Кухненски робот!!! Помагайте!!!

• 376 447
  • 1 866
  •   1
Отговори
# 1 095
Здравейте, момичета!
Разглеждам от скоро темата и се оглеждам за кухненски робот.
Искам такъв, който да реже лук за манджа, картофи и тиквички за мусака, краставици за таратор, моркови за салата и да прави сокове.
Моля, дайте ми предложения!
Никога не съм имала или ползвала кухненски робот. Даже не зная дали е възможно всички тези функции да се намерят в една машинка. Но пък новата ни кухничка е съвсем мъничка и няма място за голямо оборудване...
Много разчитам на вашите препоръки!

# 1 096
djasra, моят само кубчета няма като функция (т.е. няма как да нарежеш картофи и тиквички за мусака). Иначе съм супер доволна от останалите функции. Имам Philips HR7778. Самият мотор на робота е малък - може би размера е 30/30см и не заема почти никакво място на плота. По-голям проблем ми е съхранението на каните и кутията с приставките. Каните са три (основна, шейкър и сокоизтисквачка) и са с голяма вместимост, а кутията също е големичка, за да може да събере всички бъркалки и рендета. Ако можеш да им намериш място в някой шкаф няма да имаш никакъв проблем с това. Най-често го ползвам за:
- сок от ябълки - 1кг ябълки ги изцежда за максимум 5мин. Най-хубавото е, че ако плодовете не са много големи няма нужда да ги режеш - отворът е достатъчно голям, за да ги пускаш цели, а цедката е страхотна и не позволява преминаването на нищо друго освен сока
- фреш от цитруси - страшно удобно и бързо
- стъргане на зеле и моркови - една средно голяма зелка се реже за не повече от 10 мин и то с едно изпразване на купата. После имаш зеле за салата за 3 дни Grinning
- зеленчуци реже страхотно на жулиени - обичаме пиле със зеленчуци и всичко минава през робота преди да влезе в тигана (чушки, тиквички, лук, моркови, патладжани...)
- картофи за пържене - ако правя само за мен и мъжа ми не си заслужава (за 3 картофа), но последния път нарязах 3кг за 5-10 мин, разбира се с 2 изпразвания на купата. Ако можеше и сам да ги бели цена нямаше да има Mr. Green
- меси тесто - за питка, тутманик, пирожки, хляб... Каквото ти душа иска. Капацитета е 1кг брашно и 600мл течност, така че можеш да направиш практически всичко. А тестото е готово за 5 мин, до степен в която няма нужда от допълнително премесване.
- в шейкър каната стават страхотни пюрета, крем-супи, шейкове - например за една тенджера картофи ти трябват около 10 мин. Недостатъкът е, че ако изтървеш момента пюрето става съвсем гладко (аз го харесвам с мънички бучици)
Не съм пробвала да кълцам месо на кайма и да разбивам сметана и белтъци. Просто имаме робота едва от 2 месеца и не ми се е налагало, но имаше мнения в темата, че и с това се справя отлично.
Освен това, всичко се мие и в съдомиялна, така че ако имаш такава ще си още по-улеснена.
Цената не е много ниска - около 450 лева, но според мен си заслужава.

# 1 097
  • Berlin
Благодаря! Значи блендер някакъв ще да е. Чак кухненски робот не искам, няма да се ползва.

# 1 098
djasra, моят само кубчета няма като функция (т.е. няма как да нарежеш картофи и тиквички за мусака). Иначе съм супер доволна от останалите функции. Имам Philips HR7778. Самият мотор на робота е малък - може би размера е 30/30см и не заема почти никакво място на плота. По-голям проблем ми е съхранението на каните и кутията с приставките. Каните са три (основна, шейкър и сокоизтисквачка) и са с голяма вместимост, а кутията също е големичка, за да ......

Сърдечно благодаря за подробия отговор!  bouquet
Подсети ме дори за още неща, за които да ми помогне в кухнята.
Отивам да го разгледам това роботче. Simple Smile

Чакам и предложения за помощник, с който да нарежа на кубчета картофи.

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 12:13 от djasra

# 1 099
И от мен глас за Филипс 7778. Голям помощник ми е. Ние го взехме преди година н промоция с електрическа кана Филипс и съм много доволна. Кубчета реже един модел на Бош - http://www.pazaruvaj.com/kuhnenski-roboti-c3404/bosch/mum54251-p129088129/, но прецених,
че разликата в цената ми идва в повече и мога да прежаля тази функция. Друг вариант за кубчета, който ми предложи една консултантка, е електрическо ренде на Мулинекс, което е с доста приставки за рязане и имаше такава за кубчета - излизаше около 170 лв. някъде, когато си търсих машинка. Ако ще го ползваш само за нарязване, виж и тях.

# 1 100
  • София
djasra, моят само кубчета няма като функция (т.е. няма как да нарежеш картофи и тиквички за мусака). Иначе съм супер доволна от останалите функции. Имам Philips HR7778. Самият мотор на робота е малък - може би размера е 30/30см и не заема почти никакво място на плота. По-голям проблем ми е съхранението на каните и кутията с приставките. Каните са три (основна, шейкър и сокоизтисквачка) и са с голяма вместимост, а кутията също е големичка, за да ......

Сърдечно благодаря за подробия отговор!  bouquet
Подсети ме дори за още неща, за които да ми помогне в кухнята.
Отивам да го разгледам това роботче. Simple Smile

Чакам и предложения за помощник, с който да нарежа на кубчета картофи.

Моя е на Бош 65558. Реже кубчета. Мощността му е доста и практически прави всичко, но няма сокоизтисквачка или цитрус преса. Каните са му пластмасови, рендетата цял диск.
Като правя мусака става за нула време. Както се беше изразила по-горе Kira, ако можеше и да бели картофите щеше да е незаменим Simple Smile

# 1 101
Моя бош е 54251 реже кубчета ,бърка ,меси ,стърга и съм много доволна.Цитрус преса има ,сокоизстисквачка няма ,но се надявам да пуснат такава и да си я закупя допълнително.Картофите за мусаката влизат цели през отвора.Най -хубавото е месомелачката ,вкъщи хапваме месо често и е незаменима.Друго си е мусака с домашна кайма  bouquet

# 1 102
Моля за съвет от притежателките на Philips 7778. Вчера го разопаковах за първи път, за да видя дали всичко работи нормално. Всичко си беше сглобено в кашона, аз пуснах първо блендера, след това сокоизтисквачкатa. Поставих точно, както си беше - щракнах и пуснах, но се чу нещо като тропане под капака. Спрях я и извадих капака, но ми направи впечатление, че в долната част на тръбата за пускане на плодовете пластмасата е като наранена/издраскана - точно тази част, която е до ножа фактически. После я пусках пак няколко пъти, уж работи нормално, а и пластмасата не изглежда да се е донадраскала.
И тук е момента да помоля "колежките" по модел да проверят дали при тях така се е издраскала пластмасата и въобще дали имат такъв проблем. Много ще съм ви благодарна и ще го оценя искрено!
Ползотворен ден на всички! Simple Smile

# 1 103
 aatea аз нямам такъв проблем, нищо не ми се е издраскало. Честно да ти кажа обаче не разбрах много добре коя част точно при теб се е надраскала.  Peace Просто при мен всичко си е нормално.

# 1 104
aatea аз нямам такъв проблем, нищо не ми се е издраскало. Честно да ти кажа обаче не разбрах много добре коя част точно при теб се е надраскала.  Peace Просто при мен всичко си е нормално.
Привет! Качвам снимка на проблемa:

# 1 105
Здравейте, момичета!
От вчера и аз съм горд собственик на Philips 7778, но не ми е ясно как да направя кекс, от четене в упътването и тук в сайта разбрах, че трябва да е  с S-образния нож, но на коя степен и колко време трябва да го държа включен не ми е ясно Rolling Eyes . Другия ми въпрос е за тесто за питка, приставката ми е ясна, но пропорциите не са. Моля ви за съвети и информация ако може!!! Praynig

# 1 106
Проблема с изтъркването за мен не е нормален, мисля че не си натисната ножа както трябва или пък не е сглобена както трябва или пък не знам, доста странно изглежда  newsm78

Кекс си правиш с двойната бъркалка, рецептата си е твоята която си използвала до сега просто сместа се бърка за 5 мин  Mr. Green

Тестото също си е по твоя рецепта, гледай обаче да не претовариш робота. Долу горе малко повече от половината на купата трябва да е тестото, аз повече не слагам, че почва да се мъчи машината  Naughty
Със здраве да си ползвате роботчетата, много са добри   bouquet

# 1 107
Честито за новите придобивки, момичета Simple Smile
aatea, и аз нямам такъв проблем. Може наистина ножа да не е бил натиснат. Само се натиска, за да се сглоби и ако не е бил натиснат до долу може в началото да е задрал в пластмасата.
Galeto, тесто за кекс не съм бъркала, но за хляб и други подобни правя редовно. Можеш да месиш максимум 1кг брашно + 600мл течност. А каква ти е рецептата за питката ти си знаеш Simple Smile Попринцип на самата кутия има обяснения в картинки - с коя приставка, за колко време, какво количество и на каква степен. Аз още си ги ползвам Simple Smile

# 1 108
aatea,
Скрит текст:
и аз нямам такъв проблем. Може наистина ножа да не е бил натиснат. Само се натиска, за да се сглоби и ако не е бил натиснат до долу може в началото да е задрал в пластмасата.
Galeto, тесто за кекс не съм бъркала, но за хляб и други подобни правя редовно. Можеш да месиш максимум 1кг брашно + 600мл течност. А каква ти е рецептата за питката ти си знаеш Simple Smile Попринцип на самата кутия има обяснения в картинки - с коя приставка, за колко време, какво количество и на каква степен. Аз още си ги ползвам Simple Smile
Благодаря ви, момичета, за отговорите! За ножа, сигурна съм, че беше сглобен както трябва и то май там е проблемът Confused Май съм попаднала на дефектна сокоизтисквачка. Сега ще търся решение на проблема. Ако някой друг има какво да каже по въпроса, да пише, или на ЛС. Поздрави! bouquet

# 1 109
  • Балчик
aatea, и аз нямам такъв проблем. Може наистина ножа да не е бил натиснат. Само се натиска, за да се сглоби и ако не е бил натиснат до долу може в началото да е задрал в пластмасата.

Не мисля, че ще се справи с това количество. Т.е един-два пъти може и да се справи, ама след това отпиши робота. Максимум 1 кг тесто, а не брашно.
Питката ми е 2 яйца, 250 мл пр. мляко, 2 с.л олио, 1 ч.л сол, 1 ч.л захар, 1/2 кубче мая, 600 гр. брашно. Ето как меси:
http://www.vbox7.com/play:17dadf4f30

Стане ли на топка спираш и доомесваш малко на ръка. Ако ти трябва голяма, просто месиш две дози една след друга и съединяваш двете теста на ръка след това. Меси се с металната кука, а не с ножа, в моя случай пластмасовия нож (аз имам 7775)

С повече от това количество, не препоръчвам

кекс събира цяла доза от 3-5 яйца. Бъркаш на висока скорост с двойната бъркалка за яйца , а като прибавяш брашното, намаляваш на ниска скорост и не разбъркваш дълго.

Това е маслено тесто:
http://www.vbox7.com/play:a2c0698987

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 17:47 от Джемма

Общи условия

Активация на акаунт