29 австрийски филУлошки се лекуват с чай и нафта

• 13 063
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
Аз по примера на Саркози сега ще ви замолА да спрем със словесните гюлета и да обявим мира в темата  Kissing Heart  remybussi  action032.Ако има неизяснени отно6ения умолявам засегнатите да се уте6ат на ли4ни fight.Хайде,разливам нафтата newsm24 и паля лулата smile3530.Следващия след мен нека внимава да  не запали нафтата.

По повод диалекта..Преди време работех извън Виена,на 30км.Бе6е ми нужно може би 3 месеца ,за да запо4на да вдявам.."Мохт  никс" или пък "И  а",което всъщност било "Ich auch". Но с времето се свиква..

Дол4е,зна4и онова англииското словосъ4етание се оказа то4но ,4е пратката е доставена на полу4ателя.Пощенския служител ми каза ,4е съм  полу4ила колета на 8.01. .След като настоях да ми го докажат се оказа ,4е пакета е предаден на лице с непознато за мене име.И трябва6е да разследвам кой и къде е въпросният полу4ател.В крайна сметка се оказа  ,4е един етаж над нас отскоро се е заселила въпросната жена.Като я попитах защо не ме е потърсила ,спокойно ми отговори,4е е смятала,4е сме на урлауб.Ето и такива хора има.Две седмици да държи6 4ужд колет в къщи и да не направи6 усилие да слезе6 един етаж надолу ,за да го предаде6...?!Не мога да го класифицирам...Но вси4ко е добре когато свър6ва добре,казал някой..

За DSDS --става въпрос за Катя от първото предаване.

Някой бе6е писал за някакви намаления на дънки.Може ли пак да повтори в  кой магазин..Търсих,търсих и не открих поста..
Ние бавно  излизаме от грипа.Да се надявам без последствия.Една седмица с температура,много жестоко бе6е..Поне не стигнахме до антибиотик.Пазете доколкото може децата пък и вас си ,защото е много неприятна тазгоди6ната инфлуенца.
Та такива ми ви работи..

# 151
Sarah, ако става въпрос за моето "словестно гюле", то е чиста проба вдъхновение в резултат от отминалите дебати и не мисля, че нарушава мира. Не може пък все благоприличие да спазваме и да си говорим само красиви неща. Животът има и кофти страни ако погледнем по-философски. Пък и форумите са място за изява. Къде другаде ако не тук да си публикувам творчеството като не се е намерил още издател? Като се замогна от поезия ще ви се отплатя за четенето Mr. Green

Някой може ли да ме "светне" за индукционните котлони? Какво им е по-хубавото в срaвнение с нормалните Cerankochfelfer?

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 17:10 от fat.wombat - нова година - нов wombat

# 152
Индукционни котлони работят само с определени сьдове.Не става всеки сьд да се готви вьрху такьв котлон.

# 153
Индукционни котлони работят само с определени сьдове.Не става всеки сьд да се готви вьрху такьв котлон.

Добре, но с какво са по-добри, че да ме впечатлят? Специалните съдове и самите индукционни котлони ме впечатляват за сега само с високите си цени.

# 154
Не са по добри според мен.Запаzват топлината по дьлго.Сьдовете са с по дебел под и акумулират енергията по дьлго.
И сьдовете са по скьпи...иzобЩо не си zаслужава.Мое мнение. Peace

# 155

Някой може ли да ме "светне" за индукционните котлони? Какво им е по-хубавото в срaвнение с нормалните Cerankochfelfer?

по безопасни са. тенджерата е топла, не котлона. като мръднеш тенджерата, котлона се изкл. автоматично. също ако и много прекипва и има много вода върху котлона. ако повече от час и половина няма промяна на Т, пак се изкл. сами... имат и киндерщпере. водата ти кипва за секунди.
ние в новата кухня с оглед избягване на бъдещи пожари взехме такива. и си купихме пълен набор нови тенджери, те хич не са евтини, но на акцион се намират.

# 156
Sarah, ако става въпрос за моето "словестно гюле", то е чиста проба вдъхновение в резултат от отминалите дебати и не мисля, че нарушава мира. Не може пък все благоприличие да спазваме и да си говорим само красиви неща. Животът има и кофти страни ако погледнем по-философски. Пък и форумите са място за изява. Къде другаде ако не тук да си публикувам творчеството като не се е намерил още издател? Като се замогна от поезия ще ви се отплатя за четенето Mr. Green

Не ,Уобат4е,не конкретно теб,а ми се иска превес в темата да имат духа на любовта и разбирателството и веселите моменти.Щото поне напоследък много обла4но тук,та затова викам "Айде малко в друга посока да погледнем"..Не подценявам твоя  безпрецедентен талант.Даже го ценя,както и на вси4ки които създават поезия-това изисква 4увства и време,това е 4аст от всеки,който я създава.  bouquetТи инвестирай,пък един ден..ще си искам автограф,а ти ще ме пита6  на 4ужд език"На кого сега да надпи6а"?.. Crossing Arms.

по безопасни са. тенджерата е топла, не котлона. като мръднеш тенджерата, котлона се изкл. автоматично. също ако и много прекипва и има много вода върху котлона. ако повече от час и половина няма промяна на Т, пак се изкл. сами... имат и киндерщпере. водата ти кипва за секунди.
ние в новата кухня с оглед избягване на бъдещи пожари взехме такива. и си купихме пълен набор нови тенджери, те хич не са евтини, но на акцион се намират.

А това предполага и икономия на енергия  и съдове,което е добро.Като си направя сметка,колко изгорели тенджери съм хвърлила ,а и рисковете за пожар.. мисля ,4е си струва,стига 4овек да може да си позволи.От какъв материал е вътре6ността  на тенджерата,Диди?

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 17:53 от Sarrah

# 157
# 158
  • Виена
Някой бе6е писал за някакви намаления на дънки.Може ли пак да повтори в  кой магазин..Търсих,търсих и не открих поста..
Ние бавно  излизаме от грипа.Да се надявам без последствия.Една седмица с температура,много жестоко бе6е..Поне не стигнахме до антибиотик.Пазете доколкото може децата пък и вас си ,защото е много неприятна тазгоди6ната инфлуенца.
Та такива ми ви работи..
На центъра в Replay.Но мисля,че това е последната седмица с намаления.

# 159
Илианка,мерси.Теди и на теб.
Аз съм се зарибила по този уред .Все още го разу4авам,но опитах неща правени в него и с оглед пестенето на време и за това,4е е и мелница на зърно едновременно много ме съблазнява.

http://www.vorwerk.com/de/thermomix/html/ueber_uns.html

Ето един полезен линк за вси4ки ни.Да 4етем и да се превъзпитаваме  в онова,което не сме достатъ4ни:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=10593.msg176410#msg176410

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 21:06 от Sarrah

# 160

linka e mnogo podroben. ilijanka, ti veche za nova kuhnja li mislish Laughing
da ne poluchi kljucha veche

sorry za lat. , na kompa na muja sum, che moja e zaet.

Sarrah
vjarno e, che sa skupi induktionskochplatten, no na nas ni go plati zastrahovkata, dori bez da ni poiskat da si doplatim razlikata, pechkata deto ni izgorja beshe normalen ceranfeld. znachi ima zashto...
tendjerite na WMF komplet ot 6 parcheta go namerihme namalen ot 400 evro na 200. pone znam che shte me nadjivejat. za produktite na ikea chuh loshi neshta, inache az sum fan na ikea mnogo.

# 161
Добър вечер лейдис!

Знае ли някой, какво се изисква за магистратура във Виена при бакалавърска диплома от софийският университет? Специалност политология или журналистика? Аз се рових, но не можах да намеря нищо конкретно. Какво се признава, какво се изисква...
Аз гледах този линк

# 162
В XXXlutz има намаление от 289 на 150,5 тенджери на WMF страшни са,аз ги закупих преди 3 дена,дет вика Деиана  ще ме надживеят.

# 163
Днес подтикнати от прекрасното време  Rolling Eyes с Галя посетихме луна парка в SCNord, ока3а се 4е всяка сряда от 16 4аса там има Касперл, в голяма 3ала, много готино. Децата спаха, ядохме, цял ден откарахме там. Другата сряда пак сме там, луна парка работи от 13 4аса, ако някой иска да каже. Теди, преди това 6те сме на 6пилгрупето, така 4е свиркай и идвай.
3а утре уговорката си остава в 6тадион център, на горния етаж е, 6те се видим, който дойде. А3 6те съм по рано там.

# 164
  • Виена, Австрия
Добро утро!   food010  food010  food010

Общи условия

Активация на акаунт