Цветолечението на д-р Бах- 2

• 93 820
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Можеш да комбинираш с каквото си искаш. Няма никакви, абсолютно никакви странични ефекти или ефекти от взаимодействия с лекарства, препарати и пр.
Но, ако имаш някаква болест, най-добре потърси Бахов терапевт, заедно да установите най-добре нужната ти комбинация.

# 616
Поръчах си преди една седмица няколко есенции от този сайт , а нямам никакво потвърждение от тях по имейла.При поръчка не ми поиска кредитна карта , а само адрес.Дали съм успяла да поръчам Rolling Eyes???

...... и още нещо.Приемаме че си пия комбинация от Бахови есенции(около 6 бр.) ,обаче ми се случва нещо непредвидено и си вземам RRemedy. Трябва ли да спра комбинацията си и да продължа само на RRеmedy за да не станат много (защото нали само те са 5 в комбинацията)??

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 16:33 от feyaa

# 617
и аз бих искала да знам може ли RR и друга комбинация в рамките на един и същи ден...

# 618
Благодаря ви за съветите, момичета!   bouquet

Ако мога да споделя малко скромен опит: при следродилна депресия чудеса върши комбинацията Olive + Star of Bethleem. След известно време към нея почнах да добавям и допълнителни есенции, в зависимост от моментната ми нужда - Pine, Scleranthus, Holly и пр.

# 619
  • София
някакви идеи за есенция при прекалена влюбчивост? знам как звучи, ама имам нужда от съвет...

# 620
Като начало - Larch.

# 621
  • Там, където мечтите се сбъдват
Предстои ни да изместим сина ни в отделна стая, той е на 4 години и сега леглото му е до спалнята ни, но всяка нощ идва при нас и се гушка в мен. Много е привързан и не обича да стои сам в стая. Освен орех какво мога да му давам за да го подготвя за промяната?

# 622
estelliana,

при повишена потребност от близостта на мама                   8 Chicory
при прекалено тясна връзка с мама или тати                         25 Red Chestnut
при потребността винаги да е в центъра на вниманието     14 Heather
при потребността да се налага                                               32 Vine  

прецени сама дали към Walnut + Chicory + (евентуално) Red Chestnut да добавиш и Vine и/или Heather

# 623
Освен написаното от Amitola Hug, бих добавила, че в тази възраст децата ги е страх от тъмното - така че може да помислиш за Aspen и/или Mimulus.

White chestnut се препоръчва, когато нещо притеснява детето и то започва да се клати, да блъска главата си и т.н.

Rock water също спомага за успокоението на детето.

Chestnut bud се прилага за освобождаване от повтаряемост, ако не иска да заспива в леглото си.

Star of Bethlehem и Rock rose се дават, ако детето изпадне в шок или ужас.

Между другото Chicory се предписва и когато детето манипулира родителите си с "измислени" болежки, само и само да не го оставят само Wink

# 624
Здравейте момичета,

Изчетох на един дъх тези тема и предишната и започнах една от книгите на Барбара Мацарела ( безкрайно съм благодарна на този който предоставя книгите за четене онлайн, бях се видяла в чудо къде ще ги търся   bouquet ) .
Вероятно е излишно да казам колко съм ентусиазирана от цветолечението и съм твърдо решена да се снабдя с целия комплект. Мислех да си го взема от тук ( САЩ ), но се оказа, че ценита са доста завишени. Имам как да се снабдя с комплекта от Бг, но ми трябва малко информация  Praynig , тъй като трябва да действам бързо за да могат роднини, които пътуват след няколко дена да ми го купят и донесат. Имам няколко въпроса:
Може ли комплекта да се купи някъде на място ( в София) или става само с онлайн поръчка?
Ако може на място, къде е това място. Гледах сайта на Пашкулев, но там за конкретния продукт нищо не намерих. Дали в аптеката му, която е в района на Изток ще може да се закупи комплекта?
Някой има ли актуалната цена на комплектите ( доколкото разбрах има 2 вида от 10мл и 20 мл )
Благодаря за всяка информация, дано да супея да се снабдя
  bouquet

# 625
А какви са цените в САЩ за комплект от всички цветя?

# 626
А какви са цените в САЩ за комплект от всички цветя?

Честно казано не успях да намеря комплект, но 1 есенция струва $ 14.99  #Crazy , предполагам че комплектът няма да е под $300 и при всички случаи няма да е под, нито около 70 лв. каквато цена се спрягаше по-напред в темата, но не знам дали е актуална  Wink

# 627
Divana, малко по назад бях писала "Комплектите тук са безбожно скъпи ($570 за всички 38 броя 20ml-шишенца + 2 шишенца "Спешни капки")."
Ето тук го има целия комплект (скролни малко надолу), Клер, но аз поръчах само 3 есенции.

Клер, силно съм заинтересувана и аз за комплект от България, ако може да се купи/поръча за толкова кратко време. Ако твоите роднини имат възможност, биха ли донесли един повече?

Иначе аз от цялото чете, оставам с впечатление, че 10мл-ровите шишенца стигат за доста време.

# 628
Не съм изчела всичко, за което се извинявам. Но гледах, че във Великобритания могат да се купят комплекти за около 150 лири, доставят до България, сигурно и до САЩ. Също се интересувам от цял комплект и бих си го купила от България, ако е възможно.
Иначе за една комбинация трябват по 2 капки концентрат, така че стигат наистина за много дълго време.

# 629
Divana, няма нужда да се извиняваш. Аз пуснах линк за улеснение само.  Peace
Виждам, че си в София, няма да имаш проблем да купиш комплект от там.  Simple Smile

Мислех си дали да не поръчам комплет от Англия или от Германия (приятели ще идват скоро), но тук някои момичета отбелязаха, че е добре есенциите да са с местни билки. Тъй като не мога да определя на мен кое ми е местното,  Tired тукашните са доста скъпи, а все пък съм израстнала в България, смятам, че е добро решение.

Общи условия

Активация на акаунт