Кухненски робот!!! Помагайте!!!

• 375 952
  • 1 866
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Някой дали е ползвал робота на Бош... мисля, че прилича на този Филипс и има пасатор на батерия... не съм сигурна дали беше 200 или 300 лева... аз не съм правила сериозно проучване и ще съм благодарна ако споделите Вашите впечатления

# 226
Моето мнение е, че кухненски робот с мощност под 1 kW въобще не ми е нужен.
Ако не може да ми нареже целината и морковите за трушията и тиквата са тиквеника, за какво ми е .

# 227
  • Sofia
този на Бош е 800W -  значи не е достатъчно мощен !? Правилно ли разбирам !?

# 228
Моето предпочитание е такова, не по-малко от 1 kW. Не искам никого да обърквам. Дали ти е мощен достатъчно, зависи какво ще режеш с него. Ти решаваш!  Аз за пасатори, миксери и др. избирам по-големите мощности, защото така ги използвам.

# 229
Въпрос :
Какво е най-важно да се вземе под внимание когато се купува кухненски робот,сокоизстисквачка,пасатор ?   bouquet
Какви параметри са най-добри? Какви приставки са най-използвани - кани,бъркалки,ножове и др.?
Въобще как да се подходи при покупката ?   bouquet

# 230
Въпрос :
Какво е най-важно да се вземе под внимание когато се купува кухненски робот,сокоизстисквачка,пасатор ?   bouquet
Какви параметри са най-добри? Какви приставки са най-използвани - кани,бъркалки,ножове и др.?

А ти какво готвиш в къщи? От това зависи!

# 231
всичко готвя ,ям и пия  Laughing  , но това не е най-важното си мисля   newsm78
когато си купувам ТV  (примерно) не ме интересува какви програми ще гледам.   bouquet

# 232
  • Балчик
На първо място гледай мощността. Предишният ми беше с 650 , сегащният 1000. разликата е доста голяма не само в цифрите, а реално я усещам при ползване. Peace

# 233
На първо място гледай мощността. Предишният ми беше с 650 , сегащният 1000. разликата е доста голяма не само в цифрите, а реално я усещам при ползване. Peace
това означава ли , че ако най-мощният е 2 кВ (примерно)  веднага да го купувам ?

# 234
  • Пловдив
това означава ли , че ако най-мощният е 2 кВ (примерно)  веднага да го купувам ?
То и цената му е като за два робота на този Simple Smile

# 235
Въпрос :

Аз не се сещам вече какви приставки нямат, освен да ти прави....

# 236
Наистина мощността е доста важна. При избора на моя робот не съм гледала такива под 900 вата.
Аз настоявах да има и сокоизстисквачка и цитрус преса. В сокоизстисквачката съм влюбена  Crazy Уникално нещо е това. Изстисква цяла ябълка заедно с дръжката  Crazy Скоро стисках краставици, че дори и с банан изпробвах (от него изстиска няколко капки сок  Laughing )
Наистина, трябва да прецениш какво ти е нужно най-много...

# 237
  • София
когато си купувам ТV  (примерно) не ме интересува какви програми ще гледам

аналогията ти не е правилна и dobra добре ти е отговорила; пример - у дома месо не се консумира и нямам нужда от робот с приставка за мелене на месо; важни неща за гледане: сокоизстисквачката (ако е на принципа на центрофугата) да е метална; шейкър каната да е стъклена (макар че на моя робот горещи неща - например за крем супи - мога да слагам и в пластмасовата купа); видовете рендета, които са комбо с ножове - зависи в какви форми и обеми обичаш да са ти нарязани заготовките за манджи, гарнитури и салати; ако мелите ядки, сухи подправки, кафе може да искаш да има мелничка; от големите S-образни ножове по стандарт има малък и голям стоманени и един голям пластмасов за редки теста - ако не ти трябват всички можеш да си вземеш нещо с по-малко приставки на по-ниска цена; не на последно място - гледай на място качеството на изработка, гаранционният срок, поинтересувай се от фирмата, която прави сервизното обслужване - дали са коректни, имат ли чаркове в наличност или трябва да се поръчват и да се чака (не дай си Боже нещо да се развали), скъпи ли са и т.н.

# 238
bongo_2007, наистина няма логика в сравнението ти.
А на въпроса:
Най-лесно е да хванеш 2 от най-скъпите уреди на пазара и да видиш всички приставки. Това ще ти е ориентир какво да очакваш и изискваш.
1. ако сте голямо семейство търси робот с голяма купа.
2. ако не си падаш по фрешове е излишен разход и място в шкафовете за приставка-сокоизтисквачка;
3. ако имаш отделно качествена цитрус преса, вероятно не ти трябва да я дублираш и пак да заемаш място за приставки;
4. ако си падаш по салати от твърди зеленчуци, ти трябва мощен мотор. Имах предишен уред с малка мощност и от суровите моркови му се разби резбата. Пробвала съм с 450 и 1000 вата и помежду не мога да преценя къде е работещия "минимум". Но при 1000 се работи бързо и с лекота.
4. Многото приставки често заемат и много място. Някой модели имат вградена кутия за рендетата, което е плюс, но за каните съм отделила цял шкаф. Така че, ако не можеш да предвидиш място е добре да приемеш "по-скромен" уред.
Аз исках основата да стои винаги на бар-плота и беше важно тя да е компактна за сметка на твърде много допълнителни кани. А повечето модели са на една база шейкър кана + основна.
Зависи и от кухнята ти.
Основните варианти относно външния вид:
или

# 239
Здравейте,от известно време съм на вълна кухненски робот.Гледам,чета и все повече се обърквам.Харесах си този модел http://electron.bg/bosch-mcm5529ru-p-143557.html?cPath=22_153_90 основно заради приставката за рязане на кубчета.Вчера бях на крачка от закупуването му,когато се зачетох в един руски форум,където предупреждават,че този модел давал много дефекти и сега незнам какво да правя.Молбата ми е, ако някой го има да даде информация  как стоят нещата или да ме насочите към друг модел,който да има приставка за кубчета,защото аз не намерих такъв.Хубав ден   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт