Цветя- гордостта на всяка жена ~36~

• 69 060
  • 555
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
И от мен честито на двете ни рожденнички! Бъдете здрави! Усмихвайте се често!

# 226
Благодаря ви много,момичета! Разконспирирахте ме LaughingЩе си поделя с вас прекрасната торта  от Чародейка!
И от сърце желая здраве и късмет на galia69 smile3525
 Чародейка,много хубави цветя   имаш.Много чаровни са до папратта и бенджамина. Grinning/и аз чета "Цветя и дом"/

# 227
Честит рожден ден Албена!Много здраве,щастие,късмет и сбъднати мечти!Честит рожден ден galia69!Нека и твоите мечти се сбъднат и винаги да имаш в изобилие здраве и късмет! newsm51 smile3525

# 228
здравейте скоро ми подариха Юнкус, който незнам как да гледам .Бихте ли ми дали някакви съвети. newsm78

# 229
Честити рожден ден на двете рожденнички.
Бъдете здрави и усмихнати, с много късмет и малко неудачи, желая през следваща година да реализирате част от своите съкровенни мечти  bouquet

# 230
Мили момичета, здравейте!
Искам да честитя новите придобивки и поникналите семенца на всички   bouquet! Извинете, че не изброявам поименно, но понеже ви изпуснах и може да пропусна някоя.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ДЕН НА АЛБЕНА И ГАЛЯ    cook! МНОГО ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ И УСМИВКИ!

На Чародейка честита победа на конкурса   bouquet  bouquet  bouquet! Красавица си smile3525!

На Ленито от сърце пожелавам много здраве и сили и скоро да ни се похвалиш отново  Hug!

Девойки, аз имам проблем с дифенбахиите. Дали някой може да ми каже какво се случва с тях? Ето снимки. Тази на втората снимка я поорязах, като си мислех, че ще пусне нови листенца. Но...не би. В този си вид е от около 2 месеца и не дава никакви признаци на живот Sad.

# 231
Пак аз.И от мен честито на рожденичките и благодаря за топлото посрещане във форума.Днес отидох да купя инсектицида за Бонзи-така се казва бонзая ми- и тази продавачка ме обърка тотално newsm78.Каза,че щом има мухички в почвата,значи тя е болна и трябва да сменя тотално цялата пръст и ми даде някакви гранули за почва.Така че сега не знам какво да правя,а да го пресаждам ме е страх,че знам,че са много капризни.Давайте съвет.

# 232
  • На края на света !
iskrone  не се тревожи толкова ,мушичките не са страшни ,то ларвите им правят бели ,,преди време и аз имах такива въ саксийките ,но с времето изчезнаха и сега не са се появявали ,щом са ти дали гранулки няма страшно  Peace

Момичета благодая ви за поздравленията  Hug днес спечелих и награда от стрелиция  Mr. Green е това е вече няма друго с какво да ви се похфаля стига вече конкурси  Wink
Сега действайте  вие  Wink

# 233
Blue Jay, направо не знам какво е това, но да ти кажа на една от калатеите ми /преди бях пуснала снимка/ няколко листа излязоха позасъхнали, после 2 направо си изсъхнаха преди да се отворят, но пък 2 други се отвориха здрави.Не знам какво е. Cry

iskrone  не се тревожи толкова ,мушичките не са страшни ,то ларвите им правят бели ,,преди време и аз имах такива въ саксийките ,но с времето изчезнаха и сега не са се появявали ,щом са ти дали гранулки няма страшно  Peace

А дали не може само горния слой почва да се смени?

Е, Чаро, честито пак! Hug Hug Hug
Как се печели награда от Стрелиция, дали с публикуване на снимки? newsm78 И каква е, защо не казваш за любопитните? Embarassed  Grinning

# 234

А дали не може само горния слой почва да се смени?

В статята пишеше, че прекопаването на горния почвен слой уврежда въпросните ларви, така че умират и това има добър ефект дори без смяна на почвата.
Макар и по-късно - Честит рожден ден и от мен на двете рожденичкиnewsm67 hbday Днес и най-добрата приятелка на майка ми от студентските години и нейната дъщеря имат РД!
Blue Jay,  Hug от твойта уста - в Божиите уши!

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 21:46 от Ленито

# 235
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
здравейте скоро ми подариха Юнкус, който незнам как да гледам .Бихте ли ми дали някакви съвети. newsm78

юнкус -juncus  се гледа така:  Hug
според рускините:
Цитат
Пугаться совершенно нечего. Уход точно такой же как и за циперусом. Держите воду в поддоне, что бы земля была всегда влажной и все. Удачи.

според нашите мацки така

успех  Peace

Девойки, аз имам проблем с дифенбахиите. Дали някой може да ми каже какво се случва с тях? Ето снимки. Тази на втората снимка я поорязах, като си мислех, че ще пусне нови листенца. Но...не би. В този си вид е от около 2 месеца и не дава никакви признаци на живот Sad.

Blush девойка отдавна не съм, но подобни листенца виждах в една тема за недостига на минерали  ooooh! сега ако се сетя и къде е ще е чудо  Hug ще дописвам явно, ако я намеря ще пусна линк  Peace
дописвам за минералите и снимки на листата при нужда от различни минерали тук

ками - пак в същия форум четох, че мушичките се дължат на прекомерно овлажняване на почвата, топлина, май и липса на свеж въздух... и че ако не се смени режима на отглеждане мушичките пак ще  се появят. там коментираха поливането със слаб разтвор на калиев перманганат или отвара от тютюн, но не съм сигурна дали някой писа за резултатите от тези обработки.

чародейка  Hug поздравления, а с какво точно спечели?  Blush аз все изпускам по нещо  Blush

# 236
  • На края на света !
Момичета може да побликувате снимки в сайта на стрелиция и те автоматично участват в конкурса  Peace

# 237
Момичета може да побликувате снимки в сайта на стрелиция и те автоматично участват в конкурса  Peace

Но от техни семена и луковици или не само?

Аз да ви се похваля-хипеаструмът ми май е жив, подават се светло зелени листенца от саксията, почвам от утре да го поливам и ще го чакам да цъфне.Също ще чакам и кливията да даде признаци на живот.

# 238
  • На края на света !

Но от техни семена и луковици или не само?

може всякакви снимки на цветя  Peace

# 239
  • Виена
Здравейте цветенца  Hug.
a-d-s,аз преди доста време имах Юнкус.Според мен поне,е доста труден за гледане  Rolling Eyes.Дано теб те радва по-дълго време  Peace!
Вчера най накрая ми остана време да отида да си купя пръст  Blush.Исках да е някаква по хубава,защото вече се притеснявам,дали цветята ми, не се чувстват добре,не само заради сухия въздух...Вземах си пръст с перелит,уж квалитетна,не знам си и аз какви минерали имало в нея.Дано помогне на цветенцата ми да се съвземат.
Ей така между другото,от магазина си отчупих и една издънчица от Пахира  Blush.aitep,Десито,моля на помощ  Praynig.Сложих я във чашка с вода.Вашите колко време стояха,докато пуснаха коренчета?И къде трябва да е,дали до прозореца,или няма значение?

Общи условия

Активация на акаунт