МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 44 186
  • 359
  •   1
Отговори
# 240
и аз, обаче само Цоцоланка е перфеционистка - в моя случай - "томороу невър дайс", разбирашли?

# 241
Юле, много е сладък Тоби!!! Не мога да повярвам, че за него писа такива лоши думи newsm78 Точно такова кученце е мечтата на Гергана, аз уж си падам по по-големите животни, но тази мила муцунка ще ме разтопи! Надявам се че само на шега искаш да се отървеш от него, иначе наистина ще трябва да го подслоним.

Ларива, познато ми е чувството да ти домъчнее за бебе - и на мен така като ми се догушка бебче и хич не можем да се сдържим с мъжа ми... Много сериозни млади мъже си имаш, хем не са чак толкова големи, а момичетата са красавици - нищо че каката не е по роклите. Детето като е хубаво дрехите нямат никакво значение.

Цветимира, ще взема и аз да се пробвам да отида на зелено училище с децата, ако ме искат де. Не е лоша идеята, само да измисля организацията с останалите деца.

Анаис, разбирам отчасти как се чувстваш. С две малки деца, с които още не може да се комуникира съвсем разумно, с бездетни приятели и липса на лично време - и аз и много други майки сме го изживели. Трудно е, но минава... Относно помощта от баби и роднини - нали си даваш сметка, че тази помощ си има цена и често се налага да правиш компромиси с възпитанието на децата в името на това някой да те отмени в грижите за тях.

# 242
и аз, обаче само Цоцоланка е перфеционистка - в моя случай - "томороу невър дайс", разбирашли?

Само за Сватята са...Другите на опашката....ако останат.....

Утрешната ни закуска и Тук - жалко, мака ми бе свършил....

# 243
  • През девет земи в десета

Само за Сватята са...Другите на опашката....ако останат.....

Утрешната ни закуска и Тук - жалко, мака ми бе свършил....

Божествени са, и аз на опашката,утре май ще се пекат кифлички,отиде ми диетата Laughing

# 244
  • София
А бре жени, вие малко милост нямате ли...какви са тия кексове и закуски тука, и торти (отвреме навреме), разбираш ли?
Аз умишлено по кулинарните форуми не влизам, ама колкото и да опитвам да се скрия от кексовете и питките, те пак ме намират Joy
Издържам геройски без фурна(развали се непоправимо Sad) вече цяла 1 (!!!!!!!) година и формата ми за кекс хвана паяжини, ама кат' съм търпелива булка чакам си новата (мъжа обеща - пък аз нали си го обичам и си му вярвам Heart Eyes).
Мама мене с кексове, питки и торти ме е отхранила. Баба-с баници, катми и истинско кисело мляко. Тез' 'убави бузки на село са отглеждани с много любов и мръвка Laughing.
Та, така, отклоних се малко...да си потъгувам по фурната...и да се пооблизвам. Не че сме се лишили от нещо-те всичко сега продават, ама купешкото нищо общо няма с домашното...

Много се радвам на новите мами пишещи, ама от разглеждане на снимки взех да се обърквам кои деца на кои майки са Embarassed Laughing
Обаче така е в пълната къща - голяма навалица, голям джангър Laughing

Все по-добре се чувствам знаейки, че има и други, на които така вдъхновяващо им действа бебешката близост, та да си поискат още бебета!

Моя Криси ми забеляза аватарчето и любопитства защо точно него съм си избрала. Викам ей, така, шаренко, раздвиженко....направо си го излъгах, ама ме досрамя да му кажа - ами, миличко, визуализирам си мечтите...още една пълна детска стая с бебоци, примерно...и аз кат' нахилено слънце да им светя Mr. Green

# 245
Олеле, пак за бебета се заговори....ама така скоро няма да удържа.....пък живота е тежък и ние сме без баби около нас... Joy Joy Joy
Хайде момичета вие днес сте я разпънали на кръст Анаис,аз много много няма да се намесва,отскоро съм тук,така че ви подкрепям ,не се и съмнявам че сте прави,пък и някой неща...като тези за образованието...ами и аз имам такова ,но не съм работила по специалноста си от както имам първата си прекрасна госпожица та и до сега.Не ми липсва,има приоритети на този свят/или поне в моя свят/ и тъй като всеки има право на избор...  Peace
Ох тук прочетох че много от вас са още влюбени и...загубени сред ежедневие.....супер,че мъжете ви ви обичат и подкрепят и са насреща "за още едно/пък може и близначета... hahaha
Дива Ирландска пешеходка,много ми харесваш! HugДа не се обидите другите Praynig
Харесвам и вас разбира се. Hug Hug Hug
За кексове говорите,аз не стигнах до него днес,прах пухена завивка...провал Sick..вече не е пухена,но пак ще си се завием с мъжа и..... Whistling
Мама Цоцоланка, а за нас закуска..... Crossing ArmsИ ние сме готини,поне една кифличка и обещавам никога да не се оплаквам! Mr. Green
Благодаря на всички,които са харесали мойте бонбончета!  bouquetТе са ми и добрички и умнички,и майка им е скромна,ей,да не ме навикате сега!
Много ви обичкам и си представям че сме в огромна трапезария на по чаша червено вино и кашкавали,а около нас мнооооого деца ама големи,малки ,всякъкви и е шумно,като в голяма италианска фамилия!Чувствам ви много близки!Аз съм си такава,ако ви досадя просто цъкнете копчето on/off. Blush
Сега за почивка,ние без тати накъде,той и без това милия ги вижда малко,и  цяла година говори за почивката през лятото,а за мен те /децата/ са неизменна част,без тях просто нещо ми липсва...поне за сега е така,пък после те няма да ме искат толкова до тях.... Sad
Не прекалих ли?Ох чакам този миг да си пиша с вас цял ден,сега докато изчета всичко и то стана утре....та лек и приятен ден/дано да не е толкова гадно времето,като днес...тоест вчера... baby_neutral/ами надявам се че ме разбрахте
Лек ден!  bouquet
Ауууууууууууу,вече мисля за още едно!Това ще е бунт!Ще пиша как е минал разговора и дали предложението е прието на първо четене/може и да го отхвърли/ newsm78
О,хайде чао!  love001

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 02:00 от picaso

# 246
Мама Цоцоланка отвреме-навреме се налага да подканя мамите да пишат: "Е хайде напишете нещо, къде се изпокрихте" и т.н.... Laughing Ноооо сега нещата са коренно различни - то нас, основно четящите, направо ни направихте РАЗНОГЛЕДИ Joy Е как можахе три страници да изпишете за има - няма 5 часа newsm78 #Crazy То не бе четене - не бе чудо.... А колко забавно беше това четене Joy

Първо да кажа, че се колебах дълго дали да напиша думите по-долу, но реших, че това би било от помощ на една българска майка - на една от нас!

Да ви призная, извини ме Анайс, очаквах, че Многодетните мами ще сме поо-търпеливи.

Следя постовете ти, Анайс, с интерес. Винаги ми е било някак неприятно да чета за поредните оплаквания и груби думи... Но винаги съм си казвала, че ние, многодетните не сме ти казали мнението си за този начин на писане по една проста причина - ние сме различни от повечето други майки, съответно от болшинството от списващите по форумите и темите, и тази разлика се нарича търпимост и толерантност, придобити именно заради това, че отглеждаме повече деца, барабар с мъжете ни  Mr. Green

Но ето, че и това достигна своята граница... От една страна не одобрявам реакцията на съфорумките, от друга я подкрепям напълно, защото съм съгласна с Джули - това е урок, от който ти можеш да се възползваш и да продължиш напред (с нас), и ли да не научиш нищо.... (да останеш в своя свят - нервен, тъжен, неразбран)

Гледай позитивно на нещата,
разбери и приеми, че ти си майка на две деца и си отговорна за емоционалното им състояние в същата степен, както и за физическотоо им (последното осигурено чрез храната на масата).
Играй с тях, бърбори с тях, прави щуротии с тях и им се усмихвай - усмихвай се много повече, отколкото ти се иска - децата трябва да виждат усмивки, за да отвръщат със същото - да се радват на живота, а не да разбират, че са пречка някому (в твоя случай - пречка да правиш кариера).

Много е неприятно да четеш коментарите ни, но повярвай, на нас също не ни е било приятно да четем и преглъщаме поредното мнение, от което между редовете да се вижда, че сме възприемани като
        необразовани домакини, които просто за нищо друго не стават, та затова са народили по n броя деца и работят какво?! ами "майки".....

Не, Анайс, ти въобще не ни познаваш и е жалко да имаш подобно мнение.
Ако не всички, то поне повечето от списващите тук са с висше образование, някои, като теб, сме с повече от едно, та дори имаме и задгранични специализации (не къде да е, а в UK, например, и то не по какво да е, а по Финансов мениджмънт и Одитиране, и не от кого да е, а от АССА), но досега да си го прочела като самоизтъкване?!?!?! Да си прочела за съпрузите ни и кой къде работи и колко е умен и колко сертификата има (повярвай, моят съпруг е на мноого по-високо ниво от твоя - и като сертификати, и като йерархия и т.н.), но някога досега да е споменавано?!?!

Просто, Анайс, като човек, занимавал се с Human Resources би трябвало да разбираш повече за хората - за това кое ги мотивира, кое ги дистанцира, кое ги кара да затръшнат вратата...

Та така...

Мисля, че ние сме и ще останем толерантни и ти би било по-добре да ни посещаваш редовно, както и досега, и да споделяш и приучиш себе си да гледаш на живота от "нашата камбанария", отколкото да се отдръпнеш на принципа "прелъстена и изоставена" Laughing
Това ще е от полза първо за теб, после за съпруга ти, но... най-вече за Ема и Орлинbouquet

Бъди щастлива, Анайс, накарай се да се чувстваш щастлива и .... ще бъдеш  bouquet  bouquet

# 247
Юле, много е сладък Тоби!!! Не мога да повярвам, че за него писа такива лоши думи newsm78 Точно такова кученце е мечтата на Гергана, аз уж си падам по по-големите животни, но тази мила муцунка ще ме разтопи! Надявам се че само на шега искаш да се отървеш от него, иначе наистина ще трябва да го подслоним.

еееееееееее....Наслуки... как си го помисли. Mr. Green Mr. Green Аз така си го предлагам отвреме на време...ама ако опре да го дам - никога няма да се разделя с него. но ДА ТИ ПРИЗНАЯ НИКОЙ КОЙТО ГО ПОЗНАВА НЕ ГО ИСКА JoyНо наистина е досаден, нагъл и грозен Joy в това спор няма... затова му сложихме шапка - за разкрасяване. Живеем с него 8 години почти... 
Цоцииии - милост нямаш! Никаква Crossing Arms

# 248
Здравейте, дами,

След казаното от КаНиМа няма какво повече да добавя. Анаис, с най-добри чувства.  bouquet

Ох, Пикасо, и аз така , заразяват ме такива изказвания за бебета. Още повече , че вчера единият ни колега се похвали, че чакат бебче. А и още си спонмям думите на ДИП за среднощното кърмене и луната.., нещо такова беше, но много романтично и мило.

МаминкаВаня, и аз така , не смея да гледам такива снимки, че нещо съм се Уедрила Laughing напоследък.

Лилибон, не разбрах, тая книжка има ли я преведена на български, и ако да как се казва , да си я купя. Покрай другите окови / Пролетна - страхотен анализ/ се замислих как мъчат животните в цирка , за да ги дресират, а ние водим децата ни да се забавляват на това.

# 249
  • Варна
Наде, книжката я има издадена - ето виж.

# 250
Посвещава се на децата на 60-те, 70-те и 80-те години
на 20-ти век

Ако сте били дете тогава, като погледнете назад, ще ви бъде трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден. Ние се возехме на коли без предпазни колани и без въздушни възглавници. Креватчетата ни бяха оцветени в ярки бои с голямо съдържание на олово. На шишенцата с лекарства нямаше секретни капачета, вратите често не се заключваха, а шкафовете в къщи не се заключваха никога. Пиехме вода от улични чешмички, а не от пластмасови бутилки. На никого дори не би му хрумнало да кара колело с каска. Ужас, нали!

С часове си правехме самоделни колички от дъски и лагери, намерени на някое бунище, и едва когато вече летяхме по нанадолнището си спомняхме, че сме забравили да им сложим спирачки. Сутрин излизахме от къщи, играехме по цял ден и се прибирахме, когато запалваха уличното осветление – там където го имаше. И през цялото това време никой не можеше да разбере къде сме. Нямаше мобилни телефони, представяте ли си!

Няколко човека ядяхме един сладолед и пиехме лимонада от една и съща бутилка - и никой не умря. Нямахме компютри, 3D игри, компактдискове, GSM-и, 160 канала кабелна телевизия, интернет и на тълпи ходехме на кино, защото нямаше дори видео!
Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги намирахме. Ако някой ни трябваше, отивахме у тях и се виждахме с него. Просто така, без предварително обаждане! Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана. Как изобщо сме оживели?
Измисляхме сами игрите си, крадяхме череши и ги ядяхме с костилките – и на никой костилките не му прорастваха в корема. През междучасията се пръскахме с вода от многократни спринцовки и бутилки от „Веро”. Нашите постъпки си бяха наши собствени и ние бяхме готови за последствията. Порязвахме се, ходехме в синини и натъртвания или си чупехме кокалите – но никой никого не съдеше. Смятахме, че за всичко сме си виновни ние самите. Представата, че можеш да се откупиш от ченгетата или да се скатаеш от казармата практически не съществуваше. Родителите от онези времена винаги вземаха страната на закона, можете ли да си го представите:

Да-а-а, такива бяхме, а ето какви станахме:
01. Без да искаш въвеждаш пин кода си на микровълновата.
02. Не си играл на пасианс с истински карти от години.
03. Не можеш да си намериш колата на паркинга, освен ако не я повикаш с алармата.
04. Баба ти говори повече за Есмералда и Рич, отколкото за собствените си деца.
05. Знаеш повече за проблемите на Брад Пит, отколкото за тези на собствения си брат.
06. Чуваш по новините, че 50 човека са били взривени и сменяш канала, защото не е нищо ново.
07. Сваляш си обувките, преди да влезеш... в самолета.
08. Имаш списък с 15 телефонни номера, за да се обадиш на 3 членното си семейство.
10. Най-добрият приятел на човека вече не е кучето, а мобилният телефон.
11. Звъниш си всяка сутрин... за да си намериш мобилния телефон.
12. Тъпо ти е, че не можеш да звъннеш и на дистанционното на телевизора, като изчезне.
13. Чудиш се на къде да насочиш мебелите си в стаите, където нямаш телевизор.13. Чудиш се на къде да насочиш мебелите си в стаите, където нямаш телевизор.
14. Не знаеш ничий телефон наизуст, дори собствения си, защото всички са ти в GSM-a.
15. Да си забравиш GSM-a в къщи е драма. Единственото по-страшно е да го загубиш!
16. Децата ти играят футбол всеки ден... пред компютъра.
17. 10 годишния ти племенник не може да говори много, но може да чати перфектно.
18. 10 годишния ти племенник пише по-бързо на клавиатурата, отколкото говори.
19. Не си модерен, ако вече си на повече от 20 и още не си спал с някой от твоя пол.
20. Ако си на тинейджърски купон, можеш да пикаеш навсякъде, но не и в тоалетната. Тя е само за секс.
21. Повечето хора родени около 1990 вече са правили повече секс от теб.
22. Ако слушаш песни, чиито текст има смисъл, значи или си прекалено стар или прекалено гей.
23. Цената на квадратен метър в центъра на столицата ти е по-ниска от цената на квадратен сантиметър в любимия ти уебсайт.
24. Сложил си парола на файла с паролите си.
25. Пращаш е-мейли на колегата в съседния офис.
26. Като причина да не поддържаш връзка с роднини и приятели изтъкваш, че нямат е-мейли.
27. Проверяваш си е-мейла по 5 пъти на ден, но нямаш време да поговориш с майка си повече от веднъж седмично.
28. Ако не получаваш поща вкъщи повече от седмица, се чувстваш пренебрегнат, макар да получаваш редовно само глупави реклами. Ако обаче не получиш никакъв е-мейл за повече от ден-два, даже спам-ът започва да ти липсва.
29. Мразиш да пишеш с химикал, защото няма спелинг чек (проверка на правописа).
30. Използваш си телефона повече за писане, отколкото за говорене.
31. Оплакваш се, че на GSM-ът ти нямаш "copy" - "paste".
32. Купил си си дигитална камера, за да правиш колкото си искаш снимки и сега имаш толкова много, че нямаш време да ги гледаш.
33. Спираш пред къщи с колата и използваш GSM-a, за да провериш дали няма някой вкъщи, за да ти помогне с покупките.
34. Ядосваш се на приятелите ти, че закъсняват с 5 минути и още не са ти звъннали на GSM-a.
35. Децата ти не искат да ядат храна, която не е танцувала по телевизията.
36. Ставаш сутрин и влизаш в Интернет, преди да влезеш в кухнята да си направиш кафе.
37. Колкото повече си разпределяш времето, толкова по-малко ти остава.
38. Слагаш наклонени усмивки, дори когато пишеш с химикал
39. Накланяш си главата на една страна, когато се усмихваш
40. Четеш това и клатиш глава, и се усмихваш.
41. Дори още по-лошо, знаеш на кого точно ще препратиш тази статия.
42. Прекалено си зает, за да забележиш, че на този списък му липсва номер 9.
43. Даже се връщаш назад, за да видиш, наистина ли няма номер 9.
44. А сега се усмихваш. Хайде, препрати го на приятелите си, знам че ти се иска!

# 251
mi6imadi, перото на списващия го е описало така идилично Онова време и така реалистично Това време Rolling Eyes

Колко вълнуващо, забавно и истинско беше ....а сега  Confused....

Благодаря, че ни припомни различното  bouquet Какво ли ще е детството на внуците ни newsm78 На нашите деца го знаем и не го одобряваме, а на внуците #Crazy

# 252
  • През девет земи в десета
Миши,сега ще го пейстна в отчетната Hug Laughing

# 253
Софтуерен проблем-Внимание!!!

ПИСМО ДО СОФТУЕРНА КОМПАНИЯ
Уважаема Софтуерна компания, Преди около година замених продукта ГАДЖЕ
7.0 с Продукта СЪПРУГА 1.0, която автоматично и много бързо инсталира продукта
ДЕТЕ 1.0, който заема ужасно много място на диска и изисква прекалено много време
за привеждането му от активно състояние в състояние на SLEEP или поне STANDBY.
Обаче това, което най-много ме притеснява е, че продуктът СЪПРУГА 1.0 се
самоактивира и намесва, когато отварям някои други продукти и ги блокира. Така, вече
продукти като, БИРА_С_ПРИЯТЕЛИ.ГЪЛ, ФУТБОЛ_НЕДЕЛЯ.ГОЛ или
КАРТИ_СЪБОТА_ВЕЧЕР.КОЗ повече не функционират.
Още по-лошо е, че често се
появява вирус ТЪЩА 1.0, който тотално обърква конфигурацията ми. Дали изтриване
от паметта и изключването от захранване би помогнало срещу този досадeн вирус? На
фона на тези проблеми няма да ви изненада, че не успявам вече да отворя продукти
като SEKS_SYBOTA_ SUTRIN.EXE и ДОСПИВАНЕ_ДО_ОБЕД.KEF. Бих искал да
деинсталирам СЪПРУГА 1.0 и да инсталирам отново ГАДЖЕ 7.0, а най-добре някоя
по-нова версия на продукт от серията ГАДЖЕ. Същевременно не бих искал да
подлагам на риск съществуващия продукт ДЕТЕ 1.0, контактът с който (в удобно за мен
време), ми харесва и доставя истинско удоволствие

ОТГОВОР ОТ СОФТУЕРНАТА КОМПАНИЯ
Уважаеми Г-н Клиент, Вашият проблем е често срещан сред потребителите. В
ръководството за употреба Ви предупредихме (на последната страница), че минаването
от ГАДЖЕ X.0 към СЪПРУГА 1.0 носи неочаквани рискове. Имайте предвид, че
СЪПРУГА 1.0 вече не е продукт за развлечение, както е ГАДЖЕ X.0, а е Съвършенна
Оперативна Система (СОС или както е по-популярна ? SOS), създадена за контрол на
всички останали продукти, намиращи се в обхвата й. Вече не е възможно връщане към
предишната версия ГАДЖЕ X.0 . Същото важи и за вируса ТЪЩА 1.0, който (това е
твърдо установено) създава проблеми със съвместимостта на всички системи. Така че
деинсталирането му води и до дейнсталация на СЪПРУГА 1.0 (която е дъщерен
продукт на ТЪЩА 1.0). Ние препоръчваме да се изчака вируса ТЪЩА 1.0 да се
деактивира необратимо от самосебе си.
Различни потребители опитаха да инсталират
ЛЮБОВНИЦА 1.0, но рисковете са значителни: ако случайно в този момент в адреса на
същото устройство се автовключи СЪПРУГА 1.0 системата няма да може да го понесе
безпроблемно и ще се задейства необратимо, активирайки в последствие вирусите
RAZVOD.EXE и IZDRUJKA_DETE. EXE. Ако все пак стигнете до този момент и в
последствие инсталирате ЛЮБОВНИЦА 2.0 никога не се опитвайте да го промените на
СЪПРУГА 2.0, защото проблемите ще бъдат същите, ако не и по-големи. В този случай
Ви препоръчваме ЕРГЕН 2.0 + всички налични версии на ГАДЖЕ XХХ.0.
При
положение, че все още не сте стигнали до такава крайна ситуация, продължавайте да
експлоатирате пакета много внимателно и във всеки един момент бъдете готови да
отворите файла IZVINENIYА.MP3. Ако няма ефект не Ви остава нищо друго освен да
минете на значително по-скъпия GORESHTI_IZVINENIYA .AVI в комбинация с
CVETIA.JPG. Съветваме Ви допълнително да употребите и БИЖУТА.USD във всички
негови най-скъпи версии, а сащо НОВИ_ДРЕХИ.BGN (но само последните версии) и
ЛУКСОЗНИ_ВАКАНЦИИ_В_ЧУЖБИНА .EUR.
Спазвайте горните инструкции, забравете старите версии и
модификации и вероятно ще успеете да си адаптирате личния
пакет към актуалния ъпгрейд под SOS.

# 254
знаете ли каква гадна мисъл ми мина в главата????
чак ме достраша че си го помислих...

...Какво ли ще е детството на внуците ни newsm78 На нашите деца го знаем и не го одобряваме, а на внуците #Crazy

Когато започнеш нещо си изпълнен с ентусиазма и амбицията да вървиш напред, да се усъвършенстваш и да научиш всичко за него!!! И???? Какво става когато всичко научим за него?? започваме нещо ново - но ОТНАЧАЛО!!!
Брех как го написах... неразбираемо дори и за мен
Мисълта ми беше , че светът се развива толкова бързо... че съвсем скоро ще стигне до пределната си точка - всичко да бъде улеснено, просто , и без излишни движения??? Какво ще стане с нас-хората??? Може би всичко ще почне отначало??? Дали това не е ключа към прераждането и обновяването на планетите??? Дали онези извънземни с големи глави и закърнели крайници не сме ние - след 1000 години примерно????? Дали това не е нашият кръговрат?????
Ни ви ли е страшно дори да си го помислите???? ooooh!

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 12:01 от JuliS

Общи условия

Активация на акаунт