Тайната на дългата и здрава коса - 56

• 64 154
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
Dimi_kzld ,  времето, което ти е отнело да напишеш поста си, а и аз да го прочета, е точно толкова, колкото отнема да си намажеш косата с някое масло.

И понеже искаш да изброим продукти- бадемово, от жожоба, сусамово, пшеничен зародиш, ши/карите, авокадо, макадамия, Стимулант,  зехтин, кисело мляко, хума, отвара от коприва, бръшлян/на предната страница има няколко рецепти/....Капсули Фитовал, Мерц, Пантогар...Ампули Денис, Пантесалмина, Парисини....Тоник Себорал, Себорал Форте....

Ако натиснеш малкото тъмносиньо бутонче, което се намира горе до , ще можеш да пишеш на кирилица.

# 181
black_ice, и аз ти благодаря за инфото. Ще го прегледам малко по-късно по-обстойно, защото дългът пак ме зове  Crazy
Ще взема да го пробвам този бръшлян - мернах нещо с розмарин в бурканче - може и на това да се спра  Wink

# 182
А откъде намирате бръшлян по това време? От билковите аптеки ли?

# 183
Спарва се, мили дами, спарва се. Махнете плика или кърпата.
Аз преди време си увивах главата с кърпа, напоена в гореща вода, която, като изстинеше, мокрех пак. Ако искате опитайте!
Не разбрах, защо да се махне кърпата или плика newsm78 Нали е худаво и двете да се ползват за по- добър ефект

# 184
Принципно да. Но когато забележиш проблем, който евентуално идва от прекалено спарване, е добре да се махне причинителя. Съставките пак ще си попият, но ще избегнеш неприятните усещания.

# 185
ок мерси, значи си продължавам и с двете, нямам проблеми със спарването Wink

# 186
нещо за четене
http://vitaslim.bg/zdrave-nd34-Za_krasiva_kosa.html
anastangelche забранявам ти да си изправяш косата  Mr. Green Mr. Green  Hug  Heart Eyes така чуплива е толковаа хубава!! Хубави снимки  Hug Hug

# 187
Момичета имам следния въпрос.. преди правех маската с тримитаминола и бях много доволна, но сега съм в чужбина и нямам как да си намеря нито тривитаминол, нито някое от маслата на Икаров.. иначе,когато нямах време преди ползвах кокосовото и бях също много доволна.. Та сега косата ми е зле.. незнам тук от въздуха ли ,от какво но косата ми е ужасна , плюс това я изправям със сешоар и преса , и въпреки,че се старая да полдвам качествени продукти, усещам ,че косата ми не е както беше. Искам да си правя някакви домашни маски, но нямам никаква идея с какво.. можете ли да ми препоръчате някои изпробвани от вас, за суха и изтощена коса  Praynig Мислех да смеся.. да кажем жълтък, зехтин... нещо такова  newsm78 Какво ще кажете ? Мерси предварително Hug

# 188
  • България <3
Аууу, тази картинка в сайта където даде Iguanka е много хубава  Heart Eyes мис арк, трябва да я сложиш някой път!

BroKen, ето някои домашни маски за тази цел:

МАСКИ ЗА СУХА И ИЗТОЩЕНА КОСА

Билков балсам за подхранване на суха коса

Билков балсам за подхранване на суха коса. За целта ви трябват 300 мл зехтин. Към него се добавят по една супена лъжица от следните билки: лайка, коприва, розмарин, босилек, здравец и хвойна. Сместа трябва да престои на тъмно и топло място 40 дни. След това се прецежда и се добавя сокът на един лимон. Втрива се в корените на мокра коса.

Отвара за изплакване на силно изтощена коса с розмарин и коприва

Към половин литър кипяща вода се добавя по една супена лъжица розмарин и коприва. Тя трябва да ври 10 минути, след което се отстранява от огъня. След като изстине, се прецежда. Получената течност се използва за последно изплакване след миенето с шампоан.

Маска за суха коса с кисело мляко и жълтък

Към чаша добре престояло кисело мляко се добавя един жълтък и се разбърква добре. Сместа се нанася на косата и се държи около 20 минути. Измива се само с вода.

Маска за коса със зехтин и лимон

Изстисква се един лимон, прибавя се зехтин, намазва се цялата коса от корените до върховете, стои се около 20 минути и след това се измива. Маската е подходяща за изтощени коси.

Маска за суха коса с брашно

1 с.л. царевично брашно, 1 ч.л. зехтин, 1 яйце и 100 мл отвара от черен чай. Нанася се още докато е топла и се държи на главата един час. Измива се с мек шампоан.

Маска за тънката и чуплива коса

1 с.л. овесени ядки, смлени на брашно, 1 с.л. рициново масло, 1 с. л. прясно мляко и витамини на маслена основа - А, Е или D. Държи се на главата 4 часа, след което се отмива.

Успех! Stuck Out Tongue

# 189
BroKen, всякакви маски с масла ще са ти от полза, опитвай и ще си избереш най-подходящото.  Peace

Аз пък открих как по-често да се мажа с масло, че нали мъжа ми се сърди, като съм увита в найлони и кърпи. smile3506 Просто ще се мажа в корените с мъничко масло и ще преспивам така. Вчера го направих със сусамово масло. Но се чудя дали няма да се задушат коренчетата от прекалено дългото стоене... Tired Thinking

# 190
BroKen , зехтинът ще ти свърши чудесна работа! Hug

# 191
Най-накрая намерих време да ви прочета и да пиша  ooooh!
Бръшлян имам в двора. Не знам дали има различни видове, но аз си откъсвам около 10-тина листа и слагам в тенджерка да се варят за около 5-6 минути, след това оставям да изстинат. Отварата може да се съхранява в бурканче и в хладилник за около 2-3 дни, после започва да мирише гадно и става една такава лигава и е препоръчително да не се слага на косата. Затова си правя отварата само за след къпане. Направих и друго - милото ползва себорал форте и си го е сипал в едно шишенце с пулверизатор. И понеже на себорал-а извлека е спиртен, аз добавих вътре малко от отварата от бръшлян...  Whistling и започвам да го ползвам и аз. Ще ви кажа за ефекта след време. Преди много години, когато косата ми беше млада и хубава  hahaha , а и аз така, ползвах отвара от бръшлян най-редовно. И сега пак се сетих...  Rolling Eyes
BroKen, и аз мисля, че можеш да пробваш със зехтин. Можеш да го мажеш директно или леко да го затопляш...  Peace
Мис, преди доста време косата ми седеше на масури.  ooooh! Но след толкова години третиране с какви ли не бои...  Tired нищо чудно вече да се е променила и тя...  Thinking

# 192
Вярно е, че косата се променя с времето. За съжаление... Sad
Но грижата си оказва своето влияние. Можеше и да е по-зле, нали така? Whistling
Като си гледам старите снимки се чудя как съм могла да я изоставя така...Но тогава други неща ме вълнуваха... Blush

Аз вчера забравих да кажа, че си полях косата с отвара от коприва/корени/. В началото беше много гадна, но след като изсъхна стана мекичка и добре оформена, а не хвърчаща....Е, днес съм като разплетена кошница откъм краищата, ама нали ще я мия пак, та не се притеснявам много... Joy

Ще си купувам шампоана на NUXE, който в друга тема беше обявен за "шампоан ОТ- ДО" откъм съставки. Само да намеря време да изляза.Игуанче, ти взе ли си го вече?

# 193
Вчера се намазах с тривитаминол, поседях два часа и преди да вляза в банята си сварих малко черен чай, като сложих и стръкче коприва. Измих се веднъж със шампоан, намазах си косата обилно с балсама на "Икаров" и след десетина минути отмих. Полях се с отварата и си завих косата с  кърпа. След известно време се среших, сложих малко "Себорал Форте" в корените и оставих косата ми сама да изсъхне. Преди лягане, на леко влажна коса, сплетох хлабава плитка. Резултатът на сутринта - обемна, приятна на допир, начупена и на "кичурчета" коса. Ето как ще си спестявам сешоара. newsm44
Малко подробно стана, ама аз съм си такава. Blush

П.П. Ще си приготвя това:
Билков балсам за подхранване на суха коса. За целта ви трябват 300 мл зехтин. Към него се добавят по една супена лъжица от следните билки: лайка, коприва, розмарин, босилек, здравец и хвойна. Сместа трябва да престои на тъмно и топло място 40 дни. След това се прецежда и се добавя сокът на един лимон. Втрива се в корените на мокра коса.

Ще споделя резултата след доста теми, предвид бързото им изписване. newsm08

# 194
Ще си купувам шампоана на NUXE, който в друга тема беше обявен за "шампоан ОТ- ДО" откъм съставки. Само да намеря време да изляза.Игуанче, ти взе ли си го вече?
Не, сигурно след сесията, че сега нямам време Simple Smile тъкмо ще кажеш как е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт