НОЕМВРИйският отчет - всяко бебче е родено с късмет!

• 10 062
  • 305
  •   1
Отговори
# 210
Добър ден и от нас!
Ние бяхме на разходка и сега Калина спи - което е направо невероятно за нея по това време на деня.
Мамите с отеснелите дрешки - ми дайте ги на дребосъците като нас - тъкмо няма да купувам за следващата фаза - щото ние сега сме около 4500 - 4600гр., та на по-големите сигурно ще са ни таман.
Ladybebi, дано всичко с малката да е наред.

# 211
Здравейте момичета! newsm51 Имам спешен въпрос към майките кърмачки: едното ми зърно ме боли и след вглеждане установих че имам бяла точица. Предполагам че е гъбичка или млечица. Има ла ли е някоя от вас подобен проблем и с какво е мазала зърното?

Мъри, като гледам и вие сте в нашата категория и ние сме 4700гр. и бях се притеснила малко, но нашата педиатърка ме успокои че сме абсолютно в границата. Явно нашите момичета ще са финни мадами newsm62.

# 212
Имам спешен въпрос към майките кърмачки: едното ми зърно ме боли и след вглеждане установих че имам бяла точица. Предполагам че е гъбичка или млечица. Има ла ли е някоя от вас подобен проблем и с какво е мазала зърното

http://www.biberonbg.com/info/breastproblems.htm

Цитат
Понякога се случва “тапичка” в един от отворите на зърното да блокира потока на млякото и така да причинява задръжка на кърма. Ако зърното изглежда нормално на цвят, но забележите бяла точка около върха му, особено веднага след като бебето пусне гърдата, тогава причината вероятно е запушена пора на зърното.

# 213
mury веднага ти ги пращам само че са преобладаващо сини,ама нали  модата е унисекс предполагам че няма да има проблеми.
    Моят юнак спи цял ден чак ме притеснява ама няма температура,нито кашля.Предполагам се подготвя довечера да ходи на дискотека с баща си newsm68

# 214
Здравейте момичета! newsm51 Имам спешен въпрос към майките кърмачки: едното ми зърно ме боли и след вглеждане установих че имам бяла точица. Предполагам че е гъбичка или млечица. Има ла ли е някоя от вас подобен проблем и с какво е мазала зърното?
Гледам, че Юлето вече ти е отговорила Hug ...
Според мен също е блистер. Ето още малко инфо: http://xedra.wordpress.com/2008/09/07/bliste/
На детенце устичката как е? Има ли бели налепи по бузките, езика и/или венците?

Мъри, като гледам и вие сте в нашата категория и ние сме 4700гр. и бях се притеснила малко, но нашата педиатърка ме успокои че сме абсолютно в границата. Явно нашите момичета ще са финни мадами newsm62.
ooooh! Мойто "слонче" Heart Eyes вече едвам го нося. Сигурно сме над 7500 вече newsm78 От няколко дни се правя на тарикатка да го нося на ръце, а не в слинга, че уж все на близо ooooh!  и сега имам страшни болки в кръста... Та, да ви кажа, със слинга е спасение - килограмите не се усещат  Wink Sunglasses

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 17:11 от sophiepp

# 215
Да, точно от млечица е. Аз процедирах така - след кърмене мия гърдите , подсушавам добре /по-добре със салфетки, не с хавлиена кърпа/ с едно тампонче обтривам зърната с разтвор от 50:50 вода и оцет и когато имам възможност стоя с вдигната блуза  Wink

Докато успея да публукувам 3 отговора вече, ама малко по-различни  Rolling Eyes

# 216
  • някъде там......
А моята девойка днес цял ден спи - само се буди да яде и пак заспива - какво ще правим нощес хич не ми се мисли  Shocked Crazy Shocked

# 217
  • София
А моята девойка днес цял ден спи - само се буди да яде и пак заспива - какво ще правим нощес хич не ми се мисли  Shocked Crazy Shocked

Галс, ами ще спите пак Simple Smile Колкото повече спи, толково повече й се спи Simple Smile

# 218
Аз да попитам нормални ли е бебчивците вече да искат да си стоят на краката.Моето лайно постоянно иска да е прав.Като го взема забива си краката и почва като хула танцьорките,налява- надясно.Ако не е стъпил почва да се криви.Не са ли още малки за тези изпълнения????

На нас след преполовяването на третия месец, педка ни каза да я изправям на крачета като я държа под мишниците и не я оставям да се отпуска- така тежестта е на моите ръце, а тя просто свиква да стъпва на цялото стъпало, а не само на пръсти. При нас щом я изправя, се започва едно поклащане на главата и кокорене на очичките, понякога и "крачи" с едното краче напред-назад.

# 219
здравейте мами! Ние нямахме два дни интернет и пак около половин ччас ви чета.На мен цикълът ми доиде миналия месец на 24  и сега пак точно на24 с разликата че миналия път беше ужас направо кръвоизлив а сега е нормално.Изчезвам, че Васко ме вика GrinningМислех да попиша повечко,но не дава детето smile3503

# 220
Момичета благодаря ви за отговорите!Ще изпробвам всичките рецепти! Засега си нямам и идея какво може да бъде, боли ме зърното точно там където е бялата точка която едвам се забелязва. Огледах устичката на беба, но не видях млечица и не усещам събиране на мляко в определено каналче. Още сега започвам да се лекувам Sad!

# 221
  • София
Здравейте е от мен!
и аз да си кажа за цикъла дойде ми на 40 ден след раждането и после още един път горе долу пак навреме, и оттогава избяга... newsm78 . Може да се е отказал да идва при мен  Mr. Green
Седмичната тема за размисъл аз ще я дам защото сутринта детето си падна на главата. Направо ми спря дъха. Не мога да си представя как успя да го направи този номер,бях я увила с одеалце и си лежеше кротко в столчето за кола докато ние се обличахме на половин метър от нас. Горкото толкова плака после, и аз със нея. Ама това е защото се смях че всяко бебе рано или късно си пада на главата и то стана.

Лека вечер, отивам да си гушкам пострадалата щерка.

Лейди, стискам палци да е от чорапчетата и да няма нищо тревожно с принцесата.  Hug

# 222
Вита Hug , дано да мине скоро  Praynig Виж, дали има коричка/кожичка в/у бялата точка и ако можеш я премахни. Аз си мисля, че нямате гъби, дано!

Вале Hug Hug Hug , няма да забравя как падна от леглото големият ми син като бебе - малеееее, колко виновна се чувствах! Мисля, че няма бебе дето не е падало Wink Ако не повръща и няма други симптоми за сътресение, вс.е ок Wink Цицинката може с малко зехтин да намажеш да не посинее... Важното е да не е от високо Mr. Green

Лейди и на теб  Hug

На мен още не ми е идвало, но и не бързам, че лохии имах 2 месеца...

# 223
ВАЛЕ И НИЕ СИ ИМАМЕ ЦИЦИНКА  Embarassed ВЧЕРА ВИКИ И БАЩА И СИ ИГРАХА И В БЪРЗИНАТА ЦАПАРДОСАХА БОРИС С ЕДНА ИГРАЧКА ,НАПРАВО МИ ИДВАШЕ ДА ГИ  #Cussing out.НО КАКТО КАЗА SOPHIEPP ЗЕХТИНА ИЛИ ОЛИОТО ВЪРШАТ ЧУДЕСА  Naughty ВЕДНАГА СПАДНА
БОРИС Е НА КЪРМА И ИМАМЕ 5 ХРАНЕНИЯ БЕЗ УСТАНОВЕН РЕЖИМ.
НЕ СА САМО МОМИТЕ ФИННИ,НИЕ НА ДВА МЕСЕЦА И 5ДЕНА ТЕЖАХМЕ 4.600  Heart Eyes
ЛЕЙДИ ДАНО ВСИЧКО Е О.К.  Hug
ЦИКЪЛ ВСЕ ОЩЕ НЯМАМ  Whistling

# 224
За мамите от Пловдив , за ортопеда -  и нас ни прегледа д-р Янакиев ,имам координати който иска ще ги дам , хубавото е ,че има възможност  по къщите да ходи , казват , че е най добрия

Общи условия

Активация на акаунт