МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 44 251
  • 359
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте момичета
Много се забавлявах докато четях последните непрочетени страници. Joy
Гледам наддавания са започнали.
Джулка -ще се замисля за Къци.Щом всеки ден се къпе  Joyще станат дружки с Йоана.Тя ако не е на басейн се къпе по няколко пъти/че тялото и страдало за вода Laughing/
Мирелка пък е лика прилика за Павката.Ще се сродяваме май

Пешеходке-Много се смях и с твойта случка с ножчето.Ама каква си изобретателна.Дай го насам този сладкиш,че така ми се дояде

Amaryllis-хубави снимки Heart EyesИ аз искам до морето да живея

Гледам и за пакости сте си говорили.
В къщи бомбата е паднала постоянно.Вечер ние с моя мъж заспиваме първи/към 11ч/и тогава започва рая за Тони.Сутрин като стана първо оглеждам пораженията Joy.
Ето например тази сутрин ме изненада с интересна смесица в дви голями чаши.Каза ,че ми е направил кремче.Доколкото успях да разпозная съдържанието- първа чаша:вода,крем за ръце/половин тубичка/топчета от нескуик,гривните на кака му
Втора чаша:шампоан/почти цял,мандарина/цяла,бирени фъстъци,вода
Добре,че не ме кара да опитвам Laughing

Вчера сутринта беше почти без никакви поражения-като изключим напълненото корито и изкъпаните играчки в него,както и хавлиени кърпи по целия под в стаята му/батко му е попивал водата-добре че той пък прекарва половината нощ на компютъра и го гледа ако стане нещо много напечено положението/

Предната сутрин пък се събудихме с "графити" по целия апартамент.Лошото е,че графитите са от боя за обувки, на поне тези по тоалетната,и мивките се мият без проблем,но стените......

Мисля да спра до тук,че то книга ще стане иначе

Започнах да се притеснявам обаче са новата къща.Там хвърлям толкова труд и средства и се чуда какво ли ще стане като заживеем там.

# 106
Ех,че весело е тук...
Милички мои Додо е много болничък...вече четвърти ден е с температура .През деня е по-добре,но вечер  ooooh!...
Като се пооправи сядам да пиша,че току виж сте продали всички моми и за моите ергени не останали....

Прегръщам ви !   bouquet

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 10:42 от gaby_s

# 107
Здравейте,аз наистина тябва да се представя wavey !

Казвам се Рени,от Банско съм ,на 28 години и вече имам две прекрасни принцеси: Виктория-на 5г.10мес. и Ралица-1г. 10мес. Следващото попълнение чакаме в началото на месец Юни и по всичко личи,че пак ще е момиченце Party  Тати се казва Атанас и много искаше момченце,но какво да се прави,като е толкова точен стрелец-три пъти и все в целта  #2gunfire !
Аз работя в една банка,а той е инспектор експерт в полицията.Слава Богу-имаме голяма къща с двор,където лятото,а и сега,могат спокойно да тичат и децата и кучето Simple Smile
Не се плаша да раждам-опитала съм и секцио с каката (беше седалищно) и нормално с малката (и двете в Благоевград),така че нямаше какво да ме спре пак да забременея.Бременностите,слава на Бога,са ми прекрасни-нито повръщах,нито проблеми с кръвното съм имала,килограмите са в нормата-просто перфектна работа-пожелавам на всички!
Общо взето,за нас семейството е приоритет номер едно-всичко друго е на следващо място,като благодаря на Господ,че ни е осигурил с всичко необходимо-има моменти ,в които имаме много и моменти ,в които нещо липсва,но аз съм "непоправим оптимист"( сподер мъжа ми) и в моментите,в които нещо нямам,благодаря за всичко останало,което имам!

Актуални снимки ще кача днес следобяд и ще пусна линк,за да ни видите.
Много ви благодаря на всички за топлия прием!

# 108
Е, и 7-ма страница не е лоша, като за първо включване в темата. Wink

Тази седмица леко луднах, но в рамките на нормалното за многодетните мами. Mr. Green Само ме е яд, че изпускам купона в темата.

Календарите НЕ СА готови. Все още. #Cussing out Срам ме е пред вас. За тази печатница не ща да чуя повече - не стига, че проточиха поръчката неприлично дълго, но и непрекъснато ни лъжат, че всичко е наред и ей ги на, всеки момент ще ни ги дадат. А нямаме нито време, нито хора, които да висят денонощно там. Бясна съм.

Видяхме се с Шапката - в резултат на протестите поискаха да видят какви са предложенията ни, така че във вторник, заедно с момичетата от организациите на майките на децата с увреждания и Движението на българските майки имахме среща в парламента с депутати и представители на изпълнителната власт, а в петък - в Икономическия социален съвет. Засега ни изслушаха, предстои нова среща във вторник в парламента с председателите на комисиите, които разглеждат въпроси, свързани с децата: образование, здравеопазване, децата, младежта и спорта, бюджетна, социална и със зам-министрите от съответните министерства. Да видим там как ще протекат нещата. Шапката е голям боец, на никого не се дава.  bouquet Другите момичета също са много ясни в исканията си и ни подкрепят за нашите предложения. Много ме ядосаха от КНСБ - веднага настръхнаха срещу искането ни да се премахне дискриминацията за трето дете - имам предвид намаляването на еднократната помощ за раждане. Знаете какви са аргументите: щели да се възползват недобросъвестни родители. Ами да си гонят недобросъвестните, а не да третират всички многодетни като такива.

В сряда пък беше заседанието на работната група за ДГ - цял ден - уж последно обсъждане на регламента за прием. За многодетните семейства остана да се дава по една допълнителна точка за всяко дете до 18 години, което означава, че на практика имат съвсем реален шанс за място, освен ако не кандидатстват в най-желаните градини и ги изпреварят хора с множество други предимства, но такима са малко. Много ми беше мъчно за щурчо, нейните двете деца са над 18, третото вече не е в ДГ и няма никакво предимство за четвъртото. Дано да има шанс в общото класиране, иначе ще трябва да настояваме да се разглежда като специален случай, но дали ще стане...

Сега подготвяме един голям празник за 6 училища, с които работим по проект и съм много притеснена всичко да се получи както трябва - все пак над 400 деца ще се съберат на едно място и трябва да им е забавно и приятно. Стискайте палци.
Предстои ни и ново обучение за обучители, които ще поемат свободни часове в училищата по друг проект, така че ако някой от вас си търси почасова работа с ученици от 5 до 11 клас - по теми, сързани с превенция на реалното и виртуалното насилие - и има интерес към работа с интерактивни методи, да свирка.
Скоро ще има и подбор и обучение на отборите от родител и дете за играта в интернет по проекта PATCHWORLD, за който ви бях разпратила анкети през есента. Ако имате желание за участие, обадете се.

Стига по служебни въпроси.

Като ви чета, само завист ме обзема - така ми се иска пак малки дечица! Анаис, Галя е права - сега физически ти е много трудно, но истински трудно става по-късно. Честно казано, с умиление си спомням времето, когато имах новородено, още едно на година и половина и кака на 4. Всичко зависеше от мен. А сега всичко става след преговори, уточнявания, съгласувания, компромиси и от време на време - крясъци. Направо ми изпиват силиците. И при това са добри деца, не да речеш, че кой знае какви проблеми имаме да решаваме.

Добри, добри, ама онзи ден ми се обади класната на Камен да се оплаква, че не искал да го изпитат по география за по-висока оценка. Класната се разтръшкала, а той - хич. Защо, бре, магаре? Отговорът: Че за какво му е на човек география? newsm78 И това го казва човек, който откакто се е родил, все по пътищата е влачен, ориентира се по карта като змей, че дори по една време и на туристическо ориентиране ходеше. И чийто баща в момента е в Индия! Ха познайте дали не му спрях компютъра, докато не си седне на д-то да си научи уроците. Не че после не ми отиде цялата вечер да го изпитвам (той поиска - да се похвали колко много знае).

А гуруто ни е добре. През ден се обажда или праща смс. Възторгът му не намалява с времето. Стахотно е впечатлен от всичко в Индия. Непрекъснато пътуват, попадат на невероятни места и всичко е много, много различно от всичко преживяно досега. Сега са в Южна Индия, температурата е 35, обикалят по някакви безкрайни плажове. Преди това са били в древни градове, комуната Ауровил, съвременни мегаполиси... Последният смс беше: Dnes 6 4asa patuvahme s korab4e sred junglata. Neveroiatno! Predi tova 2 dni prekarahme v a6rama na AMMA i stanah fen na vsi4ki religii. Много ме забавлява!

Хайде да не се разпростирам много, че трябва да уча по английски - зер, и ние, 22-годишните да не ходим прости и необразовани.

Много ви обичам!

изпепелена, няма думи за болката ви. Можем само да сме до вас.

# 109
  • София
Рени,добре си ни дошла!   bouquet

Амарилис,много е красиво при вас!Кажи нещо повече,с какво се занимавате там сега?

Кабо Алма,радвам се ,че ежедневието ти е така изпъстрено и вълнуващо!Не може ли да смените печатницата като не сте доволни от тази?А за тази игра в Интернет по колко време на ден ще отнеме,че нямам спомен дали имаше такива уточнения?В какво точно ще се състои?

Хей,Ани,радвам се за те видя пак  Hug Виждам,че Тони не се е променил,още си прави щуротии и те радва.

# 110
Габи, Praynigпо-бързо да оздравее малкото ти златце!

Индия,Индия ...екзотика.....много е интересно ,Кабо!Разказвай по-често за нея и пътуването на "гуру"-тоОууу,съвсем забравих и Кама Сутра-та Laughing

# 111

Амарилис, завидях ти - аз съм огнена зодия (не като други дето само се хилят) и обичам топлото! Къде се установихте и за дълго ли?
Огън съм и аз - ОВЕн, та ми е екстра тук на топличко - на изток от Атина, извън града  Peace Дойдохме тук завинаги - София не ми понесе...Имаме апартамент в центъра, но ми писна всеки ден да товаря децата на колата с количка, колело, дрехи, играчки, за да прекераме деня в някой парк, а не в мръсния квартал...Приревах на мъжа ми - и ето, вече 2месеца сме тук, малките са ми здрави, цял ден сме на двора или до морето  Sunglasses Днес е над24градуса, навън сме по тънки блузи...
Живеем при свекитата, но имаме наш етаж в къщата с отделен вход. Въпреки че и да нямахме - те са страхотни и няма за какво да се оплача! Много ми помагат - в София вече издишах, тъй като сама поддържах домакинство, гледах децата, а мъцът ми непрекъснато пътува и няма как да ми е в помощ...Баща ми почина преди 10 години, а майка ми докато бременеех с бебка, та помощ само от сестра ми, но и тя си има диваче на 2 и половина, та къде по-напред милата....(Пиги, с нея пишете в юлки2006  Hug)
Не мисля да работя - от 18годишна това правя и мъжът ми ми даде почивка  Laughing
Ще пиша пак, че дундичката се събуди....

# 112
Рени, аз пък имам три момчета.  Laughing Един ден в разговор, относно евентуално женско поколение, с наше приятелско семейство с две момчета, мъжът ми вдигнал примирено рамене и казал: Явно, че съм тесен специалист по момчетата Laughing Та и твоят мъж ще трябва да се примири, че е тесен специалист по момичетата, което също е супер.  Grinning

Ани, не е майтап, ами истина. Що не вземеш да опишеш всичките `геройства` на Тони? Току виж излязъл шедьовър като Емил от Льонеберя, само че в съвременен вариант. Твоят Тони е неповторим и неотразим. За новата къща, какво да ти кажа, ще ти стискаме палци Laughing

Кабо Алма, и аз мога да кажа, че Пепи е сравнително добро и кротко дете. Наскоро установих, че можа само да съм щастлива, че все още разговаря с нас, споделя (едва ли е всичко, но е доста), за разлика от много негови връстници. Ох, хич не му се учи на милия, голям зор му е, обаче ще се борим.

Ами освен и аз да завидя на Амарилис, въпреки, че не съм огнена зодия Thinking. Обичам топличкото, обаче как е през лятото при вас?

Габи, поздрави на Додо и да оздравява.

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 14:29 от (х)*Галя*

# 113
 Hug Hug Hug

До отдадем заслуженото място на рождениците  newsm59
 Да са живи и здрави !!!И много късмет в живота ...

В моята къще знаете , не се стъпва по килимите след като ги среша , камо ли да се разхвърля по тях  Joy
Рисуването го практикуваме като бодиАрт...

Момите ми имат две качества - красиви са и са умни .
Голямата понякога пазарува , но рестото остава задължително в нея  Naughty
Това е ...да са ни живи и здрави ,и ние с татьо им също ,щото без нас са  ooooh!

Кабо ,стискам ви палци с Шапката .
габи , Praynigскоро да се оправи Додо
reni_mats ,добре дошла  Hug
Amaryllis , и аз искам вече тоооопло ....
Пеши ,Юле ,Ани  голям смях падна  Joy Joy Joy

ВЕСЕЛ ДЕН

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 16:33 от Тъщичка 3

# 114
  • Пловдив
Привет мили момичета  newsm51
Ние вече сме си у дома живи, здрави и много щастливи. Благодаря на всички от сърце за подкрепата. Имах притеснения, че ще ми е по-трудно, защото се залежах към края, но се оказа, че е било напразно. Раждането мина леко като цяло. Всичко се случи толкова бързо, че дори и приемащия лекар се учуди (да не казвам за мъжа ми). Докато ме запишат и трябваше да влизам в родилна  Laughing
Макар и малката разлика във възрастта на децата, изпитах отново онова неповторимо чувство. Разплаках се от щастие като се роди и се изрева. Сега се гушкаме и след малко ще папка, а малко по-късно ще се върна назад, за да прочета какво интересно съм пропуснала.
За сега много прегръдки от нас  Hug  Hug  Hug

Почерпете се за здравето на нашия рожденик, тати

# 115
Сиванова  Hug, да са ви здравички дечицата и много да ви радват. Да нагушкаш много малкият бебешорко.  Hug

# 116
Бети, виждам те, да не би нещо да се пече във фурната Wink?

Габи, бързо да се оправя Додо! И Каро от три дена е с Т иначе няма хрема, кашлица... просто си вдига температура...

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 17:09 от (х)Дива ирландска пешеходка

# 117
  • През девет земи в десета
Амарилис,дори се виждаме със сестричката ти Hug Ето ги Цвети и Влади:
http://i166.photobucket.com/albums/u89/desitakeva/PC160307.jpg?t=1232811031
http://s166.photobucket.com/albums/u89/desitakeva/?action=view&a … rent=PC190363.jpg

Днес останах приятно изненадана като излязохме да обядваме на терасата,че си имаме вече кокиченца в градината Wink Още малко и ще дойде лятото Hug

Сиванова,много се радвам за вас,да ви е жив и здрав татито  bouquet  bouquet  bouquet

Габи,пиши как е Додо,стискаме палци да се оправя бързо и нали знаеш,че сме си го заплюли с Цвети за зет Hug

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 17:31 от [x]Пиги®

# 118
 Тъщичке,ние отдавна сме си харесали твоите красиви и умни момичета,няма значение дали ще е Бояна или Ивана.Между другото Деян каза,че на тържеството ги различавал,едната била със съвсем малко по-светла коса,вярно ли е?
 Анаис,понякога големите самостоятелни деца изискват много повиче време,внимание,нерви .Специално аз най-организирана и най-хубаво ми беше преди да тръгнат децата на у-ще.
 Сиванова,да ви е жив и здрав рожденика!Има най-хубавия подарък за рождения си ден!
  Ние най-редовно правим ябълковия кекс на Наслуки,много е лесен и вкусен.

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 19:52 от Margi-M

# 119
Забравих да благодаря на всички за милите думи и комплиментите - мисълта ми тече бързо и докато си помисля нещо, вече идва друга мисъл и я съм написала/казала, я - не  Embarassed
Рени, такива семейства като вашето с положителна нагласа към живота много ги уважавам! Здрава беба на финала и още по - голямо семейно щастие в пълната ви къща   bouquet
*Галя*, лятото тук не е за всеки...Следобед всички си стоят вкъщи, а магазините почиват от 14 до 17-18, защото Т се качва до 42-43 градуса. Ние сме без климатик вкъщи (не понасяме с мъжа ми), но ни е добре...Ходим на плаж сутрин от 9.30 до 11.30 и след това 17 докато се стъмни  Sunglasses
 Пиги®, много ти е сладка госпожичката  Hug
ani69, да ти е жив и здрав палавника   bouquet, много се смяхме с мъжа ми на пакостите му! Верно е Емил от Льонеберя  Laughing
Съчувствам и аз на Изпепелена, предполагам нелеп инцидент...Защо трябва да се случват такива неща...Не е нормално децата да си отиват преди родителите, защо, защо, защо???? За мъничката кукличка  Flowers Rose  Flowers Rose

Общи условия

Активация на акаунт