вече?

# 239
Kuco_pate Честит Рожден ден,

пожелавам ти много здраве, щастие, любов , да родиш лесно и безпроблемно  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт