Кухненски робот!!! Помагайте!!!

• 375 954
  • 1 866
  •   1
Отговори
# 285
И аз благодаря на Диамантче че ме светна за мусаката  bouquet не бях се сетила да режа картофите на комбайна. Моят (сингер) реже с два S образни ножове и става много бързо. С едно от рендетата реже на дебели ленти като за помфрит, следващия път ще пробвам по този начин.

# 286
За мусака и огретен пускам картофите на едрото ренде. Ако картофите са едри и лентите прекалено големи след рендето слагам S-ножа и ги врътвам леко да наситни. Въпрос на вкус, но на мен ми харесва резултата  Peace

# 287
Philips HR 7745
Много моля ,ако някой ползва такъв робот,да сподели мнение Praynig

# 288
  • Пловдив
http://www.technomarket.bg/products/09061031/kenwood-fp-92

http://www.technomarket.bg/products/09078790/kenwood-fp-270

Момичета моля за вашето мнение за този роботи. Кой от двата да избера?

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 13:52 от vanichka75

# 289
  • София
vanichka75, разбирам дилемата ти; малко ще сумирам разликите между двата робота, а предполагам вие вече ще си решите дали разликата от 80 лв си струва:

1) най-голямото предимство на FP-925 е по-голямата мощност - това си проличава най-много при бързина на работа, работа с големи количества продукти, лекота с която се режат, мискира, настъргват неща; според мен 750 мощността на FP 270 си е малка;

2) FP-925 има по-голяма купа с цял литър - това също е крайно удобно, и в допълнение има по-малка купичка с по-малък стоманен нож (макар това да не е упоменато), което пък е полезно, ако имаш съвсем малки количества от нещо за нарязване

3) не е упоменато, но FP-925 също има мелничка, има и миксер (например за белтъци на сняг), което пък 270 го няма

това е, аз имам FP-925 от повече от година и половина и съм много доволна, ежедневно го използвам за различни неща; да чукна на дърво - грижи не сме имали до сега

уреда го взех от магазини техно микс - там цената е по-ниска, гаранцията е същата, имат магазин в пловдив на брезовско шосе:

http://www.techno-mix.com/product/174/kenwood-fp-925

# 290
  • Пловдив
Dao, благодаря.  bouquet
По всяка вероятност ще купим, като твоя.

# 291
  • София
За нищо, vanichka75! Каквото и да изберете идете и вижте всичко на място. Накарайте ги да ви извадят неразопакована бройка, прегледайте всички чаркове - да няма пукнатини по пластмасите и стъклата, вижте дали няма следи от предишно употребяване, ако нямат неразопаковани бройки. Аз се принудих да го взема моя от друг магазин, защото обиколих всички технополиси и техномаркети в София и този модел го имаха само като мостра, а не в наличност - и на всички си личеше, че са били използвани за демонстрация - включително някои бяха зацапни. А това, че дойде с някой друг лев по-евтино си е бонус.

# 292
  • Пловдив
Dao, мерси още веднъж за съветите. smile3525

# 293
Моя е Kenwood FP 220 2.1 l, 750 вата и не съм забелязвала това да ми е малко като мощност.  Работи отлично.

Но струва към 160 лв- двойно повече за почти същото няма да дам никога.

# 294
  • София
Lizet33, всеки взима според това как, колко и какво ще употребява - например на 220 работната купа е 1 литър - за мен например това е много малко като количество - готвя предимно зеленчуци и понякога и 3 литровата ми се оказва малка, ако искам да нарежа много неща накуп; работните обеми на купите за всеки модел са съобразени с мощността на самия робот, затова може и да не си усетила - ако пуснеш продукти за 3 литра на 750 - има разлика - ще ги смели - но по-бавно и с повечко зор и така ще се мъчи мотора реално и съответно би имал по-малко живот, защото товаренето на машинката се натрупва във времето, не се усеща веднага; отделно у дома пием много сокове от моркови, ябълки, цвекло и други разни - сокоизстисквачка ни е необходима много и ако трябва да сумирам - да се купи уред "много в едно" излиза доста по-евтино, отколкото да се вземат отделни уреди за отделни функции; не искам да навлизам в територията "да си ги мерим" и да сравнявам, защото е глупаво - информация в интерент бол, затова пак уточнвам - всеки взима според нуждите на семейството

# 295
Цитат
например на 220 работната купа е 1 литър

Горе изрично даже го написах- 2.1 л. На мен ми е абсолютно достатъчна без да ми претрупва мястото на плота с обем.

Колкото до сокоизстисквачката, тези работещи на центрофужен принцип не са здравословни, аз изрично държах да няма сокоизстисквачка, т.к. възнамерявам да купя нормална. Т.е. на принципа на преса.

# 296
  • София
Цитат

Горе изрично даже го написах- 2.1 л. На мен ми е абсолютно достатъчна без да ми претрупва мястото на плота с обем.

Колкото до сокоизстисквачката, тези работещи на центрофужен принцип не са здравословни, аз изрично държах да няма сокоизстисквачка, т.к. възнамерявам да купя нормална. Т.е. на принципа на преса.

Би ли обяснила набързо защо сокоизтисквачките на центрофужен принцип не са здравословни!

# 297
  • Пловдив
Цитат

Би ли обяснила набързо защо сокоизтисквачките на центрофужен принцип не са здравословни!

И мен ме интересува.

# 298
Накратко от центробежната сила и загряване на течността се унищожавали полезни ензими и сокът вече нямал целителни свойства.

В нета на английски ще намерите много инфо.

# 299
  • София
извинявай, Lizet33, четох за твоя модел в нета, че купата е 1 литър, ама може да им е печатна грешка; а можеш ли да кажеш кои сокоизстискваки не са на центрофужен принцип и могат да направят от моркови сок например?

иначе ще прочета, интересно инфо даваш, то по принцип при каквито и да е сокове, дори и най-лесното - цитрусите, при самото правене на сок, част от витамините и др. пол. вещ-ва се окислява и реално полезното действие се намалява, но никой не се е отказал да си прави сок от портокал:)

Общи условия

Активация на акаунт