Кухненски робот!!! Помагайте!!!

• 375 956
  • 1 866
  •   1
Отговори
# 1 350
Ами за какво точно не съм сигурна....всмисъл не съм имала досега.Примерно исками се да мога да си меля месо, да си пасирам супи и сосове, да реже зеле/и др. зеленчуци/, няма да е зле ако има функциите и на миксер. Не държа да меси тесто понеже имам хлебопекарна.Сокоизтисквачка също не ми трябва като функция.

# 1 351
  • в сърцата на децата <3
Значи за пасирането специално много зависи колко фино очакваш да стане. Че ще можеш - ще можеш. Но резултата от пасатора може и да не постигнеш. Аз си купих това - http://www.emag.bg/kuhnenski-robot-star-light-quisine-1000-w-bol … 905/pd/DPBR8MBBM/ Няма миксер, но има диск за емулсии. Не съм го пробвала още. На стария имах миксер, но не бях доволна от резултата (все имам чувството, че може и да беше дефектна приставката нещо  newsm78 ) За кексово тесто например си ползвам ножа за месене. С новия робот не съм мелила месо, но със стария го мелех с ножа за рязане и бях много доволна от резултата. Разбира се, консистенцията не е като от месомелачка, стои като много ситно накълцано, но може да се ползва за стандартните манджи - кюфтета, мусака, шницели и пр.

# 1 352
  • София
....... Но има неща, за които пасатора не може да се замени - майонеза, например, не може да се направи в робота.....

Моят робот (Bosch с приставката за кубчета) на шейкър каната си прави перфектна майонеза.
Не знам по каква технология сте пробвали Вие, но като цяло технологията е, че олиото се налива накрая през отворчето на каната отгоре при пуснат робот и на много тънка стуйка. Малко по малко се вижда как става бяло, меко и пухкаво кремче Simple Smile Освен това става и доста вкусна Simple Smile

# 1 353
♥snow_angel♥ би ли споделила отзив за този робот?

# 1 354
Да и аз ще чакам за отзиви.Добре изглежда.А средната по размер кана за какво е?

# 1 355
  • в сърцата на децата <3
....... Но има неща, за които пасатора не може да се замени - майонеза, например, не може да се направи в робота.....

Моят робот (Bosch с приставката за кубчета) на шейкър каната си прави перфектна майонеза.
Не знам по каква технология сте пробвали Вие, но като цяло технологията е, че олиото се налива накрая през отворчето на каната отгоре при пуснат робот и на много тънка стуйка. Малко по малко се вижда как става бяло, меко и пухкаво кремче Simple Smile Освен това става и доста вкусна Simple Smile
Не съм пробвала така  Embarassed Но не трябва ли да е по-голямо количество? Обикновено правя 50 мл мляко и 100 мл олио, имам чувството, че ще си остане по стените на каната половината количество...

За робота - отзивите, които писах няколко поста по-горе са за него. За сега съм доволна, но държа да подчертая, че го имам от събота и като цяло няма как да съм напълно обективна. Средната кана е тази, за която пише, че е за кълцане на месо и смутита - ножа е четворен - едната двойка са гладки, а другата - назъбени. Чашата е с капак, който има дупка и през нея се пъха бъркалка. Мелничката за ядки върши идеална работа. Блендера и основната купа са по 1.5 литра, което на мен ми е достатъчно като обем. Рендето, което се води за рязане на картофи за пържене НЕ е подходящо за картофи за пържене  Mr. Green Приличат на запетайки картофчетата - дебели в едната страна и съвсем тънки в другата.

За мен определящо беше И цената - платих си за допълнителна гаранция - реално ако изкара 4 години за 120 лева ми е таман  Laughing

# 1 356
Elsinor, в каната - ако не е много гъсто. Но има неща, за които пасатора не може да се замени - майонеза, например, не може да се направи в робота.
Страхотна ми става майонезата с робота. Правя го в каната, както и всякакви други сосове. Също меля ядки, семена и захар за пудра захар в нея. Филипс 7778 е моят.

# 1 357
  • София

Така приготвям майонеза аз. Като мазнината ми идва в повече, обикновенно слагам с около 50 мл по-малко. Гледам и преценявам кога да спра Simple Smile Крайния резултат е около 300 гр майонеза.

Филипсите като роботи са много добро попадение, въпреки, че аз съм си Бош фенка. Но, ако се търси нещо по-бюджетно Кенууд евтинийки вършат също добра работа.

# 1 358

Страхотна ми става майонезата с робота. Правя го в каната, както и всякакви други сосове. Също меля ядки, семена и захар за пудра захар в нея. Филипс 7778 е моят.
А с какво мелиш ядки и стават ли почти на брашно? Защото го разглеждах този робот, но не видях да е посочено, че става за мелене на ядки.

# 1 359
  • Стара Загора
Филипс 7778 имам и аз.С ножа на голямата купа съм към цола орехи, но за малко количество не става. Продава се отделно малка купа и мелничка, в сайта на Филипс България ги имаше показани. Аз съм доволна от сокоизтисквачката към робота, цитрус пресата я ползваме почти всеки ден.Счупи се шейкър каната само и се чудя дали не е от замразени те плодове с които правех смутита или сме  я изпускали.

# 1 360

А с какво мелиш ядки и стават ли почти на брашно? Защото го разглеждах този робот, но не видях да е посочено, че става за мелене на ядки.
В каната ги меля. Приставката за ядки ползвала същият нож и затова не я взех. Лененото семе става на брашно, доволна съм.

# 1 361
Аз имам Бош, евтиният модел. Прави си всичко, освен да реже на кубчета. Мели ядки до консистенция на тахан, стърже с ренде, меля месо с ножовете, има си проставка и миксер и за месене. Майонеза става в блендера, сокоиьстисквачката си е ок и не мога да кажа че не ми върши работа. Единствено ме дразни че няма диск за кубчета и не съм намерила още да му купя .

# 1 362
  • в сърцата на децата <3
Elsinor, в каната - ако не е много гъсто. Но има неща, за които пасатора не може да се замени - майонеза, например, не може да се направи в робота.

Така приготвям майонеза аз. Като мазнината ми идва в повече, обикновенно слагам с около 50 мл по-малко. Гледам и преценявам кога да спра Simple Smile Крайния резултат е около 300 гр майонеза.

Вчера правих майонеза (млечна) в каната. Трябваше ми по-голямо количество, отколкото можех да направя наведнъж в чашата на пасатора и реших да пробвам вашия начин... Стана СТРАХОТНА!!!  Hug bouquet Бях силно скептична, но факт е, че до сега не ми се беше получавала ТОЛКОВА гъста! Лъжицата стои права в нея, като кисело мляко е  Mr. Green Благодаря за съвета и идеите, още един кухненски уред ми стана излишен и заминава "командировка" на село  Laughing

# 1 363
Здравейте имам нужда от помощ за закупуване на Бош мум 54251 , от кой сайт пристига в най кратък срок и ако имате някакви контакти за поръчка ... Благодаря ви предварително

# 1 364
Купих си робот Филипс.  Мощен и с функции.  Толкова мощен,  че направих едно зеле и моркови на пюре, вместо салата.  Дано сте писали кое за какво ползвате,  да чета,  че явно ще имам период на свикване.  

Общи условия

Активация на акаунт