Цветолечението на д-р Бах- 2

• 93 820
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
honey13  -дай малко повече инфо за тази комбинация Centaury - Holly - Pine ?

Представи си човек, който е тип Centaury - той е кротък, всички му се "качват" на главата и той не може да отказва. В един момент обаче, не издържа повече и започва да се ядосва, да крещи, а може и да удари някого (т.е. влиза в състояние Holly). Понеже е добър и любезен, този човек знае, че това не е правилно и започва да изпитва вина за това, което е сторил - ето тук вече е нужна Pine. Това е в общи линии.

Сребърен облак, ето един случай от доста отдавна, когато все още не бях съвсем наясно с есенциите. Бяхме на купон и един приятел доста се понапи (меко казано Wink), абе беше си кьоркютук направо. Забърках му в чаша с вода 2капки Crab apple - концентрат и го накарах да я изпие. Много скоро след това му стана лошо и (с извинение) си изповръща червата. След по-малко от час, обаче, беше свеж като краставичка Laughing Та, с две думи - действа, и още как!

# 601
honey13  ,много интересно  Thinking
Носиш ли си всички есенции с теб,или по-точно ,кои си носиш винаги?

# 602
Honey,  с  Crab apple на купон, и казваш, че си била начинаеща ...  Joy

Завидна интуиция!!!    Simple Smile

# 603
По въпроса за оригиналността- има и там спор. Какво значи оригинални? Д-р Бах не е дал правата на никой да ги произвежда и продава. Изгорил е и тетрадките, в които е писал изследванията си. Това, с което разполагаме в момента- описанието е една много малка част от трудовете на Д-р Бах. В Англия фирмата, която претендира да е наследник и единствената, която да ги произвежда е тази  http://www.bachflower.com/
Така че- да се говори за орогиналност е смешно. Д-р Бах описва,че всеки сам би могъл да си направи есенциите. И като много важно условие поставя следното: Да са добити в близост до мястото, в което живеем.
Аз имам и българските на Папкулев, и тези от сайта, който показах , както и американски на Nelson. Няма разлика. Ползвам ги от няколко години почти ежедневно  както  за себе си, така и за семейството си, приятели и познати.

Хващам се за поста на Монда, макар че е в отговор на всички околни. Днес питах една дама, която се занимава с холистично лечение, включително с капките на Бах, прекрасна жена. Та тя ми похвали есенциите на Пашкулев, каза, че работи с тях, както и си поръчва от Англия, няма разлика. Похвали ми и другите продукти на Пашкулев.
Днес ми направи комбинацията, която си бях избрала с английските. Струваше ми 12 лева за 6 цветя. Ако някой се интересува, мога да пратя на лични линк към сайта й. Да не кажете, че правя реклама.

# 604
цитат: "Та тя ми похвали есенциите на Пашкулев, каза, че работи с тях, както и си поръчва от Англия, няма разлика. "

Пуста любопитка - кое тогава те накара да вземеш от английските???

# 605
Това имаше в момента:-) Иначе аз я попитах сама за Пашкулев с леко подозрение в гласа... а тя ми ги похвали.
Не се продават в аптеките, защото трябва регистрация, а на никого от хомеопатите за момента не му се занимава с цялата бумащина явно... 

# 606
Ааа, не, аз си ходя само с Рескю, комбинацията против прилошаване (тя е за щерка ми, като се вози в колата) и със Спешния крем+лепенки Hug
Просто на купона, на който бяхме, домакинята също имаше комплект Бахови есенции Wink
Divana, само от любопитство - за Мира Филипова си става дума?

# 607
не, не е Мира Филипова.

# 608
Момичета, има ли бахов лек за поникващи зъбки? Орех, Гарвански лук?  newsm78

И още: има ли подходящ лек за близнашки майки, които се страхуват да не би да ощетят единия близнак (единият се кърми, а другият вече почти не иска)? Склерантус или Цератостигма е принципно по-подходяща при близнаците (за майка им, де, т.е. аз)?

А редно ли е ако единият близнак е на хомеопатично лечение, майка му и брат му да взимаме бахови есенции?

Айде, стига толкова за тая вечер Wink Малко шизофренично е написано, сега като се зачетох  Crazy Нищо, може и за това да препоръчате лек  Joy

# 609
Гризката,

комбинацията за никнещи зъбки: Larch, Gorse, Hornbeam, Walnut и Olive

за мамата - mimulus (сама го каза - страх те е да не пренебрегнеш единия), може би + Red Chestnut  (притесняваш се) и бих добавила  Pine, за да не се чувстваш виновна. Друго сега не се сещам.

Няма нищо НЕредно ти и другия бебок да си пиете Бах-есенциите.   Peace

# 610
И, както е предположила Гризката, задължително Scleranthus, понеже се чуди между двамата близнаци + предложението на Amitola Hug

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 03:56 от honey13

# 611
Бихте ли ми припомнили коя беше комбинацията за тръгване на ясла? Имаше я на няколко места в темата, знам, но ако някой я знае наизуст да не ровя. Фиксирана е в мен и само повтаря, че иска мама за всичко, иначе не смятам, че е агресивна. Като всяко дете на 2г. не обича да дава играчки, а да ги краде Mr. Green
Благодаря и приятен уикенд!  bouquet

# 612
Бихте ли ми припомнили коя беше комбинацията за тръгване на ясла? Имаше я на няколко места в темата, знам, но ако някой я знае наизуст да не ровя. Фиксирана е в мен и само повтаря, че иска мама за всичко, иначе не смятам, че е агресивна. Като всяко дете на 2г. не обича да дава играчки, а да ги краде Mr. Green
Благодаря и приятен уикенд!  bouquet
и аз съм питаща по този въпрос.Ние също не обичаме да даваме играчки и когато се вкопчиме в една не пущаме .....то е дърпане до дупка. newsm78
 За сега съм му избрала  Mumilus,Valnut Red schesnut и  Chicory не знам дали само това е достатъчно като първо newsm78

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 14:57 от feyaa

# 613
Благодаря и приятен уикенд!  bouquet

Към казаното от Хъни за яслата  бих допълнила:  

ако дечко го е страх от новата, непозната обстановка, ако не иска да спи на „чуждо” легло  -  Aspen

ако е свръхчувствително към новото обкръжение  -  Centaury

при повишена потребност от близостта на мама  -  Chicory

при прекалено тясна връзка с мама или тати  -  Red Chestnut

при потребността да се налага  -  Vine - мисля, че би свършило работа за играчките и Chicory

# 614
  • Добрич
Здравейте, момичета!
Искам да попитам алопатичните лекарства могат ли да попречат на цветолечението както е в хомеопатията, когато са несъвместими двете медицини. Дано сте разбрали въпроса ми, но съм много объркана, трябва да взема вече някакво решение как да се лекувам, защото ефект от хомеопатията вече не виждам, дори придобих нещо, което съм го нямала преди  newsm45

Общи условия

Активация на акаунт