107 DE: Крапфени нагъваме и за почивки умуваме

• 13 231
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
Да се разпиша,а после ще пиша. Peace

# 181
Автора твърди, 4е на децата йм липсва свобода и не могат така хубаво да раzвиват фантаzията.

Ами липсва им - блазе ви, че нямате такива ограничения като при нас , как ще могат да се наслаждават на свобода, да играят и т.н. като
1) а някое крякне и веднага се намира някой кукумицин да му се облещи да бъде по-тихо
2) тук(пояснявам не само в Лауф, но и в съседните три градчета -Рьотенбах и Швайг- са така) детските площадки са отдалечени от жилищните сгради и родителите се притесняват да си оставят децата сами(до поляната за игра при нас има дълбока река, магистрала и В-шосе), но за сметка на това има множество малки градинки под балконите, където уважаемите любители на кучета могат да си ги пуснат буквално от тераската, то да се изпишка и да се прибере без да се налага Фрауто да напуска очертанията на балкона си. Ма децата не могат там - шумни са, тъпчат райграса, стъпват по азалиите Rolling Eyes.
3) За фантазията - родителите ги мързи да споделят времето си с децата - това е моето наблюдние, дано някой не се почувства засегнат
4) И за чии *уй трябва насред лятото 6-11 г. хлапета да си лягат в 20 ч. Shocked . Тук в 18 ч. всички се омитат за Абендброт и до там - денят тепърва става подходящ за игра(криеница, народна, футбол), защото не е толкова гореща, но ареее всички в къщи, капалъ!
Когато говоря с мъжът ми и той не се чуди къде се крият лятото тези деца вечер - няма федербал, няма ръбче, няма пиян морков, фризби - какво е това?!...най-много една дама или с някакви тебешири да си поиграят.
После що били дебели, изкривени и с плоскостъпие - ами щото няма кой да им покаже, да поседи малко с тях и да си обере крушите

Веси, благодаря за картичките Hug  bouquet

# 182
момичета все се каня да ви питам - къде в софия се продават от немските настолни игри? дъщеря ми става на 4 години. по моретата много играем на такива, и даже с мъжа ми двамата се кефим кой ще спечели? имаше една игра мяташ зарове които са цветни и предвижваш едни пионки по едни животни като целта е стигнеш пръв центъра. ако хвърлиш примерно дракон се връщаш и така....дъщеря ми знае и английската азбука така че и игра която е с немските букви предполагам ще може да я играе, без да се пишат думи естествено. мисля че в БГ ги ползват в детските градини но не съм сигурна  newsm78

и дано не ви прозвучи като опоненство  Mr. Green но искаме да се махнем от БГ именно поради причини, които изброихте вие  - за вас са негативи за нас са плюсове  Peace мечтаем за ред и тишина, а не за крясъци , мръсотия и хаос. пък и ако не ви харесва може лесно да се върнете, но ние трудно ще отидем поне в германия заради немския.

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 16:32 от Anaise

# 183
  • UK
Виж в Буктрейдинг. Наскоро (преди Коледа) там гледах да докарват немски игри, имаше всякакви, но беше все пак преди Коледа и не знам какво има все още. Там има и пъзели на Schmidt, никъде другаде не съм виждала немски игри тук.

# 184
Анаис, питай в На Паzар. Ние както виждаШ не сме в БГ и съответно рядко ни се слу4ва там да купуваме игра4ки  Wink

Сърфи, много тъпо при вас, с теzи ограни4ения. Пресен пример от сега, токуШо видях от проzореца в банята как съсед4етата ритат топка на полето, но само те (братя са), други деца няма  newsm78 
Това 4е родителите ги мърzи да споделят времето си с децата.....ами как аджеба Ще се нау4ат децата пък на самостоятелност, как Ще са свободни и преживяват приклю4ения, като висят на крака на мама? Нали трябва родителите да ги пускат малко  Thinking Нали трябва сами да натрупат опит, а не някой да им го сервира на готово  Thinking

# 185
мерси ще опитам и на двете места, но ако някой има и друго инфо , моля да го сподели.

# 186
И аз до ден днешен си спомянм игрите до тъмно навън. Ръбче, ластик, жмичка ...А в училище си беше супер забавление да скачаш на ластик в коридорите и да се криеш от оня цербер, зам-директора Mr. Green Той имаше колекция сигурно от 100 ластика, ама ние тъпо и упорито си купувахме нови Wink

При нас на 1 улица разстояние залепиха нов квартал на съседния град. Пълно е с обществени площадки - както за малките 1-3г, така и за по-големи - люлки, катерушки, пясъчници. Миналата година още от март-април всеки ден е било пълно там, та до къъъсна есен. Има доста, които не в 18 както пише Сърфи, а още точно в 17.45 отиват да приготвят Абендброт-а, но има и много, с които сме седяли до към 20.30-21.00 поне Peace От съседните къщи деца на по 5г и нагоре си отиват сами на площадките, много се събират да играят, ходят пеша или с колелета на училище по групички.  Все пак на повечето от нас децата на по 2-3г са все още малки да са навън сами Wink - но като сме на площадките общо взето майките сядаме някъде да си приказваме и не висим нон стоп на главите на децата - оставяме ги сами да се оправят и се намесваме в краен случай Peace

# 187
Моми4ета, тъй кто темата е ваканционна, ТУИ имат прИмоция до 15.2. zа иzбрани хотели, където детето Ще пътува беzплатно  Peace Може само 4реz ТУИ.ком да се реzервира. Ето инфо http://www.tui.com/urlaub-mit-tui/vermarktung-tui-d/ich-flieg-fuer-lau/

# 188
  • Германия
Мърморанке, бъди честита!   bouquet

# 189
МГМ, ЧРД!
Много здраве и сбъднати мечти. 22 е страхотна възраст.

По въпроса за книгата  и разсъжденията на тема как е било тогава, как е сега, и как е тук в ДЕ, факт е, че децата не са такива каквито бяхме ние. Тук не съм виждала да играят повече от 2 деца, ако има 3-то е проблем вече. Доколкото виждам децата имат проблем и с приятелите, рядко се случва да имаш повече от едно приятелче, което е много нездравословно за самото дете. Всеки си е затворен в черупката и не иска да си разваля спокойствието.
Иначе да, правилно са написали че децата се развиват по-добре като играят с повече деца.

Колкото до това че не е имало информация за престъпления, ами ние знаехме за един Жоро павето, който се разхождаше из нашия квартал, но децата ходеха на тумби и не беше проблем. И в гората сме ходили, и пеша от един град до друг, но времената бяха други. Хората бяха загрижени за себеподобните. Обществото в Бг беше и все още е по-толерантно към деца, и се надявам да не стигнем дотам едно куче да е по-добре приемано от едно дете.
Колкото до площадките тук, децата около нас играят до 8- лятото, зимата- рядко са там. Просто на родителите е по-лесно да ги сложат пред ТВ, отколкото да ги изведат навън. Но и това е народопсихология. В предишната ми работа, питах една колежка която беше 1 седмица в отпуска, как е изкарала, тя ми отговори чудесно и ми каза че си е била в къщи, спала е и е гледала ТВ.

Татянка, това Туи страшни цени вади. Особено в частта за БГ.

# 190
  • Germany
За пореден път се убеждавам колко луди има на този свят - днес вечерта погледнах в други теми освен в нашата и отчетната за първи път от месеци ми остана време, ами някой сблъсквал ли се е с този индивид НикиФин  Shocked, ужасна жена, направо съм потресена от изказванията й, чудя се компенетни лица защо все още не са се притекли на помощ....

Цитат
и се надявам да не стигнем дотам едно куче да е по-добре приемано от едно дете.

Бискара, това тук описва напълно проблема, защо децата не са свободни в игрите си  Peace

# 191
  • UK
Благодаря ви. Тъкмо писах другаде, купих си две парчета торта, набучках ги с 22 свещи, пожелах си нещо и ги духнах. Simple Smile Всичките. Simple Smile

# 192
Благодаря ви. Тъкмо писах другаде, купих си две парчета торта, набучках ги с 22 свещи, пожелах си нещо и ги духнах. Simple Smile Всичките. Simple Smile

Ще ти се сбъдне желанието Wink Добре, че не са ти продали от негаснещите Mr. Green

# 193
Готино Laughing Да си ни жива и zдрава и все така на дванайсет! Heart Eyes

# 194
За пореден път се убеждавам колко луди има на този свят - днес вечерта погледнах в други теми освен в нашата и отчетната за първи път от месеци ми остана време, ами някой сблъсквал ли се е с този индивид НикиФин  Shocked, ужасна жена, направо съм потресена от изказванията й, чудя се компенетни лица защо все още не са се притекли на помощ....

Цитат
и се надявам да не стигнем дотам едно куче да е по-добре приемано от едно дете.

Бискара, това тук описва напълно проблема, защо децата не са свободни в игрите си  Peace

Децита, НикиФин е и3вестна с провокативните си постове навсякъде, където се появи. Тя беше пуснала една тема в бли3наския форум, несто от сорта на "Нака3ание Божие ли са бли3наците?". Еи Богу, какви дискусии се ра3вихриха тогава... А а3 бях осте бременна, но ме хвана субе като я четях  Laughing... Та така, не 3нам дали обаче може да бъде определена като луда. 3асичала съм неини мнения, които съвпадат с моите (например, че Максим Стависки не 3аслужава 3а на3идание да съде осъден на две години 3атвор...). Понякога си мисля, че не е трябвало да има 3 деца 2 от които бли3наци, не всеки и3държа Peace.

МГМ, хубаво си направила. А и3яде ли после двете парчета торта?  Grinning
Тук ми е мястото да си при3ная 3а та3вечерсното ми кулинарно и3стъпление. Целувка, после половин кутия Bananenmark и 3а капак малко ментов соколад от DM  Embarassed А утре вечер пак примерно сте ходя на фитнес  Embarassed.

Общи условия

Активация на акаунт