Заведения, в които НЕ се пуши

• 43 406
  • 230
  •   1
Отговори
# 165
  • На дивана, под юргана

Да видим утре сутрин какво ще мисли... Тази песен ми е странно позната...

# 166
# 167
  • На дивана, под юргана
Да, не било от 2014-та, а от края на 2013-та... Каква огромна разлика!

# 168
  • София

Откога не се пуши там?  newsm78
За последно бях там преди няколко месеца, имаше си маси за пушачи...

Бях там миналата седмица. Цялото заведение вече е само за непушачи.

# 169
# 170
Разочарована (за кой ли път) с нежеланието и невъзможността на ГЕРБ да се справи с натиска и да докара една реформа до край, а именно - пълна забрана за пушене на обществени места. 2013г. е твърде много време и не се знае кой ще е на политическата сцена. За мен си измиха ръцете и прехвърлиха топката за който дойде след тях.

Прочетох в Капитал, че в ресторант Скарабар на улица "Бенковски" 12 не се пушело, но като заглегах снимките на сайта им и видях пепелници Rolling Eyes. Може да са стари снимки или от другото заведение. Писах им, пък да видим дали ще ми отговорят каква е ситуацията.

Няколко статии по темата:
Забранено за непушачи
Защо аргументите срещу пълната забрана издишат
Популизмът пристрастява

# 171
Пушач съм, но съм твърдо ЗА забрана на пушенето в заведения и обществени сгради. В много страни това отдавна се спазва и кафенетата и кръчмите не са фалирали.Който иска да пуши, излиза отвън,пуши си една бърза и пак си продължава вечерята.Просто не сме свикнали.Крайно време е да се научим, че не може да пречим на непушещите.

# 172
За София:
Fly bar в Лозенец и в Гоце Делчев. На първият салонът се минава през пушачите, но не съм усещала никога да съм много опушена след това (Не сме ходили 2011, дано не са променили нещо).

# 173
8323110
Това е тел на РИОКОЗ СОФИЯ

ако видите заведение без отделено място за непушачи по новите правила се обаждайте мигновено!
Ако нещо ви се правят на интересни и не гарантират , че ще извършат проверка веднага, настоявайта за името на човека, с който разговаряте и се информирайте как да подадете сигнала в писмен вид. Принципно законът ги задължава да направят проверка и да сложат глоба от средата на декември още!

Веднъж подадох сигнал и след няколко дена са направили проверка. Установили са нарушението (няма салон за непушачи) и са дали 4 дена срок това да се промени. Не съм ходила там след това и не знам дали нещо реално се е променило, но поне е начало.

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 11:26 от bebo4ko

# 174
В сладкарница Романс (Смеоново) не се пуши на първия етаж. В сладкарници Пчела (Люлин 6) има отделна част за непушачи.

# 175
8323110
Това е тел на РИОКОЗ СОФИЯ

ако видите заведение без отделено място за непушачи по новите правила се обаждайте мигновено!
Ако нещо ви се правят на интересни и не гарантират , че ще извършат проверка веднага, настоявайта за името на човека, с който разговаряте и се информирайте как да подадете сигнала в писмен вид. Принципно законът ги задължава да направят проверка и да сложат глоба от средата на декември още!

Веднъж подадох сигнал и след няколко дена са направили проверка. Установили са нарушението (няма салон за пушачи) и са дали 4 дена срок това да се промени. Не съм ходила там след това и не знам дали нещо реално се е променило, но поне е начало.
Няма салон за пушачи или за НЕ пушачи? Защото по закон няма проблем заведението да е цялото без дим.

# 176
За непушачи. Peace

# 177
  • София
Панорамния ресторант на Парк Хотел Москва има големи табели ,че е заведение без тютюнев дим.

# 178
Новата сладкарница "Домашна сладкишница" на входа на Южния парк откъм Нишава. Освен, че не се пуши, има и детски кът, който май не се плаща.

# 179
Не знам дали може да се сложи в този списък - Клуба на Архитекта, на Кракра, има съвсем отделен салон за напушачи.

Общи условия

Активация на акаунт