Кухненски робот!!! Помагайте!!!

• 376 412
  • 1 866
  •   1
Отговори
# 765
chriss,
Аз съм с този модел http://www.technomarket.bg/products/09123944/philips-hr-7778
Като ги гледам разликата май е в кутията за приставките и три автоматични бутона.
Доволна съм от шейкър каната - супи, сухи подправки и щейкове разбива добре. 1000 вата си е достатъчно мощен робот. Опитай да разбиеш в шейкър каната на "пулс".

# 766
Здравей,
аз имам този робот и съм много доволна. Правя си редовно шейкове, понякога има парченца, но толкова големи че минават през сламка. Може би ако пасирам повече ще стане и още по-гладко, но честно казано не го чакам много, много:)
Относно втория ти въпрос, точно този модел няма на промоция, но има следващия и излиза още по-евтин. Следващия е същия + 1-2 неща, така че няма какво да му се чудиш според мен.
http://tehnomix.bg/кухненски-робот-philips-hr-7778-00
И за третия ти въпрос за съжаление не мога да ти отговоря. Там някой друг трябва да се включи

# 767
  • Балчик
И аз да кажа моето мнение- пасира идеално, мощността му се усеща осезаемо.

# 768
  • София
Благодаря момичета Simple Smile   bouquet
При Горението съм пробвала с пулс бутона, не става... Специално гледах неговата шейкър кана и на моделите на Филипс, вчера в техномаркет, и има разлика в ножовете- начина на разположение и големината и от там идва проблема(поне според мен). В технополис Филипс 7775 е на 310лв и ще се опитам от там да го поръчам, дано да имат бройки и да ми доставят до София, ако не или ще изчакам или ще помисля. 7778 е изгоден, но над 350 лв. към момента не искам да отделя за това Simple Smile Благодаря много   bouquet

# 769
Аз съм с филипс 7778. От техномикс излиза по-евтино от 7775.
В техномикс има и един кенууд 925, коментиран напред в темата, който е 369лв. и има функциите, които искаш.
Иначе от филипса 7778 съм много доволна. Пасира идеално гладко, правя на бебка пюрета, а тя не иска никакви парченца да има.
Сокоизстисквачката също е добра, но после доста миене пада.
За тесто съм пробвала веднъж, онзи ден за содена питка и не съм много доволна. Започна да се разхожда по плота, трябваше мъжът ми да го натиска. Отделно издава един пищящ звук, беше ме страх, че ще изгори и си казах никога повече. Дори го спряхме и гледах клипче на Джемма да видя дали и нейния 7775 издава такъв звук! Нека и тя сподели мнение за месенето. Но на мен ми беше доста притеснено и няма да повторя. Ще ползвам хлебопекарната за месене, просто сега не ми се вадеше от шкафа.
Успех с избора и да споделиш мнение после за новата придобивка!

# 770
7778 си има бутон за месене на тесто. Явно с някаква защита срещу прегряване, защото на мен ми е спирал сам в някакъв момент. От долу си има вакуумиращи лепки и не ми се е разхождал никога. Знам, че не е тема за рецепти, но за да се не откажеш от месене в робота ти скривам една рецепта за хляб
Скрит текст:
500 гр брашно, 1 суха мая (ползвам на доктор Йоткер), 1 ч.л. захар, 1 ч.л. сол, 300 мл вода, 75 мл олио. Записала съм ти ги в реда, в който ги слагам в купата. После затварям и включвам от бутона за месене на тесто.

# 771
Дарина, мерси.  Hug
Лепенките бяха залепени и ползвах бутона. Но може би повърхността на нашия плот не е подходяща. Не е стандартен термоустойчив плот. Докато бяхме при майка ми там робота не можех да го отлепя от плота, когато се налагаше, но пък не съм пробвала да го пусна да меси. Споделих, за да съм полезна, а не защото не може да меси. Стана супер содената питка, но с помощта на моя мъж, който държеше робота  Laughing
Не ми е проблем месенето, защото имам хлебопекарна и тя върши страхотна работа. Просто с мм сме на диета и съм я прибрала за да не се изкушаваме с вкусотиите от нея!  Embarassed

# 772
mimipm, явно нещо не съм те разбрала.
Успешно приключване на диетата Simple Smile

# 773
  • София
Здравейте, момичета:) Пак съм аз с едно въпросче. Снощи мъжът ми ми предоложи да си купим блендер и хлебопекарна  Thinking Що се отнася до месенето специално, има ли разлика между хлепекарната и робота ? Знам, че е субективно, но все пак едно - две мнения бих прочела Simple Smile Доста се чудя на този вариант, понеже и блендерите са малко "на късмет", а и за по-мощен поне 150лв трябва да се дадат Simple Smile Чакам днес да ми се обадя от технополис и ще видим Simple Smile

# 774
  • София
Здравейте, момичета:) Пак съм аз с едно въпросче. Снощи мъжът ми ми предоложи да си купим блендер и хлебопекарна  Thinking Що се отнася до месенето специално, има ли разлика между хлепекарната и робота ? Знам, че е субективно, но все пак едно - две мнения бих прочела Simple Smile Доста се чудя на този вариант, понеже и блендерите са малко "на късмет", а и за по-мощен поне 150лв трябва да се дадат Simple Smile Чакам днес да ми се обадя от технополис и ще видим Simple Smile

Ако робота е с кука за месене и сателитно движение - нямаразлика с пекарната в месенето.

# 775
Имам филипс 7775 и пекарна. Определено предпочитам да меся в пекарната. И за мен шумовете, които издава робота са притеснителни. Иначе в него меся тесто за масленки и др. подобни. Тогава не мучи, явно количеството си казва думата, за хляб е по-голямо.

За мен сокоизтисквачката на робота е незаменима (затова не бих взела само шейкър). Децата и това лято отказват да ядат плодове, но правя фрешове,  тях пият. Праскови, пъпеш, сливи, портокал и миксове.  Нямам миялна и чистенето на ръка е една идея неприятно, но здраве да е Simple Smile

Ако нямате пари за 2 уреда накуп, по-добре вземете робот сега, а пекарна когато съберете.

# 776
http://www.amazon.co.uk/Juice-Go-Smoothie-Makers-Smoothie-Blende … f=pd_sim_sbs_kh_1
Попаднах на това сладурче. Ясно, че не е мощно, но за бебешки пюренца в малки количества  изглежда добре. Шишето е преносимо, при дълги разходки е плюс.

# 777
  • Sofia
Здравейте, момичета:) Пак съм аз с едно въпросче. Снощи мъжът ми ми предоложи да си купим блендер и хлебопекарна  Thinking Що се отнася до месенето специално, има ли разлика между хлепекарната и робота ? Знам, че е субективно, но все пак едно - две мнения бих прочела Simple Smile Доста се чудя на този вариант, понеже и блендерите са малко "на късмет", а и за по-мощен поне 150лв трябва да се дадат Simple Smile Чакам днес да ми се обадя от технополис и ще видим Simple Smile
Блендер само не е вариант. Можеш само да кълцаш и стържеш с него, но ако е робот е друго нещо. С приставките освен да кълцаш, стържеш, нарязваш с различни приставки. В шейкъра можеш да пасираш, а и аз правя сместа за сладолед там, когато е с плодове. С ножа за тесто да месиш. Има сокоизтисквачка и цитруспреса. Поне моят е Кенууд има и малка мелничка за по дребни неща, кафе и семена. Мелили сме семена на брашно за хляб. Има и малък миксер. Добро допълнение към кухнята е.
Но за тесто за хляб и други си замесвам в хлебопекарната. Тя меси, втасва в нея при определена температура, премесва, вкарва с това въздух в тестото и пак втасва, а за хляб и трети път го прави преди да го изпече.
Мисля, че ти обясних разликите.
И двата уреда са улеснение. Аз първо си взех хлебопекарната и след това робота. Ако трябва сега да реша, кое първо да взема, пак бих направила така.
Но дъщеря ми е голяма и не ни беше спешно за сокове и пюрета, макар че когато сложи брекети беше от първа необходимост в началото.
Ако има в къщата малко дете или бебе мисля, че робота е по-необходим.

# 778
  • Балчик

Ако робота е с кука за месене и сателитно движение - нямаразлика с пекарната в месенето.

Абсолютно вярно. Peace

Роботът е предназначен за месене на малко количество тесто,за много кратко време. Т.е не е подходящ за пълно измесване на тесто с мая. Спестява само цапащата ръцете част.след това тестото може спокойно да се доомеси на ръка. Между планетарният миксер и хлебопекарната няма разлика, те са с еднакво предназначение.

# 779
  • София
Хммм, дам. Благодаря за отговорите. Горе долу си извадих извод- хлебопекарната е по-доброто нещо, защото робот без планетарният миксер не вършат явно толкова добра работа.... Но ще се въздържа от хлебопекрна на този етап. Нещо не ме блазни идеята да имам топъл и вкусен хляб вкъщи Wink Отразява ми се на килограмите Wink В робота меся тестото за пица, която правя няколко пъти в месеца и роботите се справят. Ще се похваля като го измисля точно Simple Smile Благодаря на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт