Милано-има ли какво да се види

• 117 692
  • 706
  •   1
Отговори
# 480
Дуомото и Буенос Айрес!! Общото им е, че са в Милано и до там!

# 481

Само за протокола - напред в страниците някой беше споменал за селф-чек супермаркет без конкретизирано местоположение. Аз намерих такъв на Буенос Айрес и го казвам. А иначе пеша от Дуомото до въпросното място е 30 мин. И ако хотелът е в посоката, общите допирни точки съществуват Wink

# 482

Само за протокола - напред в страниците някой беше споменал за селф-чек супермаркет без конкретизирано местоположение. Аз намерих такъв на Буенос Айрес и го казвам. А иначе пеша от Дуомото до въпросното място е 30 мин. И ако хотелът е в посоката, общите допирни точки съществуват Wink

Да, точно за Буенос Айрес става въпрос.
Супермаркета се казва PUNTO  Peace

Иначе не съм много съгласна, че нямат супермаркети. Просто са на по-нестандартни места. Има един супермаркет в гарата и един доста голям в близост до гарата- Pam. Доста магазини има и на Despar.

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 14:51 от F_Diamond

# 483
Здравейте!Миналата седмица се завърнахме от Милано-изкарахме си невероятно.Видяхме Дуомо,Галерията"Виторио Емануеле",Миланската скала,замъка Сфорцеско,църквата "Санта Мария дела Грация"с "Тайната вечеря"/не сме имали предварителна резервация/.Разходихме се по улиците със скъпите бутици-голяма гъзария.Катедралата е много пищна и величествена,качихме се догоре-страхотна панорама.Ходихме и до Комо ,разходихме се с кораб по езерото,качихме се до Брунате,видяхме къщата ,в която е живял и починал Пенчо Славейков.Комо много ме впечатли-приказно градче,много романтично.Последния ден се разходихме в стария град на Бергамо-фантазия.Времето беше на наша страна-слънчево и топло,само за разходки.Та това е съвсем уедрено за нашето пътуване до Италия,с удоволствие бих се върнала отново,надявам се скоро.

# 484
  • София
Момичета, има въпрос за езерото Комо, но темата е много стара, пък мисля няма смисъл да пускам нова. Повечето от вас мисля са ходили и до Комо при пътуването до Милано.

Та това което разбрах - има корабчета, които обикалят по езерото, може и да се слиза в други населени места.
Има и някакво влакче, което те качва някъде нависоко  newsm78 - къде отива това влакче и откъде се взима? И коя е най-удобната гара за слизане, за да разгледах центъра и да се повозиш с корабче. Май това са ми въпросите, засега.

# 485
Ние бяхме хванали някакъв експрес до Женева и той спираше само на една спирка в Комо – Сан Джовани. Билета е по-скъп, но според мен си заслужава,  защото се стига за 30 минути. От там до център е около 10 минути пеша – просто следваш потока от туристи и си на центъра. За влакчето, което се качва на високо нищо незнам, защото не съм го ползвала, само съм го виждала от езерото.
http://storage4.album.bg/493/dsc03137_f2196_19421195.jpg

# 486
Лана,здравей!Ние се транспортирахме до Комо с бърз влак за 30 минути-10 евро е цената в едната посока.Хранахме го от Централната гара на Милано,слязохме в Сан Джовани.Направихме си и разходка с корабчето по езерото,не сме слизали,защото си бяхме купили билети за обиколка-6.50 евро,но ако искате може да слезете в някое от градчетата и да се разходите.Доколкото разбрах последното градче-Тревизо е най-хубаво.Влакчето те качва до Брунате,където също е прекрасно,там е и къщата ,в която е починал Пенчо Славейков.Влакчето се вижда от централната част на града и лесно се открива,цената не си я спомням с точност,но не е повече от 3 евро в двете посоки.Желая ти приятно изкарване в Италия!

# 487
  • София
Влакчето, което се качва високо  Laughing стига до Брунате. То е една от първите зъбчати железници в Европа или може би дори първата. Прилича повече на лифт, отколкото на влак. Няма междинни спирки. Така че качиш ли се от Комо можеш да стигнеш само до върха, където е къщата, в която е живял в последните си дни Пенчо Славейков. Цялото пътуване е не повече от 20 минути, но гледката си струва.

# 488
  • София
Благодаря, момичета - много полезнa информация.
А освен тази гара Сан Джовани има ли и друга удобна. Ние сме 2 възрастни и дете, някак не ми се дават 50-60 евра до Комо и обратно  Thinking...а и съм предивидила цял ден за Комо, така че времето не е от значение чак толкова.

# 489
Някой говореше преди за влакче от Милано по много живописна линия, чак до Швейцария, което отива пак където и експреса, но за час и половина вместо посочените 30 мин, но казваше че гледката си заслужавала в пъти пред експреса. жалко че не го открих на първо търсене. А това на снимката ми изглежда нещо местно - от Комо до върха, не е влака за превоз, а наистина като лифт... newsm78

# 490
  • София
Да, по-скоро е като фуникулар. Намерих и сайт http://www.funicolarecomo.it/

Последна редакция: пт, 26 мар 2010, 16:11 от Lana

# 491
Благодаря, момичета - много полезнa информация.
А освен тази гара Сан Джовани има ли и друга удобна. Ние сме 2 възрастни и дете, някак не ми се дават 50-60 евра до Комо и обратно  Thinking...а и съм предивидила цял ден за Комо, така че времето не е от значение чак толкова.
На Сан Джовани спират и другите влакове, за тях билета мисля, че е 3.60 евро в една посока.

# 492
  • София
Идеално!   bouquet

# 493
Със сигурност до Комо пътува и обикновен влак като цената на билета е 3.50 евро на посока.С него разстоянието Милано-Комо се взима грубо за час и половина.

# 494
  • София
Ние ходихме Декември от Милано до Тирано /и от Тирано до Сеинт Мориц/ и билетът е 8,50 евро в посока на човек. Значи до Комо ще е по-малко. Ако си купувате билетите от автомат / а може би и от каса също./ преди да се качите на влака трябва да ги маркирате на перона, иначе ще ви глобят във влака.

Общи условия

Активация на акаунт