Кухненски робот!!! Помагайте!!!

• 375 957
  • 1 866
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря на всички за отговорите   bouquet Ше пробвам скоро със шейкърканата.
И аз имам отделен пасатор, но искам да пробвам с кухненския робот, с пасатора не ми е много лесно ако е за по-голямо количество пюре.

# 376
  • София
Ще взема и аз да пробвам пюрето да го направя в шейкъра.А маслото разтопявате/омеква ли го поне малко преди да го сложите при картофите?Иначе ми се струва,че е доста твърдо.

# 377
Ще взема и аз да пробвам пюрето да го направя в шейкъра.А маслото разтопявате/омеква ли го поне малко преди да го сложите при картофите?Иначе ми се струва,че е доста твърдо.

Винаги слагам маслото директно от хладилника. От топлината на сварените картофи много бързо се разтопява  Peace

# 378
  • София

Винаги слагам маслото директно от хладилника. От топлината на сварените картофи много бързо се разтопява  Peace

Благодаря!Това ме интересуваше дали може да се разчита на топлината на картофите в шейкъра.

# 379
  • BABYLAND
Пюре никога не посмях да направя с кухненския робот. Въднъж пробвах с пасатора, но стана като туткал.  Joy
    Кой нож използвате - S-образния, или приставката за твърдо тесто...или перките за меко?

п.п. По повод кухненските роботи, които са по-голями и се монтират едновременно и основната купа и шейкър-каната - според мен са по-удобни от гледна точка на това, че не търсиш отделно място за съхранение на някое от двете.
    Имам и робот на БРАУН /от  8години/ - по същия начин е, но е изненадващо компактен. Смених го за да имам по-нов, а не защото не бях доволна от него.

# 380
Направих пюрето с шейкър каната, стана супер. Първо сложих малко картофи, маслото и топло мляко и после постепенно добавих останалите картофи. Стана малко лепкаво, такова ми се получава и когато го правя с пасатор  Thinking

# 381
А правите ли майонеза в шейкъра? По принцип ползвам пасатора, но ми е по удобно с робота, стига да става.

# 382
А правите ли майонеза в шейкъра? По принцип ползвам пасатора, но ми е по удобно с робота, стига да става.

Правя, но с приставките за миксер  Peace

# 383
опитах да направя майнонеза в робота, но не ми се получи. изпровах какви ли не рецепти и приставки и в шейкъра опитах- не и не! Sad виж съм приставките за миксер не съм пробвала. Диамантчето даде идея.  Flutter

Благодаря!Сега забелязах,че няма приставка за месене на тесто и се замислих,не че всеки ден меся тесто  Wink.Това за модела FP 925.а може ли да се мие в миялна машина?
напротив, има приставка за месене на тесто.  Peace много е хубав робота, за мен беше най-добрия избор, който можеше да направим. имаме го от малко повече от година и нямам никакво оплакване. писала съм из темата, потърси, ако ти се занимава, иначе, ако имаш конкретни въпроси, веднага отговарям  Grinning тук в темата научих, че може да правя таратор в робота. голям кеф  Grinning Laughing  Joy общо взето го използвам за всичко, голямо улеснение е, че купата е голяма. единственият минус е, че няма месомелачка  Crazy , а да и тази приставка, която е показана на предишните страници, за рязане на картофите на кубчета.
ох, ама ти вече си го купила  Joy извинявам се, днес не ми е ден  Blush hahaha Joy

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 19:31 от caprice

# 384
опитах да направя майнонеза в робота, но не ми се получи. изпровах какви ли не рецепти и приставки и в шейкъра опитах- не и не! Sad виж съм приставките за миксер не съм пробвала.
Много важно е всички продукти да са на стайна температура. Вадиш яйцата поне час по-рано, бих предложила дори повече. Аз наливам яйцата и олиото и ги оставям заедно да си изравнят температурата, но пак чакам час.

# 385
Връщам темата Simple Smile
Много е полезна, дали сте подробна информация и изчета цялата темата.
Обмислям покупката на робот, но ще следя още малко темата, за да добия по-подробна информация и да си избера моя робот Simple Smile

# 386
  • софия
Как правите таратор с робота? newsm78

# 387
  • Балчик
Нали вече беше писано за това.

# 388
Как правите таратор с робота? newsm78

Аз го правя с S-образния нож. Първо накълцвам с него копъра и чесъна. След това добавям краставицата. Режа с пулс бутона, докато станат парченца, каквито обичам. След това добавям киселото мляко, водата, зехтина и солта и разбърквам отново с пулс бутона  Peace

# 389
  • софия
Момичета дайте съвет какъв робот е най-удачно да си взема.Машина за хляб си имам така че не е задължително бъркалка за тесто.Най важното за мен е шейкър кана +да реже зеленчуци+да разбърква например салати или пюре.Да ми нареже лука  Laughing и да е мощна   bouquet моля за помощ какво да избера.Гледах гледах и накрая се обърках.

Общи условия

Активация на акаунт