МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 44 254
  • 359
  •   1
Отговори
# 120
Пиги,и на мен ми стана хубаво като видях кокиченцата.Нашите още не са се "събудили".

Сиванова,колко ви е хубаво сега !Гушкайте се !

Болните да оздравяват по-бързо .

Пеши, а как съм се хилила със завесите на майка ти - гледай какви завеси продавали едно време - нарязани и зашити(професионално).Ама от къде ти е дошло на акъла да скачаш и режеш  -  Joy

Амаралис,завиждам ви за топлото.Искам и аз .... smile3514

# 121
Сиванова, добре завърнала се. Да ти е жив и здрав мъжа и много да се грижи за голямото ви семейство. Целуни Бебчо от нас - хем уж и ние имаме бебе, хем непрекъснато се учудвам колко голяма е вече Поли.

Амарилис, здравей отново. Много са пораснали дечицата ти, да са ти живи и здрави. И аз не успях да се "впиша" при мартенките 2008 (терминът ми беше през март), нито при априлките 2008 (родих през април), но тук винаги съм се чувствала у дома си. Многодетните майки сме друга "порода". Ще се радвам по-често да пишеш - винаги ми е интересно да те чета. Как е малък сладък батко Коко? Той ми е слабост, голям сладур е. Поздрави го от нашия малък батко Коко.  Heart Eyes

Пиги, чудесни кокичета - замириса ми на пролет. Как ми се иска и ние да живеем в къща, но ... в някой друг живот.

Габи, как е Додо? Дано болестта вече е на отминаване.   Hug  При вас има ли последици от бурите, за които съобщават, че вилнеят в Испания? Дано да няма.  Praynig

Добре дошла, Рени. Ех, че се радвам като видя бременна мама, особено с повече дечица. Пожелавам ти леко да минат оставащите до финала дни и да се радваш на здраво бебче. А ние тук по традиция заедно чакаме тези хубави моменти. Когато трябваше да се роди Поли, тук ме проверяваха по няколко пъти на ден, защото тя закъсня малко и ни се свърши търпението.
  Grinning

# 122
Чета аз, разглеждам, и толкова хубави дечица видях... не може без да се похваля. Спретнах набързо един албум. Малкия се опитваше да помага и юнашки пляскаше по клавиатурата.  Crazy
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=333863&pid=10185904

Ще се върна назад да ви изчета подробно като заспи, че не ме оставя, милия. Най-му харесва да изключва лаптопа. ooooh!

Сиванова, честито бебенце! Да папка, слушка и много да ви радва! Честит рожден ден и на таткото!
Рени, добре дошла! Аз пък съм момчешка мама. Мъжа ми момичетата не ги умее.

Изпепелена, искрени съболезнования за милото ти детенце.  Flowers Rose Flowers Rose

# 123
Тази вечер у нас беше голяма веселба.
Утре Пепи заминава на `бяло училище` със съучениците си. Първо, Матей започна да подскача около мен и да иска да помага за багажа на батко си. Дърпа дрехи, `заглажда` ги с ръце, бърбори, носи насам-натам, обаче помага Laughing Като приготвихме багажа тръгна из къщи и започна да говори: На мен ми е мъчно за батко ми, много ми е мъчно. Позамисли се и направи извод: Ами да, нали ми е брат? Sunglasses По едно време се сети и взе една негова снимка в рамка, да му я слага в багажа. Тук вече щях да припадна от смях. Притекох се на помощ и намерихме компромисно решение: Пепи го снима с телефона си, за да може да си го гледа като му домъчнее Wink Матей позираше с най-голямата си усмивка в позата на Спайдърмен. Пет минути по-късно Матей се разсърди на брат си, защото Пепи го избута от стаята си - по тв-то вървеше един филм със страшни сцени и да не гледа. Започнаха едни сцени, сърдитни, вече не обичал Пепи. Пратих го да се сдобряват, целуват и прегръщат. Върна се цъфтящ в усмивки. След още две минути подхвана стария рефрен - колко много му е мъчно за Пепи и какво щял да прави без него шест дни. Сложихме го да спи, а той ревна - не може без Пепи.
Някоя вечер се случва да не се погледнат, обаче сега - голяма любов, голяма мъка Laughing Много беше сладък.

Дез, и твоите дечица са хубави.

Завиждам (не)благородно на всички, които си имат градинки, в които да им цъфтят кокиченцата. И аз ще имам някой ден, кой знае кога Blush

# 124
  • Не съм от тук и съм за малко
Добре дошла Рени.   bouquet

Габи, дано Додо скоро се оправи, да бяга болестта от него.  Hug И дано тези бури и ветрове да не са ви засегнали.  Praynig

Амарилис, хубаво сте решили  Peace, тук става все по-зле.

Сиванова, честит празник на татито и приятно гушкане на бебенце.  Hug

Dez, много сте хубави.   Simple Smile
Всички дечица и мами, дето ги видях, са прекрасни.  Hug

Като четох историята за завесите на Пешеходката, се сетих за една моя магария. (Аз общо взето не съм много дива.) В някакъв филм бях видяла как хората си палят клечки кибрит от каквото им падне. А при нас не е такъв кибрита. Обаче някой ми каза, че от стъкло ставало. И аз - да пробвам на прозорците. Сега не си спомням получи ли се, но в един момент се прехвърлих на огледалото - старо, сребърно, скъпо огледало. Пробвах докато ми мина мерака, а вечерта майка ми като го погледна, лошо и стана - цялото на ивички - следи от кибритените клечки, без да видя съм повредила повърхността. Та и до сега си е така, паметник на детската ми щуротия.

И един Йосифов бисер от днес: Идва и моли за вода, давам му. Въпрос: Мамо, а как водата става жълта? И аз, понеже скоро ни спираха водата и после дълго се източваше жълта вода, старателно обяснявам, че като стои по-дълго водата в тръбите се отделя ръжда т.н., а той с много учуден и леко притеснен глас пита: Ама ние в коремите си тръби ли имаме?  Joy  Чак тогава стоплих за коя "вода" ме пита.  Mr. Green

# 125
Благодаря ви,милички ! Додо е по-добре ,вече няма температура...остана само запушеното носле и кашлицата ...

Значи сте чули за урагана...при нас вятъра беше ужасен. Морето обаче беше сравнително спокойно .Вятърът обръщаше вълните преди да са се надигнали...Нямахме ток вчера около 4 часа,поради смъкнати ел стълбове...Ужас.Има 12 жертви от които 4 дечица.Голяма трагедия.Срутила се спортната зала,в която играли бейзбол .На 30 км. от нас бушуват пожари...Температурите рязко се покачиха на 26-28 градуса...Днес е затишие...но майпред нова буря...дават дъждове големи и бедствено положение в някои райони...дано ни се размине отново на нас... Praynig

На това се натъкнах днес... http://dariknews.bg/  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Извинете ме,момичета,че не мога да ви обърна внимание.Утре сме на преглед и се надявам във вторник Додо да е на Градина ...да мога да седна и да ви прочета на спокойствие  .

Прегръщам ви ! 

bouquet  bouquet  bouquet

# 126
Рени, добре дошла и от мен! Hug Радвам се, че все повече семейства се решават на повече деца! Дали някога ще станем мнозинство.

Амарилис, благородно ви завиждам, и аз обичам на топло, ама на сянка. Party

Марги, къде се губиш. Heart Eyes

Гале, представям си колко е бил сладък Матейчо, толкова е чаровен. Heart Eyes

Дез, отнякъде си ми много позната. Големи сладури са и твоите.  PeaceЕдната снимка да не е от Дисниленд?

Леле, Пешеходке, ми те децата на теб са се метнали явно.  LaughingПаднах да се смея с тия пердета. А как хубаво го каза това за кърменето, направо ми се прииска пак, ама не ми стиска.

Сиванова, да ви е жив и здрав рожденника. Hug

Габи, радвам се , че сте добре. То си е направо страшно като гледам. Peace

Мишмади, ще видиш какъв роман ще ни спретне Кабо, като се върне мъжа й. Тя е царица на романите. Sunglasses

Моите, все още кашлят, но поне нямат температура. С баткото решаваме задачи по алгебра, ама тия параметрични уравнения съм ги забравила, пък и никога не съм ги разбирала много, и сега не знам какво да му обясня, като и на мен не са ми много ясни. Някой да знае откъде мога да прочета малко разяснения по въпроса. Става въпрос за 7ми клас.

Целувки на всички!

# 127
 Здравейте на всички! Hug

Отново благодаря за прекрасното посрещане във форума-ще следя всичко,което се случва тук и ще се опитам да пиша често,въпреки че не съм от най-творческите натури в литературно отношение  Embarassed ,но пък чета бързо.

Ето линк към снимките на всички ни (снимките са малко разбъркани,понеже се нулира датата,като падне батерията,а нямам навик да поглеждам... ,но иначе са долу-горе подредени хронологично по папки): http://picasaweb.google.bg/reni.matsureva  -  newsm78 не знам защо е неактивен линка,но като си го сложите в браузера става. Опс,той не е активен само,докато не е публикувам-лелееее... ама се изложих... Embarassed
Само да уточня,че по-бременната и по-често срещана на снимките е сестра ми-този месец чака бебето,а аз обикновено снимам и затова рядко се мяркам-иначе казват,че си приличаме.

Пожелавам бързо оздравяване на всички малчугани,за да бъдат спокойни и мамите  Peace
Много се смях на изпълненията на децат ви и скоро вероятно и аз ще се включа с някои от нашие подвизи Joy

На всички пожелавам хубава неделна вечер и прекрасна и ползотворна нова седмица   bouquet

Последна редакция: нд, 25 яну 2009, 17:25 от reni_mats

# 128
и аз да драсна няколко реда. радвам се да видя нови попълнения   bouquet
Сиванова да го нагушкаш малкия сладур и да качиш снимки да го видим.да ти е жив и здрав и съпруга-с малко закъснение май  newsm78
Гледам тука хубави мами и още по-хубави дечица   Hug
като чета за изпълненията на ДИП се сетих за нещо- така и не се разбра кой го направи,но...у нас си имахме обикновенни, но много хубавки дантелени пердета- нагънатки, спретнати- майка много държеше да са равномерно разгънати  newsm78.не знам как успяваше ,но винаги бяха така- мноооого равномерни.и един ден- след един рожден ден баща ми какво се завъртя покрай пердето и в единия му край лъсна голям надпис с химикал-БСП. майка ми само дето не припадна - сещате се ,че се разрази буря- кой го написа????? и аз нали съм си умница   bowuu веднага заявих,че който е от БСП той си го е надписъл/ а баща ми тогава беше в ЦК на БКП- мисля ,че повечето от вас знаят какво значи това ,а за тези които не зная...... все едно сега да е в правителството/ при тази моя реплика, баща ми зяпна с уста а после стана    #2gunfire #2gunfire #2gunfireно не бяхме ние със сестра ми- явно някое дете от гостенчитата беше проявило творчество.но ДИП просто не можем да я стигнем с тези скоци пък и как си го замаскирала......
 аз утре смятам да ходя да си взема болнични-такъв кръст ме боли, че нямам думи- шефа ми даде същата заплата-нищо ,че работех сама и не върнах нито една кола, та смятам да си почина една седмица  Mr. Green реших и в къщи да им обявя стачка- ри положение,че цяла седмица ме боли кръст ме оставиха сама да измия колата/всички си останаха да спят  #Cussing out/ после си оправих кухнята/незнам вашите кухни как са ама в моята винаги има нещо дето трябва да се оправя/ и накрая да приготвя яденето...... а като се прибрахме днес ,всеки седна пред компа или телевизора и......аз бях   #Cussing outказах- край- достатъчно сте големи- ще си ставате сутрин сами,ще си приготвяте сандвичи,ще си оправяте стаите,ще си перете дрехите.... аз ще си стана малко преди тръгване и като дойде времето паля колата и тръгвам,ще си оправям само моите неща, ще си пера дрехите и така.... Crossing Arms
ако трябва да се свърши нещо все чакат на мен -е обявявам СТАЧКА.
наоплаках се.... сега ви пожелавам лека вечер и приятна седмица

# 129
Ако се сещате едно НелиДи имахме ние, дето обаче скоро не е писало. Та това девойче хубаво, заедно с момичета от тортената тема, ми помогнаха да направя първата си истинска торта в живота......

Каишке, специално в твоя чест - опред и отзад. И специално за снахата - вид подкуп е това, да знаете......

Нищо не съм чела, но вие си знаете Heart Eyes Hug! Пиги, горда съм от себе си! Кой каза,че деца, възраст и пр. са пречка човек да учи?

# 130
  • През девет земи в десета
Мамо Ц изобщо не съм се и съмнявала в теб Heart Eyes Hug

Габи,много се радвам,че Додо е по-добре,дано и с бурите и дъждовете да нямате проблеми,ще стискаме палци fingerscrossed Hug

Гале,голям сладур е  Мати,при нас Цвети и Гого вечно са във война,но като се скарам на батко и започва много да го обича и не ми дава дума да му кажа Laughing

Дез и на мен ми се стори позната,но няма начин да сме се виждали май,много хубави дечица имаш Simple Smile

Рени сега ще гледаме с Цвети и твоите снимки и тя като майка си е пристрастена към форума.

# 131
Върнахме се от Боровец ! Бяхме само за уикенда но съм нов човек ! Явно трябва често често да ходим сред природата с децата, това висене в тези апартаменти  ми съсипва нервната система. Бяхме с Ема и по цял дена навънка, на пистите, на разходки, из хотелите. Качихме Ема 2 пъти на ски, ама явно е ощемалка. Голям рев че са я оставили сама да кара  Grinning , тя не може да направи рало, но кара с прави ски много добре  Grinning Изобщо само след нея търчахме, но с деца е така  Wink Нашите приятели се счупиха да карат ски, ама ергени хората. Та на ските не падна, но аз я носех по един лед и като се хлъзнах и право върху нея паднах. Добре чене си удари главата, поне така ми каза, че не е, защото аз яко се изплаших. Но като се изключи това съм много доволна, само Орлин да попорасне още една годинка и всеки уикенд щесе качваме поне на Витова. Горе е слънчево, топло, децата стоят по цял ден навънка. А тук излизаме за по час зимата и аз се чудя защо депресирам и главата ми кънти от рев, а Ема става нервна и истерична. Просто трябва голям престой навънка!
Прочетох ви всички и много ви с ерадвам. Но отивма да оправям багажа, да мия и т.н. че таман приспах бебето. То милото заспива само когато мама е на компа  Mr. Green

# 132
да се оплача днес - таман бебето се беше пооправило и днес пак има слуз и кръв в акитата  Sad дали от млякото което включих преди 3 дни или от картофите които почна да яде, или си има друга причина вече незнам. ще го водя днес или утре на гастроентеролог да видим...

# 133
Цитат
ще го водя днес или утре на гастроентеролог да видим...
Аз на кого говоря?!Заведи детето и да се оправя ,милото.

# 134
Добро утро и успешна нова седмица, момичета!

Последната седмица четири пъти се опитвах да пиша - два пъти заспивах преди да си довърша поста, веднъж се прецака нет-а и един път просто станах от компа за малко и не успях да седна пак...

Много се забавлявах с историите на Пешеходката и на Тони-белята! smile3532 newsm08 Наистина може да излезе чудесен детски роман от тях.

Джулис и Пиги, както и другите мами с тийнеджъри - донякъде завиждам за вече самостоятелните ви деца, ама като гледам и проблемите са доста специфични, че и по-сериозни smile3511 Вярно ми се струва, че най-хубавите години са преди децата да тръгнат на училище - макар и най-изтощаващи физически.

Цоци,една нощ те сънувах ... Като тръгнем към вашия край за междусрочната ваканция, май ще трябва да ви се обадим. Вие няма ли да ходите към вашето местенце на Предела?

Мамите с ученици - кажете ще ходите ли някъде за междусрочната ваканция, може да се засечем по пистите - ние ще ходим на Добринище, стига да са здрави децата де....

Амарилис, чудесно е че сте намерили по-добро място за живеене от мръсната София. Много симпатично семейство сте на снимките  newsm47

Рени и вашите снимки са много хубави - харесах особено една серия с малко момиченце и малко кученце. И на нас ни е мечта едно куче, ама сме си обещали като си имаме къща да си вземем, че в апартамент ми се струва мъчение да гледаме животно.

Габи, стискаме палци да не стигат до вас стихиите, а Додо бързо да се оправя!

Като бяхте заговорили за качествата на децата, да си похваля и аз моите гарджета. Макар че са сравнително малки някои обичат да вършат домакинска работа. Гергана и Боян често се карат за .... ютията! Случвало се е да изгладят цяла купчина дрехи без да им омръзне. Аля помага с една кукленска ютийка. В събота пък готвихме пълнени чушки - и по-точно дядо Асен направи плънката, а Боян напълни чушките. За мен остана само да им сложа капачета и да ги изпека.

Обаче по подреждането хич ги няма - метнали са се на мен. Аз съм си разхвърляна по природа и като се случи да подредя къщата после нищо не успявам да си намеря. А и сме се затрупали с вещи - потребни и непотребни, за които няма определено място. Драсканиците по стените не ме притесняват особено - те са до време, пък и боята е лесно решение на проблема.

Общи условия

Активация на акаунт