Цветолечението на д-р Бах- 2

• 93 844
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Моята идея е Scleranthus. Аз това давам на децата при разтройство.

# 361
Моята идея е Scleranthus. Аз това давам на децата при разтройство.
полезно! не ми е идвало на ума!  bouquet
Но´´  Нерешителност, колебание между крайни решения, вътрешна неуравновесеност. Мненията и настроенията се променят внезапно в пълната противоположност.Противоположни колебания на настроението: плач и смях, възторг и униние. Приема много външни импулси ..............´´ имаме и ние,така ,че ще пробвам Thinking
аз давам Аспен ,Краб епъл и Уолнът- при нас е в повечето случаи при никнене на зъби/ за децата говоря ,разбира се Wink/

# 362
Едно спешно питане - баховите есенции могат ли да помогнат при внезапно общо физическо неразположение + разтройство. Питам за друг човек, колебая се дали  Crab Apple за очистване или пък Рескю защото е много внезапно ... или пък нещо друго? Идеи  Praynig

ако е предизвикано от емоционален проблем, се лекува емоционалния проблем.
иначе OLIVE, (маслина) за възстановяване.
това е според репеториума.

киселицата по принцип е за изчистване, да не вземе да засили нещата  newsm78

# 363
[..................
................
ако е предизвикано от емоционален проблем, се лекува емоционалния проблем.
иначе OLIVE, (маслина) за възстановяване.
това е според репеториума.
извинявам се за глупавия, сигурно, въпрос-но би ли обяснила Peace
киселицата по принцип е за изчистване, да не вземе да засили нещата   newsm78
и аз давам киселица, случвало се е 2 пъти всъщност,не е продължило повече от обикновено/ това при нас е около 5-6 изхождания или ден-два../

# 364
Здравейте, мили момичета  bouquet

При разстройство аз давам Impatiens.

И да попитам - ако човек е разсеян и това се изразява най-вече с лошо координирани движения - постоянно си удря ръцете и краката във врати и шкафове, кое цвете би могло да помогне?

Също би могло да се помисли за Impatiens Simple Smile

По-горе някой питаше за безсъние - класическата комбинация е Rescue+White chestnut. Естествено, трябва да се разбере какво го е провокирало.

# 365
Honey13, добре се завърнала!  Hug

# 366
honey13,
Радвам се, че отново си тук!    bouquet

# 367
  • Пристанището на шейсетте кораба.
   honey13,
 И аз също се радвам, че отново си тук!  bouquet

# 368
  • София
honey 13 Kissing Heart и едно въпросче-към какво да се насоча при страх и непоносимост към физическо и душевно страдание , по-скоро предварителен страх Whistling

# 369
Здравейте момичета,

намирам се в ситуация, от която се чувствам обидена, несправедливо обвинена, с една дума засегнато е егото...Бих могла да отвърна на удара, но не искам да се въвличам повече-искам да простя, да забравя или просто да приема нещата такива каквито са!
Как да си помогна с цветовете? Моля за съвети,защото отдавна не съм чела и започвам да ги позабравям
Благодаря   bouquet

# 370
Благодаря ви, момичета, много сте мили  bouquet

Искам да ви кажа, че за изминалата година почти не съм се занимавала с Баховите есенции и доста неща съм забравила... Embarassed И ще се радвам да правим конструктивни дискусии, от които всеки да научава по нещо Simple Smile

*smile* , означава ли това, че те е страх от самия страх newsm78 В смисъл - ами, ако се случи???

jkaterina, мисля си за Willow или Chicory+Honeysuckle, може би и Gentian? Много зависи какво ти самата чувстваш.

# 371
Здравейте Hug Може ли някой да ми помогне- може ли дам повече от една комбинация на малките?
В момента им давам Импатиенс,Чери Плъм и Склерантус- все ревящи ,мрънкащи ,недоволни от нещо Embarassed Но не виждам да се променя картината...
Искам да им дам комбинация за отказване от биберона- Ред чеснът, Уолнът,Ханисакъл.../такава е в книгата на Барбара Мацарела/
Кажете имате ли опит, и да спра ли първата комбинация?
не са много зависими от него, само ,когато заспиват го искат и когато са изнервени или уморени,...но аз се побърквам вече да търся биби из къщата, а и  наскоро имахме инцидент... едната изчезна , ..то беше реване, тръшкане, повръщане......., с много зор и с една още по-стара биба ,въведох постепенно новата,че не я искаха....Ох,то май излиза ,че са много зависими newsm78

# 372
moge li kapkite na bah da se piqt s lekarstva za nervi

# 373
Mamagemelar, мисля, че спокойно можеш да използваш варианта за отбиване на кърмаче Simple Smile по-горе го обсъждахме, и аз споделих моя опит.

# 374
Цветотерапията на Бах е съвместима с всички други методи и начини на лечение. Друг е въпроса дали има смисъл от прием на лекарства, когато приемате нужна комбинация от Цветотерапията. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт