Януари си отива,в ЛЮЛИН срещата ще е игрива

• 23 675
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
мама Саша , а къде мога да го видя този ПИК код?
`Деси` , в такива случай се шегувам, че е мъж, ако е мома щеше да се протегне да се покаже. Важното е да е живо и здраво!
ПИК отиваш в НОИ и попълваш молба,дават ти кода и след 3 дни го ползваш,безплатно е

# 226
Мерси, момичета!

# 227
Вчера Маринка ми обясни, че в яслите тропала с лъжичката по чинията и за това кака я ударила по главата. Днес питах г-жата, тя ме увери, че това е невъзможно да се случи. Само дето Маринка до сега нищо не си е измисляла и не знам дали наистина мога да й вярвам, но все пак се надявам да не ми ги сервира повече такива.
Аз на госпожите хич не им вярвам!Миналата година бяха натъпкали на Емито шницел в устата и после замалко не стигнахме до психолог,детето бягаше от всякакви прибори за ядене и готвени неща.
А когато мъжът ми отиде да пита какво точно се е случило,те отрекоха да са я тъпкали...

# 228
  • София
Да кажа за болничните и НОИ:
Болничния го носи работодателят в НОИ след като внесе осигуровките за съответния месец, т.е. зависи как си получавате заплатата: за предния месец, за текущия и т.н. От получаването НОИ имат право на 15 дни за обработката му. Пари превеждат във вторник и четвъртък.

Ето и нагледно:
Аз имам болничен за януари, февруари и март.
При нас заплатата се плаща месец за месец.
Осигуровките за януари се плащат до 10.02.2009 г.
Значи на 11.02.2009 г. най-късно работодателят ще занесе болничния в НОИ.
15 дни за обработка (максимум) => до 26.02.2009 г. трябва да получа пари ЗА ЯНУАРИ от НОИ, ако всичко е наред.
За февруари ще получа през март, но тук вече не разбрах дали чакат внасянето на осигуровките (10-то число) или това се прави само за първия месец на болничния...

# 229
  • София
Валя , къде е тази забавачка и колко са най малките там  bouquet ние сме в 351 и не я знам newsm09 а ще ни трябва от септември ако не ни вземат в градина Tired
Девойки, болничните може и да се забават, майчинството вече втори месец чакаме, защото ной за да си приключи годината преведе декември на два пъти парите и сега чакаме за януари още #2gunfire

# 230
  • София
dgudge ,в 341 се води.Приемат над три годинки. Peace

# 231
  • София
Хихихи,джудже,май ще опреш до мен,и моите 400лв на месец Whistling Joy

# 232
  • София
Девойки, болничните може и да се забават, майчинството вече втори месец чакаме, защото ной за да си приключи годината преведе декември на два пъти парите и сега чакаме за януари още #2gunfire

В Майчинството - счетоводно писаха много мами, че парите за януари са получени точно преди Коледа - проверихте ли дали не е наистина така  newsm78 Имаше много въпроси какви са точно тези пари, защото някои бяха решили, че е нещо като коледните добавки към пенсиите, но се оказа, че са майчинство за януари - предварително...

# 233
# 234
  • София
Е,хайде добро утро и на теб Laughing

# 235
Добро утро.
ето ме,прегледа мина добре,всичко е наред,обаче паспаливо бебе ей!3 пъти ставах и се клатих да го събудим,ама не и не Confused.Около 15.март ще видим пола GrinningБеше се свило и с гръб към нас,та не можахме да видим между краката Crazy
При нас така Маринка не искаше да се покаже до 7 месец. Винаги се криеше, показваше или бедро или гръб, срамежлива мома. А Йони в 4-ти месец се показа и на всеки преглед си показваше, че е мъж.
А мъж ми снощи говорил и с другата г-жа и тя казала, че тази жена(в чиято смяна става това което Маринка ни казва) е от скоро и е за 1 седмица по заместване, но нямало повече да се случи нещо подобно. Не знам дали са говорили нещо на Маринка през деня, но вечерта тя ми обясни , че никога повече няма да я удрят, тя била много послушна и добра, без аз нищо да я питам за това. А иначе тя никога нищо не си е измисляла и не знам, допускам до някъде,че може и да го е измислила, но и не ми се вярва много. След като сме говорили и с двете г-жи съм сигурна, че и да е имало нещо повече няма да се повтори.
 А за болничния, на мъж ми му изплатиха болничния към средата на януари за ноември. Но от тяхното депа са събрали болничните за 2-3 месеца и са ги закарали на куп в последните дни на декември. Зависи от работодателите. След като се внесът в НОИ, те трябва до 15 дневен срок да ги преведът.

# 236
  • София
Хайде всички навън,времето е супер.Вчера като излязохме,взехме колелото на Камен,беше забравил да го кара Laughing,направи обаче две кръгчета и се сети Wink

# 237
А добър ден и от мен! Куцук-куцук стигнах до НОИ- да живее Метрото. Дадоха ми въпросният ПИК, но за болничния никаква информация- след ден-два да съм си проверила на сайта. Времето е като пролет. Ако утре е така хубаво може да пием едно кафе на вън с дамите от първи, че за днес много ми дойде разходката навън.
Ели, моят още не иска да върти педалите, има мотор на три колела, но си се отблъсква с краката.

# 238
На това хубаво време бях на вън, така ми се прииска да съм с някой от децата ми, че се чудя утре дали да си ги оставя и да се разхождаме на вън.

# 239
Да, времето е супер. Малко подухва, но пък е толкова топло. Ние бяхме почти два часа навън. Ния вече е доста по-добре, явно лечението на новата докторка действа. Така че от понеделник живот и здраве ще е  на ясла.
Ако утре е така хубаво може да пием едно кафе на вън с дамите от първи, че за днес много ми дойде разходката навън.
Навита съм за среща навън, като може да дойдем и до І м.р., с тролейчето не е толкова далече, но за нас е удобно между 11 и 13ч., че после обядва и спи малката. Embarassed
Валя , къде е тази забавачка и колко са най малките там  bouquet ние сме в 351 и не я знам newsm09 а ще ни трябва от септември ако не ни вземат в градина Tired
Дани, не се знае може и да имате късмет, защото делят местата за двата набора и обикновено за по-малкия - 2008г. не е толкова сложно, тъй като повечето искат децата им да навършат две и тогава да ги дадат на ясла. Ако ти е супер наложително да го пуснеш на ясла от септември отидете до Ябълковата градина в І м.р., където и е детската кухня - майка за Люлин, и подайте молба на място, те са по стария ред, събират молби от началото на годината. Там приемат доста деца в яслата - поне две - може би и три групи и има шанс. Моя съседка подаде там миналата година - юни месец, след като излезе класирането и стана ясно, че няма да ги вземат другаде и го приеха детето.
А иначе ние сме почти съседки. Аз съм в първия от високите блокове от другата страна на булеварда, по който се движи тролей 6, т.е. почти срещу твоя блок. Къде разхождаш малкия? Може да пием по едно кафе в това хубаво време?

Общи условия

Активация на акаунт