Цветя- гордостта на всяка жена ~36~

• 69 062
  • 555
  •   1
Отговори
# 210
Iskrone,скоро имах същия проблем като теб.Много са досадни тези гадини.Аз пръсках с *МОСПИЛАН*,но предполагам и друг инсектицит ще ти свърши работа.Просто влез в някой агромагазин и попитай.Разтваряш според листовката и пръскаш наред всички саксий.И листата и почвата.Така е най-сигурно ,че ще ги прогониш.След няколко дни повтаряш процедурата и надявам се да изчезнат..През зимата това е доста срещан проблем,впредвид застоелия въздух и влагата в пръстта.

# 211
В посления брой на сп. "Цветя и дом" има специна статия за тези мушици.

# 212
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Thinking тези малки черни мушици са досадни, но май не пречат на растенията  ooooh!
пъпките и цветовете може да падат заради неправилно отглеждане: липса или прекалено много влага, течение, липса на торене ...
аз пък попаднах на семена за червени пасифлори и сега умирам бавно  Tired

# 213
  • На края на света !

аз пък попаднах на семена за червени пасифлори и сега умирам бавно  Tired
Защо умираш бавно  newsm78 ако моята тази година успее да направи семена ,ще ти дам имам 4 вида пасифлори ,молисимата и церулеята са от семена и незнам дали скоро ще цъфнат  Thinking но алата и едулиса , тази година трябва да дадат реколта  Peace

# 214
защото ги видях в и-бей  Rolling Eyes червена, на другата пише ароматна, и какви кливии, с ей такива  Hug цветове  Tired

# 215
  • На края на света !
Виж в този сайт има 3 вида пасифлора   има и кливия http://bg.kpr.sk/exotic.php
в момента тече една поръчка от там ето от този сайт http://forum.cvetq.info/viewtopic.php?f=41&t=155&start=40  ако има нова ще те уведомя ,че и аз съм си набелязала още неща  Mr. Green

# 216
Благодаря ви много за бързите отговори.Забравих да пиша,че живея в  Тенерифе и тук намерих един инсектицид,които се казва Insecticida 2000 и пише,че е универсален.Дали да го купя или да търся нещо специално за бонзаи.И как да намеря този брой на списанието и статията за мушиците???Те май повече приличат на кучешки бълхи..И се разхождат из пръстчицата....Днес-утре ще направя снимки на моята градина и ще се похваля.Пак ви благодаря много.  bouquet

# 217
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
iskrone добре дошла при нас   bouquet
От писаното от момичетата ще добавя: да намалиш поливките малко засушаване  Wink . Да вземеш този инсектицид за, който си писала провери дали е много силен и директно полей почвата. Аз така уморих гнездото от където бяха тръгнали. И още ако намериш зелен камък ( в България се продава в агроаптеките) поръси почвата (добре се отразява и на цветята  Wink )

# 218
Виж в този сайт има 3 вида пасифлора   има и кливия http://bg.kpr.sk/exotic.php
в момента тече една поръчка от там ето от този сайт http://forum.cvetq.info/viewtopic.php?f=41&t=155&start=40  ако има нова ще те уведомя ,че и аз съм си набелязала още неща  Mr. Green

отворих сайта  Confused изпищя антивирусната, отвориха се 36 прозореца и компютъра изключи  Tired до сега съм се въртяла около него и не смеех да го включа  ooooh! май ще ми забранят и в цветните форуми да се завирам  ooooh!

сега ще се заглеждам по вашата поръчка  Hug

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 15:05 от Goody

# 219
Да ви покажа новия си Хибискус- http://www.snimka.bg/album.php?album_id=135220&pid=10392066- последните три снимки. ЧРД на albenap- желая ти  красотата да  бъде навсякъде около теб!  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 15:05 от nezito

# 220
 Crazy ихаааа, не видях някой да е поръчал кливия, но пък видях, че си търсила другарче за месоядни   Mr. Green искаш ли ме?  Flutter

# 221
  • На края на света !
Не е поръчвал никой кливия ,но я има като растение в сайта ,а за семената за месоядно намерих другарчета ,следващия път ако има повече кандидати за сарацения може да поръчаме  Peace

ох че съм отвеяна  забравих рожденничката ooooh!
Честит Рожден Ден !albenap да си жива и здрава  и ти пожелавам живота ти да е осеян с много цветя  Hug  bouquet

Честит Рожден Ден galia69   и ти да си жива и здраво и само хубави неща да те очакват а и много цветя . Hug  bouquet
П.С. а тортата  е за двете   Hug

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 16:17 от Чародейка

# 222
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Момичета днес имаме две рожденички  newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm67  party023  Gift(добре че беше nezito )
Едната е albenap Пожелама ти много късмет, щастие и много много цветя   bouquet  smile3525
Врората рожденичка е galia69 с риск да се повторя и на тебе много щастие и късмет, и цветенца    bouquet  smile3525
 newsm18

# 223
Честити ни рожденнички, да сте живи и здрави! Бъдете винаги щастливи, пожелавам ви много любов и късмет. Hug bdbaloni  party023
Чародейка, тази торта да не е твое производство? Изглежда превъзходно.

# 224
                         Честит рожден ден, albenap!
                          Честит рожден ден,Галя!
                 Здрави и много щастливи бъдете винаги!

Общи условия

Активация на акаунт