Милано-има ли какво да се види

• 117 672
  • 706
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Със сигурност до Комо пътува и обикновен влак като цената на билета е 3.50 евро на посока.С него разстоянието Милано-Комо се взима грубо за час и половина.
Според сайта на жп-то е около час +/- няколко минути.

# 496
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Ходихме само до Лаго ди Комо - цената на билета с пътнически влак, втора класа, е 3.60 евро на човек, в посока /билет, купен от автомат - правя уточнението, понеже получих инфо, че билетите на каса по принцип са по-евтини, но пък има и опашки/ - пътува се 1 час. Градчето се разглежда за 1 ден, много приятна атмосферa. Езерото се води най-дълбокото в Европа и третото по големина в Италия.
Срещу 4.50 евро на човек в едната посока може да се изкачите тук:
http://www.lagodicomo.com/english/Brunate_in_funicolare.php
Открива се много красива гледка. Там се намира и къщата, в която е починал Пенчо Славейков.
Самоцитирам се  Mr. Green, понеже не ми се пише отново.
Влакът го хванахме не от централната гара в Милано, а от една по-мъничка, но не помня как се казваше.
До Брунате пътуването е 6-7 минути, на връщане - още толкова.

# 497
Ходихме само до Лаго ди Комо - цената на билета с пътнически влак, втора класа, е 3.60 евро на човек, в посока /билет, купен от автомат - правя уточнението, понеже получих инфо, че билетите на каса по принцип са по-евтини, но пък има и опашки/ - пътува се 1 час. Градчето се разглежда за 1 ден, много приятна атмосферa. Езерото се води най-дълбокото в Европа и третото по големина в Италия.
Срещу 4.50 евро на човек в едната посока може да се изкачите тук:
http://www.lagodicomo.com/english/Brunate_in_funicolare.php
Открива се много красива гледка. Там се намира и къщата, в която е починал Пенчо Славейков.
Самоцитирам се  Mr. Green, понеже не ми се пише отново.
Влакът го хванахме не от централната гара в Милано, а от една по-мъничка, но не помня как се казваше.
До Брунате пътуването е 6-7 минути, на връщане - още толкова.

Влакчето за Комо се хваща от Гарибалди. Peace Комо наистина си заслужава и то много повече от самото Милано Laughing

# 498
  • София
Въпросът за това кое повече си заслужава е доста спорен Simple Smile При всички положения отделете един ден за Комо, струва си !пътуването е малко досадно, около час, но пък не е неприятно.

# 499
Здравейте, да ви питам и аз, ако може Simple Smile Предстои ми пътуване до Швейцария, но ще кацна в Милано и ще имам няколко часа там. От летището директно ще ида на гарата за влакове, сега не съм 100% убедена , но май централна гара се казваше...мисълта ми е, дали от тази гара са близо някои забележителности, по-специално катедралата..? Мерси Simple Smile

# 500
С метрото е на десетина минути, така че зависи с колко време разполагаш! До катедралата е и галерията Виктор Емануил, Ла Скала също е наблизо, както и замъкът Сфорцеско.

# 501
Страхотно, мисля, че към 4-5 часа ще имаме, значи все нещо ще видя Simple Smile Благодаря  bouquet

# 502
От Сфорцеско можете да се разходите по Виа Данте - много елегантна пешеходна улица със страхотни кафенета, ресторанти, магазини, много е колоритна и разходката по нея си заслужава Peace Свързва Castello Sforzesco и Duomo, така че можете и по този начин да си организирате посещението и на двете места Wink

# 503
  • София
Заслужава ли си дворецът и музеите? Примерно сравнено с Двореца на дожите във Венеция.

# 504
Дворецът не е нищо особено. Хубаво е да се види само отвън. Вътре не е интересно.
Определено няма нищо общо с Двореца на дожите  Peace

# 505
момичета, мога ли да направя резервация на хотела от Booking.com с Visa electron дебитна или трябва задължително да е кредитна Thinking

# 506
  • София
Дворецът не е нищо особено. Хубаво е да се види само отвън. Вътре не е интересно.
Искаш да кажеш, че е по-зле? Кофти...мен и този на дожите не ме впечатли особено. Значи най-вероятно само ще се поразходим без да влизаме вътре, освен ако не соатане много свободно време.

# 507
Абе то е въпрос на вкус (както казват кучетата)

На мен ми хареса вътре. Имаше и доста интересна изложба като бонус. Но Дворецът на Дожите във Венеция е несравнимо по-интересен.

# 508
Искаш да кажеш, че е по-зле? Кофти...мен и този на дожите не ме впечатли особено. Значи най-вероятно само ще се поразходим без да влизаме вътре, освен ако не соатане много свободно време.

Ами... по-зле е, да  Laughing
Платихме по 6 или 8 евро за вход, ще те излъжа, но ми беше ужасяващо скучно.
Дори и фасадата не е нищо особено.
Разходете се да го видите отвън. Има фонтан и зелена градина в двора, но не препоръчвам да се разглежда вътре.

# 509
И ние не влизахме вътре. Явно не сме загубили особено Wink Но пък е хубаво да се разгледа отвън, има какво да се види Wink

Общи условия

Активация на акаунт