Цветя- гордостта на всяка жена ~36~

• 69 122
  • 555
  •   1
Отговори
# 165
  • На края на света !
Браво страхотен е ,а твоята капризница все пак е показала цвят ,на моята започнаха да и растат листа и неможе да отвори пъпките ,явно и е топло и от седмица е вече изгонена вън на студа , Mr. Green
Така като гледам има шанс да спасиш болния фал  Praynig

всички цветя са прекрасни а  и изглеждат така  Peace

# 166
Благодаря за съветите  bouquet
 brumbarche , разгледах ти снимките с цветенца - много са красиви, особенно първото  omm! Направи ми впечатление цикаса ти - много добре изглежда! Моят е един никакъв, с несъразмерни листа, подвити на разни посоки...  smile3506

# 167
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Момичета почвам да се хваля  Embarassed и сутринта намерих още две поникнали семенца на мушката  newsm44 newsm68 newsm44 . Явно моите семенца искат да се радвам повече време и изкарват семенце по семенце  Wink . А първото семенце вече е пораснало около 2-3 см  newsm51, станало е почти за пикиране.
Goody и аз този сайт го намерих, но никъде не пише кое как  Wink .
Иначе вижте какво намерих http://ivestoseeds.com.server11.host.bg/
Значи днес се посяват нещо след малко ще се заема по въпроса  Mr. Green
velmar като направиш каквото си замислила да се похвалиш. Макар ще е много трудно,пред нашият блок от общината постоянно посаждат нещо само кипарисите оцеляват. Ние с Илиан сме касиери на блока и хората се циганят за 2 лв. и то хора, които имат  Twisted Evil 

# 168
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
чародейка - това не е ли грамофонче? но с едри цветове. една баба ми обеща такива, нежно сини и с една педя цвят  Hug няма да ме излъже - напролет ще се обзаведа и с това  Blush
харесах си и едно дребничко наситено червено, но другата баба не дава  Confused а в магазин не съм го виждала  Tired

айтеп - мисля, че са дали телефони за контакт  Peace аз насях бялата кобея, розовите петунии и нещо, което не знам какво е  Crazy за разкош  Hug
милтонията ще я бъде, само е поливана повече отколкото трябва  Sunglasses

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 18:39 от Goody

# 169
ленито благодаря за отговора разбрах ,че е късно иде ми направо   #2gunfire нали съм начинаеща, но имам желание да се науча, затова ми кажете какъв разсад за цъфтящи през май цветя да си взема

# 170
Чаро, честно да си призная не съм й се впрягала кой знае колко на гарденията, това е трета пъпка, която отваря; чак днес я наторих; но от вчера сложих една кашпа под нея, в която съм сложила керамзит и камъчта и съм наляла водичка, да вдига влажността; пулверизирам по-скоро в онсовата; не съм я пресаждала; а за фалчо, все още си стискам палци да го съживя; не бързам да се радвам кой знае колко, но се надявам силно;

Лиле пиле, цикасът така си дойде при мен, снимката в албума е веднага след като ми го подариха; аз изчаках 3-4 дни, малко да посвикне с климата у нас и го пресадих, в саксия, един номер по-голяма, понеже му се подаваха корените отдолу; да видим как ще тръгне, че и аз съм една цветарка, начиенаеща и .... направо още непроходила  Simple Smile

като понатрухам опит със стайните, ще взема и аз да посея накое семенце, че после да ми расте и да ме радва  Simple Smile
но сега ми е рано още, само ще ми е мъчно, ако вземе, че не тръгне добре!!!

# 171
  • На края на света !
чародейка - това не е ли грамофонче? но с едри цветове. една баба ми обеща такива, нежно сини и с една педя цвят  Hug няма да ме излъже - напролет ще се обзаведа и с това  Blush

не е грамофонче  това е Calystegia sepium (L.) R. Br.семейство Convolvulaceae  Peace
а това което ти искаш  е едно от тези  Ipomoea quamoclit,Ipomoea horsfalliae,Ipomoea coccinea  Peace

Goody извинявай чак сега видях снимките на червената ипомея ,едни братовчеди имат такава по оградата ,ако това лято излизи пак ще гледам да събера семенца  Peace

# 172
Чаро, поръчала съм си семенца на Ипомеа куамоклит през един международен сайт, но ако не дойдат и/или пък нямам успех с тях и аз ще се наредя на опашка за семенца от твоите братовчеди. Хубавото на тая ипомея е, че е многогодишна! ( Мисля, че и от резници се хваща) Видях я лятото в Несебър и се влюбих.
Иначе поветицата, за която си говорим е трицветна поветица - convolvulus tricolor, не бурена Wink

# 173
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

това е само почерпка  Heart Eyes  моята НЕ Е такава  Mr. Green по-хубава е

# 174
Здравейте ,момичета!Докато бяхме на ски сте изписали 12 страници,браво на вас! Hug Моите зюмбюли,които са в почва ,се развиват много странно-дълги листа и малко стъбло в основата на листата,дори някои са цъфнали ниско долу. Дали ще пораснат? newsm78

# 175
  • На края на света !
Лени само да излезе и ще им кажа за семенца ,ако няма при тях ,има една ограда ,която всяка година е оплетена ,ще открадна от там  Mr. Green

# 176
Такааааа- тая сутрин скокнах до Кауфланд и  си купих няколко пакетчета със семенца Laughing Голям ентусиазъм ме обзе и нямам търпение.Само дето про4етох на опаковката( а и в нета) че ми е рано за разсад... ConfusedВзех на пъrво време 2 пакетчета Тагетис( patula) kaто най-непретенциозни уж..., газания и едно  други, което за първи път срещам - аубриеция newsm78 В нета пише че се сее наесен и цъфти напролет, та- съвсем ми повяхна ентусиазма... Rolling Eyes Давайте и други идеи за сортове непреденциозни цветенца  с които да мога да се захвана още сега по възможност Grinning

# 177
В петък на майка ми са и подарили Цикас мъничък е с три листенца около 15 см са дълги  в саксийка колкото чаена чаша е посаден искам да ви питам да го остави ли в тази саксийка до пролет или да го пресади веднага .Моят Цикас беше голям и пресаден в по голяма саксия и не знам какво да го правим този дребосък  newsm78

# 178
Goody, brumbarche, честити ви орхидеи! Искам и аз. Grinning
Айтеп, на теб пък честити семенца!Аз вчера не успях нищо да посея, чакахме гости и нямах време. Sad

искам да ви питам да го остави ли в тази саксийка до пролет или да го пресади веднага .

Ако му е добре и не му е тясно, може и да изчакаш.Аз имам калатея, която е за пресаждане, цялата е в корени, но ще почакам, макар че не е страшно, ако само досипеш почва без да нараняваш корените.

Моите зюмбюли,които са в почва ,се развиват много странно-дълги листа и малко стъбло в основата на листата,дори някои са цъфнали ниско долу. Дали ще пораснат? newsm78

И моите са така, но единия порасна, а другият сега го чакам да видя какъв ще е.

# 179
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Добро утро момичета   bouquet
Започвам с хвалбите още 2 семенца на мушкатото ми са поникнали  newsm68 newsm68. Общо 5 от 9 и най интересното е, че снощи последните две ги няма сутринта първото ми нещо е да погледна за кълнове. Погледнах и другите ами и мимулуса и той вече има кълнове, а го посадих в неделя вечерта  newsm03 . Определено на сортови семена семената са с голяма кълняемостта като изключим бегониите  Mr. Green . Но как няма да поникват бързо вижте какъв пазач си имат http://media.snimka.bg/2056/010367853-big.jpg
http://media.snimka.bg/2056/010367856-big.jpg
Чаро ти като посажда еделвайс на по-хладно ли остави семената или като другите.
Вчера бегонията много хубаво беше разцъфната споделям го с вас http://media.snimka.bg/2056/010367854-big.jpg
http://media.snimka.bg/2056/010367855-big.jpg
И нещо друго да оплакнете очите http://www.zahradacimelice.cz/kvetiny/pelarg.html

Общи условия

Активация на акаунт