Кухненски робот!!! Помагайте!!!

• 376 270
  • 1 866
  •   2
Отговори
# 600
  • Балчик
пределът е даден в упътването. Доза за 2 пици си е 1 хляб. максимум 500 гр брашно е ок.

# 601
Ами аз съм месила с него 3 пъти кашкавалени пръчици с по чаша и половина брашно и 100тина грама кашкавал. Не вярвам това да му е проблема  newsm78 Вярно, че направо ме плаши като почне да подскача  Crazy Не се сещам в упътването дали пише на каква скорост е препоръчително да се меси, че аз давам винаги на макс.

# 602
  • София
И аз тук да ви следя. Все още съм в чуденка между Kenwood multipro 925 и PHILIPS HR-7775   Rolling Eyes

# 603
И аз тук да ви следя. Все още съм в чуденка между Kenwood multipro 925 и PHILIPS HR-7775   Rolling Eyes
направо 7778 взимай  Grinning
до скоро беше намален на 420 лв в Техномикс, но май промоцията изтече

# 604
Аз доста разучавах преди да взема робота, но определено Филипса надделява.

# 605
  • София
PHILIPS HR 7778 - до колкото виждам в момента е на 429лв, незнам колко е бил преди това. Това което ме колебае, е че каната е пластмаса сравнение с тази на Kenwood-a. Не виждам Philips-a да има мелничка, която мисля да ползвам за рязане на по-малко като количество неща  newsm78

⅞ ...and Happily Ever After ти кой Philips си взе?

Ще се радвам да дадете мнение. Благодаря ви за помоща  Hug

# 606
dessitto наскоро коментирахме мелничките. Можеш да си смелиш кафе или подправки или да си направиш пудра захар, но надали ще я ползваш за да режеш лук или моркови например, освен ако не ги искаш смляни.
Стъклената кана за мен не е предимство. Освен, че е тежка, много по-лесно може да я счупиш, а пластмасовата си е от специална пластмаса, в упътването пише, че издържа на температура до 80 градуса. Въпреки това избягвам да наливам горещи течности вътре, не че не е случвало.
7778 има мелничка и по-малка купа, но те се закупуват отделно.
Това, което има в повече от 7775 е кутията за приставки и диска за рязане на картофи.
Това знам аз по въпроса  Peace

# 607
  • София
anbibian Много ти благодаря за подробното описание. Мелничката ще ми трябва и за мелене на подправки , забравих да пиша. Ще разгледам колко струва допълнителната мелничка и другите неща и ще преценявам, но така цената на Philips-a става по-висока. Доста често ми пречат ръцете и се страхувам от изпускане на каната и купите Simple Smile Благодаря ти отново.

# 608
Десито, аз взех 7774. Беше на промоция в един сайт на 254 лв, в магазините иначе стигаше до 330 лв.
Нещо не ми се даваха 400 и нагоре за робот. Пък и аз не държа да има сокоизстисквачка, която ако имам ще ползвам супер рядко (имам в къщи 2 машини за сок и съм ги ползвала само по веднъж).

Мелничка не ми трябва, кафе не мелим. За друго не ми се е налагало да ползвам мелничка освен един път трябваше да смеля ленено семе, ама отидох в комшийката.

Функциите на 7774 мисля, че ме устройват, въпреки че още не съм ги използвала всичките. Мисля да се обадя в сервиз ако ми се наложи някой диск (нямам примерно за жулиени), но с времето ще разбера дали ще имам нужда.

За тази цена ми е просто перфектно. А както не обичам да готвя сега поне имам стимул и ми е удоволствие.

# 609
  • София
⅞ ...and Happily Ever After Благодаря и на теб за споделената информация. И на мен не ми се дава над 400лв за робот, даже първо бях се насочила към по евтиният Kenwood FP 280, който е с мощност 750w, но от прочетеното разбирам, че е по добре да е 1000w. А и в момента разликата м/у двата модела на Kenwood е 50лв.

От прочетеното тук си правя изводите, че от Philips са повече доволните, но той е по скъп и няма мелничка и по-малка купа в сравнение с Kenwood-a. За жалост не намерих точни цени на мелничката и по-малката купа, но мисля, че ще дойдат около 100лв. Така цената на Philips-a става около 530лв, а тази на Kenwood-a е 370лв.

Мразя така да се чудя, кое ми е по-важно, за да направя компромис.  Confused

# 610
  • Gone with the wind
dessitto, в Лидъл пускат от време на време един пасатор, който е с допълнителен мини чопър и приставка за миксер.
Мощността е 600 вата, цената беше около 30лв. Въпреки, че си имам робот и миксер с приставка за пасатор си го взех заради мини чопъра - не заема много място, справя се чудесно с лук, орехи, подправки (за които не ми се мие голямата купа на робота), а цената му е такава, че да не ми пука ако се строши.
Аз напр. лук за готвене режа в чопъра, нищо, че роботът ми има приставка за кубчета за по-угледен вид - в манджата надали някой ще забележи как точно е нарязан лука.
Предполагам можеш да намериш и други подобни уреди на добра цена, та само заради едната малка мелничка не си струва да правиш компромис с машинката.

# 611
  • София
ku4o  Благодаря и на теб. Това го обмислях също като вариант. В момента Лидл имат промоция на чопър за 26лв, но не можах да се доредя.

Благодаря Ви на всички за отделеното време и помоща. Hug

# 612
  • Кипър
Според мен desitto, след като не искаш да даваш толкова пари си вземи Кенууд поне има всички аксесоари които са ти нужни и няма смисъл да купуваш и друг уред просто се обезмисля идеята за робота нали е това същността да имаш всичко в едно.Имаше го и под 370 лв. когато аз търсих.Просто провери за по-добра цена.

# 613
  • София
Вчера по най-балъшкия начин изгорих моя дядо Кенууд #Cussing out  Не че го ползвам всеки ден, ама като останах без - все едно съм с една ръка и почнах огледите Rolling Eyes От коментарите последните надделяват мненията за Филипс. От друга страна съм си фен на кенууда и се чудя дали някои от частите ми няма да са съвместими с друг модел. Моят е със сокоизтисквачка и ако си взема по-мощен без и да си ползвам страта...Май много искам Joy

# 614
Доника, как го изгори? Съжалявам за машинката ти.

Общи условия

Активация на акаунт