Едва от няколко дни захранвам. Дала съм Оризова каша и сега сме на картоф. Картофите са домашни, свеки ги е намерила от някъде, заедно с няколко домашни ябълки
От пазара купих моркови и тиква. Тях ги кисна поне един час в студена вода преди да ги приготвя заради нитратите. Всеки зеленчук трупа нитрати на различно място - морковът в сърцевината, затова го режа на 4 преди да го накисна, а картофът и тиквата в близост до кората, затова ги беля по-дебело. Обливам ги обилно с вода заради пестицидите.
След изкисванто режа на малки парченца, слагам в кошничка за варене на пара в малка тенжерка, пасирам докатао са толи, ако е нужно разреждам малко с водичката от тенджерката, изсипвам във формички за лед и замразявам. След това разпределям в торбички и надписвам. Вече има във фризера тиква, морков, ябълка и пащърнак. Предстои ми да направя и месните по същия начин, естествено сварени, не на пара (имам домашен заек и пуйка)
Забравих да кажа, че картоф правя всеки ден (не замразявам) и го пасирам между две лъжички, става чуден!
Изобщо не е сложно, даже ми е кеф, а и не ги правя всеки ден!
И готови ще ползвам ако се наложи, де
Белинда