29 австрийски филУлошки се лекуват с чай и нафта

• 13 026
  • 294
  •   1
Отговори
# 180
  • Виена
di,кухнята е още далече. Проучвам какво има на пазара.

проучвай, то така е сладко, да има време да го обмисли човек. не като нас, на тагъдък (моля поправачките на правописа да се изкажат Laughing)
за аристон... нямам личен опит, иди в сатурн или медиамаркт и питай за аристон... най добро на пазара в българия не е особен критерий за качество.
моята братовчедка, като и се хвалих какви хубави тенджери съм си купила, ме пита цептер ли са? я намери тука цептер... или пък питай някой в бг знае ли какво е ВМФ тенджера.
За пазара в България... Факт е, че там "Миле" не се предлага. А тук е икона тази марка  Confused А що се отнася до "Цептер", ами това са тук (и изобщо в по-добрата част на Европа), така познатите тенджерки "АМС", за които е известно, че вместо да инвестираш в един комплект, по-добре е да си смениш два-три пъти кухненското оборудване. Просто в зората на източноевропейската демокрация някакъв чичо от бивша Югославия, на добра мениджърска позиция в "АМС" задига ноу-хау-то и регистрира в бившата Югославия марката "Цептер", дори започва да произвежда (пак там) въпросните продукти - едно към едно с тези на немската фирма "АМЦ". Всичко, като се започне от концепцията за маркетинг и продажба и се мине през технологията на производството, а не на последно място - безумните и абсурдни цени на паничките, всичко е крадено до последната подробност от "АМЦ". Но така и не успяват да го осъдят и да му секнат бизнеса. Повече подробности не знам - как и защо е допуснат такъв фал. Но за историята съм сигурна. Дори наскоро се ровех за нещо в нета и попаднах на такава информация. Става въпрос за началото на 90-те години и затова хич не ме учудва, че в България е пробил дубликатът (не мога да кажа, че е менте, понеже поне е произведено в част на Европа, а не просто в някоя фабрика в Азия).
Айде, приятна вечер от мене след тая лекция по история  Hug

# 181
Рени, не се нерви, не съм искала да те засегна по какъвто и да е начин, позволявайки си да съм на различно от твоето мнение.  bouquet
моето мамче след като скапа 3 италиански перални, си купи миеле 2ра употеба внос от германия. е има разлика...  вече спестява от омекотител. говоря за миеле сигурно на 10 години...
а за АМЦ не съм чувала, но сигурно е мой пропуск, защото тенджерите никога не са ми били страст. и тука мъжа се занимава с тая част...

оправи ли се дребчо?

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 23:45 от deiana

# 182
3дравейте  Hug
Ние в3ехме кухнята от преди6ните наематели и в последствие установихме колко е хубава и сме много доволни, 3а6тото едва ли 6тяхме да си по3волим такава.
Моми4ета, 3наете ли някой сайт 3а онлайн у4ене на английски, искам малко да си го припомня. Ренка, ти май у4е6е немски с такъв сайт newsm78

# 183
  • Виена
Деянка, напротив, маце! Подкрепям мнението ти за пазара в България. Аз съм тука от две години само, но за това време вече поназнайвам това-онова от всичко видяно до момента. Дори не могат да се сравняват нещата.  Peace Но споделих какво знам аз за марката "Аристон". Нали това, че не е известна тук, не би трябвало да означава, че никой не я е чул или че нЕма такова животно?
Ето ги АМЦ: http://www.at.amc.info/
Ани, www.kabinata.com Ама аз още не съм започнала това обучение. Само се записах  ooooh! Уж от този месец го планувах, но с разболяването на Филип се поотложи. Дано тия дни успея.
Моето момче е вече добре, но сме на АБ. Дано да сме се отървали, че сърцето ме боли като е болен.

# 184
  • Виена
Долче, уточни какви да бъдат семките - тиквени или слънчогледови Simple Smile

Ние днес давахме кръв и показателите на хемоглобина са ни ниски. Имат съмнение за анемия. Утре отиваме пак...  #Crazy

# 185
  • Виена
Ели, не се плаши! При бебета често го имало това. Преди два дни и на мен ми понастръхна косата, но се порових и почетох. Сигурно е временно състояние  Hug Хайде, чакаме ви! Как е ръчичката на Принцеса Прекрасна?

# 186
Добро утро лейдис
Като ранобудна да ви черпя по едно  Coffee Coffee Coffee
Като си лафим за марки ,Майка ми 2008 реши да си прави нова кухня. Е покрай нея се наслушах на какви ли не марки  Crazy и ЦЕНИ. То за едно кошче под мивката и искаха 360 лв.  #Crazy Е марково разбира се. И други такива.Ама добре че я водя тук честичко в ИКЕА (много любимо) и и връчих един каталог, та да си гледа и да знае колко са реалните цени на нещата  bowuu  Ама в БГ си е направо надпревара, кой колко по скъпо ще продава или купува hahaha  Не е ли то да дадеш няколко хилядарки , не струва hahaha Това ми е към графата балкан синдром. А тя е много пълна  ooooh! ,за съжаление.
Ели почти всяко бебе има недостиг на желязо. Най-вече към 5-6 м. Но това е нормално. В бг им изписват капки за бебета за това, а тука въобще не правят изследвания. Там само те стряскат лекарите. Не им се вързвай Hug
В БГ лекарите си мислят, че в чужбина лекарите за нищо не стават. За съжаление това се получава,защото много хора като приберат в БГ и почват да се изследват и преглеждат. Но те не уточняват, че не лекарите, ами здравната система е скапана ( говоря за Щатите и Англия). И  така, отидеш ли на лекар се почва ,хайде и това да видим ,ама и това да пуснем, и още нещо за да сме сигурни и т.н.  Sick  Но винаги има и изключения. ( но не съм срещнала все още) 

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 09:06 от Sunny...

# 187
Впечатлението ми от БГ лекари е гледат да те натъпчат с лекарства, ако ще превантивно да е.  Антибиотик, кортизоново мехлемче - а, няма проблеми. И детето или  ти гълтате и се тровите. Тук сякаш са по-малко инвазивни и изчакват да видят дали няма започнеш да се оправяш сам. Това пък от друга страна е игра по нервите на родителите, които очакват като отидат на лекат да стане чудо. Кои са по -добри не мога да определям, но знам че ако примерно техника се учи в масачузетския технологичен институт, право в харвард, то медицина се учи във Виена ( е и на други места де, но Виена си е реномирано и предпочитано място). Не знам има ли нещо като "виенска школа" В БГ определено няма "българска школа", а и да има, тя е в кавички.

Рени, не ги знам колко са марка тези Аристон. Произвеждат разни бойлери , печките ги правело някакво подразделение на индезит. То вече кой кого е купил и къде произвежда е мътна работа. Освен другата информация, ми се заредиха и доста китайски сайтове за аристон. Иначе по въпроса за тенджерите - не съм тенджера-фетишист. Миеле има и в БГ но не се продава във всеки магазин.

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 11:55 от fat.wombat - творец

# 188
Слънчогледови битте! Искам да чопля семки, да решавам кръстословица и да пия кафе. Мечта ми е  Grinning

Деяна, аз точно началото на май ще ходя до Венеция. Колко време ти е валиден гутшайна? Ако ме изчакате живот и здраве с Ларимар до септември, че иначе много хойкане ми се събира  Confused А за цвишенцайт ще ви измисля друг хотел  Grinning

Рени, тази история не я бях чувала. Интересно ми стана. То и АМЦ са си бетрюгери в моите очи, но са в Америка и това ги прави богоизбрани. Иначе аз мразя всичко пирамидно, всички партита за пластмасови кутии, за свещи и т.н. Един път ме поканиха и на парти долно бельо  Rolling Eyes Тук на село това е много разпространен начин за убиване на време и водене на един вид социален живот.

Вчера ме подгони гузната съвест, яхнах метлата ..ъъ...колата и отидох с дъщеря ми на фитнес.  На връщане спряхме в един Суши бар Simple Smile Може да ми стане и навик.

Уомбат, аз имам церанфелд и печка на Индесит. Доволна съм и от двете, само където на печката ми се изтриха чертичките и градусите и сега малко наизуст готвя.

Днес съм обещала, ако оценките за срока са горе-долу нормални,  да ходим да се пързаляме с шейни (дали да ви разкажа, че хълма за шейни ми е на две крачки в дясно?  Mr. Green ) и след това да правим снежен човек

# 189
Ей това ме сърби да си купя.... http://cgi.ebay.at/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK … item=300288611068
Нова е към 600 евро, а това, че е Ausstellungsgerät не ме бърка много. За тия пари е направо подарък Grinning

а тази съм я изпуснала - със сензорни копчета е, а аз си падам по такива неща Grinning http://cgi.ebay.at/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300286446813

Вчера звънях в АКХ, че професорът е в отпуск да питам за резултатите от биопсията на Дани. Вчера ми казаха, че всичко е унауффелиг, няма му нищо. Днес ми звъни професорът, затрупан някъде в преспите и ми съобщава, че всичко е ок, но всъщност не всъщност всичко. Няма хронично възпалително заболяване от типа на колитис улцероза или Морбус Крон, но пък е имало някакво възпаление на лигавицата, което се наблюдавало при инфекция с Хеликобактер Пилори, самата бактерия не била изолирана. Казах му, че Дани е вземал междувременно 2 пъти антибиотик ( два различни). Питах го дали може бактерията да е изтрепана от антибиотика, каза , че е възможно. Сега чета как става заразяването- ами с една облизана лъжица, целувка или облизан биберон. Преди години се изследвах за хеликобактер п., резултатът беше негативен. Като се замисля в БГ получи за първи път разстройство с кървави нишки...чудя се дали не се е заразил там.
Тук искам да питам лекарите - възпалението, което предизвиква Х.П. толкова ли е специфично, че да може да се каже , че е причинено от Х.П., когато Х.П. не се изолира, а не от нещо друго например?

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 11:20 от fat.wombat - творец

# 190
най-сетне време за мене си да намеря.
Печки, еййй преди месеци пращах от тук за БГ, че са по-качественни. И аз споделям мнението на Съни, че в БГ се надпреварват да надуват цените на буклуците и колкото по-скъпо е платено за нещо, толкова по- се фукат собственниците му. Laughing
  Аристона бяха нашумяли навремето с една реклама по ТВ-то, после модата им явно мина. Нямам познати, които да са си купили такъв екземпляр.Цептер също не ми е известен - явно е от младежките години на баба ми  Joy  Wink
  И ние наследихме кухнята от предните собственници, дай боже скоро да си направя собственна  Praynig  Аз съм фен на Филипс и АЕГ, а моя мъж държи на Сименс  #2gunfire    ...въпрос на опит и инфо.
  А Миеле  си е просто класика и качество  Peace спор няма.

За лекарите - имам вътрешното усещане, а и от лични наблюдения че "ескериментират" с хората и затова медицината им е на светлинни години напред.

Ели - пиша ти на лични, че ми трябва от аптеката нещо спешно

Габи - вече сме си у дома  Peace
Леден облак - пиши като се върне майка ти, да ви навестя 

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 14:42 от :-))

# 191
Здравейте мацки!   bouquet

Аз съм вкъщи в болнични, възстановявайки се от една лека операция и май нещо почна да ме хваща скуката.
Не съм писала отдавна, но ви чета отвреме-навреме и се забавлявам. Нещо не мога да се вдъхновя от темата за печки и тенджери (не че съм над тия неща, но нека пък малко друг да се занимава с тия работи).
Аз ще се присъединя към Долче да си лафим за чанти и фитнес. Сигурно е някаква криза на средната възраст, но наполедък само ме интересува какво да си купя или поне какво да се замотая да зяпам. 
В този дух - препоръчайте някаква преса за коса, която е качествена и не пърли много косата.

Прегръдки на всички!

# 192
Впечатлението ми от БГ лекари е гледат да те натъпчат с лекарства, ако ще превантивно да е.  Антибиотик, кортизоново мехлемче - а, няма проблеми. И детето или  ти гълтате и се тровите.

напълно съм съгласна с писаното горе. 2 примера имам
1. александър на 14 месеца му теква носа и вдига Т в бг, отиваме на детски, горещо препоръчан като най добрия и тн, и какво ми предписва ... тамифлу за 60 лв!!!! лекарство за птичи грип. било много ефикасно срещу простудни заболявания Wink.
2. татко ми има псориазис, и ми се хвали, леле тати, ако знаеш новата ми лекарка каква ефикасна пастичка ми е изписала, мажа, кожата пада на парцали и расте нова отдолу Shocked  аз в шок вадя листчето на великата пастичка и чета... когато всички останали кортизони не действат, мажете това  Rolling Eyes  #Crazy#Cussing out #2gunfire!  това е предписано като 1во лекарство, не да са се опитвали с нещо друго...

Долче, става и септември. аз не бързам. гутшайна е до края на годината.

# 193
  • Виена
О, Надин! Бързо възстановяване след операцията!   bouquet
Simple Smile), по мои изчисления няма как да си запозната с "Цептер" . В началото на 90-те години ти вече си изживявала трепетите на майчинството с големия фен на Ферре  Wink. Е, еднократните пелени може и да са съществували вече, но най-вероятно си се учила да повиваш и с ония перящи се тензухени многопластови пелени. Нямаше да е честно да си спомняш някакви тенджери при положение, че си имала бебе. Те партитата за подобни простотии ги правеха по хора, неангажирани с чак такива сериозни дейности. На мен ми беше дошло "до гуша" от такива облитания  Tired. То не бе козметика, то не бяха перилни препарати, та почивки, някакви супер прахосмукачки, които всъщност е обида да се наричат така, пластмасови кутийки...  ooooh! И нали все приятели го организираха, какво ли си нямам купено от този период - (козметика и козметични уреди, естествено  Wink  )В зората на живота си изобщо не подозирах за какво са им на хората тенджери, дет` ги надживяват и прахосмукачки, дет` трепели акари. Всеки трепет с времето си. Ето сега ме вълнува темата за съдовете и се гримирам грижливо не два-три пъти на ден, а веднъж на три месеца. Пък парфюми имам още отпреди първата бременност недовършени  ooooh!
ЛаДолче, да взема да услужа с един-два диска за настроение, докато чоплиш семки? На Синди Крауфорд  Mr. Green

# 194
ЛаДолче, да взема да услужа с един-два диска за настроение, докато чоплиш семки? На Синди Крауфорд  Mr. Green

rotfImbo

Аз, която хич не съм час с тези неща имам пералня, която пере с ултразвук (!) на Цептер. Даваше се обаче само на тези, които имаха поне една книга с поезията на Дамян Дамянов. (Всичко е в рамките на шегата, моля не се обиждайте!)

Общи условия

Активация на акаунт