Колко много ЯНУАРКИ, вече са горди майки !!!

• 14 263
  • 295
  •   1
Отговори
# 270
 а ти кога роди ? много хубаво име сте избрали Лия нали? 
аз предлагам първо едната гърда и след това другата,почти винаги си хапва и двете ( може би  кърмата не  е достатъчна само от едната гърда ) но и аз не се цедя ,пробвах веднъж изкарах от едната около 60 гр. и се отказах да продължавам:)  и май ще се хранимм так адокато имам кърма,колкото толкова:)
а за облеклото : ние сме с боди с дълък ръкав и гащиризонче с копчета отпред,но си мисля че скоро ще сменя бодитата с дълък ръкав с къс

моля мамите  с по две дечица споделете как се отразява бебчето на по-големите братчета и сестричета? незнам дали е обсъждана темата  вече,но мен живо ме интересува,особено с  малка разлика като нашата от 2 г.

# 271
Аз родих на 11.01 Wink
Иначе нашият батко засега не проявява ревност.аз гледам да не е изолиран и да му обръщаме и на него достатъчно време.Той все иска да гушка и целува бебето,много му се радва и все повтаря колко е хубаво нашето бебенце Laughing

# 272
Аз имам вълчи глад и ми  се прияжда всичко,което чуя или видя (не съм бременна  Wink ) и пия вода с тоновете  newsm55.
Не знам докога ще е така, но имам едни 10 и по-вече килца за сваляне  running jump

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 22:17 от natali81

# 273
момичета , някой има ли количка abc design ? харесала съм си такава . Имаше теми за колички, но от там нищо не хванах  #Crazy  всеки си хвали неговата  Mr. Green
Мен ме притеснява, че няма заведение, където да не се пуши и като започнем да излизаме нямам идея къде ще ходя Sad  #Cussing out  Дори в сладкарница Неделя е ужасно задимено, аз не издържам, камо ли с бебе да отида Sad
Някое русенче да даде идея  Praynig

# 274

Алекс, честит празник, бъди здрава, щастлива и много обичана и скоро с най-прекрасния подарък в ръце!

# 275
# 276
Копривке, не знам кво мислиш за хомеопатията... И не е редно да ти "предписвам" лекарства, но.. аз днес почнах да смуча едно и не мога да кажа със сигурност, но май ми помага за кърмата..  newsm78  Praynig - казва се ricinus communis 5ch (рицинус комунис). Ама ако решиш да си купуваш внимавай - трябва да е 5ch - то било за увеличаване, а 3ch за намаляване.. Смучат се 2х5 гранули - под езика.

Като се заговорихте за дрешките - аз обличам боди с дълъг ръкав и отгоре гащеризонче или ританки с блузка, слагам и чорапки, че всичко ни е голямо  hahaha и трябва нещо да задържа крачетата в крачолите Wink  И в тази връзка да питам аз - как разбирате дали им е студено или топло на бебетата? Аз се ориентирам по нослето на Калоян, но пак ме глождят едни съмнения...  Thinking

Бърборанче, това му е майката мила, честото ядене.. поне за нашите бебета.. явно наистина докато укрепнат повече ще трябва да се озорим с теб и да си ги храним през 2 часа... Не се тормози толкова, вариант има, просто ще си много изморена пак.. ама това май е цена, която си струва да платим, нали? Wink  Hug

Ние така и не успяхме да излезем на разходка..  Sad Ама то с това постоянно ядене нямам и идея кога ще можем да излезем... надявам се утре да успея да се организирам и да обиколим блока с тате  Laughing

Хайде, момичета, че пак ме чакат кърмаческите неволи... Лека нощ на всички!  Hug

# 277
smiling sisi   на нас педиатърката ни каза да не минава температурата 22 градуса; за неговото усещане за топло/студено ни каза да пипаме вратлето, където е деколтето на блузката; за дрешки ни каза камизолка, 2х ританки и блузка; обясни ни, че е нормално да са им студени ръчичките и ходилцата

# 278
Сиска, освен да взема и това да пробвам, ще го консултирам с педиатърката де...

Лорини, Катерина и Анна имат еднакви чашафки на кравички Heart Eyes
Много хубави снимки, а ти си много хубава родилка, браво. Аз нямам такива снимки с Анна защото изглеждах кошмарно и не исках да се снимам такава. Бях изрината и отекла от плача покрай проблемите с Анна първите дни. Чак сега мога да кажа, че приличам на човек.

Анна за последните 24 часа е изяла 620 гр.
Търсих таблицата, където пише колко трябва да изяжда бебето спрямо възрастта си, но не я намерих. Някой знае ли къде е? Чудя се тези 620 гр. добре ли са?

# 279
за температурата и аз се ориентирам по врътлето даже по гърдичките-важно е те да са топлички,нормално е да са студени понякога ръчичките и крачетата.
 ами бебка за сега само спи и яде и през цялоооото друго време съм  плътно с каката,но тя започва да мрънка когато взема бебето да го кърмя или да го преубувам, точно тогава иска да яде,да спи или нещо друго:) незнам дали ще мине скоро това .иначе и тя изгаря от желание да пипа бебето , докосва го,гледа го, понякога  го дърпа (понеже не си усеща силата ) ще бъда търпелива и ще  чакам ,надявам се това да е в нормалните граници за детето иначе става проблем и трябва да  реша как да реагирам,за да и покажа че не е изоллирана, а достатъчно обичана.
ох,спирам само ви пълня главите с моите тревоги

# 280
Копривке, на нас педи ни каза че в края на първия месец трябва да яде 7х90гр., т.е. около 600-630 гр., а от началото на 2-рия месец 7х100 гр. или 6х110гр. или окол 650-700 гр. В края на втория месец - 6х120 гр. или 700-750 гр. Това същото го бях намерила и някъде из нета, но сега нещо не мога да го намеря пак.

# 281
Лорини, много сте сладки двете с Катерина, пу, пу....

# 282
Ще взема да пусна отделна тема "Януарки, които преносват"  ooooh!
Вече съм 40 + 4 г.с. и нищооооооооооооооо Money

И аз искам напращели гърди, колики и прочие благини  Praynig

# 283
Лорини, прекрасни сте с Катерина  Hug
Сиси, цената наистина си заслужава, но тъкмо бях решила, че и само с Кърмене ще се справим...а и честно да ти призная, май от това постоянно тъпкане миналата седмица ние и докарахме колики на Петя...А на нея милата явно 50-60 мл на хранене и стигат, след това бая зор виждаме да и дадем и още 40 мл изцедена кърма...Даже вече два пъти повърна и то доста обилно...Все се надявам, че като стигнат 4 кг ще са по-силнички и ще е по-лесно....ама тези 4 кг са толкова далече...
Отивам да дремна малко и да я будя да хапне :о) Така блаженно суче милата, чак да и се зачуди човек защо изсуква толкова малко...

# 284
Търсих таблицата, където пише колко трябва да изяжда бебето спрямо възрастта си, но не я намерих. Някой знае ли къде е? Чудя се тези 620 гр. добре ли са?

КОПРИВКЕ, за това ли питаш-  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=65156.0 ?

Ето и още нещо - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19325

Дано да съм помогнала....

Общи условия

Активация на акаунт