Кухненски робот!!! Помагайте!!!

• 375 952
  • 1 866
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
maichenceto, не мий ножа в миялната, защото от горещата вода се изтъпява. Peace Аз го мия с гъбичка и хладка вода. Имам опит от предния комбайн, в мияланата мих всичко. И по принцип всички ножове се затъпяват от гореща вода, така съм чела. Но другит еи аз си ги слагам в миялната, само този на комбайна ми се свиди. Laughing
Не е от горещата вода, а от миялния препарат в миялната. Твърдите частички затъпяват ножовете, не само на робота, ами обикновените ножове.

# 181
  • София
maichenceto, спокойно мила - не се хаби за мен, и аз и Джемма, решихме да дадем добронамерен съвет по един или друг въпрос, друга гледна точка, все пак не само ти четеш и пишеш тук, хората сами ще си направят извода, остани си със здраве:)

# 182
  • София
maichenceto  благодаря за изчерпателния отговор. Аз така или иначе се отказах от Филипса, но сега пък се двоумя за този Кенууд: http://www.technomarket.bg/products/09055292/reference?product_id=09055292 . Първо - заради по-компактната форма и второ - заради допълнителната малка купа. Все си мисля, че ще е глупаво да цапам толкова голяма купа (2.5 л) за нарязването на една глава лук примерно.
Ползването на малката купа е удобна за малки количества, но после трябва да я измиеш + капака и голямата купа - поне при мен се изцапа и голямата купа. Но иначе съм доволна от Кенууд-а.

# 183
  • Балчик
maichenceto, не мий ножа в миялната, защото от горещата вода се изтъпява. Peace Аз го мия с гъбичка и хладка вода. Имам опит от предния комбайн, в мияланата мих всичко. И по принцип всички ножове се затъпяват от гореща вода, така съм чела. Но другит еи аз си ги слагам в миялната, само този на комбайна ми се свиди. Laughing
Не е от горещата вода, а от миялния препарат в миялната. Твърдите частички затъпяват ножовете, не само на робота, ами обикновените ножове.
Възможно е, но и за миене на ръка съм чувала, че не се мият с гореща вода, за да не затъпеят. А относно наточването- на мен ми казаха, че моят нож не може да се наточи ръчно, защото бил от незнам си какво.. Абе не слушах внимателно, не мога да твърдя със сигурност, но го имам предвид и си щадя ножа. Peace
Не се карайте за глупости. Hug Кой както иска, така да си ползва комбайна. Радвайте мус е, че ви облекчава труда и като се скапа си купете друг.  bouquet

# 184
  • Вдън горите тилилейски
Ползването на малката купа е удобна за малки количества, но после трябва да я измиеш + капака и голямата купа - поне при мен се изцапа и голямата купа.
newsm12

Това поражда нови въпроси към тези, които имат кухненски робот:
Използвате ли го за нарязване/ настъргване на малки количества?  и 
Успявали роботчето да се справи добре с малкото количество или то полепва по стени недобре нарязано?

# 185
  • София
Ползването на малката купа е удобна за малки количества, но после трябва да я измиеш + капака и голямата купа - поне при мен се изцапа и голямата купа.
newsm12

Използвате ли го за нарязване/ настъргване на малки количества?  и  
Успявали роботчето да се справи добре с малкото количество или то полепва по стени недобре нарязано?

в робота настъргване може да стане само в голямата купа, защото настъргването става с рендетата/ножовете (за жулиени, пръчици и т.н.) - разбира се човек, ако иска, може и един мини морков да си настърже; големият и малкият нож, съответно на малката и голяма купа се ползват от ниво нарязване на по-едрички парчета до ниво пасиране (съответно според скоростта и продължителността на работа), включително от ядки може да се направи масло; роботът се справя еднакво добре и с малки и големи количества в съответните за целта купи; ако се ползва малката купа, голямата не се цапа; правила съм си салатен дресинг директно след нарязването на лука в малката купа и няма пръскане, в случаите, в които режа само лук в малката дори капакът не ми се цапа

# 186
newsm12

Използвате ли го за нарязване/ настъргване на малки количества?  и 

При моя Филипс, купата е само голяма. Ако малкото количество залепне по стените, наливам вода и завъртам пак. Водата обира всичко и мога да меля дори скилидки чесън в 3л купа. После добавям копър и той се смила ситно.

# 187
  • Sofia
моя филипс е ужасно шумен.... не мога да направя палачинки без да събудя детето  Confused
мисля, да го сменям .... с Бош.... само дето няма гаранция, че Боша ще по-тих...

# 188
моя филипс е ужасно шумен.... не мога да направя палачинки без да събудя детето  Confused
мисля, да го сменям .... с Бош.... само дето няма гаранция, че Боша ще по-тих...
Доколкото знам шума е от многото обороти, т.е. мощен комбайн=шумен.
Нека споделят и собственичките на КЕнууда с 1000W.

# 189
dobra  - молбата ми е да изпишеш какво си рязала- стъргала, рязала, пасирала, мелила с робота, също така остава ли голямо парче след рендосване.
За  сокоизтиствачка и цитрус преса има клипче а за миксер имам си така, че тези функция ми са ясни. Много ми допада като машина но все още се колебая, отговорът ще ми е от полза. Оказва се че няма такова чудо на достъпна цена с всички екстри - а няма да оборудвам ресторант за да давам 1000 лв за робот.
Благодар предварително.

# 190
dobra  - молбата ми е да изпишеш какво си рязала- стъргала, рязала, пасирала, мелила с робота, също така остава ли голямо парче след рендосване.
За  сокоизтиствачка и цитрус преса има клипче а за миксер имам си така, че тези функция ми са ясни. Много ми допада като машина но все още се колебая, отговорът ще ми е от полза. Оказва се че няма такова чудо на достъпна цена с всички екстри - а няма да оборудвам ресторант за да давам 1000 лв за робот.
Благодар предварително.

Копвам всичко, което съм писала по въпроса. Малко са смесени цитатите, но ще се ориентираш:
Цитат
Цитат на: GOLDEN ROSE в Нед., 12 Дек. 2010, 21:01
   Мерак ми е да правя таратор в него. Веднъж пробвах и стана на боза   , но от опит глава не боли - ще пробвам отново.

Първо слагам универсалния нож и с него врътвам копър+чесън.
Краставицата - на диск за жулиени като преди това я разрязвам по дължина на кръст. Стават достатъчно едри парчета   
Ако ме мързи достатъчно (обикновено да), накрая слагам бъркалката за твърдо тесто, добавям мляко и подправки и разбърквам с него.

#119 Четв., 04 Ноем. 2010, 16:56 »   

Иначе ползвам за таратор, за рязане на картофи на шайби, меля пилешко месо на кайма направо с подправките за кюфтета. В шейкър каната правя смес за палачинки....  Цитрус пресата е много удобна дори за най-едрите грейпфурти...  Правя салата зеле, моркови, ряпа... Режа гъби за яхнийка... Плюс всички други обичайни рязания лук, моркови, краставици.

#97 Съб., 22 Май 2010, 16:45 »   

Вече имам впечатление от някой приставки:
1. Цитруспресата е уникална    От 2 грейпфрута (842гр. по етикет от магазина) изкарах 470-480 мл сок!!! Е това с ръчна пресичка никога не мога да го постигна. Мислех, че ще ме мързи да сглобя цитрус приставката за 2 плода, но първо, че е супер лесно, 2ро - количеството изкаран сок си заслужава.
2. Сокоизтисквачка - също добра. От 2 ябълки изкара пълна чаша сок, не се сетих да погледна точно... но е било към 450мл. Сглобява се лесно, но миенето си е една идея неприятно. Първо се наложи да избърша със салфетка сухата маса, за да не запуши канала, после да мия. Тръбата за подаване на плодове е наистина много голяма. Спокойно могат да се слагат цели ябълки.
3. Дисковете за рязане са 4-ри, но 2 от тях се ползват в 2те посоки:
* Диск за жулиен/ пръчици- още не съм го пробвала. Дават го за пържени картофи.
* Диск за стъргане- в едната посока се ползва за ситно стъргане, в другата за едро. На ситно пробвах моркови, много ми хареса резултата. Съвсем фино и приятно за хапване. Едрото не съм обръщала още.
* Диск за рендосване - също в две посоки за два размера. Дупките са кръгли, не съм го пробвала.
* Диск за рязане на шайби. За 30 сек. нарязах 1 кг. картофи за печене във фурна. Отвора за подаване и на този капак е голям, пусках цели картофи. Дискът се регулира от 1мм до 7мм, т.е. и той върши функцията на няколко диска.
4. Ножът на основната купа е много остър. Пуснах краставица нарязана на 4ри и натиснах "импулсно" рязане. За 4ри завъртания беше дребно нарязано за таратор. Под 10 сек. Отделно нарязах и половин малка зелка - пуснах я на няколко парчета и с 3 импулса беше съвсем фино накълцана.
5. Понеже не ми се бъркаше на ръка, извадих ножа от нарязаната краставица и сложих пластмасовия нож за тесто. С него обърках млякото и подправките, за да получа готов таратор в купата на робота.
6. Има и 2 миксер бъркалки, които още не съм пробвала.
7. Шейкър каната е доста голяма. Дотук съм пробвала в нея само бананов шейк - 1 банан+200мл прясно мляко. Получи се много фина течност. На вкус ми е малко странно, но откъм работа на робота е 6+.
В заключение, този робот е много мощен. Не успях да го затрудня, дори зелката не я "усети". Тези дни ще опитам да смеля месо, но отсега знам, че ще има отличен резултат.
Забравих да кажа, че има 4ри вакуум крачета, така че не се разхожда по плота по време на работа

Намерих страхотно приложение на ножа за жулиен/за картофи. Режа краставицата на 4ри по дължина и я настъргвам с този нож. Получават се по-едри парчета отколкото с чопъра и на нас така ни е по-вкусно.  Днес направих таратор от 3 краставици и 3 кисели млека - купата ги събра, голям кеф, никакво прехвърляне. Страхотен е този робот, жалко, че толкова дълго се чудих докато го поръчам.

# 191
  • варна
Моя Бош е 1100w , и от към шум е като трактор Peace

# 192
dobra  - Благодаря за отговора.  bouquet  bouquet  bouquet

# 193
dobra  - Благодаря за отговора.  bouquet  bouquet  bouquet
Много от вас питат за рязане на картофи за мусака.
Аз последно ги настъргах с диска за жулиени. Вярно, не е типичната мусака, но става идеално - на малки пръчици.

# 194
Да се похваля  Mr. Green
Вчера ми пристигна Филипсчето

Поръчах го от чужбина и ми излезе 380 лв.
Направих таратор в него и изстисках портокали и грейпфрут. Всичко стана много бързо  Crazy
Някой работи не са ми много ясни обаче. Не знаех с кой нож да нарежа копъра и си го нарязах на ръка  Blush
Този S-образния нож не знам за какво може да се използва.
Искаше ми се краставицата да стане на кубчета, обаче стана като рендосана  Laughing
Не съм изпробвала всичко, а много ми се иска да си го използвам пълноценно.
В книжката нищо съществено не пише за приставките.
Давайте акъл  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт